כללי לא שילמו על העיצוב - ורוצים קבצים פתוחים...

• הוסף לסימניות
פנתה אלי גרפיקאית שאינה מחוברת לרשת בשאלה:

<O:p
"יש לי כרגע הצעת עבודה ואם אני אקח אותה אני אצטרך לוותר על עיתון שאותו אני מעמדת מדי חודש.<O:p
בזמנו, כשסיכמתי עם העיתון על התשלום, סיכמנו שהמחיר לכל גיליון הוא סכום מסויים, ועל הגיליון הראשון רציתי לקחת תוספת על העיצוב - כי הם רצו עיצוב חדש של כל העיתון. הם לא הסכימו על תשלום מיוחד לעיצוב ובסופו של דבר נכנעתי וגם על הגיליון הראשון הם שלמו מחיר רגיל כמו לכל גליון.<O:p
עכשיו, כשאני עוזבת, הם רוצים את כל הקבצים הפתוחים.<O:p
1) מה נהוג בשוק, לתת להם את הקבצים כך?<O:p
2) לדרוש תשלום על הקבצים הפתוחים?<O:p
3) לדרוש תשלום בגלל שלא שילמו על העיצוב?<O:p
אני חשבתי לומר להם שהיות שהם לא שלמו על העיצוב הראשוני, אני לא מעבירה להם את הקבצים הפתוחים. מה אתה אומר על כך?"<O:p
<O:p
מה דעתכם?

• הוסף לסימניות
1) לא נהוג.
2) ודאי.
3) לא יודע אם מותר.
4) לא כדאי לדבר ככה.

• הוסף לסימניות
4) הכוונה היא, שאילו היו משלמים על העיצוב, הקבצים היו שלהם והם היו מקבלים אותם חינם. עכשיו שהם לא שילמו על העיצוב, אם הם רוצים אותם שישלמו לפחות עכשיו.
אישית אני חושב שגם אילו היו משלמים על העיצוב, זה עדיין לא אומר שזה שלהם. ק"ו במצב בו הם לא שילמו...

• הוסף לסימניות
אז בלי היות וכו'...
רק לומר פשוט, עוד לא קיבלתי את התשלום שביקשתי עבור העבודה, ולכן לא אוכל להוציא את זה, גם אחרי התוספת הרגילה של 200% לקבצים פתוחים, כל עוד ולא קיבלתי את המחיר לעיצוב העבודה.

• הוסף לסימניות
הבעיה היא, שבזמנו היא וויתרה על התשלום. לטענתה, זה לא אומר שבויתורה אז, היא החליטה לתת להם את הקבצים חינם...

• הוסף לסימניות
מה משלמים יותר על קבצים פתוחים?חידוש.. :)

• הוסף לסימניות
ונתנו פסק שלא נהוג, ומה עם ספרים כמו שעושים בתג או אינדיזיין האם צריכים ליתן להם קבצים פתוחים, או במחיר הרבה פעמים מבקשים ממנו

• הוסף לסימניות
באינדיזיין קובץ פתוח? שמעתי טוב?
אולי כל הpackage???
לא פסקתי שום דבר, וכמובן שאם בתחילה הבטיחו לתת את זה פתוח, אז כמובן שמוצא שפתיך תשמור. דווקא העבודות שלי מסתובבים בקצבי Cdr Psd וindd בכל העולם...

• הוסף לסימניות
תלוי גם אם הם שילמו לה על פונטים תמונות ותוכנות וכו'

אם על זה גם לא שילמו.. אני לא הייתי משחרר את החומר ..

אולי.. אולי בתשלום...

שירגישו גם את חוסר ההתחשבות בענין עיצוב הגליון הראשון.. :)

• הוסף לסימניות
אולי כדאי למכור לרבים את החומר בטח יהי' הרבה קונים

• הוסף לסימניות
אני כבר מזמן רציתי לפתוח גלריית עבודות,
שבו יוכלו למכור ולקנות קבצים פתוחים.
משום מה לא כולם התלהבו על הרעיון, בפרט על הבעי' של:
איך אני יודע כמה העבודה שווה.

• הוסף לסימניות
אולי זה יפחית השויות שלך כי כל אחד יהי' גראפיקר, וזה יהרוג המארק"ט, על כן אולי אינו כדאי

• הוסף לסימניות
???
קודם כל, זה רק בונה את כולנו, כי יקנו ממך את העבודות שאתה מעלה.
וזה לא מפחית מהשויות שלי, כי מי שלא מבין בגרפיקה, ממילא לא יכול להסתדר עם קובץ בקורל או באילוס.
אז תמיד יצטרכו להגיע להגרפיקאים.
זה בנוי בעיקר לתת לגרפיקאים אפשרות לגמור מהר יותר הזמנות, בפרט כשעומדים תקוע בלי רעיונות וכו'.

• הוסף לסימניות
נא אדרבה אני צריך עכשיו מסגרת יפה בשביל פרסומת, האם אפשר למכור לי ?

• הוסף לסימניות
בדיוק על זה אנחנו מדברים.
אבל במקום שיתחילו השאלות, כזה, אולי כזה, או אולי כזה? אז יהי' גלרייה של עבודות של מי שרוצה להעלות אותם, והוא יקבל עליהם קרדיטים, שאיתם הוא יוכל לקנות עבודות אחרות וכו'.
עם הזמן יוכלו להעלות גם עבודות ומחירים קבועים כפי רצון הגרפיקאי המעצב.
כמובן שבינתיים זה הכל בתור חלום...

• הוסף לסימניות
פרסומת למה?

שנדע מה להתאים.

• הוסף לסימניות
לי היה כזה מקרה שעבדתי עם עלון ושלמו לי לפי שעה כשהפסקתי לעבוד איתם רצו את כל החומר פתוח ובדיסקים, לא שיחררתי את זה עד שלא שילמו את כל מה שהיו חייבים לי וכמובן תוספת על הקבצים הפתוחים!

• הוסף לסימניות
וילונות עמודים פרחים כינורות וסרטים, זה רק חלק ממה שאתה חייב לדחוס בתוך הפרסומת לטלית...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה