התייעצות להוריד את המשקל מהילדות - להפסיק עם הילקוטים

• הוסף לסימניות
יש בתי ספר שסוחבים רק את הנדרש לשיעורי בית היומיים,
אבל גם בבתי ספר אלו בכיתות נמוכות סוחבים את כל הק"ג האלו - הרבה פעמים מדובר על 20% ממשקל גופם

• הוסף לסימניות
יש עגלה לילקוט...
את הספרים והמחברות צריך לקחת הביתה בשביל שעורי בית.
ולדעתי יש חשיבות לשעורי בית אחרי צהריים
וחשוב ההורים יהיו שותפים ומעודכנים במה שהילדה לומדת, ואיך היא מתמודדת. עם כל הקושי בדבר.
גם מידי פעם אני עוברת על הספרים והמחברות שלה לראות איך הם נראים...
לבנים אין ש.ב. כי יש להם לימודי אחה״צ. אין להם זמן מיותר.

• הוסף לסימניות
אצל הבנות שלי בסמינר יש ארון ושם משאירים את הספרים ומחזירים רק את מה שיש בו שיעורי בית
וזה מקל משמעותית את המשקל של התיק

• הוסף לסימניות
מצטרפת למחאה ;)
זה גם ממש עוצר את הגביהה. ולא בריא!!!
ספרי קודש קניתי כפול שיהיה גם בבית וגם בבית ספר, אבל ספרי חול- הרוב היום זה חוברות השלמה- אז אי אפשר להשאיר בכיתה,
הלוואי וימצא לזה פתרון !
כי מכיתה ד - כבר הבנות שלי לא רוצות ללכת עם עגלה כי "לא מקובל"....

• הוסף לסימניות
גם אני מוחה נמרצות וכל פעם שאני שוקל את הילקוט של ביתי אני בוכה על המשקל האדיר שהיא צריכה לסחוב יום יום על לא עוול בכפה
והלוואי שמכאן תצא איזושהיא הקלה בנושא
אפילו רק להורד שניים שלושה קילו מהמשקל והיה זה שכרנו.
אולי צריך לערב רבנים או משרד החינוך בנושא

• הוסף לסימניות
זה לא נורמלי,הילקוטים הכבדים האלו! בקושי הצלחתי להרים את הילקוט של הבת שלי, איך היא יכולה? ועוד להעלות אותו 4 קומות בבנין וגם בבית ספר זה נדמה לי 3 קומות ! היא באה גמורה מזה!
אני מאמינה שאם היא תעשה קצת סדר בילקוט, הוא ישקול פחות...

• הוסף לסימניות
אצלנו יש סלסילות מתכת שמתלבשות על השולחן (לא בכיתות א'-ב')
בהם משאירים חלק מהספרים.
המורות טוענות שזה גורם לאי הכנת שיעורי בית
אבל - סליחה על הכפירה
הבריאות שלהן שווה יותר!
לאחר תלונות של אמהות וילדות, ניסו את זה אצלינו
ואחרי חודש נינוח וכיפי לגב, המורות החליטו להפסיק עם זה כי בנות ניצלו את המצב והעבירו בסלסלות פתקים...(בכיתות מקבילות של בתי, מסכנה, לא ספציפית אצלן)
אבל מה שכן, בנו עוד איזה מדף/ארונית לאחסון חלק מהספרים בכיתה.

• הוסף לסימניות
כמה עצות להורים לילדים שקשה להם עם העומס של הילקוט:
1 - לבדוק מה מתחבא בתיק - תמצאו שם דברים מעניינים.. (בפרט גיל הצעיר)
2 - ספרי קודש להניח בכיתה - לא צריך להחזיר הביתה,
3 - לקנות ילקוט קליל,
4 - לשלוח בקבוק ריק ושהילדות ימלאו אותו בבית הספר,
5 - לבקש ממורות שדורשות להביא לשיעור שלהם קלסרים נוסף למחברות או תיקיות עבות- לא לעשות את זה כי זה בהחלט מעמיס ומכביד,
6 - לבקש מהנהלת בית הספר מקום להשאיר ספרים וציוד שאיננו נצרך,
שיעורי בית - כרגע אין פיתרון אחר מלבד לעשות אותם בבית (כל הרעיונות שהועלו כאן לא רלוונטיים במערכת החינוך הנוכחית.)

• הוסף לסימניות
צודקת ממש! התיקים של הבנות יותר כבדים מהם
ממש רחמנות על הילדים שצריכים לסחוב כל כך כבד

• הוסף לסימניות
פעם ראיתי ברחוב קבוצה עליזה ורועשת
של 4-5 בנות בכיתה ב' שהלכו ברוב התלהבות
עם עגלת קניות ברזל פשוטה ובתוכה היו כל הילקוטים
והבנות רבו על הזכות לדחוף את העגלה

כנראה קבוצת אימהות מגניבה שהבנות גרות באותו אזור
מצאו פתרון לקיץ (בחורף עם המטריות לא ילך)

• הוסף לסימניות
יש פה משהו לא לגמרי הגיוני, ילדות סמינר משאירות את הילקוטים שלהן בסמינר, מי יגיד לבנות סמינר לסחוב ילקוטים כבדים? אבל ילדות קטנות מכיתה א' וב' דווקא כן צריכות לסחוב את כל הציוד על הגב. איפה ההיגיון?

• הוסף לסימניות
יש פה משהו לא לגמרי הגיוני, ילדות סמינר משאירות את הילקוטים שלהן בסמינר, מי יגיד לבנות סמינר לסחוב ילקוטים כבדים? אבל ילדות קטנות מכיתה א' וב' דווקא כן צריכות לסחוב את כל הציוד על הגב. איפה ההיגיון?
אין הגיון.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה