לא מקבלת יום חופשי

• הוסף לסימניות
שלום חברים
אשתי עובדת במעון, והמנהלת שם היא אישה נחמדה מצד אחד שמפרגנת ארוחות לעובדות, יותר מכל מעון אחר, כמו"כ היא קשובה לדרישות של המטפלות, וקשובה רגשית גם,
אבל לפעמים היא יודעת לנצל את טוב ליבה של עצמה, והיא בטוחה שהמטפלות יסכימו,
אז אשתי זורמת קצת, ואותי זה מקומם (האם לא לשם כך יש "יחסי עובד מעביד" מה מותר ומה לא?)
למשל:
ביום לפני תחילת שנה היא החליטה שכל המטפלות באות לנקות את המעון באופן יסודי, כשבסניף אחד המטפלות קירצפו שאריות סיד וצבע....:eek:
אין סינים באזור?:mad:

השבוע היא הכריזה שאין יום חופשי לאף אחד, וכולם שותקים כמו דגים.
ועוד כהנה וכהנה (לא זכור לי הכל)
האם יש משהו שיאפשר להעמיד אותה במקום ומצד שני שלא יפגע בה משום הסיבות שהנ"ל?
תודה רבה
מתוסכל אחד

• הוסף לסימניות
במעונות בדרך כל בשבוע שבועיים הראשונים אין יום חופשי, (עד שהפעוטות יסתגלו למטפלת). ו-כן. המטפלות מנקות את המעון. כך מקובל בכל המעונות ששמעתי עליהם עד כה.

• הוסף לסימניות
אה תודה!
אז זה אומר שגם מבחינת החוק זה בסדר?
תודה

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת אם זה בסדר.
אותי זה מקומם שמנצלים נשים יהודיות העובדות בשכר מינימום גם לעבודות ניקיון.
מעולם לא עבדתי במעון אבל די לי בסיפורים מסביב.
בת משפחתי ניהלה מעון בעבר ועזבה כי לא הייתה מסוגלת לראות את ניצול העובדות שבאו כהוראה מגבוה- מהבעלים.

• הוסף לסימניות
בעיקרון:
לפי חוק המעסיק יכול לדרוש כל עבודה תמורת שכר מינימום.
שום חוק לא מחייב מעבר לזה.

המועסקים (מועסקות...) נכנעים למצב מסיבות של אין-ברירה, וכך נוצר שוק עבדים חרדי :mad:

• הוסף לסימניות
סיפורים על ניצול של המועסקים במעונות כבר שמענו הרבה.

אבל תשלום שכר מינימום לנקיון, מה הבעיה בזה ?
אם מישהי עובדת במעון, ומקובל שהעובדות מנקות את המעון, אז מקובל. ואין להם מה להלין.
(כמו שמקובל שבאמצע העבודה אפשר לאכול ולשתות ולברך ולהתפלל מנחה ולפטפט בפלאפון מדי פעם, אפילו שעל הזמן הזה מקבלים תשלום מהמעסיק, כי כך מקובל)

בנוסף, קחי בחשבון שעם כל ההטבות שהחוק מחייב את בעלי המעון לתת לעובדות (בהנחה שם נותנים) זה יותר כ 35 ש"ח לשעה, כאשר עוזרת רומניה שהיא מקצועית הרבה יותר לוקחת 45 ש"ח, זה לא כל כך הרבה הפרש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1063550:
בנוסף, קחי בחשבון שעם כל ההטבות שהחוק מחייב את בעלי המעון לתת לעובדות (בהנחה שם נותנים) זה יותר כ 35 ש"ח לשעה, כאשר עוזרת רומניה שהיא מקצועית הרבה יותר לוקחת 45 ש"ח, זה לא כל כך הרבה הפרש.

מעולה.
אז שייקחו רומניה, במקום לשחוק את כוחן ובריאותן של בנות ישראל.

• הוסף לסימניות
אגב, מיכל123, היית מסכימה גם עם תשלום של שכר מינימום על חשבות שכר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;1063553:
אגב, מיכל123, היית מסכימה גם עם תשלום של שכר מינימום על חשבות שכר?

כן. למה לא ?

אם העובדת מסכימה לכך. והמדינה שכל כך דואגת לעובדים הסכימה לזה ולא העלתה את שכר המינמום, כנראה שזה בסדר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;1063552:
מעולה.
אז שייקחו רומניה, במקום לשחוק את כוחן ובריאותן של בנות ישראל.

אם היו שואלים אותי, הייתי מיעצת להם כך, כי בטוח לי שהמעון היה יוצא הרבה יותר נקי,
בפחות זמן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1063550:
כמו שמקובל שבאמצע העבודה אפשר לאכול ולשתות ולברך ולהתפלל מנחה ולפטפט בפלאפון מדי פעם, אפילו שעל הזמן הזה מקבלים תשלום מהמעסיק, כי כך מקובל
לעובד מותר להתפלל בעבודה אבל המעביד לא מחיוב לשלם על זה,
גם על הפסקת אוכל לא צריך לשלם אא"כ אוכל תוך כדי העבודה.

• הוסף לסימניות
אולי נשמעתי כמצדדת לטובת המעונות. סליחה.
לפי מה שאני מכירה חלק גדול מהמעונות מנצלות את העובדות בצורה מאד מאד מאד לא בסדר.
ואני גם כועסת על כך מאד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarigold5;1063558:
לעובד מותר להתפלל בעבודה אבל המעביד לא מחיוב לשלם על זה,
גם על הפסקת אוכל לא צריך לשלם אא"כ אוכל תוך כדי העבודה.

נכון, אבל יש מקומות עבודה שמקובל לשלם על זה, ובמקום שמקובל לשלם על זה המעסיק לא יכול פתאום להפסיק.

אותו דבר, אם מקובל שגננות מכינות את החומר למסיבה בשעות אחר הצהרים מהבית שלהם או שהעובדות במעון מנקות את המעון, אז מקובל.

• הוסף לסימניות
שאלה מעניינת לדיון, איך נקבע מה מקובל ומה לא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;1063564:
שאלה מעניינת לדיון, איך נקבע מה מקובל ומה לא.
זה היה השאלה בפתיחת האשכול,
ועוד יותר, האם זה חוקי אם לאו.

• הוסף לסימניות
מבחינת חוק נטו-
כל עוד משולם להן על כל שעת עבודה לפחות שכר מינימום זה חוקי. אין שום חוק שמחייב לא להעסיק עובדת בעבוד ניקיון ואין שום חוק שקובע שעובד חייב לקבל יום חופשי.
(המקסימום זה שאם מדובר בהרעת תנאים ניתן להתפטר ולקבל פיצויים...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1063559:
אולי נשמעתי כמצדדת לטובת המעונות. סליחה.
לפי מה שאני מכירה חלק גדול מהמעונות מנצלות את העובדות בצורה מאד מאד מאד לא בסדר.
ואני גם כועסת על כך מאד.
לפי מס' הודעות כתבת שאין כאן עניין של ניצול. משלמים להם שכר מינימום, וזה בסדר בעיני המחוקק, אז איפה הניצול?

• הוסף לסימניות
כל דיון כאן מוסט מיד למקומות אחרים.
השאלה לא הייתה האם סינית עובדת יותר טוב או האם בשכר מינימום צריך להחליף______ לילדים בגן :cool:
אולי באמת רצוי להחזיק בכל גן סינית קטנה שתעשה את העבודות "המלוכלכות" בגן ע"מ שהמטפלות לא יעבדו קשה? הרי גם בסבתא שלנו מטפלת תאילנדית, למה מה שטוב לסוף החיים לא מתאים להתחלה??

למרות כל מה שנאמר באשכול על התנאים והשכר של המטפלות, כאשר מפורסמת מודעת דרושים למטפלות במעון (אצלנו מטפלות עם הסמכה בלבד) נשים "עומדות בתור" לראיון הקבלה למרות התנאים הסיניים לדעתכם.

השאלה האם המנהלת יכולה לחייב עובדות לוותר על יום חופש ולנקות את הגן לקראת פתיחת שנת הלימודים החדשה.

התשובה: לדעתי המוסמכת היחידה באשכול הזה..
יום הערכות הוא יום עבודה לכל דבר - ומקבלים עליו תשלום
יום חופשי ניתן כפריבילגיה, אולם יש מה שנקרא צורכי ארגון שקודם לצרכי הפרט דהינו שאם המעון זקוק לך כמו: חסרה עובדת, תחילת שנה (הסתגלות הילדים) חייבת העובדת להגיע ביום החופשי, ושוב היא מקבלת ע"כ תשלום.
המעון הוא מקום עבודה שנותן - אולם בצרכים מסוימים חייבים גם לתת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאלארס;1063727:
למרות כל מה שנאמר באשכול על התנאים והשכר של המטפלות, כאשר מפורסמת מודעת דרושים למטפלות במעון (אצלנו מטפלות עם הסמכה בלבד) נשים "עומדות בתור" לראיון הקבלה למרות התנאים הסיניים לדעתכם.

[/B].

זה רק מראה את מצב התעסוקה המזעזע בקרב נשים חרדיות.
לא מעבר לכך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;1063773:
זה רק מראה את מצב התעסוקה המזעזע בקרב נשים חרדיות.
לא מעבר לכך.

מצטער לקלקל לך את התאוריה...
במעונות שאני מדבר עליהם 50% מהעובדות חילוניות 50% דתיות לאומיות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה