דרוש מידע להחליף אדריכל?

• הוסף לסימניות
אנחנו לפני בנייה ושיפוץ גדולים ומורכבים, ובלחץ של זמן.
המליצו לנו על אדריכל, רק לתכנית ולא כולל עיצוב פנים (שתכננו לקחת בנפרד קצת כיעוץ).
למעשה, לא זרם לנו טוב איתו מהרגע הראשון.
הוא מוכשר וישר וזול.
אבל החשיבה שלו שונה מאוד, ותפיסת העולם מיושנת.

בכל אופן חשבנו לחסוך בזמן, ולהתקדם כבר איתו, רק על שרטוט הדירה, בשביל להתחיל לקבל הצעות מחיר מקבלנים וכו'.
כשאת הפינישים, ובעיקר ריהוט, חלוקת מגירות במטבח, גבס, בחירת חומרים וכו', תעשה אח'כ מעצבת.

למעשה, אחרי עבודה משותפת רבה, וכוחות נפש שהשקענו, הגענו לתכנית כמעט גמורה.
ובסה"כ מהתכנית עצמה אנחנו ממש מרוצים.
עכשיו הוא אומר שלצורך תכנית החשמל, צריך לתכנן איתו עכשיו את כל חלוקת ומבנה החדרים, איפה שולחן ואיפה ארון וכו'.
ופשוט אין לנו כבר כוח, וגם לא סומכים על התכנון שלו בנושאים אלו. הוא נורא פשטני ומקובע.
מה עושים?
לחתוך וללכת עם התכנית למעצבת? שתמשיך מכאן הלאה?
נפסיד מזה זמן או נרוויח?
היא תוכל בכלל להיכנס בשלב כזה?
או לגמור איתו כבר איכשהו, ולשנות אח"כ רק את החשמל?
וגם חבל לנו לשלם סתם כפול על התכנית.

אשמח לעצה, בעיקר מאנשי המקוצע.

• הוסף לסימניות
האדריכל צודק (לגבי תכנית חשמל).
מעצבת תוכל להיכנס בשלב הזה.
אם אתם לא מרגישים נח עם התכנון שלו, עדיף לסיים את ההתקשרות, אבל שימו לבכם לכך שאם הצלחתם להגיע לתכנית שאתם ממש מרוצים ממנה, זה לא עניין של מה בכך, ויתכן שיש לו יכולת טובה לקלוע לצרכים של הלקוח, גם כשיש פער בגישה הבסיסית בינו לבין הלקוח.
בכל מקרה, אם אתם בוחרים לעבור למעצבת, ממליצה לחשוב איך לעשות את זה נעים, אולי אפילו תתנו לו סכום אקסטרא מסוים.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
(שתכננו לקחת בנפרד קצת כיעוץ).
חושבת שבשביל דבר כזה צריך לא קצת אלא קצת הרבה יעוץ.
רק על שרטוט הדירה,
יש לכם איתו חוזה עבודה מסודר מה בדיוק הוא אמור לתת לכם?
כן, מעצבת יכולה להיכנס בשלב הזה, אני אישית הייתי ממליצה על מעצבת עם רקע אדריכלי (ה. אדריכלות ועיצוב פנים לדוגמא) אחת שיש לה את הכל ביד ויכולה לעזור בשלל נושאים (אינסטלציה, חשמל, מיזוג, ובקיצור כל דבר שהוא לא קונסטרוקטיבי).
לא ולא ולא!!!
זה לא משתלם משום כיון!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
חושבת שבשביל דבר כזה צריך לא קצת אלא קצת הרבה יעוץ.

יש לכם איתו חוזה עבודה מסודר מה בדיוק הוא אמור לתת לכם?

כן, מעצבת יכולה להיכנס בשלב הזה, אני אישית הייתי ממליצה על מעצבת עם רקע אדריכלי (ה. אדריכלות ועיצוב פנים לדוגמא) אחת שיש לה את הכל ביד ויכולה לעזור בשלל נושאים (אינסטלציה, חשמל, מיזוג, ובקיצור כל דבר שהוא לא קונסטרוקטיבי).

לא ולא ולא!!!
זה לא משתלם משום כיון!
אין לנו שום חוזה.

הוא מגדיר עצמו 'מתכנן' ולא אדריכל, ולוקח את עבודת התכנון נטו.

התפתנו למחיר הזול. אבל הוא נורא מיושן, לא מתקשר איתנו ברור.
ובעיקר, לא הרגשנו שהוא מתעניין בצרכים שלנו לפי נקודת מבטנו, ובסדרי העדיפויות שלנו.
הצלחנו איכשהו בסוף, כשהוא הסכים לאט לאט להתקפל ולהיות קשוב אלינו.
אבל כל שלב זה מלחמה כזו.
כמוהן שהכל היה בנוסח מכובד וענייני, ואווירה טובה.
היו לו גם טעויות ממש בדרך, שכששאלתי אותו, הוא אמר 'אה נכון זה לא אפשרי' וכו'.

מעצבת / אדריכלית תוכל לתפוס את כל התמונה במהירות ולהמשיך מכאן הלאה?
כמה אתם חושבים שצריך לשלם לו? מחיר מלא? חצי? הוא בסה"כ השקיע הרבה זמן בעניין.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
האדריכל צודק (לגבי תכנית חשמל).
מעצבת תוכל להיכנס בשלב הזה.
אם אתם לא מרגישים נח עם התכנון שלו, עדיף לסיים את ההתקשרות, אבל שימו לבכם לכך שאם הצלחתם להגיע לתכנית שאתם ממש מרוצים ממנה, זה לא עניין של מה בכך, ויתכן שיש לו יכולת טובה לקלוע לצרכים של הלקוח, גם כשיש פער בגישה הבסיסית בינו לבין הלקוח.
בכל מקרה, אם אתם בוחרים לעבור למעצבת, ממליצה לחשוב איך לעשות את זה נעים, אולי אפילו תתנו לו סכום אקסטרא מסוים.
בהצלחה!
הצלחנו בגלל שב'תמונה הגדולה' אחרי שהצלחנו להוציא אותו מעצמו ולהיות קשוב,
הוא הצליח לייצר את מה שביקשנו, עם הרבה 'עזרה' שלנו.
אבל פחות היה חשוב לנו בזה שיהיה עדכני ועם חוש אסטטי, אלא בעיקר מקצועי.
אבל בתכנון הפנים - חלוקה לארונות וכו' כן חשוב לנו שיהיה יפה , עדכני, וגם קצת יצירתי.

ובנוסף, אנחנו מרגישים שגם הוא איבד את הסבלנות שלו אלינו.
זה הגיע לשיא מבחינתי כשהתווכח איתי היום האם בחדר הלימוד שלי (שהוא התגשמות החלום שלי בדירה) להכין מקום לארונות ספרים ואופציה ללימוד עם חברותא, או להכניס עוד מיטת אירוח, ושהחברותא יישב על המיטה! והספרים יהיו בסלון. זו לא שאלה מקצועית, אלא חוסר כניסה לעולם שלנו.

סליחה על האריכות, אבל אני פשוט מתוסכל, ולא סומך עליו בתכנון החדרים, שייעשו לפי סגנון החיים שלנו.
ומצד שני, הגענו כבר עד כאן, ועיקר התכנון מאחרינו. וחבל לי להפסיד דווקא בגלל ה'פחים קטנים' עכשיו זמן יקר עד שאדריכלית תיכנס לנעלים שלו, וכן לשלם כפול.

• הוסף לסימניות
אבל בתכנון הפנים - חלוקה לארונות וכו' כן חשוב לנו שיהיה יפה , עדכני, וגם קצת יצירתי.

זה הגיע לשיא מבחינתי כשהתווכח איתי היום האם בחדר הלימוד שלי (שהוא התגשמות החלום שלי בדירה) להכין מקום לארונות ספרים ואופציה ללימוד עם חברותא, או להכניס עוד מיטת אירוח, ושהחברותא יישב על המיטה! והספרים יהיו בסלון. זו לא שאלה מקצועית, אלא חוסר כניסה לעולם שלנו.

סליחה על האריכות, אבל אני פשוט מתוסכל, ולא סומך עליו בתכנון החדרים, שייעשו לפי סגנון החיים שלנו.
ומצד שני, הגענו כבר עד כאן, ועיקר התכנון מאחרינו. וחבל לי להפסיד דווקא בגלל ה'פחים קטנים' עכשיו זמן יקר עד שאדריכלית תיכנס לנעלים שלו, וכן לשלם כפול.
אם כך, כנראה שהגיע הזמן להיפרד...
בגלל שאתם ממש בתוך העניין הזמן והכסף נראים לכם כמו סיפור גדול.
אם אחרי הביצוע תרגישו שהשקעתם הרבה משאבים בבניה, אבל היא לא מתאימה לכם - תאמרו (כמעט ללא ספק) שהיה עדיף לשלם עוד קצת כסף ולעכב במעט את התחלת הבניה, כדי שהבניה תהיה מדויקת.

אגב, תתכוננו שיתכן שהמעצבת תיתן רעיונות נוספים לגבי התכנון (וכדאי להיות פתוחים לשמוע)
הרבה הצלחה!

• הוסף לסימניות
אין מצב לשרטט תוכנית חשמל לפני העמדת רהיטים.
ממליצה לשבת עם מעצבת שתתכנן את הפנים, כולל סט תוכניות. (חשמל, אינסטלציה, תקרות וכו'...)

• הוסף לסימניות
מעצבת / אדריכלית תוכל לתפוס את כל התמונה במהירות ולהמשיך מכאן הלאה?
אין שום סיבה שלא.
כמה אתם חושבים שצריך לשלם לו? מחיר מלא? חצי? הוא בסה"כ השקיע הרבה זמן בעניין.
כמה שסיכמתם, ולא, לא פחות, הוא השקיע זמן, מחשבה, ובקיצור הוא עבד, ומגיע לו לקבל את התמורה שהוא דורש על העבודה שלו.
אם כך, כנראה שהגיע הזמן להיפרד...
בגלל שאתם ממש בתוך העניין הזמן והכסף נראים לכם כמו סיפור גדול.
אם אחרי הביצוע תרגישו שהשקעתם הרבה משאבים בבניה, אבל היא לא מתאימה לכם - תאמרו (כמעט ללא ספק) שהיה עדיף לשלם עוד קצת כסף ולעכב במעט את התחלת הבניה, כדי שהבניה תהיה מדויקת.

אגב, תתכוננו שיתכן שהמעצבת תיתן רעיונות נוספים לגבי התכנון (וכדאי להיות פתוחים לשמוע)
הרבה הצלחה!
מצטרפת לכל מילה.

• הוסף לסימניות

תהליך של תכנון, עיצוב, בניה צריך להיות מהנה וכיף.
עם כל הבלאגן הריצות שמסביב.
לא משפצים כל יומיים והתוצאה חייבת להיות לטעמכם ולטובתכם.
לפי התיאור שלעיל נראה שהגעתם למבוי סתום.
ולטובתכם כדאי ומומלץ לשנות כיוון.

מומלץ להתחיל את התהליך מהתחלה , פרוגרמה, הבנת השטח, הרצונות והצרכים
ומשם להעזר במה שכבר עשיתם.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
בהחלט מסכימה עם כל האחרים שזה זמן נכון להחליף את האדריכל.
אני מקוה שתגיעו למעצבת שתדע להכיל את העבודה שעשיתם ולתקן אותה רק במקרה הצורך. כי יש כאלה עם נטיה להתערבות יתר ורצון להשאיר חותם (מה שלא נעשה על ידם לא שווה כלום)
הייתי מנסה להעלות את זה מול המעצבת בשיחה מקדימה. שיהיה ברור שאתם לא רוצים להשליך את העבודה והזמן שהשקעתם לפח. אלא להתקדם. (בהנחה שהעבודה שנעשתה היא מקצועית)

• הוסף לסימניות
אנחנו לפני בנייה ושיפוץ גדולים ומורכבים, ובלחץ של זמן.
המליצו לנו על אדריכל, רק לתכנית ולא כולל עיצוב פנים (שתכננו לקחת בנפרד קצת כיעוץ).
למעשה, לא זרם לנו טוב איתו מהרגע הראשון.
הוא מוכשר וישר וזול.
אבל החשיבה שלו שונה מאוד, ותפיסת העולם מיושנת.

בכל אופן חשבנו לחסוך בזמן, ולהתקדם כבר איתו, רק על שרטוט הדירה, בשביל להתחיל לקבל הצעות מחיר מקבלנים וכו'.
כשאת הפינישים, ובעיקר ריהוט, חלוקת מגירות במטבח, גבס, בחירת חומרים וכו', תעשה אח'כ מעצבת.

למעשה, אחרי עבודה משותפת רבה, וכוחות נפש שהשקענו, הגענו לתכנית כמעט גמורה.
ובסה"כ מהתכנית עצמה אנחנו ממש מרוצים.
עכשיו הוא אומר שלצורך תכנית החשמל, צריך לתכנן איתו עכשיו את כל חלוקת ומבנה החדרים, איפה שולחן ואיפה ארון וכו'.
ופשוט אין לנו כבר כוח, וגם לא סומכים על התכנון שלו בנושאים אלו. הוא נורא פשטני ומקובע.
מה עושים?
לחתוך וללכת עם התכנית למעצבת? שתמשיך מכאן הלאה?
נפסיד מזה זמן או נרוויח?
וגם חבל לנו לשלם סתם כפול על התכנית.

אשמח לעצה, בעיקר מאנשי המקוצע.
תחתכו ומהר!!
אנחנו היינו בדיוק בכזאת סיטואציה
(מקווה שאתם לא עובדים עם אותו אדריכל בדיוק כי התאור די מתאים)
הוא מקצועי אבל הוא מתכנן לפי הראש שלו ולא לפי הראש של הלקוח
וזה מתיש ולא מקדם לשום מקום, וגם סחבת של זמן
אחרי המון סקיצות וויכוחים בדיוק מהסוג של החדר לימוד וכו'
החלטנו לעזוב אותו
שלמנו לו כמה שהוא ביקש (הוא באמת עבד קשה...)
זה היה אמנם רב הכסף אבל החלטנו שבשביל לחסוך כמה אלפי שקלים לא נבנה משהו שלא מתאים לנו
הלכנו למעצבת אחרת ושילמנו לה מהתחלה הכל
קיבלנו תכניות כמו שרצינו
התגמשה לפי הקריזות והחלומות שלנו (כמובן במגבלות המציאות) אבל זרמה איתנו והבינה בדיוק מה התכוונו
זה כנראה ייקר את העסק בכ-8 אלף ש"ח
אבל אנחנו לא מצטערים לרגע.

בונים פעם בחיים...

• הוסף לסימניות
תחתכו ומהר!!
אנחנו היינו בדיוק בכזאת סיטואציה
(מקווה שאתם לא עובדים עם אותו אדריכל בדיוק כי התאור די מתאים)
הוא מקצועי אבל הוא מתכנן לפי הראש שלו ולא לפי הראש של הלקוח
וזה מתיש ולא מקדם לשום מקום, וגם סחבת של זמן
אחרי המון סקיצות וויכוחים בדיוק מהסוג של החדר לימוד וכו'
החלטנו לעזוב אותו
שלמנו לו כמה שהוא ביקש (הוא באמת עבד קשה...)
זה היה אמנם רב הכסף אבל החלטנו שבשביל לחסוך כמה אלפי שקלים לא נבנה משהו שלא מתאים לנו
הלכנו למעצבת אחרת ושילמנו לה מהתחלה הכל
קיבלנו תכניות כמו שרצינו
התגמשה לפי הקריזות והחלומות שלנו (כמובן במגבלות המציאות) אבל זרמה איתנו והבינה בדיוק מה התכוונו
זה כנראה ייקר את העסק בכ-8 אלף ש"ח
אבל אנחנו לא מצטערים לרגע.

בונים פעם בחיים...
כנראה אותו אחד, או בן דוד שלו...
שעות דיונים בטלפון אל תוך הלילה.
אין לי כבר כח.
אם זה אותו אחד, לפחות אני לא הראשון שיעשה לו את זה. כי ממש לא נעים לי...

הבעיה שלנו זה גם הכסף, אבל בעיקר הזמן. אנחנו חייבים להיכנס לדירה מהר.

• הוסף לסימניות
תהליך של תכנון, עיצוב, בניה צריך להיות מהנה וכיף.
עם כל הבלאגן הריצות שמסביב.
לא משפצים כל יומיים והתוצאה חייבת להיות לטעמכם ולטובתכם.
לפי התיאור שלעיל נראה שהגעתם למבוי סתום.
ולטובתכם כדאי ומומלץ לשנות כיוון.

מומלץ להתחיל את התהליך מהתחלה , פרוגרמה, הבנת השטח, הרצונות והצרכים
ומשם להעזר במה שכבר עשיתם.
בהצלחה!
תודה.
מבחינת עלות של המעצבת, זה בעצם להתחיל הכל מההתחלה, או שאם ממשיכים על בסיס אותו תכנית פחות או יותר, זה אמור לשנות את המחיר?

• הוסף לסימניות
אין שום סיבה שלא.

כמה שסיכמתם, ולא, לא פחות, הוא השקיע זמן, מחשבה, ובקיצור הוא עבד, ומגיע לו לקבל את התמורה שהוא דורש על העבודה שלו.

מצטרפת לכל מילה.
מסכים לגמרי.
העניין שהוא לא צריך להמשיך את כל החשמל, אנסטלציה, גבס, הריסה וכו'.

• הוסף לסימניות
הבעיה שלנו זה גם הכסף, אבל בעיקר הזמן. אנחנו חייבים להיכנס לדירה מהר.
לפעמים תכנית לא טובה
או לא מתאימה לצרכים עולה בסוף יותר
ובעיקר- תחשבו מה הערך של הנכס עם עיצוב טוב ובלי...
אם המעצבת החדשה תוכל לדחוף לכם עוד מקלחת לדירה
או מטר נוסף במטבח כל הדירה שווה הרבה יותר.

אצלנו-
אחד הויכוחים היה -
אם אתם מוסיפים שני חדרים לבית - אין אפשרות להוסיף יחידת דיור.
או חדר אחד לבית ויחידה קטנה
או שני חדרים לבית ולא יחידה
והמעצבת השניה עשתה גם את זה וגם את זה...

לא צריכה לספר לכם מה הערך של השינוי...

• הוסף לסימניות
תודה.
מבחינת עלות של המעצבת, זה בעצם להתחיל הכל מההתחלה, או שאם ממשיכים על בסיס אותו תכנית פחות או יותר, זה אמור לשנות את המחיר?
אם היא לוקחת את התכנון כמות שהוא ורק מכינה סט תוכניות עבודה
זה מחיר שונה מאשר לתכנן מראש.
מעצבת עם ראש גדול ומקצועית תעבור על זה קודם ותבדוק שאין טעויות קריטיות של הנדסת אנוש וכו'
וכן אם ניתן להרוויח משהו בשטח - לנצל את החלל.
ואז תהיה עלות נוספת לשינוי תוכנית אבל לא כמו תכנון מחדש.

לגבי תשלום לאדריכל, ודאי חובה לשלם לו עבור העבודה שהוא עשה.
תלוי מאוד מה מפורט בחוזה איתו.
אם אין חוזה, יש לשלם על תכנון. מה שהכין בפועל.

• הוסף לסימניות
תודה.
לדעתי תלכו לפגישת יעוץ עם מעצבת שנראית לכם. שבו איתה על התוכנית של האדריכל (בואו עם רשימה מסודרת של צרכים ומשאלות) ותשמעו איזה כיוון של שיפורים היא מציעה. לפי זה תדעו אם צריך להתחיל מחדש או שמדובר בשינויים מינוריים ואפשר להמשיך לעיצוב פנים.
בהצלחה רבה

• הוסף לסימניות
בית זו ההשקעה הכי גדולה שתעשו. אל תתפתו ל"חייבים להכנס מהר", ולהמשיך להשקיע בהשקעה שכבר מפסידה באדריכל הזה. בכמה תתעכבו? עוד שבועיים? זה עיכוב זניח בבניה. היא יכולה להתעכב גם בשבועות ארוכים בגלל דברים אחרים

החלפנו אדריכלית וראינו ישועות. עלה כמה אלפי שקלים נוספים אבל התוצאה שווה לחלוטין.

• הוסף לסימניות
אם היא לוקחת את התכנון כמות שהוא ורק מכינה סט תוכניות עבודה
זה מחיר שונה מאשר לתכנן מראש.
מעצבת עם ראש גדול ומקצועית תעבור על זה קודם ותבדוק שאין טעויות קריטיות של הנדסת אנוש וכו'
וכן אם ניתן להרוויח משהו בשטח - לנצל את החלל.
ואז תהיה עלות נוספת לשינוי תוכנית אבל לא כמו תכנון מחדש.

לגבי תשלום לאדריכל, ודאי חובה לשלם לו עבור העבודה שהוא עשה.
תלוי מאוד מה מפורט בחוזה איתו.
אם אין חוזה, יש לשלם על תכנון. מה שהכין בפועל.
תודה על המענה המפורט כל הזמן.
האמת שהתגובה שלך באשכול אחר שפתחתי על הרוחב של האי במטבח, דחפה אותי להבין שמשהו כאן לא תקין,
כשהוא התעקש על רוחב של אי צר, אפילו שיש המון מקום, ואין שום בעיה מלבד מה שזה נראה לו מיותר. ובכלל הוא לא אוהב אי שפתוח לסלון והוא לא מאמין שמישהו יעבוד שם...

לגבי התשלום, אין חוזה. ומעולם הוא אפילו לא ישב אתנו בצורה מסודרת לשמוע מה אנחנו רוצים שיהיה שם.
אין לו אפילו מושג כמה ילדים יש לנו, בנים בנות, קטנים גדולים...
הוא פשוט מתכנן, וגובה לפי מטר מחיר פיקס על כל התכנון, ממדידה ועד תכנית מוכנה לקבלן, כולל כל סט התכניות.
השאלה, כמה אחוז בערך מהעבודה זה סט התכניות, שזה בעיקר מה שאנחנו בעצם מורידים ממנו.

• הוסף לסימניות
לא נשמע טוב.
עדיף לעצור פה ולעבור למעצבת פנים טובה .
בניה זה דבר יקר ואם הוא לא דבר ראשון עשה לכם פרוגרמה של צרכים ורצונות שלכם .
אז חבל על כל יום וכל שקל
בהצלחה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה