כללי לגיטמיות הביקורת

• פותח הנושא evart
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
מי שלא מעלה עבודות שלו והרבה מאד פעמים יש לו ביקורת קטלנית
לגבי עבודתם של אחרים, האם זה לגיטמי?
גם כאשר הוא עוטף את דעתו בהסוואה לביקורת עינינית ובונה ?
לדעתי אנשים שלא מפחדים מביקורת הם אנשים שמציגים עבודתם לראווה
ומציגים אותם לביקורת, אך יש את אותם אנשים שמסתובבים בפורום רק כדי להעיר , ולא תמיד לעניין.
אך אם לא ראינו עבודות שלהם ומהי רמתם המקצועית ?? איך נוכל לסמוך על דבריהם? אין זה משכנע להקשיב לעצתם !!!
וכאשר נמצאים בעשיה ובעיצוב .... והראש כבר כואב ומתים לסיים את העבודה והלקוח לוחץ ...לפעמים כבר אין כוח ולא רואים מה טוב יותר, או לא טוב ....
תגיבו בבקשה כי זה דיון חשוב

• הוסף לסימניות
לדעתי אין טעם להתעסק בכוונות של אנשים אחרים. בואו נצא מנקודת הנחה שאין פה יצרים רעים וכל מה שנראה כך הוא למעשה אי הבנה או חוסר בכושר הבעה בכתב.

מה שחשוב הוא לדעת בעצמנו, מה צריך לשמוע ממי.

אם העלית מודעה לחוו"ד, וקיבלת תגובה לא מחמיאה, או עם הערות לשינוי, כדאי שתבדקי מי כתב. תציצי בתיק העבודות אם ישנו, או בהודעות אחרות שפירסם הנ"ל.
אם מדובר במישהו אלמוני לגמרי, פשוט תתעלמי במקרה הטוב, או תצחקי במקרה היותר טוב.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
מי שלא רוצה ביקורת - שיכתוב בפירוש: נא לא לכתוב לי ביקורות אלא רק מחמאות. אני רוצה כבר לסיים את העבודה וללכת לישון...
אני רואה את הודעתך יותר מתמוהה. האם תלמיד שקיבל מצוין בזמרה צריך לזמר כל פעם שהוא מביע דעה מוסיקלית?

הדברים כמובן נכתבו על ביקורת עניינית. לא על מישהו דורסני, והאמת: בכל שנותיי בפורום למן תחילתו עוד באתר הקודם, לא זוכר לי כל כך הרבה מקרים של ביקורת דורסנית ופוגעת על מנת לעלוב.

• הוסף לסימניות
צריך להבין שהפורום התחיל את דרכו כקהילה קטנה שרוב חבריה הכירו קודם ברמה זו או אחרת, ולכן יש הרבה חברים ודווקא מהמנוסים והותיקים ביותר, שתיק העבודות שלהם לא מכיל כלום או שלא עודכן זמן רב.

ככלל, לא צריך להתרגש/להיעלב מביקורת. אומנם לא נעים לקבל אותה, אבל זהו הכלי החשוב ביותר להתקדמות - בחיים בכלל ובעיצוב בפרט, ואיזהו חכם הלמד מכל אדם.
בנוסף, לא חייבים לקבל את הביקורת, אם כי חשוב להאזין לה.

• הוסף לסימניות
הדיון הזה עולה מידי פעם,
ועד כמה שהדיון חשוב, תסמכו על זה שהנושא יעלה שוב תוך 90 יום מהיום :)

הפן האנושי:
הפורום היום הוא כבר הרבה יותר מפורום, הוא כבר הפך לקהילה.
12,000 גולשים רשומים. נוריד את הניקים הכפולים + הניקים הרדומים, הגענו ל7000 נפשות.

כמו בכל שכונה, יהיו כאלה שנתחבר אליהם, כאלה שלא נסתדר איתם.
כאלה עם טאקט, וכאלה חסרי טאקט.
כאלה שמבינים עניין וכאלה שלא יודעים מהחיים שלהם.

ההבדל הוא שכפורום, את מזמינה את כולם אלייך הביתה וכל אחד אומר עת מה שיש לו לומר לפי מה שהוא.
אז כל אחד לפי הכישרון שלו ביחסי אנוש, מסתדר יותר טוב או פחות טוב בפורום.
עוד נקודה...
עשו מחקר ומצאו שישראלי מצוי (אני מקווה שלא בני תורה) כשהוא ברכב הוא יותר אגרסיבי. הסיבה היא שבתוך הרכב אדם מרגיש את עצמו ברשות עצמו.
אנשים מגיבים בתוך הבית שלהם לניקים אנונימיים, (הווי אומר, שהרבה מהתגובות כאן הם לא דיבור עם בני אדם, אלא דיבור עם היקום עצמו) מה שמוריד מהם את המוטיבציה להיות כ"כ רגישים ואדיבים.
אז גם את זה צריכים לקחת בחשבון.

הפן המקצועי:
הפורום משמש ככלי לגרפיקאים להעלות עבודות לביקורת, ליצור שיתופי פעולה, ולקבל השראות ממעצבים אחרים.
אולם בלי להכיר את הנפשות הפועלות, יעילות כלי זה יורד בהרבה.
חשוב להכיר את הניקים, ולגבש דיעה מי מהם מתחילים בתחום, מי מהם בעלי הנסיון טכני ומי מהם המעצבים המקצועיים בתחומים שונים.

כאשר אחד יודע ומכיר מי כל ניק, הרי שהוא יתייחס יותר בכובד ראש לתגובות של המקצועיים ויתעלם מכל ברבאבא שמקשקש.

גם מבין המעצבים המקצועיים יש לכל אחד קווי חשיבה ודעה עצמית בנושא "מהו עיצוב", "מהו פרסומת" וכו', חשוב להקשיב למה שיש להם לומר. עם זאת במידה ומצאת מעצב שקו העיצוב מוצא חן בעיניך דבוק אליו, חפש את העבודות שהוא מעלה והקשב למה שיש לו לומר בנושא.

כל חבר עם הזמן חייב לפתח לעצמו מסננים לשימוש יעיל בכלי שנקרא "פרוג"

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלי ויסברג;763258:
לדעתי אין טעם להתעסק בכוונות של אנשים אחרים. בואו נצא מנקודת הנחה שאין פה יצרים רעים וכל מה שנראה כך הוא למעשה אי הבנה או חוסר בכושר הבעה בכתב.

מה שחשוב הוא לדעת בעצמנו, מה צריך לשמוע ממי.

אם העלית מודעה לחוו"ד, וקיבלת תגובה לא מחמיאה, או עם הערות לשינוי, כדאי שתבדקי מי כתב. תציצי בתיק העבודות אם ישנו, או בהודעות אחרות שפירסם הנ"ל.
אם מדובר במישהו אלמוני לגמרי, פשוט תתעלמי במקרה הטוב, או תצחקי במקרה היותר טוב.

בהצלחה

אני מסכימה בהחלט שלא צריך להתרגש מכל תגובה !!!
רק ואך אם ההערה היא בונה ועיניינית יש להתיחס אליה ,
השאלה שלי היא האם אדם שלא הציג מעולם שום עיצוב ולא מכירים את טיב עיצוביו איך יש לו הזכות להעיר לאחרים? ולפעמים הערותיו ממש לא לעניין. (אני לא מתכוונת למשהו ספציפי אלא לרעיון הכללי)

• הוסף לסימניות
זכותו של כל אחד להגיב, ובלבד שלא יהיה זה באופן בוטה או פוגע.
זכותך לא להתייחס לכל תגובה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;763263:
מי שלא רוצה ביקורת - שיכתוב בפירוש: נא לא לכתוב לי ביקורות אלא רק מחמאות. אני רוצה כבר לסיים את העבודה וללכת לישון...
אני רואה את הודעתך יותר מתמוהה. האם תלמיד שקיבל מצוין בזמרה צריך לזמר כל פעם שהוא מביע דעה מוסיקלית?

הדברים כמובן נכתבו על ביקורת עניינית. לא על מישהו דורסני, והאמת: בכל שנותיי בפורום למן תחילתו עוד באתר הקודם, לא זוכר לי כל כך הרבה מקרים של ביקורת דורסנית ופוגעת על מנת לעלוב.

מי שלא רוצה ביקורת לא מעלה עבודות ..מעצב שלא מסוגל לקבל ביקורת לא מתקדם!!!
מחמאות זה טוב כשזה באמת טוב.
הויכוח פה הוא לא על עצם הביקורת , אלא מיהו המבקר ואיך להתייחס לביקורת?
כי כשיש אנשים שנותנים דעתם והם בעצמם לא ממש מבינים עניין ....לעניות דעתי אין הם צריכים להגיב כשהם בעצמם מעולם לא העלו עיצובים שלהם כדי לקבל עליה ביקורת!

• הוסף לסימניות
אין שום קשר בין עבודות הניק המבקר
ובין טיב הביקורת הנאמרת על ידו-
ואפי' אם מעביר הביקורת לא העלה עבודות
בגלל חששו מה יגידו, מה יחשבו וכו'.

אישית, למדתי הרבה דברים נכונים
מקריאת ביקורת של ניקים שלא העלו עבודות כלל.

כמובן שצריך להתייחס רק לדברים
שיש בהם טעם והיגיון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו פריד;763305:
הדיון הזה עולה מידי פעם,
ועד כמה שהדיון חשוב, תסמכו על זה שהנושא יעלה שוב תוך 90 יום מהיום :)

הפן האנושי:
הפורום היום הוא כבר הרבה יותר מפורום, הוא כבר הפך לקהילה.
12,000 גולשים רשומים. נוריד את הניקים הכפולים + הניקים הרדומים, הגענו ל7000 נפשות.

כמו בכל שכונה, יהיו כאלה שנתחבר אליהם, כאלה שלא נסתדר איתם.
כאלה עם טאקט, וכאלה חסרי טאקט.
כאלה שמבינים עניין וכאלה שלא יודעים מהחיים שלהם.

ההבדל הוא שכפורום, את מזמינה את כולם אלייך הביתה וכל אחד אומר עת מה שיש לו לומר לפי מה שהוא.
אז כל אחד לפי הכישרון שלו ביחסי אנוש, מסתדר יותר טוב או פחות טוב בפורום.
עוד נקודה...
עשו מחקר ומצאו שישראלי מצוי (אני מקווה שלא בני תורה) כשהוא ברכב הוא יותר אגרסיבי. הסיבה היא שבתוך הרכב אדם מרגיש את עצמו ברשות עצמו.
אנשים מגיבים בתוך הבית שלהם לניקים אנונימיים, (הווי אומר, שהרבה מהתגובות כאן הם לא דיבור עם בני אדם, אלא דיבור עם היקום עצמו) מה שמוריד מהם את המוטיבציה להיות כ"כ רגישים ואדיבים.
אז גם את זה צריכים לקחת בחשבון.

הפן המקצועי:
הפורום משמש ככלי לגרפיקאים להעלות עבודות לביקורת, ליצור שיתופי פעולה, ולקבל השראות ממעצבים אחרים.
אולם בלי להכיר את הנפשות הפועלות, יעילות כלי זה יורד בהרבה.
חשוב להכיר את הניקים, ולגבש דיעה מי מהם מתחילים בתחום, מי מהם בעלי הנסיון טכני ומי מהם המעצבים המקצועיים בתחומים שונים.

כאשר אחד יודע ומכיר מי כל ניק, הרי שהוא יתייחס יותר בכובד ראש לתגובות של המקצועיים ויתעלם מכל ברבאבא שמקשקש.

גם מבין המעצבים המקצועיים יש לכל אחד קווי חשיבה ודעה עצמית בנושא "מהו עיצוב", "מהו פרסומת" וכו', חשוב להקשיב למה שיש להם לומר. עם זאת במידה ומצאת מעצב שקו העיצוב מוצא חן בעיניך דבוק אליו, חפש את העבודות שהוא מעלה והקשב למה שיש לו לומר בנושא.

כל חבר עם הזמן חייב לפתח לעצמו מסננים לשימוש יעיל בכלי שנקרא "פרוג"

מן הראוי שאציין שתגובתך כתובה בטוב טעם.

• הוסף לסימניות
"שמע את האמת ממי שאמרה"

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה