כללי לגלות את אמריקה - למי שחשב שטרייסינג בקורל עדיף על אילוסטרייטור

• הוסף לסימניות
אופס, טוב גם מבחינתי הדיון הסתיים...

• הוסף לסימניות
צמרת: זה בדיוק מה שאמרתי.
קורל הוא כלי למעצב לביצוע רעיונות (פירסומיים, עיצוב שיש בו ממש, עיצוב שיודע להעביר מסר)
אילוס' הוא כלי לאפשר לאנשים לרמות את עצמם שהם יודעים מה הם עושים ע"י שימוש באפקטים ושיכנוע עצמי של "אני לבד עשיתי".

חברה, עיצוב נכון בא מפנימיות. המושג "מרשים" בעיצוב לרוב בא לחפות על חוסר יכולת עיצובית.

• הוסף לסימניות
תגידו, אז אני אוהבת את אילוס, רק בגלל שלי יש אינטוס???

ואני מוחה נמרצות על הטלת הדופי בי, בכשרונותי וביכולותי. גם אילוס היא תוכנה למעצבים. ומעצבי על תותחים יודעים לא ליפול בפח ההזדמנויות/אפקטים/טכניקות שהיא מציעה ומפתה בהם.

• הוסף לסימניות
סיכת המשרד, אף אחד לא מטיל בך דופי ח"ו, ואת צודקת מאה אחוז, שצריך להיות מעצב-על כדי לדעת "לא ליפול בפח ההזדמנויות/אפקטים/טכניקות שהיא מציעה ומפתה בהם"

• הוסף לסימניות
עבדתי ועודני עובד על קורל מגירסה 3 (3 ולא X3...) ועד עצם היום הזה בX5, לא פעם ולא פעמיים ניסתי לעבור לאילוסטרייטור במיוחד כשראיתי עבודות עתירות אפקטים שקיפויות ומעברים, אבל תמיד תמיד לקח לי בדיוק 10 דקות לחזור לקורל, הקלילות הזמינות והמהירות שווים יותר מכל אפקט.

אגב, מישהו אמר טקסט? מאז X3 הטיפול של קורל בטקסט עברי מושלם להוציא תמיכה בניקוד שגם לה יש פתרונות ליודעי ח"ן

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו פריד;400685:
צמרת: זה בדיוק מה שאמרתי.
קורל הוא כלי למעצב לביצוע רעיונות (פירסומיים, עיצוב שיש בו ממש, עיצוב שיודע להעביר מסר)
אילוס' הוא כלי לאפשר לאנשים לרמות את עצמם שהם יודעים מה הם עושים ע"י שימוש באפקטים ושיכנוע עצמי של "אני לבד עשיתי".
[/B].

באילוסטרייטור יש את כל המעלות של קורל, ונוסף על כך גם אפקטים שונים כדי שאותם ה'מעצבים' הזקוקים לאפקט קטן לא יצטרכו לרוץ לפוטושופ.

די טבעי, שאדם שעובד בתוכנה מסוימת, כהכרת הטוב הוא יחפוץ להללה ולשבחה ולפארה קבל עם ועדה.

וזה בעצם מה שכולנו עושים כאן...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נקי_כפים;400702:
עבדתי ועודני עובד על קורל מגירסה 3 (3 ולא X3...) ועד עצם היום הזה בX5, לא פעם ולא פעמיים ניסתי לעבור לאילוסטרייטור במיוחד כשראיתי עבודות עתירות אפקטים שקיפויות ומעברים, אבל תמיד תמיד לקח לי בדיוק 10 דקות לחזור לקורל, הקלילות הזמינות והמהירות שווים יותר מכל אפקט.

אגב, מישהו אמר טקסט? מאז X3 הטיפול של קורל בטקסט עברי מושלם להוציא תמיכה בניקוד שגם לה יש פתרונות ליודעי ח"ן

אני עומד נפעם ומתפלא - איך אתה עובד על גירסא 3? אין לה תמיכה בעברית. (או שאתה עם הפלאג הקדום?)
לגבי הטיפול של הטקסט העברי בקורל - נכון שהוא השתפר פלאים לעומת הגרסאות שלפני ה- X אבל עדיין אין פתרון לשילוב של טקסט עברי/לועזי באותה תיבת טקטס.

ואף על פי כן - רק קורל.

• הוסף לסימניות
קורל תוכנה מעולה, ידידותית, וקלה לתפעול, לצייר בה בעקומות - זה תענוג.
לא עברתי לאילוסטריטור לגמרי, אבל נטשתי את הקורל לטובת האינטרקציה בין תוכנות אדובי, ובינינו, השילוב בין הפוטושופ לאינדי ולאילוס' הוא מאוד נוח וקל, וזוהי, לצערי אחת המעלות הבודדות שיש באילוסטרירטור.
סתם ככה אם כבר, מישהו יודע איך אפשר באילוס לעשות בלנד (מעבר בין צורות) יפה כמו בקורל?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GD;400828:
סתם ככה אם כבר, מישהו יודע איך אפשר באילוס לעשות בלנד (מעבר בין צורות) יפה כמו בקורל?
בחירת האובייקטים.
object/blend/make
אח"כ לעריכה:
object/blend/blend options

בלחיצה כפולה על הבלנד את נכנסת למצב העריכה של מיקום האוביקטים שלו,
שם את יכולה לשרטט עם כלי העפרון קו נוסף וכל אובייקטי הבלנד יזרמו עליו.

(רמת השימוש? נתונה לספק...)

• הוסף לסימניות
להזכירכם - טקסטים ארוכים גם באילוס' זה לא תענוג גדול לעצב.
בשביל זה נולדה התכנה אינדי' שמתייחסת בכבוד רב לקבצי PDF (אפילו אם הם נוצרו בקורל)

• הוסף לסימניות
אוי מה היה לנו.

קבצים מצורפים

• קורל במדבר.jpg
    KB 679.3 · צפיות: 14
  • הוסף לסימניות
אוח.... היה חם השבוע.... :rolleyes:

• הוסף לסימניות
זקני השבט מקורל 8??? התבלבלת יקירי, אנחנו עוד מקורל 3.....

• הוסף לסימניות
אני עובדת באילוס, ולא מבינה על איזה אפקטים מיוחדים וקיצורי דרך אתם מדברים. אולי תעדכנו אותי? אשמח מאד לדעת, זה יכול לעזור לי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו פריד;400670:
האילוס' היא תוכנה לגרפיקאים, הקורל תוכנה למעצבים.
ואם מותר לי להוסיף, אני מאשים את האילוס' בהתדרדרות רמת העיצוב בעולם.
גרפיקאי עושה איזה שטיק אוטומטי בתוכנה, ואז בא לאמא, תראי איזה יופי, "אני לבד עשיתי" .
חשיבה קריאיטיבית ועיצובית נעשית אצל האדם ולא במחשב.
קורל הוא כלי למעצב לבצע בו רעיונות, האילוס' הוא כלי לאפשר לאנשים לרמות את עצמם שהם יודעים מה הם עושים.

נכתב ע"י אליהו פריד;400685:

ההצהרות הנחרצות האלה נשמעות משכנעות מאוד.

לדאבוני ניחנתי ביכולת קליטה מצומצמת, בפרט בכל הנוגע למושגים מופשטים.

לכן אודה לך מאוד אם תואיל להסביר מהו הדבר המבדיל עבודה שנוצרה באילוסטרייטור מחברתה שנוצרה בקורל?
מדוע זו שנוצרה בקורל היא תפארת היצירה האנושית ואילו השניה היא מלאכת רמיה ואחיזת עיניים.
מאוד הייתי רוצה לדעת. מכיוון שאינני מעוניין להיחשב כמאחז עיניים, ואף בסתר לבבי אני שואף להיקרא מעצב.
לכן צר לי לשמוע שאני בעצם עוסק בשכנוע ורמיה עצמיים, והייתי שמח להבין במה באים לידי ביטוי התופעות המכוערות האלה שאני שותף להן לכאורה, המביאות את רמת העיצוב בעולם לשפל חסר תקדים.

בתודה מראש על הסבלנות לקטן מוחין שכמותי
יהושע.

• הוסף לסימניות
שייע
אני חושב שהוא הסביר את דעתו האישית היטב במהלך האשכול.
הנה ציטוט:
סיכת המשרד, אף אחד לא מטיל בך דופי ח"ו, ואת צודקת מאה אחוז, שצריך להיות מעצב-על כדי לדעת "לא ליפול בפח ההזדמנויות/אפקטים/טכניקות שהיא מציעה ומפתה בהם"
<!-- / message --><!-- sig -->__________________

ועל כן, הדברים ממש לא מכוונים אליך ולרמות שאתה מציג, אלא לאחרים.

• הוסף לסימניות
פורסם במקור על ידי אליהו פריד
YYY ואני ברוב תמימותי הולכת ללמוד את האילוס
כדי להתמקצע ב"איך לרמות את עצמי"? :rolleyes:

• הוסף לסימניות
אליהו, נגעת בנושא מהותי ובנקודה הכי רגישה בענף העיצוב - -
חן חן.

• הוסף לסימניות
חחח, איזה מריבה התהוותה לה כאן בפתע פתאום. אנשים, לא להעלב! זה בסך הכל תוכנת גרפיקה. מי שהוא מעצב בנשמתו לא יהפוך בפתע פתאום ל"לא מעצב" מחמת העובדה הזניחה שהוא משתמש באילוס בכדי לבצע את זממו העיצובי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה