- הוסף לסימניות
כרגע במקפיא.העני, איך את מאחסנת? לכמה זמן אפשר לשמור?
תודה!
כרגע במקפיא.העני, איך את מאחסנת? לכמה זמן אפשר לשמור?
תודה!
האמת שבינתיים אחותי קנתה לי כי ראתה. קנתה בירושלים בשוק העיר ברמות. שם היא גרהדיי שלא יגמר!!!! יש לבת שלי יום הולדת בפסח. חייבת לקנות דחוף.. איפה מצאת???
עכשיו זה הכי קל.... כל המתכונים של הגלידות בשינויים קלים בגלל פסח. רולדות. עוגות עם קצפת ופירות.... כל שנה אני מחפשת תחליף לקצפת...עכשיו תביאו מתכונים
בסדר להוסיף קצת טיפות מיץ סלקעכשיו זה הכי קל.... כל המתכונים של הגלידות בשינויים קלים בגלל פסח. רולדות. עוגות עם קצפת ופירות.... כל שנה אני מחפשת תחליף לקצפת...
@hbecker אם אני רוצה לעשות לבת שלי ליום הולדת עוגה ורודה אז זה בסדר להוסיף לקצפת טיפות מי סלק? זה לא יהרוס מרקם נכון?
ועוד שאלה... לנשיקות מרנג ורודות זה בסדר להוסיף טיפות סלק?
אלו שאוכלים קטניות אני באמת לא מבינה איך הם מרגישים פסח.
סה"כ הם אוכלים אורז, במבה, ציטוס,ועוד לא מעט דברים.
אצלינו שבוע שלם מרגישים פסח שמסתכם בבשר, תפו"א ושוקולד.
ואנחנו מספיק שבעים
כל אחד ומנהגיו.
לא התכוונתי לזלזל ח"ו בשום מנהג.הייייי די לבורות
אנחנו אוכלים (אך ורק-) אורז ומרגישים פסח במליון דברים אחרים: ללא שאר הקטניות, לא אוכלים מוצרי חלב, לא אוכלים שום מוצר מתועש, ללא שימורים ועוד רשימת "ללא" ארוכה...
ו- רגע, פסח מרגישים רק בבטן?
ואוסיף שיש עדות המזרח שבכלל לא אוכלים קטניותהייייי די לבורות
אנחנו אוכלים (אך ורק-) אורז ומרגישים פסח במליון דברים אחרים: ללא שאר הקטניות, לא אוכלים מוצרי חלב, לא אוכלים שום מוצר מתועש, ללא שימורים ועוד רשימת "ללא" ארוכה...
ו- רגע, פסח מרגישים רק בבטן?
לא יודעת למה כשאני עשיתי כך, זה הרס את הנשיקות.עכשיו זה הכי קל.... כל המתכונים של הגלידות בשינויים קלים בגלל פסח. רולדות. עוגות עם קצפת ופירות.... כל שנה אני מחפשת תחליף לקצפת...
@hbecker אם אני רוצה לעשות לבת שלי ליום הולדת עוגה ורודה אז זה בסדר להוסיף לקצפת טיפות מי סלק? זה לא יהרוס מרקם נכון?
ועוד שאלה... לנשיקות מרנג ורודות זה בסדר להוסיף טיפות סלק?
וגם אלו שאוכלים את כ---ל הקטניות, וקונים כל דבר שיש לו הכשר מהודר, ואוכלים מצות רכות מאוד מרגישים פסח בפסח.ואוסיף שיש עדות המזרח שבכלל לא אוכלים קטניות
וגם אלה שאוכלים יש הבדלים מה כן ומה לא בדיוק כמו בציבור האשכנזי והחסידי על מוצרים שהם לא קטניות
אני ראיתי בזה שהילדה קיבלה את החומרות בצורה חיובית וחווייתיתלא רוצה להיכנס לנושא הזה בכלל ולא לרדת לרמה הזו אבל כשאת מציינת שביתך תופסת את השכנה בתור מסכנה זה אומר משהו על מה שהיא מקבלת בבית ובפרט על מי ששונה ממנה או ממנהגי הבית שלה. וחבל. בפסח בכלל לא חובה לאכול רק תפוחי אדמה עוף וחלק מהירקות כי את חלקם לא ניתן לקלף או שהם נראים כמו משהו שמזכיר חמץ. בפסח החובה הראשונה שלנו היא לבער את החמץ מהלב, את הגאווה, לצאת מהגלות המרה שאנו שרויים בה (לעניינינו ספרדים-אשכנזים ועוד חילוקים מחילוקים שונים). זה מה שה' רוצה ולא איכפת לו אם יאכלו שוקולד או לא! להזכיר - האיסור הוא לאכול חמץ!
חבל בכלל שמגיעים לויכוחי סרק כאלה שרק מגבירים את המחלוקות שיש בעם ישראל.
כואב...
באמת כואב...
טוב, יש כאלו שמתעקשים להעלב גם כשמספרים להם משהו חמוד בתום לב.
לא אמנע מכם את ההנאה הזו.
לא ממש רציתי להמשיך את הדיון, אבל המשכתן וחשבתי אולי כדאי להגיב.אני ראיתי בזה שהילדה קיבלה את החומרות בצורה חיובית וחווייתית
שמעתי על יותר מאחת שיצאו עם נערווים מהחומרות
זה סוג של התקפה בלי להתמודד עם הטענה שהעליתיתזכירי לי בקשה איפה בדיוק במה שסיפרתי השתמע שהרהרתי אחרי חכמי עדות המזרח?
הנחיתות הזו ממסכנת אתכם. חבל.
ושוב, אני מתקנת, באמת ההנאה והכיף של הילדה מהחומרות וההגבלות, זה סיפוק אדיר.טוב, יש כאלו שמתעקשים להעלב גם כשמספרים להם משהו חמוד בתום לב.
לא אמנע מכם את ההנאה הזו.
כאן חוסר ההבנה.זה מה שה' רוצה ולא איכפת לו אם יאכלו שוקולד או לא! להזכיר - האיסור הוא לאכול חמץ!
חבל בכלל שמגיעים לויכוחי סרק כאלה שרק מגבירים את המחלוקות שיש בעם ישראל.
כואב...
באמת כואב...
את ה' יותר מעניין שנאהב אחד את השני ונכבד אחד את השני. שלא נתבלבל!כאן חוסר ההבנה.
אצל מי שזה נהוג אצלו, זה ממש ברמה של "ה' לא רוצה".
זה היופי של מנהגי ישראל,
וכמובן שכל אחד ינהג איך שנהגו אבותיו וכו', אבל לא נראה לשדר זלזול ולראות בקטנוניות את אלה שנוהגים מנהגים שונים (כמו אי אכילת שוקולד)
וחג כשר ושמח לכל בית ישראל על כל גווניהם וסוגיהם, כולם אהובים כולם ברורים
מילה בסלע...עצוב לגלות ב-2019 שיש כאלה שינקו עדתיות עם חלב אימם.
(קדימה, עגבניות...)
את זוכה לנבואה? אני אוהבת שאנשים מצטטים דברים בביטחון כאילו הם מקבלים מה' מסרים ישירים בנוגע לכל מיני נושאים. הלוואי וזה היה כך, כל כך ברור ומוחלט.את ה' יותר מעניין שנאהב אחד את השני ונכבד אחד את השני. שלא נתבלבל!
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים