להגריל כסף מגוגל-יש מושג כזה?

• הוסף לסימניות
קיבלתי במייל הודעה כי כתובת הדוא"ל שלי עלתה בגורל השנתי של גוגל ואני זכאית לקבל מהם שיק על סך מסויים ועלי לשלם דמי משלוח לחברת שליחויות בינלאומית. מישהו שמע על דבר כזה? יכול להיות שזה אמיתי או שזה סתם נסיון לסחוט ממני כסף?

• הוסף לסימניות
רמאות !!!
לברוח בזמן !!!
כל פעם זו שיטה אחרת...

• הוסף לסימניות
זו בוודאות רמאות?
אין מצב שיש בזה משהו?

• הוסף לסימניות
השתתפת באיזה הגרלה?
למה שפתאום יביאו לך?
מי אוהב אותך שם כל כך בגוגל?
שטויות והבלים,
גם לי פעם שלחו משהו בסגנון( לא גוגל, נדמה לי מיקרוסופט...)

• הוסף לסימניות
המכתבים האלה מגיעים בכמה גירסאות:

העוקץ הניגרי ואימיילים דומים – אשתו של אדם בכיר צריכה להוציא סכום גדול של כסף מתחומי המדינה והיא מבקשת מאיתנו עזרה בהעברת הכסף ובתמורה לשירות היא תפצה אותנו בנדיבות.

זכייה בפייס – האימייל שלכם הוגרל על ידי לוטו זה או אחר וכל מה שאתם צריכים לעשות זה לקבל אליכם סכום כסף גבוה.

זכייה בהגרלה – חברות עשירות כמו מיקרוסופט או גוגל מצ'פרים את הלקוחות שלהם בסכומי כסף יפים.

מטרת התרמיות האלה היא לקבל מכם כסף, לא לתת לכם.

בתהליך העברת הכסף אליכם תתבקשו להעביר סכומים קטנים או גדולים כדי לרכוש מסמכים או עמלות שונות. תתבקשו לתת את פרטי חשבון הבנק שלכם כדי להעביר אליו כסף. ההבטחה לסכומים גדולים תגרום לכם לעשות שטויות שאחר כך תצטערו מאד עליהן. לכן, צריך לדעת איך לזהות תרמית כזאת ולא ליפול בפח.

השיטה הפשוטה לזהות את התרמיות האלה היא על ידי שאלה פשוטה שתשאלו את עצמכם: "למה דווקא אני?"

אם אין לכם קשרים עם גנרלים מאפריקה או מאסיה אין שום סיבה שיפנו אליכם.

אם לא רכשתם כרטיס הגרלה, אין שום סיבה שתזכו בפרס.

אפילו אם אתם לקוחות של מיקרוסופט או גוגל, החברות האלה לא מכירות אתכם באופן אישי.

מקומם של אימיילים כאלה בפח האשפה.

בלי היסוס.

לא, באמת. בלי היסוס.

לא, אין סיכוי שזה אמיתי.

אפילו לא קצת.

לפח. מייד.

(להרחבה: en.wikipedia.org/wiki/Advance-fee_fraud)

• הוסף לסימניות
לא יאומן שהתמימות מתחילה כל פעם מאפס.
ממש כל אחד מהווה הזדמנות חדשה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמח לעזור;541425:
לא יאומן שהתמימות מתחילה כל פעם מאפס.
ממש כל אחד מהווה הזדמנות חדשה...
על זה נאמר : פראיירים לא מתים הם רק מתחלפים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה