בלת"ק כמעט.
שימו לב!! חלום של הרבה שנים הוא בדרך כלל גדול מהמציאות, ולכן הדרך הטובה ביותר לממש חלום היא להמשיך לחלום... יען כי כשמתעוררים ממנו הוא מתנפץ![]()
בדרך כלל אנשים בני שישים כבר הספיקו לשבוע מרורים מחלומות שפס עידנם אחרי חודש...
אפשר להניח שאם יש להם חלום, הוא חלום יציב ואיתן.
קשה אבל שווה.לא לעבור
לא לעבור
ההורים שלי גרים לבד אין אף אחד שגר בעיר שלהם כולם בעיר אחרת,
וכבר כמה פעמים שמעתי אמירה שחבל שלא השאירו לפחות מישהו אחד לידם...
ולבוא לידינו הם לא רוצים, קשה לשנות הרגלי חיים בכזה גיל
את לא צריכה לשכנע אותי, אנחנו משוכנעים בזה ב100 אחוז.קשה אבל שווה.
אם תסתכלי סביבך, תראי שזו ממש מגמה. המון הורים יוצאים לפנסיה ומגיעים לגור במודיעין עילית ליד הילדים.
את יכולה לתשאל הורים כאלו, או לקשר אותם עם ההורים שלך, או אם הם כבר מכירים, לתת להם דוגמאות.
נראה לי שרובם ככולם מברכים על השינוי.
אל תשכנעי.את לא צריכה לשכנע אותי, אנחנו משוכנעים בזה ב100 אחוז.
תאמיני לי שניסו כבר את כל השכנועים
אל תשכנעי.
אני נגד שכנועים באופן כללי.
מספיק לי התוצאות של ההחלטות שלי. לא צריכה החלטות של אחרים.
אם הם לא יהנו, את צריכה להרגיש נקיפות מצפון?
ההורים שלי שיחיו גרים באחת מערי הדרום. אנחנו- הילדים שהתחתנו גרים חלק באותו עיר וחלק בערים סמוכות.
מרחק ממש קצר של נסיעה.
יש להם חלום כבר הרבה שנים לעבור לירושלים. הרבה פעמים כשהיינו בירושלים בנופש או בהזדמנויות אחרות, הם תמיד הסתובבו וחיפשו,
אבל כאמור היססו לעשות את הצעד הזה שהיה כרוך גם במעבר למוסדות אחרים (של הילדים), היפרדות מהחברים ומהסביבה המוכרת, עזיבת מקום עבודה וכו'.
אבל עכשיו כשכבר הדירה שגרים בה ממש התיישנה, ורוב הילדים נישאו, הם חושבים על מעבר דירה ורוצים לממש את החלום ולעבור לגור בירושלים.
אבל, הבעיה היא שכל הילדים גרים כרגע לידם, ולאף אחד אין כרגע אפשרות לקנות דירה בירושלים (וגם לא בהמשך...)
מה עדיף לוותר על חלום ולגור ליד הילדים (מדובר באנשים לא צעירים, גילאי ה-60) או לעבור לירושלים ולחיות רחוק מכולם?
מה אומרים??
עריכה: כמובן שאני מתייעצת על דעתם ואחרי קבלת הסכמה שלהם. קשה להם מאוד להחליט.
אם מדובר בלשכנע למשהו דרסטי ובלתי הפיך, את צודקת.אל תשכנעי.
אני נגד שכנועים באופן כללי.
מספיק לי התוצאות של ההחלטות שלי. לא צריכה החלטות של אחרים.
אם הם לא יהנו, את צריכה להרגיש נקיפות מצפון?
בגיל 60 (ואפילו אחרי הפנסיה) זה בהחלט יכול להיות בסדר, אבל באמת עדיף ללכת על שכירות, ואפילו קצרת מועד, לניסיון.לדעתי לא לעבור במיוחד לא בשביל להתרחק מהילדים.
מכירה זוג שעברו לגור קרוב לילדים, הבעל עזב את העבודה ופשוט נכנס לדכאון מכל המעבר החד הזה.
מאוד לא פשוט לעבור בגיל מבוגר, אין כמו החברה והרחובות והשכנים המוכרים.
תחשבו מה זה ללכת ברחוב ולא להכיר אף אחד אחרי שחיו במקום אחד 40 שנה והכירו הכל.
מה שכן הנ"ל היה בגיל 75, אולי בגיל 60 זה עדיין בסדר.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים