שיתוף - לביקורת לבחור להיות כמו כולם, או כמוני?

• הוסף לסימניות

אני מרגיש כל כך שונה ומוזר!​

בעוד שחבריי מספיקים עשרות דברים ביום, אני מספיק רק כמה דברים ביום.

בעוד שהם עוברים ממטלה למטלה, בשברירי שניות. אני צריך להתאפס, לנוח ולנשום.

בעוד שהם יכולים לעבוד עם הרבה אנשים גם יחד, ללמוד במקומות הומים. אני זקוק לשקט – לעבוד לבד, ללמוד במקום רגוע.

בעוד שהם קמים משנתם, נוטלים את ידיהם, מכינים את ילדיהם, ומיד הולכים להתפלל, ואת הקפה מעלים לריח ניחוח יחד עם הקרבנות. אני קם, נוטל ידיים, יוצא למרפסת לשתות קפה, ומנקה את גופי מפסלותיה – וכבר עבר 3/4 שעה.

בעוד שהם לא כ"כ מחוברים למעשי ידיהם, אין הם דואגים להם כ"כ. אני שכן מחובר למעשי ידי, דואג להם יותר.

אבל... אבל...

בעוד שחבריי לא מחוברים למה שהם עושים. אני, כן מחובר ומתמלא בתחושת סיפוק ותענוג מכל עשייה מבורכת ומחוברת.

בעוד שהם אפילו לא יודעים מה עובר עליהם, על נשותיהם ועל ילדיהם. אני יודע ומחובר למה שעובר עלי, על אשתי ועל ילדיי (יחסית, כמובן).

בעוד שהם, נמצאים בבריחה ובמנוסה מאפסיותם, ומפספסים את החור שבתוכם שמכניס את צינור השפע. אני לא יכול לברוח, ומתחבר לצינור השפע הרוחני והגשמי (שוב, יחסית).

ולסיכום: נס שלא אני הייתי צריך להחליט אם להיות "עוד אחד", או להיות אחד עמקן ורגשי.
כי אם זה היה תלוי בי – איך בכלל הייתי יכול לבחור?

• הוסף לסימניות
קטע עמוק וחזק.
תודה על התובנות!!!
השאלה בסוף
כי אם זה היה תלוי בי – איך בכלל הייתי יכול לבחור?
מדויקת כל כך.
לו היינו צריכים לבחור, היה עלינו להעמיד על כפות המאזניים את היעילות, החריצות, ה"תקתוק" שכה חיוניים לעומת הרעיונות העמוקים, החשיבה והיצירתיות שהם חלק מאיתנו. ואיך אפשר לבחור ביניהם?
נס שה' בחר עבורנו. כך אנחנו יודעים מה הוא דורש מאיתנו.

• הוסף לסימניות
קטע עמוק וחזק.
תודה על התובנות!!!
השאלה בסוף

מדויקת כל כך.
לו היינו צריכים לבחור, היה עלינו להעמיד על כפות המאזניים את היעילות, החריצות, ה"תקתוק" שכה חיוניים לעומת הרעיונות העמוקים, החשיבה והיצירתיות שהם חלק מאיתנו. ואיך אפשר לבחור ביניהם?
נס שה' בחר עבורנו. כך אנחנו יודעים מה הוא דורש מאיתנו.
תודה רבה רבה.

אהבתי ביותר.
אני שמח ומושר שאהבת!

מיוחד וקולח.
מפתיע.
כי כתבתי את זה בשליפה, עם הבנתי את העניין.

ותודה מיוחדת למלייקים.

• הוסף לסימניות
בינינו: לו אנו היינו מחליטים, לכאו' לא היינו עומדים בפיתוי, ובוחרים בנראות החיצונית;)

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה