קורונה לא רוצים לחזור לשגרה!

• הוסף לסימניות
אנחנו עדיין לא יודעים מה התוכנית שלו ומה התכלית בכל העסק הזה..
אבל התוכניות שלו תמיד מצליחות... מהבחינה הזאת אתה לא צריך לדאוג..
מה שכתבתי, הכוונה הייתה כזאת,
זה פשוט שכל מה שעושה ה' זה לישראל,
וכל שכן דבר כזה שכל העולם רועש ממנו,
ונוסיף כל שכן, כשמשהו כזה קורה ליהודים מכל העולם..

כשקורה השהו רע, אז צריך להתחזק?

אני מניח שכן,

ואם לא התחזקנו, אז?

פה הגיע המשפט ' הלזה התכוון ה''
[הלחינם עשה כל זאת?, אם לא הבנו את הרמז? )

• הוסף לסימניות
מה שכתבתי, הכוונה הייתה כזאת,
זה פשוט שכל מה שעושה ה' זה לישראל,
וכל שכן דבר כזה שכל העולם רועש ממנו,
ונוסיף כל שכן, כשמשהו כזה קורה ליהודים מכל העולם..

כשקורה השהו רע, אז צריך להתחזק?

אני מניח שכן,

ואם לא התחזקנו, אז?

פה הגיע המשפט ' הלזה התכוון ה''
[הלחינם עשה כל זאת?, אם לא הבנו את הרמז? )
את אשר יגורנו בא....

• הוסף לסימניות
אין ספק שאנחנו באמצע תהליך שמימי
מה שקורה בעולם בחודשיים האחרונים זה מטורף
כל העולם התאפך
אין לזה שום הסבר טבעי
כל יום החוקרים מגלים דברים חדשים ומבינים שהם פשוט לא יודעים כלום
לדעתי גם הירידה החדה שרואים בשבועיים האחרונים זה גם על טבעי

אחד מגדולי ישראל אמר לאחרונה בתוך דרשת חיזוק את הנקודה הבאה - הסבר כלשהו למה צריך להיות זמנים קשים לפני הגאולה השלימה בעז"ה
  • כל התכלית של הגאולה היא שנזכה לגילוי השכינה, כמו שכתוב "ונגלה כבוד ה' וראו כל בשר יחדיו כי פי ה' דיבר". חז"ל אומרים 'מאן דאכיל לאו מדיליה בהית לאסתכולי באפיה' (מי שאוכל לא משלו, מתבייש להסתכל בפני מי שנותן לו).
    ומי יכול לומר שהוא ראוי ע"י מעשיו להסתכל בפני ה' (וראו כל בשר) והרי זה שכר של בושה.
    אמנם ע"י שעם ישראל מתחזקים באמונה שלימה - ולמרות כל הצרות וכל השאלות הם מתחזקים באמונה בהקב"ה וממשיכים לשמור תורה ומצוות - הם יזכו להיות ראויים לשכר זה, לראות את גילוי השכינה שתהיה בביאת המשיח.

• הוסף לסימניות
כן, כמו כולם, אנחנו מרגישים שיש פה משהו,

שה' עשה פה משהו גדול, משהו שיזעזע אותנו, שיעורר אותנו,

כמו רבים, ציפינו בליל הסדר, נו, א ביסלה איזה תקיעה ככה שתחריד ותקרע את השמיים, איזה אור יקרות שיאיר בשמיי הליל,

ו... התאכזבנו.

שוב התאכזבנו.

2000 שנות גלות.

אולי עכשיו זה הסוף???

אולי כל מה שה' מחכה זה לעוד תפילה מלב טהור שלי שלך...
אולי לאיזה קבלה טובה, כן, משהו קטן שאנחנו נוכל לעמוד בזה,

דיייי,
לא רוצים לחזור לשיגרה,
לא רוצים שסך הכל מה שישאר מהתקופה הזאת, זה עוד כמה שורות בתו"י שבנותינו ונכדותינו יצטרכו לשנן למבחן.
לא רוצים שכל אלו יקירינו שחלו, לנפטרו, יהיה לחינם.
לא רוצים שתוך שבוע מאז שנחזור לשיגרה, נפטפט עצמינו לדעת 'מי זוכר שהיה קרונה רק לפני שבוע...'

הלזה התכוון ה' ??

אולי כל מה שנשאר לבניין הבית זו האבן הקטנה, ועכשיו באמת יותר מתמיד, זו שלי שלך?

פיתחו לי פתח כחודו של מחט - זו לא קישלאה,

כל אחד באשר הוא שם, יכול קצת להתנועונע קצת להתרומם,
רק להראות לה', לא, זה לא נוח לי איפה שאני נמצא,
אני יכול יותר מזה, אני רוצה יותר מזה,

אבל קשה לי,
אז, אנא תראה, שם מלמעלה, אותי הקטן, אני רוצה, כן, באמת אני רוצה,
אני עושה משהו קטן בשבילך,
מתוך אהבתי אליך,
מגעגועיי,
אז, בבקשה ראה זאת שזה החוד של המחט שלי!!

כל אחד מכיר בעצמו, במה הוא יכול להתרומם, במה הוא מחליט, שלפה אני לא נכנס, שלפה אני משתדל, כאן אני יותר לא ידבר בביתך, ועוד ועוד...
דווקא עכשיו שאנו לבד... אין מטשטשים ומפריעים...

יש את הלב, ויש את עומק הלב...

איננו רוצים שוב לחזור לחיים הרגילים, להסתה, לבנקים, למשכנתא, לחובות, עבודה, לימודים, ולסחרור....

אנחנו תמיד יודעים להפסיד,
מאז אדם הראשון, אילו היה מחכה עוד שעה, עד שבת, איך החיים שלנו היו עכשיו?
אח"כ במדבר, אילו היינו מחכים למשה, עוד שעה עד סוף השעה השישית, איך החיים שלנו היו עכשיו?
כל פעם שקוראים זאת בתורה, זה פשוט מתסכל, לא,
ואם היינו שם, ומספרים להם, אנא חכו רגע,
אתם יודעים כמה סבל, כמה צרות, כמה הרוגים טבוחים אתם תמנעו, רק בגלל שאתם מחכים,
נראה לכם שהם לא היו מחכים?
איננו רוצים שכמו שהיה אז, אחרי מלחמת ששת הימים, שוב הפסדנו, אמרו גדולי ישראל שאילמאליי הכוחי ועוצם ידי שהיה אז משיח צדקנו היה פה, אז כך גם אנו לא רוצים שיגידו עלינו שרק בגלל איזה פספוס הפסדנו אותו שוב...

אינני מחולמיי חלומות או צועקי הרחובות משיח עכשיו,

בדיוק לפני חודש פלוס, חשבתי,
איך שייך בדורינו, מה שהגמ' בשבת כותבת "אילמאליי שמרו בנ" י שתי שבתות מיד נגאלין"..
והנה, פתאום, הכל שבת נדם,
כל הפרהסיה פה במדינת ישראל ( בדברים שבצינעה אין ערבות הדדית כידוע, ואפשר להוסיף, שמכיוון שאנו בבידוד, אז, הכל חשיב לגבינו דברים שבצינעה... ),

נו, זו לא רגע היסטורי???

כולנו מרגישים, שיש עת רצון, שיש פה משהו שלא היה אף פעם... שה' מצפה למשהו מאיתנו והוא חמקמק...
אז, אולי אחת ולתמיד??
וזהו??

כולנו חווינו את ההדרדרות במדרון, כן של כולם.
בין אלו במאה שערים שהם השתנו במה שהם תמיד היו רגילים...
בין אלו ואחרים, בצניעות, בטיולים, בעולם הזה, בסרטים, בסדרות... על חרדים במובן....
בשיח שאבותינו וסבינו היו מתפלצים ממנו,
אני בטוח שלכל אחד היה מחשבה, מה יהיה עם ילדינו, איך הם עוד 10 20 שנה יוכלו לחיות פה על אדניי התורה והיראה, איך אני אשלח אותם לישיבה בלב שקט, האם ליבי יהיה שקט?
דיברתם עם בחור בישיבה גדולה לאחרונה?
לא מפחיד?

אז, יותר מפחיד זה לדעת שה' לא יתן לזה לקרות,
ה' דואג לעם שלו, לא תשתכח מפי זרעו" נאמר גם על יראת שמיים.

אז מה מפחיד?
הדרך, כן, הדרך שה' יעשה את זה, שזה לא יהיה כואב מידיי, בעצם שלא יהיה כואב בכלל.

אז אולי עכשיו, זוהי ההזדמנות שלנו??

[ניתן כמובן לשתף, להוסיף כאן שמות לתפילה, קבלות טובות...]
לדאבוננו כבר חוזרים כמעט לשגרה מלאה, וכל הקורונה ייכנס להיסטוריה

• הוסף לסימניות
לדאבוננו כבר חוזרים כמעט לשגרה מלאה, וכל הקורונה ייכנס להיסטוריה
אכן..

• הוסף לסימניות
כן, כמו כולם, אנחנו מרגישים שיש פה משהו,

שה' עשה פה משהו גדול, משהו שיזעזע אותנו, שיעורר אותנו,

כמו רבים, ציפינו בליל הסדר, נו, א ביסלה איזה תקיעה ככה שתחריד ותקרע את השמיים, איזה אור יקרות שיאיר בשמיי הליל,

ו... התאכזבנו.

שוב התאכזבנו.

2000 שנות גלות.

אולי עכשיו זה הסוף???

אולי כל מה שה' מחכה זה לעוד תפילה מלב טהור שלי שלך...
אולי לאיזה קבלה טובה, כן, משהו קטן שאנחנו נוכל לעמוד בזה,

דיייי,
לא רוצים לחזור לשיגרה,
לא רוצים שסך הכל מה שישאר מהתקופה הזאת, זה עוד כמה שורות בתו"י שבנותינו ונכדותינו יצטרכו לשנן למבחן.
לא רוצים שכל אלו יקירינו שחלו, לנפטרו, יהיה לחינם.
לא רוצים שתוך שבוע מאז שנחזור לשיגרה, נפטפט עצמינו לדעת 'מי זוכר שהיה קרונה רק לפני שבוע...'

הלזה התכוון ה' ??

אולי כל מה שנשאר לבניין הבית זו האבן הקטנה, ועכשיו באמת יותר מתמיד, זו שלי שלך?

פיתחו לי פתח כחודו של מחט - זו לא קישלאה,

כל אחד באשר הוא שם, יכול קצת להתנועונע קצת להתרומם,
רק להראות לה', לא, זה לא נוח לי איפה שאני נמצא,
אני יכול יותר מזה, אני רוצה יותר מזה,

אבל קשה לי,
אז, אנא תראה, שם מלמעלה, אותי הקטן, אני רוצה, כן, באמת אני רוצה,
אני עושה משהו קטן בשבילך,
מתוך אהבתי אליך,
מגעגועיי,
אז, בבקשה ראה זאת שזה החוד של המחט שלי!!

כל אחד מכיר בעצמו, במה הוא יכול להתרומם, במה הוא מחליט, שלפה אני לא נכנס, שלפה אני משתדל, כאן אני יותר לא ידבר בביתך, ועוד ועוד...
דווקא עכשיו שאנו לבד... אין מטשטשים ומפריעים...

יש את הלב, ויש את עומק הלב...

איננו רוצים שוב לחזור לחיים הרגילים, להסתה, לבנקים, למשכנתא, לחובות, עבודה, לימודים, ולסחרור....

אנחנו תמיד יודעים להפסיד,
מאז אדם הראשון, אילו היה מחכה עוד שעה, עד שבת, איך החיים שלנו היו עכשיו?
אח"כ במדבר, אילו היינו מחכים למשה, עוד שעה עד סוף השעה השישית, איך החיים שלנו היו עכשיו?
כל פעם שקוראים זאת בתורה, זה פשוט מתסכל, לא,
ואם היינו שם, ומספרים להם, אנא חכו רגע,
אתם יודעים כמה סבל, כמה צרות, כמה הרוגים טבוחים אתם תמנעו, רק בגלל שאתם מחכים,
נראה לכם שהם לא היו מחכים?
איננו רוצים שכמו שהיה אז, אחרי מלחמת ששת הימים, שוב הפסדנו, אמרו גדולי ישראל שאילמאליי הכוחי ועוצם ידי שהיה אז משיח צדקנו היה פה, אז כך גם אנו לא רוצים שיגידו עלינו שרק בגלל איזה פספוס הפסדנו אותו שוב...

אינני מחולמיי חלומות או צועקי הרחובות משיח עכשיו,

בדיוק לפני חודש פלוס, חשבתי,
איך שייך בדורינו, מה שהגמ' בשבת כותבת "אילמאליי שמרו בנ" י שתי שבתות מיד נגאלין"..
והנה, פתאום, הכל שבת נדם,
כל הפרהסיה פה במדינת ישראל ( בדברים שבצינעה אין ערבות הדדית כידוע, ואפשר להוסיף, שמכיוון שאנו בבידוד, אז, הכל חשיב לגבינו דברים שבצינעה... ),

נו, זו לא רגע היסטורי???

כולנו מרגישים, שיש עת רצון, שיש פה משהו שלא היה אף פעם... שה' מצפה למשהו מאיתנו והוא חמקמק...
אז, אולי אחת ולתמיד??
וזהו??

כולנו חווינו את ההדרדרות במדרון, כן של כולם.
בין אלו במאה שערים שהם השתנו במה שהם תמיד היו רגילים...
בין אלו ואחרים, בצניעות, בטיולים, בעולם הזה, בסרטים, בסדרות... על חרדים במובן....
בשיח שאבותינו וסבינו היו מתפלצים ממנו,
אני בטוח שלכל אחד היה מחשבה, מה יהיה עם ילדינו, איך הם עוד 10 20 שנה יוכלו לחיות פה על אדניי התורה והיראה, איך אני אשלח אותם לישיבה בלב שקט, האם ליבי יהיה שקט?
דיברתם עם בחור בישיבה גדולה לאחרונה?
לא מפחיד?

אז, יותר מפחיד זה לדעת שה' לא יתן לזה לקרות,
ה' דואג לעם שלו, לא תשתכח מפי זרעו" נאמר גם על יראת שמיים.

אז מה מפחיד?
הדרך, כן, הדרך שה' יעשה את זה, שזה לא יהיה כואב מידיי, בעצם שלא יהיה כואב בכלל.

אז אולי עכשיו, זוהי ההזדמנות שלנו??

[ניתן כמובן לשתף, להוסיף כאן שמות לתפילה, קבלות טובות...]
אני רוצה לכתוב נקודה רגישה - מקווה שיבינו אותי..
אם הכוונה בהרגשה שכתבת הוא : חבל שנישאר באותו סנטימטר כמו לפני קורונה , זה ממש פספוס בשבילינו , אז נהדר .
אך אם הכוונה היא : אחרת מה בדיוק ה' עשה , ולמה כביכול הוא היה צריך את כל הבלאגן הזה , אז יש לי חדשות בשבילך :
ה' יודע מה הוא עושה ובדרך כלל אנחנו לא מבינים מה הוא עושה לא לכלל ולא לפרט , וכל מה שהוא עושה הוא לטובה , ואם הוא עשה את הקורונה והוציא אותנו אותו דבר - אין לנו מה להתאכזב , כי זה העולם שלו , וזכותו לעשות בו מה שהוא חפץ , וחוץ מזה כל מה שהוא עושה הוא לטובה גם אם אנחנו לא מבינים למה , והוא רוצה בטובתינו ברוחניות ובגשמיות יותר מאיתנו , אז תסמכו עליו.

• הוסף לסימניות
אני רוצה לכתוב נקודה רגישה - מקווה שיבינו אותי..
אם הכוונה בהרגשה שכתבת הוא : חבל שנישאר באותו סנטימטר כמו לפני קורונה , זה ממש פספוס בשבילינו , אז נהדר .
אך אם הכוונה היא : אחרת מה בדיוק ה' עשה , ולמה כביכול הוא היה צריך את כל הבלאגן הזה , אז יש לי חדשות בשבילך :
ה' יודע מה הוא עושה ובדרך כלל אנחנו לא מבינים מה הוא עושה לא לכלל ולא לפרט , וכל מה שהוא עושה הוא לטובה , ואם הוא עשה את הקורונה והוציא אותנו אותו דבר - אין לנו מה להתאכזב , כי זה העולם שלו , וזכותו לעשות בו מה שהוא חפץ , וחוץ מזה כל מה שהוא עושה הוא לטובה גם אם אנחנו לא מבינים למה , והוא רוצה בטובתינו ברוחניות ובגשמיות יותר מאיתנו , אז תסמכו עליו.
בוודאי הצד הראשון שהעלתם זוהי כוונתי,
אבל בנוסף יש להדגיש שלפעמים ה' נותן לנו [בין לאדם פרטי ובין לנו ככלל] הזדמנויות, ואנחנו צרכים לנצל זאת...
איננו מבינים את דרכי ה' ולא נצליח להבין את עומק מחשבתו,
אבל בדבר שאיננו נבין, ממילא לא תהיה תביעה עלינו!
התביעה עלינו זוהי רק בדבר ששיך בו הבנה והתבוננות מצידנו,
אדם של"ע נשרף ביתו,
הוא יהיה סכל אם יאמר, 'רק' הכל ביד ה' איננו מבינים את דרכיו וממילא כל מה שה' עושה זוהי לטובה, ופה הוא יעצור, בלי להתקדם ולהבין שה' לא רוצה סתם שיהיה לנו כואב,
ה' זה אבא שלנו שחפץ בטובתינו, ורוצה להיטיב.
מימילא מה שהוא עושה לנו זה לטובתינו אבל דבר שהוא רע בא לעורר לשוב ולא ח"ו שנמשיך כאילו לא היה כלום...
וכמו שכתבתם זוהי נקודה רגישה שההבדל רק בין רום לתהום..

• הוסף לסימניות
מאמר מאלף ומרתק.
אז הנה מאמר נקודתי ומצוין.

קבצים מצורפים

• מאמר והחי יתן אל לבו לאור ימי הקורונה.docx
    KB 15.7 · צפיות: 45
  • הוסף לסימניות
לצערינו, לא נראה שהשגרה תבוא כ"כ מהר:
מנכ"ל משרד הבריאות לשעבר, משה בר סימן טוב, אמר היום (חמישי) כי "אנחנו מתמודדים עם אירוע שיכול להימשך עד לשנת 2022 ואולי אפילו יותר, אנחנו לא יודעים מה יהיה עם החיסונים". :(

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....