קורונה לדווח על מישהו שלא מציית להנחיות?

• פותח הנושא cyp
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
שכן קרוב קיים לפני כמה ימים חתונה בסתר (הרבה הרבה יותר מהמותר..) כנראה היו שם כמה נשאי קורונה. שניים מהמשתתפים הדומיננטים חולים בקורונה.. השכן שהיה במגע קרוב עם החולים לא מעוניין לדווח על החתונה ולא על זה שהיה בקרבת חולה מאומת.. והוא וכל משפחתו יוצאים חופשי. הבנאדם מסתובב הלוך ושוב ללא מסכה וללא כפפות ולא נכנס לבידוד.. הוא לא רוצה לדווח כי יקנסו אותם על קיום החתונה...
אני חוששת... הוא אומר שהוא כמעט לא יוצא מהבית..(רק כמה פעמים ביום יוצא ונכנס לבניין :mad: )
מה עושים?

• הוסף לסימניות
היה לי סיפור דומה לפני שבוע.
והתברר לי למרבה התסכול שאין אפילו למי לדווח.
כשמישהו חוזר מחו"ל ויודעים שהוא אמור להיות בבידוד אפשר להתלונן.

כשמישהו דאג להיות לא מאוכן ואין מידע לאף אחד על כך שהיה בסביבת חולה מאומת -
אז זו מילה שלך מול מילה של השכן שטוען לא היה ולא נברא.
אין רשות שיכולה לאכוף כזה מצב:mad:.

• הוסף לסימניות
חייבים לדווח, שמעתי מפי הגאון ר' נפתלי נוסבוים וכך פסקו רוב מניין ובניין של גדולי ישראל.

אני מעתיק מה שנפסק בשו''ע חו''מ

סימן תכו - חיב אדם להציל את חברו בין בגופו בין בממונו
ובו סעיף אחד

א
הָרוֹאֶה אֶת חֲבֵרוֹ טוֹבֵעַ בַּיָּם, אוֹ לִסְטִים בָּאִין עָלָיו, אוֹ חַיָּה רָעָה בָּאָה עָלָיו, וְיָכוֹל לְהַצִּילוֹ הוּא בְּעַצְמוֹ אוֹ (א) שֶׁיִּשְׂכֹּר אֲחֵרִים לְהַצִּיל, וְלֹא הִצִּיל; אוֹ שֶׁשָּׁמַע גּוֹיִם אוֹ מוֹסְרִים מְחַשְּׁבִים עָלָיו רָעָה, אוֹ טוֹמְנִים לוֹ פַּח וְלֹא גִלָּה אֹזֶן חֲבֵרוֹ וְהוֹדִיעוֹ; אוֹ שֶׁיָּדַע בְּגוֹי אוֹ בְּאַנָּס שֶׁהוּא בָּא עַל חֲבֵרוֹ, וְיָכוֹל לְפַיְּסוֹ בִּגְלַל חֲבֵרוֹ וּלְהָסִיר מַה שֶּׁבְּלִבּוֹ וְלֹא פִּיְּסוֹ, וְכַיּוֹצֵא בִּדְבָרִים אֵלּוּ, עוֹבֵר עַל לֹא תַעֲמֹד עַל דַּם רֵעֶךָ (וַיִּקְרָא יט, טז) .

סימן תכז - מצות עשה להסיר כל מכשול שיש בו סכנת נפשות, ועשית מעקה לגגו

ח
וְכֵן כָּל מִכְשׁוֹל שֶׁיֵּשׁ בּוֹ סַכָּנַת נְפָשׁוֹת, מִצְוַת עֲשֵׂה לַהֲסִירוֹ וּלְהִשָּׁמֵר מִמֶּנּוּ וּלְהִזָּהֵר בַּדָּבָר יָפֶה, שֶׁנֶּאֱמַר: הִשָּׁמֶר לְךָ וּשְׁמֹר נַפְשְׁךָ (דְּבָרִים ד, ט) . וְאִם לֹא הֵסִיר וְהִנִּיחַ הַמִּכְשׁוֹלוֹת הַמְבִיאִים לִידֵי סַכָּנָה בִּטֵּל מִצְוַת עֲשֵׂה וְעָבַר בְּלֹא תָשִׂים דָּמִים (דְּבָרִים ד, ט) .

• הוסף לסימניות
זה מזכיר את הסיפור על החזו"א שאמר לבחור שהיה איתו להדליק אור בשבת כדי למצוא כדור של תרופה שהוא חייב דחוף והוא לא הדליק. והחזו"א נפטר בעקבות הסיפור הזה...

• הוסף לסימניות
ואם אני מכירה חנות של בגדי ילדים שברשמי סגור..
אבל כתוב בפתק באידיש שפתוח מהצד השני והחנות שוקקת חיים :(
האם מותר לי להלשין???

• הוסף לסימניות
איך מדווחים?
אפשר בעילום שם?
מוזמן לדווח במוקד 100 כדי לקיים את חובתך. ממש לא תעמוד על דם רעך.
ובאשר לעילום השם, אל דאגה ממילא המשטרה לא מגיעה. מניסיון רב.
אולי עדיף גם לצלם.

• הוסף לסימניות
ואם אני מכירה חנות של בגדי ילדים שברשמי סגור..
אבל כתוב בפתק באידיש שפתוח מהצד השני והחנות שוקקת חיים :(
האם מותר לי להלשין???
הצילו!!
לדווח, ברור!!
כמה שיותר מהר.
לא האמנתי שהסיפורים האלו עדיין קיימים:(

• הוסף לסימניות
הצילו!!
לדווח, ברור!!
כמה שיותר מהר.
לא האמנתי שהסיפורים האלו עדיין קיימים:(
אני בטוחה שלכזה דבר יתייחסו ברצינות.
תתקשרי מהררררררררררר
זה הצלת חיים של ממש.

• הוסף לסימניות
לא ידעתי איך זה מבחינת הלכה...
ואיפה אני צריכה לדווח?

• הוסף לסימניות
לא ידעתי איך זה מבחינת הלכה...
ואיפה אני צריכה לדווח?
אין כאן שום שאלה, לא תעמוד על דם רעך!!!!!!!!!!!!!!!! (עיין ערך בורו פארק, אני לא זוכרת את מספר הלוויות היומי)
מוקד 100 ומוטב שעה אחת קודם.
בלי צחוק והגזמה--- כל דקה קריטית!!!!!!

• הוסף לסימניות
בוודאי שמצווה לדווח, אבל חוץ מזה, במד"א לא יישאלו אותו ע"י איזה חולה מאומת הוא היה, אלא מספיק שיגיד שהיה.
ובמשרד הבריאות במקרה והתוצאה תהיה חיובית, שיגיד שהיו כמה ביחד. אין ברירה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה