כללי לגבי גודל פונט הכי קטן וקריא

• הוסף לסימניות
מה הגודל בpt הכי קטן בממוצע שעדין קריא ונהיר לעין?
אשמח לכל עזרה.

• הוסף לסימניות
נראה לי שמקובל שהמינימום הוא 8
אם כי זה די משתנה מפונט לפונט.
(מדובר על אותיות להערות קטנות וכדו', לא לטקסטים ארוכים או משמעותיים)

• הוסף לסימניות
תודה,
שכחתי לציין אני באמת צריכה לטקסט ארוך ומשמעותי :)
כמה זה צריך להיות?

• הוסף לסימניות
תלוי בפונט, אבל נראה לי שזה בין 9 ל-12 בעמוד ממוצע.

בכל אופן, הדרך הכי פשוטה לבדוק זה לנסות להדפיס בכמה גדלים ולראות מה נראה הכי טוב על הדף.

• הוסף לסימניות
בעיקרון לפי החוק,
גודל פונט בעימוד(לדוג: של כתבה בעיתון) הוא 12 (בפונטים של טקסט רץ )לא פחות.

• הוסף לסימניות
אני עמדתי ספר טלפונים בפונט "אלגנטי" של פונטביט הכי קטן היה 9 pt
וביארצייט 7pt "כריזמה" ויצא ברור (הספר במהדורת כיס)
הכי טוב זה להדפיס ולראות אם קריא

קבצים מצורפים

• כל הספר.jpg
    3.1 MB · צפיות: 93
  • הוסף לסימניות
12 זה ממש גדול. 10.5 ברוב המקרים זה גודל קריא ויפה. (כמובן תלוי מה המטרה)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה