כללי לגבי בניית לוגו

• פותח הנושא pink
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
פנתה אלי לקוחה, היא רוצה לוגו שהוא בעצם חברת בת לחברה קיימת.
החברה היא של בגדי נשים, והיא הולכת להוציא דרכם תיקים.
היא באה אלי באופן פרטי, כי אמרה שלבוס של החברה יש גרפיקאים אבל היא מוכנה לשלם מכספה הפרטי וללכת למשהי דרכה שתעשה לה את העבודה.
הלוגו היה בנוי משתי אותיות באנגלית שמשתלבות זו בזו. לאחר הרבה.. .סקיצות...
היא בחרה לוגו, והלכה איתו לבוס החברה.
היא שולחת לי עכשיו מייל:
סיימנתי את הפגישה ולצערי רשם החברות החליט לשנות את השם ......
הלוגו לא מתאים צריך להוסיף R

עכשיו השאלה מה בנוגע לתשלום?
האם לקחת לה כלוגו חדש?
כחצי?
זה אותו לוגו עם אות נוספת, מה לדעתי יוצר לוגו חדש לגמרי.

אשמח לשמוע מבחינה חוקית מה אני צריכה לעשות

תודה מראש.

• הוסף לסימניות
שתי אפשרויות עומדות בפנייך:

1. להחזיר לה, "קיבלתי את האינפורמציה, לצערי אין באפשרותי לעשות זאת במסגרת התקציב הקיים מכיוון שמדובר למעשה על בניית הלוגו מחדש, לצורך כך נצטרך להגדיל את התקציב בX אחוזים. עדכני אותי איך ברצונך להתקדם, תודה ושלום".

2. להחזיר לה, "קיבלתי את האינפורמציה, אני מוכרחה ליידע אותך שהייתי צריכה לדרוש הגדלה של התקציב בX אחוזים מכיוון שמדובר למעשה על בניית הלוגו מחדש, עם זאת כחלק ממערכת היחסים העסקית הטובה שלנו, אני מוכנה ללכת לקראתך ולעשות זאת ללא תשלום נוסף".

שתי האפשרויות לגיטימיות, וההחלטה ביניהן צריכה להיעשות משיקולים אסטרטגיים של הטווח הרחוק (ולא משיקולי מצב חשבון הבנק בחודש הקרוב).
מהכרותך עם הלקוחה עד כמה את חושבת שתרוויחי מלעשות את הג'סטה בסעיף 2? האם היא תדע להעריך זאת וזה יסייע לך לצבור נקודות אצלה, מה שיפתח פתח לפרוייקטים נוספים, לקוחות נוספים שהיא תביא לך וכו'?
אל תחשבי במונח של "מה צודק". חשבי מה חכם ואיך מערכת היחסים העסקית שלכם תושפע בטווח הארוך מכל מהלך שתעשי.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;999319:
שתי אפשרויות עומדות בפנייך:

1. להחזיר לה, "קיבלתי את האינפורמציה, לצערי אין באפשרותי לעשות זאת במסגרת התקציב הקיים מכיוון שמדובר למעשה על בניית הלוגו מחדש, לצורך כך נצטרך להגדיל את התקציב בX אחוזים. עדכני אותי איך ברצונך להתקדם, תודה ושלום".

2. להחזיר לה, "קיבלתי את האינפורמציה, אני מוכרחה ליידע אותך שהייתי צריכה לדרוש הגדלה של התקציב בX אחוזים מכיוון שמדובר למעשה על בניית הלוגו מחדש, עם זאת כחלק ממערכת היחסים העסקית הטובה שלנו, אני מוכנה ללכת לקראתך ולעשות זאת ללא תשלום נוסף".

שתי האפשרויות לגיטימיות, וההחלטה ביניהן צריכה להיעשות משיקולים אסטרטגיים של הטווח הרחוק (ולא משיקולי מצב חשבון הבנק בחודש הקרוב).
מהכרותך עם הלקוחה עד כמה את חושבת שתרוויחי מלעשות את הג'סטה בסעיף 2? האם היא תדע להעריך זאת וזה יסייע לך לצבור נקודות אצלה, מה שיפתח פתח לפרוייקטים נוספים, לקוחות נוספים שהיא תביא לך וכו'?
אל תחשבי במונח של "מה צודק". חשבי מה חכם ואיך מערכת היחסים העסקית שלכם תושפע בטווח הארוך מכל מהלך שתעשי.

בהצלחה!

תענוג לקרא כל פעם את תשובותייך המחכימות!

• הוסף לסימניות
נעמה, שהעלתי את השאלה חיכתי לתשובה שלך.
ידעתי שהיא תיהיה חכמה.

אז ככה, לקחתי לה סכום נמוך יחסית. היא יודעת בדיוק מה היא רוצה רק שאין לה זמן לעשות לבד.... היא ציירה את 2 האותיות ביחד ורק לשרטט... מכירה את זה?

אח"כ התחילו הבעיות:
לקוחה: באתי אליך כדי לראות את הקו החשיבה שלך, משהו חדש אחרת בשביל מה באתי?
אוקי, עשיתי קו חדש לגמרי!
לקוחה: קיבלתי המלצות חמות על הלוגו נראה לי שנלך עליו. אבל בכל זאת לא ראיתי את השילוב שדמיינתי בין האותיות.
אוקי, חזרתי לסגנון שהיא שירטטה אבל בצורה קצת שונה.

היא רוצתה גם טיקט מהלוגו הקודם, שעיצבתי לה, אמרתי לה שזה בתוספת תשלום (הבנתי שזה לא ברור לה) אוקי, אז היא לא רוצה, היא לא חשבה שזה תוספת, היא יכולה לעשות לבד.

בקיצור, לא אמשיך בתאור, אני לא מחפשת יחסים איתה ואין לי בעיה שתלך
אבל השאלה אם היא צריכה לשלם לי על מה שעשיתי עד עכשיו? גם אם זה לא שימושי.. של מי הבעיה שרשם החברות לא אישר?

• הוסף לסימניות
אני אמנם לא מהתחום הזה.
אבל וודאי שמגיע לך תשלום. מה השאלה?
את עשית את העבודה. זה שהם שינו פתאום שתשלם הלקוחה שלך.
היא היתה צריכה לבקש אישור לתקציב על הלוגו- כן שאלה לא שאלה.
זה לא קשור אליך.
אני אישית עובדת לפי שעות בלי קשר לתוצאה. ואם את השעות שלי עבדתי- אני לוקחת תשלום.

הצלחות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודנטית;999325:
תענוג לקרא כל פעם את תשובותייך המחכימות!

גם אני חושבת ככה.

• הוסף לסימניות
זה שמגיע לך תשלום באם לא השתמשו זה ברור.
את עשית את העבודה וזהו, אם נניח שהלקוח ילך עכשיו לחמש משרדי פרסום ישב עם כולם ובכולם יעבדו ובסוף הוא יחליט שהוא הולך על אחד ואת כל השאר הוא לא רוצה. הוא יטען ש"אני לא משתמש עם זה ולכן אני לא צריך לשלם?!"
חשבתי שהשאלה היא האם מכיון שזה לא היה תלוי בה, את צריכה ללכת לקראת או לקחת עוד פעם כסף על עבודה חדשה מהתחלה.
ועל זה התשובה מתחלקת לשתים. התשובה החוקית והנכונה היא ברור לקחת פעמיים. והתושבה היותר חכמה, היא לחשוב מה יצא לך יותר ריווחי, כמו שכתבה נעמה.
(גם אני מצרף לסטודנטית ולתמנתי ומביע את רגשי התודה לנעמה על תשוביתה המועילות המשקפות ניתוח ישר ועמוק. חן חן!)

• הוסף לסימניות
מוזר מאוד שזאת התשובה של "הגורו" בעבודה מול לקוחות.
זה מסוג הדברים שהם גם לא צודק גם לא חכם!
יש עוד דרך להתנהל מול הלקוח וחבל שהיא לא באה לידי ביטוי מפי נעמה, פשרה.
2 הסעיפים שנתת מישהו יצא עם טעם מר בפה או הלקוח בסעיף 1 או הגרפיקאית בסעיף 2.
בפשרה אומרים בדיוק את מה שאמרת רק מסיימים אחרת לא שחור או לבן, יש גם ורוד.
בוורוד נותנים הנחה משמעותית לפי הפוטנצייל של הלקוח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאלארס;999504:
מוזר מאוד שזאת התשובה של "הגורו" בעבודה מול לקוחות.
זה מסוג הדברים שהם גם לא צודק גם לא חכם!
יש עוד דרך להתנהל מול הלקוח וחבל שהיא לא באה לידי ביטוי מפי נעמה, פשרה.
2 הסעיפים שנתת מישהו יצא עם טעם מר בפה או הלקוח בסעיף 1 או הגרפיקאית בסעיף 2.
בפשרה אומרים בדיוק את מה שאמרת רק מסיימים אחרת לא שחור או לבן, יש גם ורוד.
בוורוד נותנים הנחה משמעותית לפי הפוטנצייל של הלקוח.

אף אחד לא אמר לא לעשות פשרה, אלא שה'חוק היבש' הוא לא לעשות. אבל אם היא מרוויחה מפשרה יותר, כי היא לא מאבדת לקוחה, אזי עדיף לה לקחת פחות.
אבל כפי שהיא כתבה שזה לא יעזור לה, למה לקדם פשרה?
היא השקיעה כמו עבודה רגילה לכל דבר, למה שלא תקבל תמורה רגילה, אך ורק בגלל שבסוף לא צריך? כמובן שהיא יכולה ללכת לקראתה ולהבין אותה שבסוף היא לא משתמשת עם זה, אבל כאן זה פחות מורגש כי זה התמחור כאן הוא על שעות עבודה וכח יותר מכסף על דברים אחרים אבל עדיין אפשר להשוות לנגר שבנה עם מדיות מיוחדות ללקוח, שברגיל הוא לא יוכל למכור זאת למישהו אחר (להזכירכם מדובר בלוגו ולא במודעה שאפשר לזרוק למישהו אחר בזול) ואחר כך הלקוח מתחרט, אז שיעשו פשרה? הנגר כבר שילם על העצים והרס אותם כי אי אפשר להגדיל עץ חתוך!! זהו, שלימתי עליך ואיך אני יכול עשות ביננו פשרה? פשרה פה זה נזק לעצמי, כי אני יוצא פה נפסד, שילמתי על עצמים בשבילך 500 שקל לדוגמא, והארון כולו תומחר ב700 נגיד, אז בא נעשה פשרה 400, כי בסוף לא השתמשתי!!
הנגר יוצא כאן בנזק של 100 שהוא כבר הוציא, ואני לא מדבר על העבודה שלו לבנות את הארון, וכך גם כאן. הגרפיקאי בנה לוגו, (זה יהיה עוד יותר דומה באם נקנה אלמנט משאטרסטוק ודומיו אבל עדיין אפשר להשוות) השקיע זמן, והוא אמור להפסיד?
ודווקא נעמה, כמו שהגדרת אותה, בחצי פרק חינם, מובא שיש win win ו- win lost עיין שם בארוכה...
(וכאן המקום לציין שאני רוצה לקנות את הספר אבל קצת חורה לי שאי אפשר להוריד אותו למחשב, אולי לפחות היו מוכרים אותו כספר מודפס, כי דווקא מתי שיש לי זמן לקרוא אין לי אינטרנט....)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosil;1000168:
כאן המקום לציין שאני רוצה לקנות את הספר אבל קצת חורה לי שאי אפשר להוריד אותו למחשב, אולי לפחות היו מוכרים אותו כספר מודפס, כי דווקא מתי שיש לי זמן לקרוא אין לי אינטרנט....)

הרוכש יכול להדפיס לעצמו ישירות למדפסת ולקרוא.
מומלץ בחום לעשות כך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eliezer;1000176:
הרוכש יכול להדפיס לעצמו ישירות למדפסת ולקרוא.
מומלץ בחום לעשות כך.

לא חשבתי על זה.
זה חוקי? (מופנה לנעמה)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה