נכתב ע"י גינגית;435004:תודה שהארת את עיני. באמת לא שמתי לב למעין שלש.
לא הבנתי למה שלא יהיה כתוב שם הויה בברכת המזון.
עוד לא ראיתי ברכת המזון שלא היה כתוב בה שם הויה.
אולי כדאי להעלות את זה טיפה....נכתב ע"י גינגית;435050:זה כתוב למטה מאחורה
נכתב ע"י אברהם;435055:????
ברוב הסידורים האשכנזים לא כתוב שם הוי"ה.
בד"כ מופיע יְיָ במקום שם הוי"ה ובשמות אלקים האלף והלמד מחוברות (ﭏהים, ﭏהינו וכו')
הסיבה כמובן היא משום בעיות של התבלות וגניזה.
אמנם בסידורים פחות צריך לחוש לזה אבל בברכונים של חתונות, שחלקם נשארים על השולחנות ונזרקים לפח על ידי המנקים הערבים, ראוי מאד להיזהר בזה.
(בצירוף האותיות יי אין קדושה יותר מאשר בסתם אותיות, ואין טעם לשים גרש מעליהם בשמות כמו חי'ים וכו')
נכתב ע"י Shia;435100:בס"ה יפה ומרשים מאוד.
הפריעו לי שני דברים:
לא הבנתי מה הקשר של קינמון ובשמים לברכת המזון... לרגע בדקתי שמא מסתתר שם סדר-הבדלה...
לגבי האיור של הדקלים, הוא נראה קצת... איך לומר, תלוש... לא באותה שפה... כמו "קליפארט" פשוט באמצע יצירה יוקרתית...
אולי יעזור לך, צירפתי תמונה נחמדה של זוג דקלים ששלפתי מהאוסף שלי, ועשיתי גם טרייס זריז.
צפה בקובץ המצורף 68067
ממש לא קשור... ברכת המזון מברכים על לחם וממש לא מחייב שיהיה בזה תבלינים....נכתב ע"י גינגית;435341:עד כמה שידוע לי תבלינים קשורים לאוכל לא?
אוכל בלי תבלין לא אכיל ובמילא לא יצטרכו ברכת המזון.
ספרי בישול, מתאים לי לראות תבלינים אבל לא'דעת, לא מתחבר לי לפה... נראלי שעדיף באמת לשים תמונה אחרת (אם יש לך כמובן) ואולי זה סתם כי אפ'פם לא ראיתי ששמים תמונה של תבלינים בברכונים?....נכתב ע"י גינגית;435341:אגב, אם תשים לב, תראה שבכל הפרסומות לאוכל בד"כ מצלמים על רקעים של תבלינים. בספרי הבישול שלי רוב המאכלים על רקעים כאלה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //