להידפס - יש מילה כזו?

• הוסף לסימניות
או: איך אומרים במילה אחת - להיות מודפס?
("במשך שנים העיתון המשיך להידפס בבית הדפוס של זלמן אבוטבול").

• הוסף לסימניות
כפי הבנתי אתה מחפש שם פועל לבניין הופעל- רק שלבניין זה אין שם פועל,
אז אני מאמינה שאין מילה אחת למה שאתה מחפש, אולי בשינוי המשפט קצת תוכל למצוא מילה מתאימה,
"העיתון הודפס במשך שנים בבית הדפוס של זלמן אבוטבול"

• הוסף לסימניות
או: איך אומרים במילה אחת - להיות מודפס?
("במשך שנים העיתון המשיך להידפס בבית הדפוס של זלמן אבוטבול").
במשך.. המשיך.. - יש כפל חיה שכזו?
או שתכתוב "מזה שנים המשיך העיתון להידפס (כן, אפשרי לומר כך.) בבית הדפוס של זלמן אבוטבול".
או "רבות בשנים הודפס העיתון בבית דפוסו של האדון הנכבד מר זלמן אבוטבול" [למה לא תכתוב "מר מכלוף זלצמן"..]

• הוסף לסימניות
מתוך אתר האקדמיה

שם הפועל: לְהִדָּפֵס
עבר

• אני נִדְפַּסְתִּי
  • אתה נִדְפַּסְתָּ
  • את נִדְפַּסְתְּ
  • הוא נִדְפַּס
  • היא נִדְפְּסָה
  • אנחנו נִדְפַּסְנוּ
  • אתם נִדְפַּסְתֶּם
  • אתן נִדְפַּסְתֶּן
  • הם/הן נִדְפְּסוּ
עתיד
  • אני אֶדָּפֵס, אִדָּפֵס
  • אתה תִּדָּפֵס
  • את תִּדָּפְסִי
  • הוא יִדָּפֵס
  • היא תִּדָּפֵס
  • אנחנו נִדָּפֵס
  • אתם/אתן תִּדָּפְסוּ
  • אתן תִּדָּפֵסְנָה, תִּדָּפַסְנָה
  • הם/הן יִדָּפְסוּ
  • הן תִּדָּפֵסְנָה, תִּדָּפַסְנָה
הווה
  • יחיד נִדְפָּס
  • יחידה נִדְפֶּסֶת
  • רבים נִדְפָּסִים
  • רבות נִדְפָּסוֹת
ציווי
  • אתה הִדָּפֵס
  • את הִדָּפְסִי
  • אתם/אתן הִדָּפְסוּ
  • אתן הִדָּפֵסְנָה, הִדָּפַסְנָה

• הוסף לסימניות
1. לפלא בעיני שהאקדמיה מציגה את השורש דפ"ס בנפעל - שהרי מדפיסים בהפעיל. מישהו נתקל בדפ"ס בקל - דופסים - כדי שהסביל שלו יהיה בנפעל? מה המקור של האקדמיה?
2.
במשך.. המשיך.. - יש כפל חיה שכזו?
או שתכתוב "מזה שנים המשיך העיתון
מה לא נכון בכך שבמשך שנים המשיך העיתון? מה מפריע משך השנים להמשכה של הדפסת העיתון? יש איזה איסור לחזור על אותו שורש פעמיים במשפט אחד?
ואם כבר - 'מזה שנים' בוודאי לא נכון. 'זה שנים רבות', 'זה זמן רב', 'זה עידן ועידנים' (ולא 'מזה').
3. אפשר לנסח: 'העיתון המשיך להיות מודפס...'

• הוסף לסימניות
1. לפלא בעיני שהאקדמיה מציגה את השורש דפ"ס בנפעל - שהרי מדפיסים בהפעיל. מישהו נתקל בדפ"ס בקל - דופסים - כדי שהסביל שלו יהיה בנפעל? מה המקור של האקדמיה?
מתוך אתר האקדמיה, גם כן.
שים לב להערה בסוף.

שם הפועל: לִדְפֹּס
עבר

• אני דָּפַסְתִּי
  • אתה דָּפַסְתָּ
  • את דָּפַסְתְּ
  • הוא דָּפַס
  • היא דָּפְסָה
  • אנחנו דָּפַסְנוּ
  • אתם דְּפַסְתֶּם
  • אתן דְּפַסְתֶּן
  • הם/הן דָּפְסוּ
עתיד
  • אני אֶדְפֹּס
  • אתה תִּדְפֹּס
  • את תִּדְפְּסִי
  • הוא יִדְפֹּס
  • היא תִּדְפֹּס
  • אנחנו נִדְפֹּס
  • אתם/אתן תִּדְפְּסוּ
  • אתן תִּדְפֹּסְנָה
  • הם/הן יִדְפְּסוּ
  • הן תִּדְפֹּסְנָה
הווה
  • יחיד דּוֹפֵס
  • יחידה דּוֹפֶסֶת
  • רבים דּוֹפְסִים
  • רבות דּוֹפְסוֹת
ציווי
  • אתה דְּפֹס
  • את דִּפְסִי
  • אתם/אתן דִּפְסוּ
  • אתן דְּפֹסְנָה
בינוני פעול
  • יחיד דָּפוּס
  • יחידה דְּפוּסָה
  • רבים דְּפוּסִים
  • רבות דְּפוּסוֹת

הערה: מיושן; כיום רגיל הפועל בבניין הפעיל: להדפיס.

• הוסף לסימניות
ואם כבר - 'מזה שנים' בוודאי לא נכון. 'זה שנים רבות', 'זה זמן רב', 'זה עידן ועידנים' (ולא 'מזה').
יגגל מר.. אז יווכח דאפכא מסתברא, שכן זה עידן ועידנים וזה זמן רב.. נקטה הספרות בלשונה 'מזה שנים'. הגם שאין בזה קפידא.

• הוסף לסימניות
זה שרבים טועים עוד לא עושה את זה נכון... הנה מילון המכבד את עצמו:
זה עידן ועידנים.png

• הוסף לסימניות
אפכא, אני רואה שמצאת דרך לציין את כתובת המייל שלך בחתימה.
הרי לאחרונה שינו פה כמה דבברים נחוצים - פחות או יותר - ומחקו את כל כתובות המייל מהחתימות, דבר שמאד מפריע לי אישית.
האם באופן זה כן מאפשרים?
תודה

• הוסף לסימניות
האם באופן זה כן מאפשרים?
כל זמן שלא יופיע @ בין השם לדומיין - א"א למצוא ולהחליף. לכן יש שהניחו # במקום, ויש שכתבו רק את השם, והסיומת בעברית.

• הוסף לסימניות
כתובת המייל שלי מופיעה בחתימה זה (לא 'מזה') עידן ועידנים כפי שהיא, ורשמתיה בשעתה באופן זה כדי שרובוטים לא יעתיקו אותה לכל מיני מטרות שאינן כשרות בעיני.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת