משה מרדכה כהנמן
משתמש רשום
- הוסף לסימניות
נכון הועלה הצד אך רק בחלק גדול מן המקרים. לא בכולםסליחה שעניתי קצר
אבל פשוט נקטתי צד שהשואל בעצמו העלה כן?
אבל שפו לפורום שיש פה ניק שמבין כמעט בכל עניין ותחום ...הבנה רב תחומית!!![]()
נכון הועלה הצד אך רק בחלק גדול מן המקרים. לא בכולםסליחה שעניתי קצר
אבל פשוט נקטתי צד שהשואל בעצמו העלה כן?
אבל שפו לפורום שיש פה ניק שמבין כמעט בכל עניין ותחום ...הבנה רב תחומית!!![]()
אני מאוד בעד לגור רחוק, אבל הקושי בהשגת בייביסיטר זה המחיר הכי רציני במגורים רחוקים.ואם זה רק עזרה אפשר להסתדר אם בייביסיתר..
דווקא בעזרה ללידה, לא משנה מתי זה יוצא זה יותר קל להסתדר, מהנסיון שלי ושל חברות.יש גם את העניין של עזרה בזמן לידה,
אנחנו גרים רחוק מ2 ההורים, ושאני צריכה ללדת צריכים להשתגע מי ישמור על הילדים כשהולכים .
ולפעמים זה יכול להיות בלילה או בזמן שאין לך איך להשיג ביביסיטר או עזרה משכנות..
כך שמשפחה לפעמים זה מציל.
אצלי פעמיים יצא בלילה באיזה 1.5 בלילה, והיה סיוט להסתדר..דווקא בעזרה ללידה, לא משנה מתי זה יוצא זה יותר קל להסתדר, מהנסיון שלי ושל חברות.
הבייביסיטר ביום יום זה המסובך.
עריכה- לא יותר קל מאשר אם גרים ליד ההורים אלא יותר קל בכללי בהקשר של בייביסיטר במגורים רחוקים.
אצלינו ואצל חברות נוספות שלי שגרות במקומות שונים כבר כמה שבועות לפני הלידה שכנות הציעו את עצמן שנביא את הילדים/נתקשר מתי שצריך, והביאו מפתח של הדירה שאם זה קורה באמצע הלילה ולא עונים/שבת נכניס את הילדים בשקט.אצלי פעמיים יצא בלילה באיזה 1.5 בלילה, והיה סיוט להסתדר..
ואחיות שלי שגרות קרוב להורים, פשוט התקשרו והבעל הלך להקפיץ אותם לשם..
הנוחות היא לא חד משמעית לפה או לשם, כי יש נוחות בקטע של הקרבה למשפחה אבל יש נוחות בקטע של מגורים בדירה נורמלית או יחידה גדולה יותר ממה שאפשר קרוב להורים.בסופו של יום בדרך כלל מגורים ליד ההורים עולה כסף
וכאן צריך לחשוב מה עדיף
לשלם כסף ולהרויח נוחות
או להרויח כסף ולשלם בנוחות
ולכל זוג יש את העדיפות שלו
אבל כל זוג כן צריך להחליט מה חשוב לו כדי להתקדםהנוחות היא לא חד משמעית לפה או לשם, כי יש נוחות בקטע של הקרבה למשפחה אבל יש נוחות בקטע של מגורים בדירה נורמלית או יחידה גדולה יותר ממה שאפשר קרוב להורים.
(וסתם ככה אמנם הפתיע אותי אבל לפעמים הולך הפוך, המגורים ליד ההורים זולים יותר... בדיוק שמעתי אתמול ממישהי שגרה בירושלים וההורים שלה גרים בכרמיאל, ומישהי שגרה בבית שמש וההורים שלה גרים בבאר שבע)
ברור. רק דייקתי שזה לא או נוחות או מחיר, כי גם הנוחות זה דבר משתנה בין שלל התחומים שמושפעים ממגורים רחוק מההורים.אבל כל זוג כן צריך להחליט מה חשוב לו כדי להתקדם
כי הרצון גם לגור ליד ההורים והרצון לגור בדירה נורמלית במחיר מעשי לא תמיד הולך יחד
בבחירת הדירה לרוב יש 3 רצונות, מיקום גודל, מחיר ובד"כ אחד על חשבון השני
וכמו פירמידה צריך להחליט מי בראש העדיפות ומי המשני בעדיפות
העיקר להחליט ולהתקדם
ויש גם מעלה להיות עצמאיםברור. רק דייקתי שזה לא או נוחות או מחיר, כי גם הנוחות זה דבר משתנה בין שלל התחומים שמושפעים ממגורים רחוק מההורים.
אכןויש גם מעלה להיות עצמאים
כי יש עזרה הכרחית שאי אפשר להסתדר לבד
ויש עזרה לא הכרחית כמו להכין שבת יתכן שמי שגר ליד ההורים יקח לו זמן עד שיעשה שבת בבית
מאשר מי שגר רחוק שיעשה יותר מהר
וכן על זה הדרך ומתוך האתגרים מתגלים כוחות
אני מכיר זוג שעשרות שנים אכלו בשבת אצל ההורים והיום קשה להם מאוד לשנות אפילו שעכשיו זה לא טוב להם כי כבר יש נשואים
(זה דוגמא חריגה ונועדה רק להמחיש)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים