לדוברי אידיש: איך הייתם מתרגמים מילת 'להעדיף'?

• הוסף לסימניות
בכמה מילים אני יכול להסתדר. השאלה היא האם יש מלה אחת (או שתים) לתרגום?

• הוסף לסימניות
תרגמתם באופן כללי המלה 'עדיף'.
אני מתמקד על הצורה של 'להעדיף' במדויק.
צו ענדערשן...??? אין מלה כזאת. אז מה כן?

לדוגמה: 'כאשר אדם... נקל לו להעדיף דברים נצחיים ע"פ דברים זמניים'.

• הוסף לסימניות
"בעסער ליב האבן" (או "ליב האבן בעסער") אולי, זה כאילו לאהוב יותר

• הוסף לסימניות
לא נראה לי שקיימת מילה בודדת לתרגום הנ"ל.
אלא מוסיפים לפועל לרצות (וועלן) את תואר הפועל = בעסער/ליבערשט,
תואר הפועל ענדערשט אינו קשור לרצון אלא למציאות הדברים ואין לו תרגום בעברית (לפי מה שידוע לי), דוג' באידיש: איך וועל אים ענדערשט איבערבעטן ווי בלייבן צעקריגט. ניתן להשתמש עם התואר ליבערשט במקום ענדערשט.

בדיבור העממי קיים בלבול בשימוש הנכון של התארים ענדערשט ו(וועלן) בעסער.

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מעדיף, העדפה -
איך קען באשטיין, איך וויל ענדערש (ללא ט'), איך וויל בעסער, איך וואלט ליבערשט אויסגעוועלט/באשלאסן/געקויפט. ולפעמים ניתן להשתמש גם במילה פרוטקציה כהעדפה, פראטעקציע כמובן

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה