לדעת אחת ולתמיד

• הוסף לסימניות
אחרי מליון קידודים לMPEG 2 אשמח אם משהו יסביר לי מה אומרים הפרמטרים הבאים:

1. בהגדרות הבסיסיות הוא נותן אפשרות של QUALITY שבברירת מחדל עומד על 4
יש אפשרות להגדילה ל5. האם זה מעלה את איכות הקידוד? כי זה לא משפיע על גודל הקובץ.
2. מה ההבדל באפשרויות הביטרייט בין:
CBR לבין VBR 1 ולVBR2 .
ראיתי באחד הנושאים בפורום שפופקו טוען שזה משפיע רק על הסאונד, אם כך למה זה לא מופיע באפשרויות של הסאונד?

מליון תודות לכל העוזרים היקרים.

• הוסף לסימניות
תעלה ל-5 -קודם כל.
לגי הCBR והVBR, זה קשה להסביר בכתב, אך מדובר האם המחשב ידחוס בשווה לאורך כל הסרט, או שהדחיסה תשתנה לפי המידע באותו זמן.
דווקא נראה לי שזה משפיע גם על הוידאו, מה שאתה מתכוון שכתבתי על הסאונד זה לגבי ה PASS שזה בדיקות שלאחר דחיסה ונסיון לדחוס יותר טוב.

• הוסף לסימניות
אם כבר- על כמה בירטרייט צריך לעמוד?

• הוסף לסימניות
ההבדל בין VBR לCBR הוא שבVBR המחשב מחלק את הזכרון בצורה כזו שבמקום שיש יותר שינויים לדג': רקודים וכו'. יהיה יותר זכרון, במקום שאין שינויים כמו: צלום ראיון וכו'. יהיה פחות זכרון. לעומת CBR שאז המחשב מחלק את הזכרון באופן שווה.

• הוסף לסימניות
אז בסופו של דבר מה יותר איכותיCBR או VBR ?
לא אכפת לי הענין שזה לוקח יותר זמן רינדור.

• הוסף לסימניות
זה לא יותר איכותי זה פשוט פחות מקום של קובץ כשזה משתנה (VBR).
לגבי הביטרייט - 4/6/8

• הוסף לסימניות
<HR style="BACKGROUND-COLOR: #bfbfbf; COLOR: #bfbfbf" SIZE=1> <!-- / icon and title --><!-- message -->
זה לא יותר איכותי זה פשוט פחות מקום של קובץ כשזה משתנה (VBR).

לא הבנתי: כשיש שינויים זה תופס יותר או פחות מקום??
ובאיזה מקרה כן כדאי לבחור בCBR? לפי מה שהסברתם תמיד עדיף VBR, זה יותר מתאים לחומר, לא?

• הוסף לסימניות
הכוונה שהדחיסה לוקחת חומר מהמחשב רק שנהיה שינוי בפריים, ולמשל בראיון אין כמעט שינוי ולכן בסוג דחיסה כזה, היא תהיה קטנה.

• הוסף לסימניות
היא תהיה גדולה, התכוונת! כי אפשר לדחוס הרבה כשאין הרבה שינויים...

• הוסף לסימניות
לסיכום
vbr יצור קובץ קטן יותר, אך יארוך לו זמן רב יותר לסגור את הקובץ
cbr יצור קובץ במשקל גדול יותר, אך משך הסגירה יהיה קצר יותר.

• הוסף לסימניות
לכן כשלחוצים בזמן וזה בדרך כלל תמיד ממש לא מומלץ לסגור בVBRלתשומת לבך.

• הוסף לסימניות
ההבדל במשקל של הקובץ הוא די משמעותי, לכן יש מקרים שזה ממש שווה.
אני למשל שאלתי את מה ששאלתי כי אני רוצה כעת להמיר בערך 150 קלטות מיניDV קטנות
של המון חומרים שצילמתי - לקבצים של MPEG2 כדי שלא אצטרך כל פעם לדגום מהקלטות.
לכן אני מעדיפה שזה ייקח יותר זמן וישקול פחות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה