כללי לגרפיקאים הוותיקים: האם פוטושופ או אילוסטרייטור?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 701 סמייל;751215:
וכשתיצא את העבודה בשעטומ"צ- רק אינדזיין.

נכתב ע"י חוצניק;751271:
למה סגירת קבצים דרך אינדזין מה זה עושה יותר טוב מאילוס'

נכתב ע"י תאוצה;751291:
מצטרפת לשאלה, למה מומלץ מאד לסגור דווקא דרך אינדיזיין?

ככל שאני יודע סגירה באילוס' אינה גרועה מסגירה באינדיזיין

• הוסף לסימניות
רק אני אוהבת הרבה יותר את אילוס' מאשר את פוטושופ?!

• הוסף לסימניות
רוצה לאמר לכל באי האשכול הזה:
קראתי כאן מילה במילה והחכמתי.
תודה לכל הכותבים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דויד א;751323:
9 מתוך 10 יאמרו שהם משתמשים באילו'

ה-10 ישקר

איך אני אוהבת את הלוחמנות הזו..... :D

איפה ונתנו ונויבירט? :rolleyes:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לשם שינוי;751330:
איך אני אוהבת את הלוחמנות הזו..... :D

איפה ונתנו ונויבירט? :rolleyes:

מחפשים חמץ
(או את הx6)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;751294:
ככל שאני יודע סגירה באילוס' אינה גרועה מסגירה באינדיזיין

עד כמה שידוע לי,
מבחינת איכות אין הבדל,
אבל מבחינת משקל, קבצים שיסגרו באינדזיין ישקלו בד"כ הרבה פחות.

• הוסף לסימניות
רק אני אוהבת הרבה יותר את אילוס' מאשר את פוטושופ?!
<!-- / message -->
גם אני...
אותה ואת אינדיזיין. מדבר יותר לשכל, משום מה.

• הוסף לסימניות
איך תעשה לוגו וקטורי שישאר וקטורי גם אחרי הסגירה?
ובכלל איך תעשה אותו אותו בלי שתצא הנשמה?
איך תעשה שהמסמך יהיה ניתן להגדלה והקטנה בלי שתיפגם האיכות שלו?
בכלל כשאתה משלב טקסט במודעה - בפוטושופ יש לך מעט מאד כלים לדאוג שהוא נוח לקריאה ונראה טוב.
תוכנות אדובי בנויות ככה שאי אפשר יהיה להגיע לתוצאה טובה עם אחת מהן בלבד.

• הוסף לסימניות
אשכול מצחיק לגמרי, כאילו התוכנות הן איזה מושא לאהבה.... כל תוכנה מיועדת למשהו מסויים ובה היא הכי טובה, אם תעשה בפוטושופ מה שמתאים לעשות באינדיזיין ולהפך, וכו'... תעבוד הרבה יותר קשה ותוצאה תהיה פחות טובה. חלק מלהיות גרפיקאי טוב הוא לדעת איזו עבודה מתאימה לאיזו תוכנה...
כמו שתשאלו עם מה אתה יותר 'אוהב' לצבוע קירות עם מברשת או עם שפכטל...?
דרך אגב מנסיוני הדי ארוך בתחום העיתונות, הכי טוב לעצב ולעמד עלונים באינדיזיין, נסו ותיווכחו!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GD;751484:
אשכול מצחיק לגמרי, כאילו התוכנות הן איזה מושא לאהבה.... כל תוכנה מיועדת למשהו מסויים ובה היא הכי טובה, אם תעשה בפוטושופ מה שמתאים לעשות באינדיזיין ולהפך, וכו'... תעבוד הרבה יותר קשה ותוצאה תהיה פחות טובה. חלק מלהיות גרפיקאי טוב הוא לדעת איזו עבודה מתאימה לאיזו תוכנה...
כמו שתשאלו עם מה אתה יותר 'אוהב' לצבוע קירות עם מברשת או עם שפכטל...?
דרך אגב מנסיוני הדי ארוך בתחום העיתונות, הכי טוב לעצב ולעמד עלונים באינדיזיין, נסו ותיווכחו!

יש מקום לדיון "אוהב או לא אוהב", בתוכנות שמיועדות לאותה מטרה. כמו קורל דרו ואילוסטרייטור. למיטב זכרוני היו כאן אשכולות בנושא.

• הוסף לסימניות
אישית אני עובד בעיקר עם אינדי ומסדר את התמונות עם פוטושופ.

• הוסף לסימניות
האמנם?!

חברים יקרים,
מה אומר? אך אף אחד לא ענה על מה ששאלתי. אני מאוד שמח שכולם שותפים ומרגישים טוב עם האילוסטריטור או בלע"ז: אילוס', אך אין זה דומה כלל לשאלה: מה טוב ממה - מברשת או שפכטל?
אני יכול להצביע על 10 תשובות מוגדרות היטב - מדוע צביעת בית במברשת היא טובה, יעילה ואיכותית מאשר בשפכטל.

והנה, אף אחד באשכול הנ"ל - לא הצביע אפילו על דבר אחד שהוא אכן הרבה יותר טוב באילוס' מאשר בפוטושופ.
אמנם כתבו לי שאם אני רוצה לעשות לוגאים, אז אין כאן שאלה, כי פוטושופ לא טובה בזה.

אבל אני רגיל לעשות מודעות טובות בפוטושופ ואותה אני אוהב, ואני עושה מודעות עם כיתוב ועם אפקטים ועם שכבות וכו' וכו', ואני לא מתעלף מהריסטור שעושים מדי פעם בפעם.
וכאן הבן שואל: האם מישהו יכול להסביר לי מה אני מפסיד כ"כ?

או שמא (וזו טענתי בעיני כמה מחברי, אך אני לא באמת יודע...) - אין באמת תשובה מוגדרת וקונקרטית - אלא זהו עניין חברתי כזה, וכמובן שיש פה ושם דברים שטובים יותר באילוס', כשם שיש דברים שטובים יותר בפוטושופ מאשר באילוס'.
כלומר, ככה זה.

אך אם זו התשובה, אז בעצם אין עניין גדול בין פוטושופ לאילוס'.
- ואין אדם עובד אלא בתוכנה שליבו חפץ!

האמנם?! יש מסכימים?

• הוסף לסימניות
הרבה יותר קשה לעשות בפוטו שופ, מודעה נקיה..... זה הרבה יותר קו של אילוס... בפוטו שופ עושים עם שכבות אפקטים סטיילים פילטרים... מודעה רבהת צבעים...
באילוס יותר קו נקי....
(זה יותר תיאורתי... ניתן לעשות באילוס-מקושקש.... ובפוטו שופ- קו נקי... אבל בגדול כאן זה קל יותר, וכאן זה קל יותר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אייל אריאל;751545:
אך אם זו התשובה, אז בעצם אין עניין גדול בין פוטושופ לאילוס'.
- ואין אדם עובד אלא בתוכנה שליבו חפץ!

האמנם?! יש מסכימים?

לא נכון!
כל תכנה והיעוד שלה. הן אינן דומות אחת לשניה כלל. מה הקשר בין פיקסל לוקטור (מלבד עקיבה חיה)

• הוסף לסימניות
יש לי מברגה חשמלית מצויינת. חזקה מאוד - "אימפקט" קוראים לזה.
בסוכות אפילו קדחתי איתה כמה חורים בעצים של הסוכה...
אבל כשאני צריך לקדוח כמה חורים בקיר כדי לתלות מדפים, אני מוציא את הפטישון, ואיתו אני קודח.

למה? כי הוא מתאים והוא בנוי לזה, ואפשר לתפוס אותו ככה חזק עם שתי ידיים ולדחוף לתוך הקיר, עם המברגה האימפקט אי אפשר, היא מתאימה להבריג ארון/מגירות/מארז של מחשב...

הבנת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;751835:
יש לי מברגה חשמלית מצויינת. חזקה מאוד - "אימפקט" קוראים לזה.
בסוכות אפילו קדחתי איתה כמה חורים בעצים של הסוכה...
אבל כשאני צריך לקדוח כמה חורים בקיר כדי לתלות מדפים, אני מוציא את הפטישון, ואיתו אני קודח.

למה? כי הוא מתאים והוא בנוי לזה, ואפשר לתפוס אותו ככה חזק עם שתי ידיים ולדחוף לתוך הקיר, עם המברגה האימפקט אי אפשר, היא מתאימה להבריג ארון/מגירות/מארז של מחשב...

הבנת?

איך קודחים עם פטיש?
או שזו היתה הכונה?
כי אם לא, אני לא כ"כ הבנתי:eek:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;751841:
איך קודחים עם פטיש?
או שזו היתה הכונה?
כי אם לא, אני לא כ"כ הבנתי:eek:

לא פטיש - ידית עץ וראש מתכת, אלא פטישון...

• הוסף לסימניות
פוטושופ מיועדת לעיבוד תמונה בלבד,
אילוסטרייטור לכל השאר,
הן מבחינת השוני בין הפיקסל לווקטור,
והן מבחינת סירבול העבודה בפוטושופ.
הנוחות של האילוסטרייטור לעומת הפוטושופ בכל הקשור לסידור הדברים על הדף תשפיע בסופו של דבר גם על התוצאה היפה, הנקיה והנעימה לעין.

• הוסף לסימניות
אני לא חושב שההבדל בין התוכנות קשור לקו נקי או מלוכלך, זה כבר עניין עיצובי נטו;

בשתי מילים:
אילוסטרייטור - יותר נועדה ליצירת תבניות / לוגואים / או כל אלמנט (כפתורים וכד')
פוטו שופ - עיבוד תמונה, יצירת רקעים אפקטים וכד'
אינדיזיין - שופכים לתוכו את כל החומר ומסדרים / מעמדים - סגירה לדפוס

עם הזמן כל אחד תופס מה יותר נוח לו לעשות בכל תוכנה,
אני למשל, 90% מהעבודות בסופו של דבר עובד גם עם אינדיזיין, יש דברים שאני יכול לעשות באינדיזיין אני אפי' מוותר על אילוסטרייטור (כמובן לא לוגואים וכד').

בקשר לשאלתך,
אני גם מכיר הרבה גרפיקאים שעובדים רק עם פוטו שופ ומוציאים דברים מדהימים, רק קח בחשבון שקודם כל העבודה שלך נשארת פיקסלית ואתה מוגבל עם זה, שנית, יצירת אלמנטים באילוסטרייטור מאוד תקל עליך את העבודה גם מבחינת עבודה(סדר) וגם מבחינת מהירות עבודה

בכל אופן, המלצה שלי, (אולי זה קצת יבלבל אותך) אם אתה רוצה להתקדם כרגע בעוד תוכנה , תתקדם קודם לאינדיזיין ואח"כ לאילוסטרייטור, מכיון שיש לך את פוטו שופ ואתה חזק בה האינדיזיין גם יכול לתת לך יצירת אלמנטים וכד' (וקטור), והפלוס הגדול זה העימוד, שתוכל לעצב ולעמד עלונים וכו'...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה