לגבי תחפושות- כדאי לשים לב [שלא יהיה איסור]

• פותח הנושא ort
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
בעזרת ה' יתברך.

אנשים יקרים:

חשבתי לפתע שעשוייה להיות בעיה הלכתית אם לובשים תחפושת עם פסוק/ים עליה, בעיקר אם המחופש יזדקק להכנס לשירותים ויהיה איסור-
כדאי לשים לב...

[או שתלמידי חכמים שכאן יגידו שאני טועה...]

פורים שמח!

• הוסף לסימניות
כדאי לשים לב לא להשתמש בפסוקים בכל מקום: לא בהזמנות; לא בכרזות; לא בנוי סוכה וכו' וכו' וכו'

• הוסף לסימניות
יש עוד משהו -
בגד עם ארבע כנפות חייב בציצית
בתחפושות לפעמים יוצרים עליונית עם חור לראש - צריך לעגל פינה אחת

• הוסף לסימניות
עוד:
יש לעיתים לבדוק משעטנז. קניתי פעם עקל לתחפושת ערבי, ואמר לי מומחה שלא להשתמש בזה!

• הוסף לסימניות
שמעתי שיש בעיה
ש-בת תתחפש לבן
וש-בן יתחפש לבת
(נראה לי ר' חיים קניבסקי-לא בטוחה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרי 1;1219687:
שמעתי שיש בעיה
ש-בת תתחפש לבן
וש-בן יתחפש לבת
(נראה לי ר' חיים קניבסקי-לא בטוחה)

רבים מפוסקי דורנו אוסרים זאת, אפילו לפני גיל שנה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1219487:
יש עוד משהו -
בגד עם ארבע כנפות חייב בציצית
בתחפושות לפעמים יוצרים עליונית עם חור לראש - צריך לעגל פינה אחת

לא בטוח,
בני מתחפש לכהן גדול והמעיל הוא כ-4 כנפות, הלכתי לעגל פינה ובעלי בדק קודם ומצא שאין צורך, לא הבנתי למה, אבל שווה בדיקה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה