מידע שימושי לבלוע פנינה??

• הוסף לסימניות
שאלתי פעם את אחד מגדולי הרבנים [ליטאי]... ותו לא!!

ליטאי - מה חשבתם שיענה אחרת? כל הסגולות ו"הענינים" לא באו משם...
ותו לאו - זה מה שהוא יודע או קרא או מצא.
יש עשרות סגולות ידועות ובדוקות מגדולי הראשונים והאחרונים ללידה קלה(יודעת בוודאות מתוך ניסיון שלי ושל אחרים)...תו לאו????

• הוסף לסימניות
שאלתי פעם את אחד מגדולי הרבנים [ליטאי] על סגולות לפני לידה, והוא ענה לי שמלבד פתיחת הארון ע"י הבעל בחודש תשיעי, [פעם אחת מספיק, לא צריך שוב ושוב... פרסומי ניסא...] מובא במקורות הקדמונים גם טהרה בחודש תשיעי. [ומכיון שזהו רק לסגולה ארין בו את החומרות הרגילות]. ותו לא!!
כמובן שכל מצוה וזכות ותפילה וחסד מועיל מאוד, אך שני הדברים אלו הם הסגולות המבוססות
הרבנית קניבסקי היתה ליטאית, לא?
היו לה רשימה ארוכה של סגולות:
להבטיח לומר 'נשמת'.
מרקחת אתרוגים.
פרקי תהילים מסויימים.
דומני שהזכירה לאשתי גם את הפנינה המדוברת.

לא פלא שהלידות אורכות שעות... צריך להספיק הכל....

• הוסף לסימניות
איפה אפשר להשיג את הדף של פרקי תהילים הנ"ל

• הוסף לסימניות
ליטאי - מה חשבתם שיענה אחרת? כל הסגולות ו"הענינים" לא באו משם...
ותו לאו - זה מה שהוא יודע או קרא או מצא.
יש עשרות סגולות ידועות ובדוקות מגדולי הראשונים והאחרונים ללידה קלה(יודעת בוודאות מתוך ניסיון שלי ושל אחרים)...תו לאו????

בלי להתייחס לסגולה ספציפית,
ידועות, בדוקות, נסיון שלך ושל אחרים
לא אומר כלום לגבי היות הסגולה מבוססת במקורותינו.

וכן יש "סגולות" ידועות שהמקור שלהן הוא מהגויים ויש בהן משום הליכה בחוקותיהם.
נראה לי שמה שנכתב הוא לגבי מקור לסגולות, לא לגבי היותן עוזרות או לא עוזרות מנסיון.

• הוסף לסימניות
בלי להתייחס לסגולה ספציפית,
ידועות, בדוקות, נסיון שלך ושל אחרים
לא אומר כלום לגבי היות הסגולה מבוססת במקורותינו.

וכן יש "סגולות" ידועות שהמקור שלהן הוא מהגויים ויש בהן משום הליכה בחוקותיהם.
נראה לי שמה שנכתב הוא לגבי מקור לסגולות, לא לגבי היותן עוזרות או לא עוזרות מנסיון.
אחרי שרשמתי שכתובות בשם "ראשונים" ו"אחרונים"(שאלי את בעלך מה הכוונה...), רשמתי שגם נוסו וצלחו.

• הוסף לסימניות
אחרי שרשמתי שכתובות בשם "ראשונים" ו"אחרונים"(שאלי את בעלך מה הכוונה...), רשמתי שגם נוסו וצלחו.

כתבת ידועות מגדולי וכו'
הבנתי שהכוונה לדברים שעוברים מפה לאוזן ולא כתובים.
מתנצלת.

כמו כן נזכרתי עכשיו במשהו ששמעתי מכלי ראשון.
משהו ששאל את אחד מגדולי הפוסקים (לא זוכרת אם מרן הגרי"ש אלישיב, או מרן הגרש"ז אוירבך, אבל אחד משניהם) לגבי הסגולה הידועה של "קוואטער" לזש"'ק, ואמר הרב שאין לכך מקור, אך מכיוון שכך ידוע בעם ישראל במשך דורות, אין לזלזל בכך.

כך שגם אם אין מקור כתוב, יתכן שיש מקום לקיים את הסגולה אך כדאי לשמוע דעת תורה שלא נכשל חלילה.
והעיקר לא לשכוח מרוב סגולות להתפלל! שכמו שכתבו למעלה זו הסגולה המעולה והבדוקה ביותר לכל דבר.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
יש הרבה סגולות שהגיעו בכלל מסיפורי צדיקים!
היה סיפור עם ה'צאנזער רב' שהגיע אליו יהודי עם בעיה- נולד לו בן אחרי שנפטרו לו בנים מדימום בברית.
הרבי סיפר לו סיפור על יהודי שהגיע לבעש"ט עם בעיה - בניו שנולדו נפטרו ל"ע בברית מדימום, ולכן הוא לא יודע מה לעשות לבנו שנולד.
הבעש"ט אמר לו לקחת צפרדע מסוימת שהיתה נפוצה באותו מקום ולשים מדמה במקום הברית, והילד יחיה
כך עשו והילד חי
הרבי מצאנז סיים - אבל מה לעשות ובמקומותינו עכשיו יורד שלג ואין הצפרדעים מצויות, לכן הסיפור הזה יעורר זכות צדיקים ובנך ינצל בזכות שהזכרנו את הסגולה שנתן הבעש"ט
וכך היה, הילד נימול וחי
והיה סיפור נוסף שהגיעו לרבי מאפטא באופן בהול על "מקשה לילד". הרבי מאפטא ישב באותו זמן עם הרבי מרוז'ין, אז התחיל לספר לו סיפור. בסיום הסיפור (שאני לא כותבת כאן מחמת אריכותו) אמר שעכשיו הכל בסדר
והוסיף שסיפור הסיפור הזה הינו סגולה למקשה לילד.
אז זה לא כתוב בספרים...
גם לשים ספר "נועם אלימלך" למראשותיה של היולדת אינו כתוב בראשונים... והסיבה מובנת

יש דברים שמקובלים בידינו ויש בהם ברכת צדיקים, וזה מספיק לנו

• הוסף לסימניות
כבר קיבלתי אותה במתנה, השאלה מה המקור??

אני לא הייתי בולעת עב"ם בלתי אכיל.
סכנת נפשות.
זה יכול להתקע בקנה הנשימה או בגוף ולגרום לבעיות ולזיהומים.
יש מספיק סגולות נאמנות והשתדלויות אפשריות ללידה קלה.

ממליצה לך למכור את הפנינה בכמה שהיא עולה, ולקנות בגד יפה לתינוק :eek:

• הוסף לסימניות
הרבנית קניבסקי היתה ליטאית, לא?
היו לה רשימה ארוכה של סגולות:
להבטיח לומר 'נשמת'.
מרקחת אתרוגים.
פרקי תהילים מסויימים.
דומני שהזכירה לאשתי גם את הפנינה המדוברת.

לא פלא שהלידות אורכות שעות... צריך להספיק הכל....

לא הבנתי הרי הסגולות עושים אותן לפני הלידה כך שמה הקשר בין מלאי הסגולות לבין זה שלכן הלידה ארוכה..?!

• הוסף לסימניות
רק אני לא רואה טעם בכל ההתעסקות סביב הלידה קלה יותר או פחות? (או שכחלק מלידה קלה כוונתכם גם השמירה על בריאותה של היולדת... שאם כן אני לא מזלזלת בהשתדלות אחת)
כל תפילה לפני הלידה, נוסעת אצלי היישר לבריאותו וגדילתו של הנולד, מהלידה עצמה אני בכלל לא זוכרת עד שהיא מגיעה..... הלידה בעז"ה נגמרת, קלה כקשה, מה שנשאר ביד הוא המשמעותי.

• הוסף לסימניות
רק אני לא רואה טעם בכל ההתעסקות סביב הלידה קלה יותר או פחות? (או שכחלק מלידה קלה כוונתכם גם השמירה על בריאותה של היולדת... שאם כן אני לא מזלזלת בהשתדלות אחת)
כל תפילה לפני הלידה, נוסעת אצלי היישר לבריאותו וגדילתו של הנולד, מהלידה עצמה אני בכלל לא זוכרת עד שהיא מגיעה..... הלידה בעז"ה נגמרת, קלה כקשה, מה שנשאר ביד הוא המשמעותי.
זה לא מדוייק.
ללידה קשה עלולות להיות השלכות לעתיד בגוף ובנפש.

• הוסף לסימניות
למה זה סותר?
בא לי גם ילד צדיק בריא וגידול קל וכו' וכו' וגם הריון תקין ולידה קלה...
אני בת ישראל, זכותי לבקש...
כנראה שרק את לא רואה טעם.

• הוסף לסימניות
למה זה סותר?
בא לי גם ילד צדיק בריא וגידול קל וכו' וכו' וגם הריון תקין ולידה קלה...
אני בת ישראל, זכותי לבקש...
כנראה שרק את לא רואה טעם.

וודאי שזכותך לבקש, ובוודאי שזה גם לא סותר.

רק כנראה אני החריגה שכמו שכתבתי - הלידה לא תופסת אצלי שום מקום ומשמעות עד שהיא מגיעה, ותפילות עליה מרגישות לי קצת כמו בזבוז.... עדיף לי כבר להתפלל על הנולד.......
(מה שוודאי לא נכון עבור הציבור ככלל, אחרת לא היו סגולות ותפילות של גדולי ישראל על לידות קלות, רק ענין של הרגשה אישית).

וזה לא מגיע מהסטוריה של לידות מאד קלות, ממש לא.........

• הוסף לסימניות

אני מבינה מאיפה הגישה שלך באה
אבל אני שמחה בשבילך שלא חשת אף פעם טעמה של לידה קשה מהי
נתקלתי במקרים שנשים סבלו מייסורי תופת עוד הרבה זמן אחרי הלידה
יש לך מושג כמה קשה לטפל בתינוק כשאת כולך כאובה?
יש לך מושג כמה נשים לא יכולות לחשוב על לידה נוספת כעבור שנה ואפילו שנתיים?
יש לך מושג אלו השלכות ניתן להמשיך לסחוב לכל החיים בעקבות משהו לא מוצלח בלידה?

כנראה שלא.
שמחה בשבילך
העיקר בבריאות ובידיים מלאות לכולן!

• הוסף לסימניות

רק כנראה אני החריגה שכמו שכתבתי - הלידה לא תופסת אצלי שום מקום ומשמעות עד שהיא מגיעה, ותפילות עליה מרגישות לי קצת כמו בזבוז.... עדיף לי כבר להתפלל על הנולד.......
(מה שוודאי לא נכון עבור הציבור ככלל, אחרת לא היו סגולות ותפילות של גדולי ישראל על לידות קלות, רק ענין של הרגשה אישית).
הודי להשם שזה לא מספיק מלחיץ אותך...

• הוסף לסימניות
אני מבינה מאיפה הגישה שלך באה
אבל אני שמחה בשבילך שלא חשת אף פעם טעמה של לידה קשה מהי
נתקלתי במקרים שנשים סבלו מייסורי תופת עוד הרבה זמן אחרי הלידה
יש לך מושג כמה קשה לטפל בתינוק כשאת כולך כאובה?
יש לך מושג כמה נשים לא יכולות לחשוב על לידה נוספת כעבור שנה ואפילו שנתיים?
יש לך מושג אלו השלכות ניתן להמשיך לסחוב לכל החיים בעקבות משהו לא מוצלח בלידה?

כנראה שלא.
שמחה בשבילך
העיקר בבריאות ובידיים מלאות לכולן!
(או שכחלק מלידה קלה כוונתכם גם השמירה על בריאותה של היולדת... שאם כן אני לא מזלזלת בהשתדלות אחת)

• הוסף לסימניות

צורם קצת לכתוב על תפילות ללידה קלה בזבוזזזז.
בשמיים אין עדיף-
עובר על יהודי/יה קושי, צריך וחובה להתפלל, שהכל יעבור בשלום ובנקל עם כמה שפחות סיבוכים...ובמיוחד על נושא זה שכתוב שתפילות על זה, אהובות בשמיים במיוחד,וכל האימהות וחווה בראשם יושבות ומתאוות לתפילה זאת בדייקא.
וזה באמת חריג לעניין זה, כי רוב נשות העם כאשר הם לפני מאורע משמעותי(וע"כ לא נראה לי שיש עוררין) הם מאוד רוצות מקוות שואפות ומתפללות לעבור אותו בשלום ובשמחה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה