תיבה בנויה מהמשקל שהמלחין רוצה, וזה יכול להיות 2/4, 3/4 ,4/4, 6/8, 7/8 ועוד. הסיבה ש'רבע' (עיגול מושחר המחובר ל'יד' או ל'רגל' כמו d או p שמילאו את העיגול שלהן) נקרא בשמו היא כי אורך הצליל של הפעמה הוא רבע מאורך הצליל של התו הנכתב כעיגול חלול בלי 'יד' או 'רגל' (כמו o) שהוא השלם. לכן גם המשקל של 3/4 מדבר על 'רבעים', כי אורך הצליל של כל פעמה שבו הוא רבע מהשלם (o) ולא שליש, למרות היות הרבע הזה שליש מן התיבה. כל תיבה מכילה 3/4 מהשלם. אני מודה לך על ההסבר אתה הראשון שעונה לי בצורה שמשיבה את הדעת אשמח אם תפרט לי קצת יותר כי אני לא חזק בתווים
כביכול שלוש פעימות על ארבע תיבותעדיין איך זה מסביר למה זה נקרא שלש רבעים,
זה כמו שיעור נגינה, אתה מקבל על שעה עבודה ועובד רק 3/4 שעהעדיין איך זה מסביר למה זה נקרא שלש רבעים,
הרי בסופו של דבר בתיבה עצמה יש רק שלש פעימות
3 פעימות על 4 תיבות?כביכול שלוש פעימות על ארבע תיבות
וואו, מעניין לא ידעתי על זה........גם אם מדובר במקצב של 3 - בכל 4 תיבות של שלוש יהיה התחדשות של השיר, או מעבר לחלק נוסף של השיר
תבדוק ותווכחכביכול שלוש פעימות על ארבע תיבותהרבה תשובות, ורק @שמחת חיים ענה נכון. זה לא הכוונה שלוש מתוך ארבע- אלא שלוש על ארבע- מקצב של שלישיות שחוזר על עצמו 4 פעמים. במוזיקה שאני מתעסק איתה יותר מצוי מקצבים כמו 4 על 5 וכד'
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //