מידע שימושי להוריד מספר

• הוסף לסימניות
יש לי מספר די גבוה במשקפים ואני מפחדת לעלות עוד מספרים.
יש אולי תרגילים לעינים או טיפולים (לא לייזר!!) להורדת מספר ושיפור הראיה?

• הוסף לסימניות
שמעתי ישירות ממטפלת מומחית שמי שיושב על מחשב, או סתם לחיזוק הראיה, רצוי לעשות תרגילי עיניים- לסובב את האישונים בעיניים, להעביר אותם משמאל לימין בצורה הכי חדה, זה מחזק את שרירי העיניים.

• הוסף לסימניות
החזיקו בידכם חפץ מסוים בעל פרטים קטנים שניתן להתמקד בהם.
הביטו בחפץ מקרוב, נסו להתמקד בפרט קטן כלשהו שיהיה קשה לראותו מרחוק.
כעת הרחיקו באיטיות את החפץ עד שאותו הפרט יראה לכם מטושטש.
שוב קרבו את החפץ אליכם כך שתוכלו להבחין שוב באותו הפרט ולראותו בצורה ברורה.
חזרו על התרגיל מספר פעמים עד שתוכלו להבחין באותו הפרט גם ממרחק.

אחת המהעיצות באתר המיוחד לכך:
http://www.eyetrainer.org/heb/

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כשרונית;1596572:
יש לי מספר די גבוה במשקפים ואני מפחדת לעלות עוד מספרים.
יש אולי תרגילים לעינים או טיפולים (לא לייזר!!) להורדת מספר ושיפור הראיה?

גם אני מתענינת, פעם דברו כאן על תרגילים לפי שיטת בייטס, אולי משהו יודע, יכול להמליץ, לכוון איך מגיעים לתרגילים הללו,

תודה מראש לכל העונים

• הוסף לסימניות
גזר :D:D:D

• חחח
Reactions: S.
  • הוסף לסימניות
לא בטוח שזה מדבר אליך
אבל אבא שלי עשה דיאטה רצינית ובעקבות כך המספר שלו...ירד בשתי מספרים שלמים!!!! (בגיל 40+)

• הוסף לסימניות
לא מומלץ לעשות תרגילי עיניים בלי הנחיה והכוונה של רופא או אופטומטריסט.
במקרים מסויימים זה עלול ממש להזיק!

• הוסף לסימניות
נכון צריך מאד להיזהר עם תריגלים. במיוחד תרגילי שרירים. זה יכול להזיק לטווח הארוך / קצר. אם מרגישים סחרחורות אחרי התרגילים, זה לא סימן טוב.

כאחת שגם מתמודדת עם מספר גבוה (תורשתי). הרופא שלי ממליץ:

* לתת לעיניים "לנוח" כשתי דקות כל 4-5 שעות. לעצום את העיניים קליל - לא חזק, במקום חשוך. אבל לא להירדם...

* להיזהר עם קונטרסט במסך של המחשב. לשנות הלבן הבוהק לאפרפר.

* עדיף לעבוד מול מסך במקום מואר מאשר במקום חשוך. בגלל הקונטרסט והמעבר למקלדת וכו'.

* אחרי שעתיים עבודה רצופות מול המחשב, להפסיק ולהסתכל על נקודה רחוקה כמה שיותר רחוקה, להתרכז בה ולהסתכל עליה דקה או שתיים רצוף - להביט, אבל לא בחוזקה מידי.

* להוריד קונטרסט בפלאפונים. לא להתעסק עם הפלאפון במקום חשוך.

* להרכיב משקפי שמש.

* לא לקרא או לאמץ את העיניים בחושך!!!

צריך להבין שהשרירים של העיניים הם לא כמו שרירים של רגליים. ככל שתאמץ אותם, כך יהיו יותר חזקים. בעיניים, זה להיפך, כמה שפחות לאמץ, להניח לעיניים.....
לכן תרגילים מסוימים לא מתאימים לכולם.

בהצלחה, ובריאות איתנה לכולם!

• הוסף לסימניות
שמעתי על משקפים, שבמקום זכוכיות יש פלסטיקים עם חורים
משהו יודע איפה אפשר להשיג, והאם זה באמת עוזר?

• הוסף לסימניות
שיטת בייטס - תרגילים שמיועדים לשפר את הראיה.
לפי מה שהבנתי - השיטה עובדת, אבל דורשת תרגול יומיומי -
מתאים מאוד למי שאין לה בעיה להתמיד לאורך זמן.

הרעיון של השיטה מבוסס על כך שקוצר ראיה נובע מאימוץ יתר של שרירי העיניים, מה שגורם ל"מעיכת" גלגל העין וכתוצאה מכך - שינוי אורך המוקד.
בדור שלנו מאוד מאמצים את העיניים, גם מול מחשב, גם המון קריאה, גם שהיה רוב היום בתוך מבנים סגורים מה שמגביל לנו את טווח הראיה (כי העין מתרגלת לראות מקרוב רוב הזמן)

עם התרגילים, לאורך תקופה, שרירי העיניים מתגמשים (כמו כל שריר שמאמנים אותו), לומדים גם הרפיה נכונה וגם תרגילים לשינוי מיקוד
דוגמה לתרגיל מיקוד:
תוך כדי עבודה על המחשב (ראיה לטווח קרוב) לעצור רגע, להביט מבעד לחלון על עץ, שמים, עננים, ציפור (טווח רחוק) ולהחזיר למסך. וכך כמה פעמים ברצף

ה"טריק" עם המשקפיים השחורים עם חורים קטנים לא עוזר לפתרון הבעיה, אבל הוא כן מאפשר לך לראות יותר חד (רק בזמן השימוש בהם), בדיוק כמו שאם תחזיקי את היד שלך כמו צינור על העין ותציצי דרך החור - תראי חד יותר. את יכולה להכין לך מבריסטול שחור ולהבין איך זה עובד.

יש מטפל חרדי בשם יהושע מלינסקי, הוא ואשתו מטפלים בשיטה שמבוססת על בייטס פלוס תוספות שלהם.
עד כמה שידוע לי - גר בצפת ומגיע לטיפולים גם במרכז ובירושלים.
יש לו אתר עם הרבה מידע - בקישור הזה

אני משערת שיש בארץ עוד מטפלים, אבל חרדים לא סביר שיש.

• הוסף לסימניות
לד,ר בייטס יש ספר בעברית.
קניתי אותו לפני 16 שנה ולא הצלחתי להתמיד בתרגילים (כבר אין לי אותו- מסרתי למישהי שאולי כבר לא צריכה אותו, נראה לי שהיא עשתה בסוף ניתוח בלייזר. אשאל אותה)

בקיצור- אם יש לך סבלנות וכח התמדה, יש מה לקנות את הספר.
אם לא- חבל על הכסף

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ניקול;1597843:
לד,ר בייטס יש ספר בעברית.
קניתי אותו לפני 16 שנה ולא הצלחתי להתמיד בתרגילים (כבר אין לי אותו- מסרתי למישהי שאולי כבר לא צריכה אותו, נראה לי שהיא עשתה בסוף ניתוח בלייזר. אשאל אותה)

בקיצור- אם יש לך סבלנות וכח התמדה, יש מה לקנות את הספר.
אם לא- חבל על הכסף

ולעבוד לפי שיטה זו באופן עצמאי, לא מזיק לעיניים, כמו שכתבו למעלה?
או שצריך גם שיטה זו בהכוונת רופא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרנולה;1597073:
נכון צריך מאד להיזהר עם תריגלים. במיוחד תרגילי שרירים. זה יכול להזיק לטווח הארוך / קצר. אם מרגישים סחרחורות אחרי התרגילים, זה לא סימן טוב.

המטפלת אמרה את זה בפורום של כמה נשים, אם היה לה חשש כלשהוא היא היתה אומרת.

• הוסף לסימניות
אני קניתי את הספר של בייטס (ספר קטן ודק) לפני למעלה מ10 שנים בחנות טבע בשוק מחנה יהודה
נראה לי שקוראים לחנות משהו עם הדסה, היא ממוקמת ברחוב לפני הרחוב של השוק הפתוח, ממש בתחילת הרחוב בפינת יפו.
הבנתי שרק שם הם יש את זה, כמובן המידע מלפני 12/13 שנים בערך...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושניתוש;1598338:
ולעבוד לפי שיטה זו באופן עצמאי, לא מזיק לעיניים, כמו שכתבו למעלה?
או שצריך גם שיטה זו בהכוונת רופא?

קשה לי להאמין שהרפיה יכולה להזיק
ובכל אופן - השיטה לא מיושמת בהכוונה רפואית, אלא בהכוונת מטפלים שהתמחו בשיטה (זה מוגדר בתחום של רפואה משלימה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bason1661;1598435:
המטפלת אמרה את זה בפורום של כמה נשים, אם היה לה חשש כלשהוא היא היתה אומרת.

לא הבנתי, אז יש חשש לעשות תרגילים באופן עצמאי עפ"י שיטת ביטס, או לא?

• הוסף לסימניות
לא נראה לי תרגילים בעייתיים (לא מוסמכת תשאלי רופא)
התרגילים שם פשוטים כמו להסתכל קרוב ורחוק, הרבה הרפיות לעיניים שאת צריכה לעצום את העיניים לגעת עם כפות הידיים בעיניים, הרפיות בגוף, תרגילים של הצוואר ועמוד השדרה וכו' (לא זוכרת ממש את כל התרגילים)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת