לא מדובר רק על מספר גבוה (גם) אלא על קרנית דקה.ואני כן הייתי ממליצה לפנות לעוד מקום.
אצל לוינגר יש שיטה, להפנות באופן גורף את כל מי שיש לו מספר גבוה לניתוח השתלת עדשה. (שלא לדבר על זה שהם לוקחים 500 ש"ח רק בשביל בדיקות התאמה, והיחס והשירות בקנטים.)
ממליצה כמובן לבדוק קודם ולהתייעץ.
מאיפה הידע? מנסיון?רק שתבינו מה זה בעצם - השתלת עדשה (כמו בניתוח קטרקט) משמעה הוצאת העדשה הטבעית שבעין (שמשמעותה באותן שניות - עיוורון גמור) והכנסת עדשה מלאכותית תחתיה. צריך סייעתא דשמיא שזה יהיה מדויק מבחינת המיקום והמספר. ואגב, כדאי להיזהר מהשתלה של מספר שונה בכל עין (דבר המיועד למנוע צורך במשקפיים עי"כ שכל עין רואה למרחק שונה, אחת למרחוק ואחת לקרוב, והמוח מתרגל לראיה כזו ואפשר לוותר על משקפיים) מאחר שתפיסת המרחק מתעוותת, ובנהיגה זה ממש מסוכן.
גם מנסיון אישי וגם מידיעה שהתפרסמה במדור 'רפואה' בנוגע לסכנה שבהשתלת עדשות המותאמות למרחקים שונים (שכחתי את השם המקצועי של זה, אולי זה נקרא 'מונופוקל' - לכל עין מיקוד אחד) לגבי תפיסת שינוי המרחק של עצמים בזמן נהיגה.מאיפה הידע? מנסיון?
מסכים עם כל מילה רק שאת הבדיקה אני בצעתי אצלם כשהיה מבצע בדיקות התאמה חינם, אבל אכן הם מפנים הרבה להשתלת עדשה עם מחירים של כ10000 ש"ח לניתוח ועוד מחיר דומה לעדשות... כל זה נכון לפני הרבה שנים, היום המחירים ירדו או עלו?ואני כן הייתי ממליצה לפנות לעוד מקום.
אצל לוינגר יש שיטה, להפנות באופן גורף את כל מי שיש לו מספר גבוה לניתוח השתלת עדשה. (שלא לדבר על זה שהם לוקחים 500 ש"ח רק בשביל בדיקות התאמה, והיחס והשירות בקנטים.)
ממליצה כמובן לבדוק קודם ולהתייעץ.
גם אותך הפנו?מסכים עם כל מילה רק שאת הבדיקה אני בצעתי אצלם כשהיה מבצע בדיקות התאמה חינם, אבל אכן הם מפנים הרבה להשתלת עדשה עם מחירים של כ10000 ש"ח לניתוח ועוד מחיר דומה לעדשות... כל זה נכון לפני הרבה שנים, היום המחירים ירדו או עלו?
| סוג העדשה | הסבר |
עדשות מולטיפוקליות | לעדשות המולטיפוקליות, בדומה למשקפיים מסוג זה, יש אזורים שונים. כל אזור אחראי על מיקוד הראייה בטווח שונה. כדי להרוויח את מרחקי הביניים השונים ניתן להשתמש בעדשות שונות בכל עין. את ההתאמה של העדשות והשילוב ביניהן יש לעשות בהתאם לציפיות המטופל מתוצאות הניתוח. |
עדשות אקומודטיביות | הייחודיות של עדשות אקומודטיביות היא שבדומה לעדשה הטבעית של העין (אשר מוסרת במהלך ניתוח הקטרקט) הן מסוגלות לזוז ולשנות את צורתן כדי להתאים את עצמן לראייה למרחק הנדרש. העדשה הטבעית של העין זזה ומשתנה בעזרת השרירים המחוברים אליה וכך העין ממקדת את הראייה. העדשות האקומודטיביות מדמות את הפעולה הזאת ומתפקדות באותה צורה. טכנולוגיה זו נחשבת למתקדמת ובשנים הקרובות צפויות לצאת עדשות רבות מסוג זה בעלי מנגנונים שונים. |
עדשות אקומודטיביות דו-אופטיות | עדשות אקומדטיביות דו-אופטיות הן בעצם שילוב של עדשות אקומודטיביות עם עדשות מולטיפוקליות. הן מורכבות ממערכת של שתי עדשות ובנויות כך ששינוי המרחק בין העדשות משנה את הכוח האופטי העובר במערכת. הדבר נעשה באמצעות התנועה הטבעית של העין וזאת מכיוון ששני חלקי העדשה מותאמים לתנועות העין. |
תודה על המידע!גם אני לא התאמתי לניתוח במכון אחד בגלל קרנית דקה. כבר ויתרתי, ואז שמעתי המלצה מעולה על מכון אסותא - על פרופסור אירית בכר. נבדקתי גם שם ואמרה לי בלב שלם שתעשה לי את הניתוח ואין סיכון כלל במכשור שלהם. עבר מעולה ב"ד
הביטחון שלה אחרי שהבהרתי שוב ושוב שבמכון אחר אמרו לי חד-משמעי לא והיא אמרה שהיא חד משמעי כן תעשה - השרה ביטחון , וכמובן שבכל זאת קצת פחדתי והתפללתי....תודה על המידע!
ולא פחדת, אחרי שאמרו לך במקום אחד שאי אפשר?
כשאת כותבת הדסה את מתכוונת להדסה עין טל?ממליצה שוב, מניסיון, על הדסה.
התרשמתי מהם מאד לטובה, ביחס לשאר המכונים. ובמו עיני ראיתי כששהיתי שם אנשים שנשלחו אחר כבוד הביתה, כי הם לא מתאימים לניתוח. זה לא שהם לוקחים סיכון ומאשרים באופן אוטומטי את כל מי שמגיע אליהם.
מה יקרה אם ילך להיבדק? מקסימום יגלה שהוא אכן לא מתאים, והבדיקה חינמית.
הדסה אופטימל.כשאת כותבת הדסה את מתכוונת להדסה עין טל?
יכולה להמליץ על רופא ספציפי שם?הדסה אופטימל.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים