להדליק את הנשמה

• הוסף לסימניות
הצבעים והשילוב שלהם מיוחד!
מהיכן הסגול?

• הוסף לסימניות
שאלה: האם מותר לצלם מהרחוב לתוך בית/שטח פרטי?
הבנתי שמותר לצלם רק את מי שנמצא ברחוב.
(שלחתי תלמידות לצלם ליד בית כנסת והן צילמו לתוך בית כנסת, אוי ווי מה שעשו להן...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טירה;1471279:
אשמח להסבר

VR זה ר"ת של Vibration Reduction , כינוי למנגנון הייצוב בעדשות ניקון, בדומה לIS בקנון. VR2 זה המייצב המתקדם שהחליף את הVR1 בעדשה הזאת ומאפשר צילום מהיד עם עד 4 סטופים פחות, ולדוגמא במקום 1/200 1/10.
המייצב גורם לעדשה להיות כבדה ולעבוד הרבה. כשרוצים לצלם פאנינג אפשר לעבור למצב אקטיב מואוד ולבטל את המייצב בציר האופקי ...

נכתב ע"י meiredri;1471365:
תמונה ממש מיוחדת כרגיל. דרך הגב באיזה שעה צולמה התמונה שהיה צריך איזו כזה גבוה
תודה רבה מאיר
התמונה צולמה ב: 18:20
במאה שערים יש איזורים ממש חשוכים, הסימטאות צרות ופנס בודד ושרוף לא מאיר כל פינה, צילמתי אתמול גם באיזו 12500 ובמהירות נמוכה יותר

נכתב ע"י rosmarin;1471376:
יש עדין סיורים שם? חשבתי שהעונה כבר נגמרה.
דצמבר זה שיא העונה, הייתי שם באמצע פבואר.

נכתב ע"י tamiro;1471458:
תמונה בינונית :D

סתם

מה מקור האור הסגול בחלק הקדמי?
תודה רבה תמיר
צריך הבחנה ממש בינונית בשביל לזהות דקויות כאלה :p
בסיור חיפשתי בעיקר את הפינות שבהם יש תאורה קרה שתנוגד לאור החם של הנרות, בתמונה הזאת ראיתי רק את האור האחורי, עד שהערת לא שמתי לב שגם מקדימה יש תאורה שונה מתאורת רחוב רגילה.
התמונה צולמה ברחוב שבטי ישראל, למי שמכיר יש מול החלון המצולם קופת חולים של מאוחדת וחנות מכולת, כנראה שההחזר הסגול הוא עירבוב של תאורת רחוב צהובה עם השלט המואר של הקופ"ח.

נכתב ע"י סא;1471500:
הצבעים והשילוב שלהם מיוחד!
מהיכן הסגול?
תודה רבה
כנ"ל :)

נכתב ע"י אביגדור;1471505:
שאלה: האם מותר לצלם מהרחוב לתוך בית/שטח פרטי?
הבנתי שמותר לצלם רק את מי שנמצא ברחוב.
(שלחתי תלמידות לצלם ליד בית כנסת והן צילמו לתוך בית כנסת, אוי ווי מה שעשו להן...)
מותר לצלם רק את מה שהעין רואה, דהיינו לצלם עם זום לתוך הבית או להכניס את המצלמה מעבר לחלון ולצלם אסור.
חוק הגנת הפרט אומר שמותר לצלם ברשות הרבים, חלון שפונה לרחוב וכל אדם יכול לראות את מה שצלמתי אין בו בעיה ... אא"כ זה מבזה את המצולם וכו' כמו כל צילום ברשות הרבים.
תוך כדי צילום היתה לי תקרית לא נעימה על הרקע הזה, צילמתי זוג מבוגר בהדלקת נרות, תוך כדי ייצוב המצלמה קיבלתי ניעור כתף משכנע מסגנו של כל יכול שטען בתוקף שזה אסור, בטריטוריית מא"ש לא הועילו טענותיי לגבי חוקי המדינע, וויתרתי על המשך הצילום בחלון הקסום ההוא. קורה. מיותר להתעמת :)
לגבי צילום בית כנסת נחשב רשות הרבים, אין שום בעיה לצלם בו אנשים

• הוסף לסימניות
אני לא מכיר אותך אבל

נכתב ע"י ישראל ק;1471198:
תמונה בינונית

התגובה גרועה.

סתם לכתוב "תמונה בינונית", בלי להסביר, בלי לנמק, בלי לדעת את הנתונים שהיו במקום.
אני מקווה שבפעם הבאה שתגיב, תחשוב רגע לפני.
המקום היחיד שבו אתה לא צריך לחשוב ולא צריך לדעת יותר מדי, זה כשהמשוב שלך חיובי ומפרגן.

יום טוב לך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tadmit;1471643:
התגובה גרועה.

סתם לכתוב, בלי להסביר, בלי לנמק, בלי לדעת את הנתונים שהיו במקום.
אני מקווה שבפעם הבאה שתגיב, תחשוב רגע לפני.
המקום היחיד שבו אתה לא צריך לחשוב ולא צריך לדעת יותר מדי, זה כשהמשוב שלך חיובי ומפרגן.

יום טוב לך.

התגובה ה..... (תשלימו לבד:)) לא באה כביקורת על התמונה...
היא יותר כהחזרת תגובה או ביקורת על הניק. (תקן אותי, אם טעיתי:)).

נ.ב. בכונה לא מחקתי את התגובה. דוד דנברג מספיק בוגר בשביל להבין שתגובה זו לא באה כהערה על התמונה המקסימה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1471753:
התגובה ה..... (תשלימו לבד:)) לא באה כביקורת על התמונה...
היא יותר כהחזרת תגובה או ביקורת על הניק. (תקן אותי, אם טעיתי:)).

נ.ב. בכונה לא מחקתי את התגובה. דוד דנברג מספיק בוגר בשביל להבין שתגובה זו לא באה כהערה על התמונה המקסימה.

אני חייב להעיר שהניק אשר רשם את התגובה בעל יידע ממש קטן בצילום והוא עדיין לא יודע שדוד דנברג אחד התותחים ויודע את העבודה :)

תמונה חזקה..כרגיל :)
שאפו דוד!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה