קורונה לא רק לברוח, לא סתם לצרוח----חייבים לדווח!

• הוסף לסימניות
אם השכן שלי השתתף במנין בשבת של 100 איש, מפחיד אותי עוד יותר לצאת אפילו לשפוך זבל!
זכותו של כל אדם לפחד
גם אם הפחד הזה לא הגיוני
(מקסימום עוברים במדרגות עם מסיכה וכפפות)
עדיין יש זכות לשכן לנהוג בצורה שהוא רואה לנכון
וכל עוד שהוא לא חולה קורונה ממש שמסתובב בלי מסיכה אין שום התיר להלשין עליו בגלל שאני רוצה להיות יותר רגוע

• הוסף לסימניות
זכותו של כל אדם לפחד
גם אם הפחד הזה לא הגיוני
וכל עוד שהוא לא חולה קורונה ממש שמסתובב בלי מסיכה אין שום התיר להלשין עליו בגלל שאני רוצה להיות יותר רגוע
נוסיף עוד נקודה כל הפחד זה נגד היהדות. כן תגיד לי מה הפחד יעזור לך!?? תסמוך על ה׳ אה אתה לא במדרגה בשביל זה מותר להלשין הוא לא ניכנס לנושא שהפחד לבד מביא לילי כידוע לכל חכמי הרפואה וגם מתורתינו הקדושה שהנפש קשור לגוף. אבל לפחות אל תלשין תעבור על עצמך

אני בהחלט לא נותן גושפנקא לזלזל בהוראת ח״ו מה שאני כן אומר שנפחד חייב להירגע לעשות את כל הוראת ברוגע והבטחון בה׳
הפחד לא מוסיף שום דבר.
ואל תדאג האנשים שמחפחדים. גם אחרי שיעבדו על שמחה ישמרו הכללים ככה ה׳ ברא את האדם!!

• הוסף לסימניות
גם אם אסור להלשין זה לא כי זכותו לנהוג לפי הבנתו, בדבר זה היות ואין אינדיקציה שהוא לא חולה הינו ספק רודף ויתכן ומותר להורגו.

• הוסף לסימניות
זכותו של כל אדם לפחד
גם אם הפחד הזה לא הגיוני
אם הוא חולה קורונה או לא את זה הוא יראה רק אחרי זמן... ואחרי שיעשה בדיקה אם בכלל...
היה אחד שהיה חכם שהלך לליל הסדר להורים שלו, וכן, לפי דבריכם זכותו לעשות כרצונו, אבל, מה לעשות שיש בתורה מצווה של "ונשמרתם...", והבן יתברר כחולה והאבא כרגע עדיין מונשם ומורדם...
אני לא מבינה, יש עדין אנשים שחושבים שקורונה זה סוג של משחק קופסא...

• הוסף לסימניות
זכותו של כל אדם לפחד
גם אם הפחד הזה לא הגיוני
ולהיות"רוצח"???

• הוסף לסימניות
אני בהחלט לא נותן גושפנקא לזלזל בהוראת ח״ו מה שאני כן אומר שנפחד חייב להירגע לעשות את כל הוראת ברוגע והבטחון בה׳
הפחד לא מוסיף שום דבר.
אם הפחד לא היה מוסיף ולא עוזר, ד' לא היה נותן לנו את הפחד.
הפחד גורם לאדם לפעול כדי להגן על עצמו.
אם אדם יראה אריה ולא יפחד ויברח-הוא ימות.
ואני לא חושבת שיש מה לפטפט אמונה, זה נושא שיש אנשים שמרגישים איום ממשי על החיים שלהם.
וכל אחד שיתמודד עם הנסיונות שלו באמונה.
זה לא חכמה להאמין על חשבון אחרים. יש אחד שמתמודד עם זה בפחד נואי מהמוות ולאָחֵר זה פוגש בנסיון אמונה למרות שהעסק מתמוטט.
כמו הרבה אנשים שיודעים להאמין שמותר להם להסתובב ככה ברחוב "כי מי שנגזר עליו למות-ימות", אבל אחרי שהעסק שלהם מתמוטט אז אין גזירת עליון ויודעים להאשים את הממשלה והמדינה וביבי וכו'.
אני כן מפחדת, כי יש לי קרובים ואני מפחדת עליהם.
בגלל הפחד הזה אני כבר יותר מחודש בבית.
אז יש מעלות לפחד.
כמובן כמו שאמרתם יש ביטחון ולא להגזים אבל הפחד זה מגן טבעי ישי לאדם.

• הוסף לסימניות
למה אתם דנים רק במתפללים ומה עם המארחים למה השכנים שלי מעיזים לארח עכשיו שני זוגות נשואים עם ילדים שבאים מכל מיני קצוות בארץ שנגועים מאד..כל הפסח התאפקו לא לראות את המשפחה ומה עכשיו? למה להכניס אלינו לשכונה(שב"ה האזור שלנו נקי) למצב של אפשרות הדבקה. מה ההפקרות הזאת ? זה לא פשע?
כן גם לנו יש ילדים נשואים שלא ראינו אותם כבר מעל חודשיים ואנו מתגעגעים ובשום אופן לא נזמין אותם כי אסור לעבור ממקום למקום.

• הוסף לסימניות
למה אתם דנים רק במתפללים ומה עם המארחים למה השכנים שלי מעיזים לארח עכשיו שני זוגות נשואים עם ילדים שבאים מכל מיני קצוות בארץ שנגועים מאד..כל הפסח התאפקו לא לראות את המשפחה ומה עכשיו? למה להכניס אלינו לשכונה(שב"ה האזור שלנו נקי) למצב של אפשרות הדבקה. מה ההפקרות הזאת ? זה לא פשע?
כן גם לנו יש ילדים נשואים שלא ראינו אותם כבר מעל חודשיים ואנו מתגעגעים ובשום אופן לא נזמין אותם כי אסור לעבור ממקום למקום.
אני לא דנה בשום דבר ספציפי, כשדווקא המיניינים הבי שומרים (לפחות אצלינו) על מרחק וכו'
דנים על דוגמאות כמו שאמרת, על אמהות בגינה וכו'

• הוסף לסימניות
אם הוא חולה קורונה או לא את זה הוא יראה רק אחרי זמן... ואחרי שיעשה בדיקה אם בכלל...
היה אחד שהיה חכם שהלך לליל הסדר להורים שלו, וכן, לפי דבריכם זכותו לעשות כרצונו, אבל, מה לעשות שיש בתורה מצווה של "ונשמרתם...", והבן יתברר כחולה והאבא כרגע עדיין מונשם ומורדם...
אני לא מבינה, יש עדין אנשים שחושבים שקורונה זה סוג של משחק קופסא...
קורונה היא לא משחק קופסה
אבל היא גם לא מדבקת דרך קירות
ואם השכן היה במנין של 100 אנשים (כנראה עם מרחק ומסיכה)
זה עדיין לא שום סיבה לעבור דירה:)
קחו פורפורציות
אני עצמי נזהר פי 1000 מרוב החברים שלי
אבל אני מבין את זה שהם קצת מגניבים
בדיוק כמו כל רבי המדינה
(וגם הרבה מגדולי ישראל)
מגניבים פה ושם
ולמי שהתלונן על אלו שמארחים זוגות
היום בלילה יהיה מותר(חוקית) לבקר את הסבתא בת השמונים ואתמול היה מותר להרוג את מי שעושה את זה
הצחקתם

• הוסף לסימניות
גם אם אסור להלשין זה לא כי זכותו לנהוג לפי הבנתו, בדבר זה היות ואין אינדיקציה שהוא לא חולה הינו ספק רודף ויתכן ומותר להורגו.
להורגו אפילו אנחנו נידע 100% שהוא חולה ונידע שי אחוז גבוהה שיכול להזיק להרוג אסור בכל מקרה ולא תקבל היתר על זה מעולם אפילו הבן אדם פושע. נקודה. להלשין כשי חובת כסף זה אחד תפיסה זה 2 אם הלשנה יכול להביא להרוג אין כזה מצה בעולם היתר.

ומתגובה שלך אני שואל שאלה אחד בריצינת.. את חרדית בכלל??? {להרוג???!?!?!??!? לא זה מה שידוע שהתורה מדבר ברור לא לחשוב ועוד להציע????!??!?!?!?}

• הוסף לסימניות
את חרדית בכלל???
דין 'רודף' הוא דין שנפסק להלכה. הבא להורגך השכם להורגו.
כמובן שאין בדברים הסתה לפעולה רק להעמיד על חומרת העניין.
מאדם אחד פזיז שיוצא יכולים למות עשרות בני אדם אין רודף גדול מזה.

• הוסף לסימניות
דין 'רודף' הוא דין שנפסק להלכה. הבא להורגך השכם להורגו.
כמובן שאין בדברים הסתה לפעולה רק להעמיד על חומרת העניין.
מאדם אחד פזיז שיוצא יכולים למות עשרות בני אדם אין רודף גדול מזה.
ואתה דן דיני נפשות ידוע לך שדיני נפשות בכמה נידון?? אתה יודע גדול בישראל לא יכול להחליט לבד. לא מספיק בית דין של 3 רק של ... תעיין במשנה

ועוד אסור לפסוק באותו יום יש הרבה הלכות בזמן בית המקדש והי שלך על המקלדת מדי תזוזוה בדיני נפשות הסנהדרין נזהרו הרבה יותר במורד במלכות במחלת שבת במרד ובמעל וגם עם רוצח שהרג בן אדם.

אבל מה לעשות את מדבר מרגש ולא מידיעה בהלכה

אז אם את לא יודעת דעת בעל הבית שונה מדעת תורה... וזה לא הולך לפי רגש. ורצון.
אם רוצים רגש ורצון אפשר ללכלת לבגץ לערכאות וכמובן לעבור על איסור דאורייתא כפי שנפסק בשן״ע סימן א׳ בחושן משפט.

• הוסף לסימניות
נורא, חזרתי עכשיו מסופר שבתחילת הבלאגן העמיד שומרים וכו, עכשיו היו 2 שומרים בחוץ שפיטפטו, אנשים בלי כפפות וחלקם בלי מסכות, והעובדים בלי מסכות!!!

• הוסף לסימניות
נורא, חזרתי עכשיו מסופר שבתחילת הבלאגן העמיד שומרים וכו, עכשיו היו 2 שומרים בחוץ שפיטפטו, אנשים בלי כפפות וחלקם בלי מסכות, והעובדים בלי מסכות!!!
ישר למשטרה/עירייה/משרד הבריאות/ומשרד הכלכלה
באיזה אזור ?

• הוסף לסימניות
ההורים שלי המבוגרים כלואים בבית.
לא יכולים לצאת אפילו להליכה, גם לא באמצע הלילה
לא יכולים להוציא את האף לחדר מדרגות..

ברחוב שלהם נפטרו ארבע אנשים מקורונה
מספר תושבים נוספים ישבו שבעה על בן משפחה מקורונה
יש כמה וכמה חולים
ו........
אף אחד לא שומר!
משפחות מסתובבות חופשי
זוצים באים להורים לסעודות שבת וחוזרים הביתה באופן חופשי
כל האויר שם מזוהם!
ואין פוצה פה!!!!

אפילו מניין מרפסות אין לאבא שלי כי אי אפשר להצטרף למניינים האלו שקוראים בתורה למטה בחצר וכל השכנים מצטופפים יחד
בלי מסכות
בלי כפפות

אמא שלי בסיכון גבוה
רועדת לנפשה.

מה יהיה תגידו?

• הוסף לסימניות
לא יכולים להוציא את האף לחדר מדרגות..

ברחוב שלהם נפטרו ארבע אנשים מקורונה
מספר תושבים נוספים ישבו שבעה על בן משפחה מקורונה
יש כמה וכמה חולים
ו........
אף אחד לא שומר!
משפחות מסתובבות חופשי
זוצים באים להורים לסעודות שבת וחוזרים הביתה באופן חופשי
כל האויר שם מזוהם!
ואין פוצה פה!!!!

אפילו מניין מרפסות אין לאבא שלי כי אי אפשר להצטרף למניינים האלו שקוראים בתורה למטה בחצר וכל השכנים מצטופפים יחד
בלי מסכות
בלי כפפות

אמא שלי בסיכון גבוה
רועדת לנפשה.

מה יהיה תגידו?
שחייבים לשמור על הכללים ולדאוג שאת וילדים לא יעלו עליה ולדאוג לה לאוכל כפי הכללים

והכי חשוב לראות שהם יהיה רגועים ולא בפחד. זה הכי מסוכן יותר מהקרונה.
ולהתפלל ביחידות על האחריות של כל גדולי ישראל גם כאלו שמתירים הרבה דברים אחרים אומרים קבוצת סיכון בבית..

לא יכולים להוציא את האף לחדר מדרגות.
תרגיעי אותם
הם יכולים לצאת בכיף באמצע הלילה ולא יקרה להם כלום
גם באמצע היום עם מסיכה טובה הסיכון אפסי עד בלתי קיים
כל האויר שם מזוהם!
ואין פוצה פה!!!!
לא כל האויר ברחוב מזוהם
רק מקום שבו עבר חולה קורונה בלי מסיכה והתעטש
וגם זה רק לכמה דקות
בלי מסכות
בלי כפפות
מי מפריע לו להצטרף למנין מהמרפסת?
נגיד שיש שם חולה קורונה
הסיכוי שלו להדביק אותו לא משתנה אם האנשים מסביבו עם מסיכות או לא

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה