- הוסף לסימניות
אויש נו, אף אחד לא חושב שאפשר להידבק או להדביק בסיטואציות שהזכרת.אני מחכה למחקר של רוב הרופאים שמחזק את חשיבותה של מסכה כשאדם מתבודד לבד ביער ולא מדביק את העצים בקורונה.
או ב 2 בלילה ברחוב ריק.
אויש נו, אף אחד לא חושב שאפשר להידבק או להדביק בסיטואציות שהזכרת.אני מחכה למחקר של רוב הרופאים שמחזק את חשיבותה של מסכה כשאדם מתבודד לבד ביער ולא מדביק את העצים בקורונה.
או ב 2 בלילה ברחוב ריק.
אני מחכה למחקר של רוב הרופאים שמחזק את חשיבותה של מסכה כשאדם מתבודד לבד ביער ולא מדביק את העצים בקורונה.
או ב 2 בלילה ברחוב ריק.
אויש נו, אף אחד לא חושב שאפשר להידבק או להדביק בסיטואציות שהזכרת.
אויש נו, אף אחד לא חושב שאפשר להידבק או להדביק בסיטואציות שהזכרת.
מעניין מה שאת כותבת.יש עוד נתון שתומך בכך שהקורונה מדבקת אירוסולית.
במדינות החורף (אלו שכעת יש בהם חורף כמו אוסטרליה, דרום אפריקה, ברזיל)
יש ירידה חדה עד כמעט 0 במאושפזים כתוצאה משפעת למרות שכעת זה "שיא עונת השפעת" אצלם.
נראה שהמסיכות והריחוק החברתי מונעים באופן דרסטי את ההידבקות בשפעת שהיא טיפתית.
לעומת זאת שיעור מקרי הקורונה מטפס בהם באופן מבהיל...
פעם מישהו העלה פה את לשון החוק שמתירה לא לחבוש מסיכה אם אין אף אדם בטווח עשרה מטרים בסביבה.ולכן הובעה בדבריו תרעומת על החובה החוקית לעטות מסכה בכאלו סיטואציות
ועל אכיפת חובת מסיכות במקומות לא מידבקים...
המציאות מוכיחה שבדרך כלל מי שצועק ברחובות מציג את דעת המיעוטמה מוזר? בנתונים? בהבאת ידע לציבור?
פעם מישהו העלה פה את לשון החוק שמתירה לא לחבוש מסיכה אם אין אף אדם בטווח עשרה מטרים בסביבה.
על כל פנים ממה שראיתי רוב המתרעמים הם מהמשתייכים למתנגדי מסכות מלכתחילה.
מדויק גם עלי.בואי נאמר, שגם אני מתרעמת על הצורך ללבוש מסכה במקום פתוח שהוא לא צפוף, כגון רחוב רחב בשעה שאין בו כמעט אנשים.
אלא שבניגוד למתרעמים על הכל, או מחפשים הצדקות לחסור זהירותם -
זה לא יגרום לי לא ללבוש מסכה במקום סגור!
כי מה הקשר? לא עושים את זה בשביל משרד הבריאות, אלא בשביל למנוע תחלואה!
עד גבול מסוים.המציאות מוכיחה שבדרך כלל מי שצועק ברחובות מציג את דעת המיעוט
ברוב תחומי החיים
לא יודעת, באוירה שאני קוראת פה אולי היו אומרים שזה דווקא בשביל לעצבן את החרדים בבית כנסת או בחיידר או משהו.בדיוק. ולכן אם החוק היה תואם את הגיון רוב הרופאים- שהמסכה צריכה להיות בחללים סגורים, לא היו מתנגדים לו כל כך. ואולי היו נשמעים לו יותר.
יש עוד נתון שתומך בכך שהקורונה מדבקת אירוסולית.
יש ירידה חדה עד כמעט 0 במאושפזים כתוצאה משפעת למרות שכעת זה "שיא עונת השפעת" אצלם.
נראה שהמסיכות והריחוק החברתי מונעים באופן דרסטי את
אם אין כמעט שפעת זה מראה שהמסיכה עוזרת מאוד לשפעת ולא לקורונה, זה לא כ"כ מסתבר, כנראה שיש סיבה אחרת כמו שכשיש וירוס אחד זה מונע וירוס אחר.יש עוד נתון שתומך בכך שהקורונה מדבקת אירוסולית.
נראה שהמסיכות והריחוק החברתי מונעים באופן דרסטי את ההידבקות בשפעת שהיא טיפתית.
לעומת זאת שיעור מקרי הקורונה מטפס בהם באופן מבהיל...
לא יודעת, באוירה שאני קוראת פה אולי היו אומרים שזה דווקא בשביל לעצבן את החרדים בבית כנסת או בחיידר או משהו.
אני מרגישה שכציבור עלינו על מסלול התנגשות (לא קשה להבין למה), ולא משנה מה יגידו עכשיו זה ייצור התנגדות.
זה לא ראיה כ"כ, כי בכוללים שלא עוטים מסיכות משמע שהם מזלזלים בקורונה והנחיותיה, אז כנראה לא שומרים מרחק.לא צריך להיות רופא בשביל לראות שמסיכה עוזרת בכוללים שלבשו מסכות בצורה נכונה אחוזי החולים וההדבקות היו אפסיים לעומת מקומות אחרים
וגם בהתקהלויות במרחב הפתוח.בדיוק. ולכן אם החוק היה תואם את הגיון רוב הרופאים- שהמסכה צריכה להיות בחללים סגורים, לא היו מתנגדים לו כל כך. ואולי היו נשמעים לו יותר.
מה זה המרחק ?אם הייתי ליד חולה מאומת אני הייתי עם מסיכה כנדרש והיא היתה עם מסיכה כנדרש והשתדלנו להיות במרחק.
אך היא טוענת שמשרד הבריאות אמר שאם היינו עם מסיכות אין צורך.
מישו יודע צה הנהלים כרגע בנוגע לכך?
וגם בהתקהלויות במרחב הפתוח.
אנשים עומדים בקבוצות/זוגות ומשוחחים בקירבה.
מה שמביא להדבקה
ברור.בכל מקרה החוק הרחיק לכת הרבה יותר מזה
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים