עזרה לדבר בשפה עשירה

מצב
הנושא נעול.
אוי אוי אוייייייי
ורק אני בוכה שהרבה לפני שהשפה פה תהיה עשירה היא תהיה תקנית(אוי כמה שגיאות שיש כאן בפרוג)
ונקיה(איזה צעקה היא "דפקה" עלי עכשיו-תלמידה שלי מט')
ומאוד כואבת את ספרי הילדים חסרי רמה ובעלי חרוזים לא מתאימים(רוצה לכתוב בחריזה?-עשי זאת כמו שצריך-אור נוט אט אול)
שכשאני מספרת אותם עלי להוסיף חריזה משלי.

וכן-אני חושבת שזה מאוד מראה על אינטלגנציה כללית
ומאמינה שזה נובע מקריאה רבה, ומדיבור סביבתי תקין ועשיר.(הבת שלי בת שנתיים כשהגננת סיפרה על זרש ששפכה מים היא הגיבה-"פפפ מה הקשר?"-חיקוי מושלם של הסביבה...)

הקלטות של שרה קיסנר ולאה פריד - אין אין אין להן מתחרה! הילדים שומעים שוב ושוב ולא נמאס להם. יש המון- תחפשי.
יעלי רוצה יומהולדת עכשיו, הכל בגלל כדור אחד, למי מחכים הילדים, ועוד ועוד.
אני כל פעם תוהה מחדש-
יש היום עוד קלטות?
איך אתן משמיעות את זה?
הלוואי והיה לי בדיסק
הייתי משמיעה.

אם יש למישהי כאן להעביר-אשמח!

שם הבעיה בתוכן, הוא הדבילי. לא השפה.
אויש למה את אומרת כך? הסיפורים כ"כ קליטים, מלאי רגש, מסרים ברורים ויפים. העלילות אמנם מאד מחיי היום יום אבל דווקא לכן הילדים כ"כ מזדהים איתן. פה ושם יש סיפורונים קצרים שכנראה מטרתם היתה למלא את הקלטת , אולי את מתכוונת אליהם.

אני כל פעם תוהה מחדש-
יש היום עוד קלטות?
איך אתן משמיעות את זה?
הלוואי והיה לי בדיסק
הייתי משמיעה.

יש לי את כללל הסידרה שלהן.
בעיניי זה מדהים מחנך ומחכים.
וכשאני שומעת את הילדות שלי מדקלמות את הדקלומים מהקלטות רוויות המסר,
זה עושה לי טוב.
אני מדליקה אותן המון אחה"צ.
ויש לבת שלי חברה שבאה רק בתנאי שנדליק את "השער של מחברת תורה"(כי אמא שלה באמת לא יודעת לצייר כלום:(...)

אני כל פעם תוהה מחדש-
יש היום עוד קלטות?
איך אתן משמיעות את זה?
הלוואי והיה לי בדיסק
הייתי משמיעה.

אפשר לקנות את הדיסקים של לאה פריד ושרה קיסנר ב-19.90. בגרינטק יש, נראה לי שגם בגל פז.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה