לא רוצה לישון

• הוסף לסימניות
הבן שלי בן 8 חודשים לא אוהב לישון!
כל יום בצהריים ובערב אני יושבת איתו שעה להרדים אותו, הוא לא בוכה, הוא רק רוצה לשחק.
ניסיתי לוותר לו על שנת צהריים ואז בשש/שבע בערב הוא כבר עייף מאד ונרדם ברגע, הבעיה היא שהוא לא ישן עד הבקר אלא אחרי שעתיים הוא מתעורר ועושה לנו בוקר...

אמהות ותיקות שאלתי אליכן: תינוק בן 8 חודשים אמור לישון צהריים? ובלילה הוא יכול לישון כבר 12 שעות או שאמור להספיק לו 8-9 שעות שינה?

• הוסף לסימניות
מניסיוני, כל ילד יש לו את הרגליו וצרכיו האישיים.
יש סוג של ילדים חרוצים שמתקשים מאוד להרדם.
יש לי גם ילד כזה, ותמיד ניחמו אותי שכשהוא יגדל, אני אברך על התכונה האנטי-חרפנית שלו :)

עם זאת, נשמע לי שבגיל כזה כן צריך ובריא לישון במשך היום.
הוא ישן בבוקר? אצלך? אצל המטפלת? לכמה זמן?
הייתי בודקת את זה.
אולי הוא ישן שעות רבות בבוקר וכאשר מתווספת לזה גם שנת צהריים, בערב הוא מלא בכח.
אם את שומעת שהוא ישן שעתיים שלוש בבוקר, נסי אולי לבקש לקצר לו את שנת הבוקר לשעה, ובצהריים עוד שעה (או חצי שעה :) ), ואז אולי בערב יהיה לך קל יותר.

שנית, מתי את מנסה להשכיב בערב?
בגיל הזה טבעי שהם הולכים לישון מאוחר יותר, בוודאי אם הם ישנים במשך היום. (ובוודאי בוודאי אם הוא מהחרוצים...).
אני מצליחה להרגיל ללכת לישון ב 8:00 רק סמוך לגיל שנה. אז אל תצפי ממנו לעשות לך שקט בשבע.
אח"כ, ככל השגיל עולה השעה מוקדמת יותר. אל דאגה.

• הוסף לסימניות
הוא אכן ישן בבקר אצל המטפלת כשעה וחצי שעתיים.
בערב אני משכיבה אותו בסביבות תשע.
אתמול למשל (בשבת) הוא ישן מאחת וחצי עד שלוש בצהריים
בשמונה הוא כבר היה כ"כ עייף שהוא נרדם ואחרי שעה הוא התעורר ושלום ללילה.
לא עזר שהלכנו לישון בעצמנו ועשינו חושך בבית. הילד במיטה עירני לחלוטין

• הוסף לסימניות
ואם הוא ער במיטה, הוא דורש את נוכחותך לידו?
כי אולי אם יהיה חושך וישעמם לו הוא פשוט ירדם.

עוד משהו, ניתן לנסות להרדים אותו בנדנוד מונוטוני בעגלה.
אבל מזה, ראי הוזהרת, צריך לגמול.
זה נשמע אולי מצחיק, אבל יש לי ילדה שהתרגלה להרדם כך וסרבה בכל תוקף ללכת לישון אחרת.
עד שגמלנו אותה. אבל זה היה לאחר שהיא למדה שצריך לישון לפעמים.

• הוסף לסימניות
תשכיבי אותו בבוקר יותר מאוחר משהו אמצע כזה בין 12- 2:30 ואז הוא לא יצטרך את הצהרים,
בשש למיטה בדר"כ לא אמור להתעורר יותר מידי וגם אם כן לא משהו של אמצע היום.

• הוסף לסימניות
כשהבן שלי היה בגיל הזה הוא לא היה שורד עד הערב בלי שינה
(ישן 2 במעון בבוקר) אבל עד הערב הוא לא שרד.
מה שעשיתי הייתי משכיבה אותו ל20 דק' עד חצי שעה
(כן, הייתי מעירה אותו, היה מספיק קצת להרעיש ברקע..)
רק להתאושש לחטוף תמומה וזה החזיק אותו עד 7-8 בערב
ואח"כ הלך לישון מקסים!
לאט לאט הוא כבר לא היה צריך גם את זה.

• הוסף לסימניות
רופא ילדים אמר לי שיש תינוקות או ילדים שזקוקים לפחות שינה
אל תתני לו לישון בערב כל כך מוקדם,
שינה של חצי שעה תרענן אותו
הכי חשוב זה לזרום איתו, הוא קולט שאת בלחץ להרדים אותו ולכן לא נרדם
תינוקות קולטים יותר ממה שנראה לנו

• הוסף לסימניות
הבת שלי בת שמונה חודשים. ישנה בוקר משהו כמו שעה-שעתיים. ואז היא ערנית עד הערב.
הולכת לישון בשעה 7:00-7:30. ביום שהיא נרדמת צהריים אז אין לילה לפני 9:00.

• הוסף לסימניות
לי יש תינוק בן שבעה חודשים וחצי שפשוט לא יודע להרדם.
הוא קם לפנות בוקר (קרי: בין 5:30-6:45 בממוצע), ולא מצליח לישון כל הבוקר אצל המטפלת (מקסימיום 20-30 דק' וגם זה לאחר מאמצים מרובים מצידה)
מאז שהוא חוזר וכמובן שהוא עייף הוא לא מצליח להרדם. בכל השיטות שאני מנסה ולא מנסה. החל מהנקה, המשך בנידנוד בלול, בקבוק עם מטרנה, נידוד בעגלה, באויר, מכוסה, חיתול ליד האוזניים, מוצץ ומה לא?!
בסוף הוא נרדם מרב עייפות לכשעה בממוצע בין איזור השעות 4:00-5:00 אחה"צ, וגם שינה זו מסתיימת בכל רעש הכי קל שיש בחדר.
אח"כ הוא הולך לישון ללילה באיזור 7:30 וגם אז יש צורך במאמצים מרובים כדי שירדם.
מה עושים???????????????????
תנו עיצות! בבקשה.... אני כותבת עכשיו תוך כדי נסיון לנדנד אותו בעגלה ע"מ שירדם. סיכום שנתו היומית מ6:45 עד לשעה זו - חצי שעה!!!
ראיתי את האשכול הזה והוא קרא לי לפתוח פה את בעייתי שלי.
ואולי תתנחם פותחת האשכול בתינוק ערני אבל לא בוכה שהוא עייף...

אודה מאד לכל עיצה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת