התייעצות לא רק מדד אחד: מחפשים את ה"פלפל" בתיק ההשקעות

• הוסף לסימניות
נדמה שבתקופה האחרונה, "השקעות" הן כבר לא רק נחלתם של אנשי המקצוע, אלא שיחת היום בכל התקהלות חברתית. המודעות גברה, וההבנה שצריך "לעשות למען העתיד" (בצד האמונה המוחלטת שכל מזונותיו של אדם קצובים לו) הפכה לנחלת הכלל. עבור רבים, תיק השקעות נתפס היום ככלי העבודה המרכזי בדרך להשגת היעדים המשפחתיים המשמעותיים ביותר.

אחרי שסימנו 'וי' על הבסיס, אני מבקש לעלות קומה: ה S&P500 הוא אמנם עוגן בטוח ורחב שנשען על כל סקטור אפשרי, אבל אני תוהה לגבי השלב הבא. אני מוכן לשקול חשיפה למדדים אגרסיביים או ספציפיים יותר, גם במחיר של ויתור על ה"שלווה" שבפיזור העולמי המקסימלי.

עם זאת, ברור לי שבין "רצון להשקיע" לבין "השקעה חכמה" מפריד ים של כללים, אותיות קטנות ואסטרטגיות.

אשמח לשמוע מבעלי הניסיון כאן:

• אילו מדדים או אפיקים אתם מזהים כ"צעד הבא" עבור מי שרוצה קצת יותר תנופה?
  • מהם הכללים הבלתי כתובים שלכם כשיוצאים מהאזור הבטוח של המדדים הכלליים?
  • ממה כדאי להיזהר כשמנסים להיות "מתוחכמים" יותר מהשוק?
תודה מראש לכל מי שישתף בתובנותיו.

• הוסף לסימניות
נדמה שבתקופה האחרונה, "השקעות" הן כבר לא רק נחלתם של אנשי המקצוע, אלא שיחת היום בכל התקהלות חברתית. המודעות גברה, וההבנה שצריך "לעשות למען העתיד" (בצד האמונה המוחלטת שכל מזונותיו של אדם קצובים לו) הפכה לנחלת הכלל. עבור רבים, תיק השקעות נתפס היום ככלי העבודה המרכזי בדרך להשגת היעדים המשפחתיים המשמעותיים ביותר.

אחרי שסימנו 'וי' על הבסיס, אני מבקש לעלות קומה: ה S&P500 הוא אמנם עוגן בטוח ורחב שנשען על כל סקטור אפשרי, אבל אני תוהה לגבי השלב הבא. אני מוכן לשקול חשיפה למדדים אגרסיביים או ספציפיים יותר, גם במחיר של ויתור על ה"שלווה" שבפיזור העולמי המקסימלי.

עם זאת, ברור לי שבין "רצון להשקיע" לבין "השקעה חכמה" מפריד ים של כללים, אותיות קטנות ואסטרטגיות.

אשמח לשמוע מבעלי הניסיון כאן:

• אילו מדדים או אפיקים אתם מזהים כ"צעד הבא" עבור מי שרוצה קצת יותר תנופה?
  • מהם הכללים הבלתי כתובים שלכם כשיוצאים מהאזור הבטוח של המדדים הכלליים?
  • ממה כדאי להיזהר כשמנסים להיות "מתוחכמים" יותר מהשוק?
תודה מראש לכל מי שישתף בתובנותיו.
מנסה להבין אם השאילה שלי היתה מורכבת מדי או פשוט כולם עסוקים בלבדוק את התשואות שלהם... ברצינות , אשמח לכל בדל של תובנה ממי שכבר ניסה לצאת קצת מהקופסה של המדדים הרחבים.

• הוסף לסימניות
אתה מתכוון להיות סוחר יומי , סווינג ??
או משהו אחר ??
בא נאמר ככה.
אם תשכנע אותי שמסחר יומי יכול להיות מוצלח והוא לא רק הימור, יש על מה לדבר.
הרעיון שלי הוא שיש פה שוק חזק וגדול שמגלגל מלא. ואני מצפה מאנשים חכמים לנצל את זה לטובתם.

• הוסף לסימניות
בא נאמר ככה.
אם תשכנע אותי שמסחר יומי יכול להיות מוצלח והוא לא רק הימור, יש על מה לדבר.
הרעיון שלי הוא שיש פה שוק חזק וגדול שמגלגל מלא. ואני מצפה מאנשים חכמים לנצל את זה לטובתם.
הפוך אני נגד סוחר יומי
השאלה מה אתה מתכוון להיות יותר ממה שכולם עושים ??

• הוסף לסימניות
הפוך אני נגד סוחר יומי
השאלה מה אתה מתכוון להיות יותר ממה שכולם עושים
השאילה הראשונה היא מה כולם עושים?
והשאילה השניה היא אם יש כאן מישהו שיש לו מסקנה לגבי השקעה ספציפית (כגון ארית תעשיות ונקסט ויז'ן ומיטב וכו')

• הוסף לסימניות
השאילה הראשונה היא מה כולם עושים?
והשאילה השניה היא אם יש כאן מישהו שיש לו מסקנה לגבי השקעה ספציפית (כגון ארית תעשיות ונקסט ויז'ן ומיטב וכו')
קודם כל כשאני אומר כולם אני מתכוון אלו שמודעים לעוצמות של שוק ההון.
פשוט משקיעים במדדים מסקטורים שונים ומאיזורים גיאוגרפיים שונים
כשאמריקה בראש עם S&P 500 והשאר ממקומות שונים ראסל 2000 ועוד
לטווח ארוך = 15 שנה ומעלה ו ... זהו בגדול
דבר שני אני לא יודע למה אתה מתלהב מארית ? כרגע היא מדשדשת כבר חודש שלם
נכון שהיא עלתה מהמלחמה אבל כרגע כמו שהמלחמה מדשדשת ככה ארית מדשדשת.

אם אני מבין אותך נכון אתה רוצה לפצח מה יהיה האנבידיה הבאה ולעשות מכה של כסף ??
תתקן אותי אם לא.

• הוסף לסימניות
לא בדיוק בכלל
ארית תעשיות נפלה ב20 אחוז בגלל ההודעה על הרצון להנפיק בנפרד את רשף אחזקות, חברת הבת שלה.
נקסט ויז'ן רק אתמול עלתה ב20% ובאופן כללי מניה בעליה
אבל אפילו אלביט עלתה מתחילת שנה ב75%.
אז למה להשקיע במדדי סל כשאפשר לשים כסף בחברת ענק כמו אלביט?
אני יוצא מנקודת הנחה שרוב ככל חברות התעשיה הבטחוניות הישראליות שכבר עשו כברת דרך מסוימת והוכיחו תוצאות הם חברות רווחיות בטירוף. בדגש כמובן על אלביט שמספקת למדינה 50 % מצרכי הביטחון

• הוסף לסימניות
לא בדיוק בכלל
ארית תעשיות נפלה ב20 אחוז בגלל ההודעה על הרצון להנפיק בנפרד את רשף אחזקות, חברת הבת שלה.
נקסט ויז'ן רק אתמול עלתה ב20% ובאופן כללי מניה בעליה
אבל אפילו אלביט עלתה מתחילת שנה ב75%.
אז למה להשקיע במדדי סל כשאפשר לשים כסף בחברת ענק כמו אלביט?
אני יוצא מנקודת הנחה שרוב ככל חברות התעשיה הבטחוניות הישראליות שכבר עשו כברת דרך מסוימת והוכיחו תוצאות הם חברות רווחיות בטירוף. בדגש כמובן על אלביט שמספקת למדינה 50 % מצרכי הביטחון
לגבי ארית בבדיקה של 3 חודשים אחורה זה ירידה של מעל 5% לעומת תל אביב 125 שעלה מעל 16%.

אבל אם אתה מעוניין להשקיע במניות ספציפיות תדע שככל ויש סיכוי מטורף להרוויח יש מנגד סיכוי מטורף להפסיד !
ובוודאי שיש הרבה יותר סיכוי להפסיד מאשר לעקוף את התשואה של המדדים המפוזרים הפופלריים!

• הוסף לסימניות
אני טוען ככה לגבי כל חברה
אפילו לגבי השבע מופלאות גוגל אמזון אנבידיה טסלה מיקרסופט אינטל
ככל ויש פחות פיזור יש יותר סיכוי ומנגד יותר סיכון.

• הוסף לסימניות
דעתך מעניינת אותי. אולי תגלה מה אתה חושב גם על שאר השאלות?

יש לסימון הזה שני הקשרים 1. אתה מצפה לתשובות על מה שכתבתי. 2. לפעמים זה משמש כהבעת פליאה על הנאמר כמו מלא סימני שאילה, אז אשמח אם תחכים אותי...
אתה כבר מתעסק היום עם שוק ההון ??
למדת קצת יותר מבסיס ??

• הוסף לסימניות
יש לסימון הזה שני הקשרים 1. אתה מצפה לתשובות על מה שכתבתי. 2. לפעמים זה משמש כהבעת פליאה על הנאמר כמו מלא סימני שאילה, אז אשמח אם תחכים אותי...
יש הקשר שלישי:
QQQ היא "סל" של 100 חברות הטכנולוגיה והצמיחה הגדולות ביותר בארה"ב.
ובקצרה בנקודות:
מה זה: קרן סל (ETF) שמחקה את מדד ה-Nasdaq-100.
החזקות עיקריות: ענקיות הטכנולוגיה כמו אפל, מיקרוסופט, גוגל, אנבידיה ואמזון.
המטרה: להיחשף לסקטור הטכנולוגיה המוביל בארה"ב ברכישה אחת פשוטה.
האופי: נחשבת למניית "צמיחה" – יש לה פוטנציאל תשואה גבוה, אך היא גם עולה ויורדת בחדות יותר ממדדים רגילים (כמו ה-S&P 500).

• הוסף לסימניות
דעתך מעניינת אותי. אולי תגלה מה אתה חושב גם על שאר השאלות?

פירושו של הסימון הוא מדד הנאסדק

• הוסף לסימניות
מירב הסיכויים שאם תהפוך לסוחר תרוויח פחות.
וודאי וודאי אם אתה לא לומד את העניין בצורה אמיתית.

לעניינו, אולי אפשר לגוון קצת יותר עם מדדים נוספים, אבל רק אם תתחייב (לעצמך) שאתה לא נוגע בזמני משבר.

לאנשים שלא מבינים כלום לפעמים יותר קל שלא להזיז למקומות רווחיים יותר בזמני נפילות

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
1765980937232.png

המלצה שלי: אל תשנה כלום בלי שאתה באמת מבין.
ואגב, המקום לשאלה הזאת הוא בפורום השקעות

• הוסף לסימניות
אם תוכל לענות יותר חד על השאילות דלעיל. דהיינו בא נניח שאני מחליט שאני פורש לחיי עבודת ה' במסירות עד אין קץ (הלוואי!) אבל כעת יש לי 100000$
למה לא לשים אותם בחברה חזקה כמו אלביט מערכות?
או למצער 50 % שם ו50% באנבידיה?
לפני שנים לא רבות הייתה מניה של חברה ישראלית שעלתה ועלתה, והיא מכרה דברים לכל העולם. היא הייתה נראית מבטיחה בדיוק כמו אלביט
קראו לה מניית טבע. בוא נאמר שלפני עשר שנים היית משקיע בה, היה לך היום הפסד של יותר מחמישים אחוז!
1765981147250.png

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה