התייעצות להיות מענטש במעלית

אצלינו הילדים פשוט לא נותנים לאישה לנסוע איתם במעלית, אם הם היו לפניה הם פשוט מחזיקים את הדלת פתוחה עד שהיא יוצאת, יש להם זמן כמה שתרצו, בהתחלה אכן הייתי מתעצבנת, אבל תכל'ס אח"כ חשבתי שאם זה ההלכה הם צודקים במאה אחוז [אא"כ אכן יש נושא של התחשבות לאישה שהיא עם ידלים צורחים וכדו', אבל עדיין אין הצדקה לעבור על הלכה]

כמו שכבר כתבתי - אני לא נכנסת למעלית עם גבר כשאני יכולה לחכות.
אבל אם ילד היה מתנהג בצורה כזאת כשכן נכנסתי, כשאני כן צריכה לעלות - אז סורי לומר זאת בריש גלי, הייתי מזהירה אותו ואם הוא לא היה משחרר יתכן שהוא היה מקבל ממני במתנה סטירה, חד משמעית ולמרות שההורים שלו מכירים אותי.
אם הם לא יחנכו אותו אני מוכנה לחנך אותו בעצמי...
אולי לילד לא הייתי סוטרת כדי שלא להסתבך אבל הורים של ילדים כאלו צריכים לקבל הרבה יותר מסטירות!!!
זהו חינוך להשחתת הנפש!

וואי לנו יש סיוט אחר בבנין
יש 2 מעליות (בנין של 10 קומות) ואוטומטי זה עוצר לפי הכיוון, אם רק כיוון אחד נבחר, אז אין בעיה :)
אבל אם באתי ראשון והזמנתי מעלית, ואחרי הגיע מישהו והזמין לכיוון השני ״הנכון״ , המעלית תעצור לו :cautious:
ויכול להגיע גם אדם אחריו ולהזמין שוב לכיוון הנכון , ושוב יעצור לו :rolleyes:
ורק בפעם השלישית (שכבר אין אפשרות הגיונית שיקרה שוב) המעלית סוף סוף תתפנה לכיוון השני

מישהו מכיר או שרק אצלינו זה ככה?

עוד משהו מעצבן.
קניון ציבורי, המעלית מגיעה, בתוכה גברת, אני נכנס - מסתכלת עליי במשטמה עזה - יוצאת.
לפי הלכה שאני מכיר - אין שום בעיית ייחוד.
בחרת לצאת כי לא נעים לך? לחץ חברתי? אוקיי, לבריאות. למה לשנוא אותי?
כנאה שלא אותך. את הסיטואציה.

תאור:
אתה נכנס למעלית רוצה כבר להגיע הביתה לוחץ קומה 6 הנה המעלית נסגרת סופסוף
ו...הופ מישהו הצליח בשנייה האחרונה לפתוח שוב את המעלית נכנס יחד עם עוד שכן,
לוחץ 4, השכן לוחץ 2.
איזה כיף נכנסת ראשון ויוצא אחרון אחרי טיול בכל הקומות
עדיף כבר לעלות במדרגות...

אולי נעשה חוק אחרי שהמעלית נסגרת לא פותחים?
או לפחות אם נכנסת שני תחכה ותלחץ אח"כ?

מה אומרים?
סדום 2025...

תאור:
אתה נכנס למעלית רוצה כבר להגיע הביתה לוחץ קומה 6 הנה המעלית נסגרת סופסוף
ו...הופ מישהו הצליח בשנייה האחרונה לפתוח שוב את המעלית נכנס יחד עם עוד שכן,
לוחץ 4, השכן לוחץ 2.
איזה כיף נכנסת ראשון ויוצא אחרון אחרי טיול בכל הקומות
עדיף כבר לעלות במדרגות...

אולי נעשה חוק אחרי שהמעלית נסגרת לא פותחים?
או לפחות אם נכנסת שני תחכה ותלחץ אח"כ?

מה אומרים?
ככה זה מעלית בבנין ציבורי. ולכך הוא נועד. שכל מי שרוצה יוכל לעלות בו במינימום המתנה מחוצה לו.
כן, על הדרך לקומה הרצויה- הדלת נפתחת, ונסגרת ושוב נפתחת.
ככה זה
כולם ממהרים הביתה.

מי שרוצה לעלות בלי לעבור דרך נוהל נורמלי של מעלית ציבורית, יכול לבנות לעצמו מעלית פרטית.

ככה זה מעלית בבנין ציבורי. ולכך הוא נועד. שכל מי שרוצה יוכל לעלות בו במינימום המתנה מחוצה לו.
כן, על הדרך לקומה הרצויה- הדלת נפתחת, ונסגרת ושוב נפתחת.
ככה זה
כולם ממהרים הביתה.

מי שרוצה לעלות בלי לעבור דרך נוהל נורמלי של מעלית ציבורית, יכול לבנות לעצמו מעלית פרטית.
דווקא בעיני נוהג של דחיפת רגל או לחיצת כפתור לפתיחת מעלית שכבר נסגרת הוא ממש לא נימוסי.

דווקא בעיני נוהג של דחיפת רגל או לחיצת כפתור לפתיחת מעלית שכבר נסגרת הוא ממש לא נימוסי.
נישאר בחילוקי דעות
כי אם אני רואה מישהו רץ למעלית אני אשתדל להשאיר אותה פתוחה שיוכל להיכנס, במידה והוא כבר באמת מספיק קרוב ויש מקום סביר המעלית
זה גם מה שהייתי רוצה שיעשו לו הייתי אני זו שרצה.
ונראה לי רוב בני האדם כך.
זה חסד קטן וכולם ממהרים.
אז פעם אני מוותרת על כמה שניות משלי למען האחר ופעם אחרים מוותרים בשבילי.
בעיניי זה מידות טובות

ואפשר לחלוק עלי. זה בסדר לגמרי

וואי לנו יש סיוט אחר בבנין
יש 2 מעליות (בנין של 10 קומות) ואוטומטי זה עוצר לפי הכיוון, אם רק כיוון אחד נבחר, אז אין בעיה :)
אבל אם באתי ראשון והזמנתי מעלית, ואחרי הגיע מישהו והזמין לכיוון השני ״הנכון״ , המעלית תעצור לו :cautious:
ויכול להגיע גם אדם אחריו ולהזמין שוב לכיוון הנכון , ושוב יעצור לו :rolleyes:
ורק בפעם השלישית (שכבר אין אפשרות הגיונית שיקרה שוב) המעלית סוף סוף תתפנה לכיוון השני

מישהו מכיר או שרק אצלינו זה ככה?
מוכר.
אבל אפשר לדבר עם החברה והם מבטלים את החיישן שקולט שזה רק למעלה/למטה

אותו ילד שלא נותן לאשה להיכנס הוא לא צריך לקבל סתירה אלא שתי סטירות!!!!
איזה מן עזות זו??
המעלית שלו??
יש לו בעיה שהוא יצא!!!!
דעתי בנידון היא בדיוק כמו דעת הסוטרים ;)
אף ילד עם טיפת מודעות וחינוך לא אמור להתנהג ככה.
ומי שרוצה להחמיר - שיחמיר על עצמו בשמחה.

בלת"ק
הייתי בטוח מהכותרת, שהמדובר היא מהבעיה הידועה השכיחה והנפוצה:
מה עושים במעלית, זה מידי ארוך בשביל שלום רגיל, ומידי קצר בשביל שיחה,
והאי נעימות זועקת עד לשמים.
(אכשור דרא עם כל החיזוקים היומיים, שאפשר לבהות בהם ללא קשר שכבר קראת את זה עשר פעמים, ולהינצל חלקית מהתסבוכת),
אולי יש לכם איזה כיון או עצה

במגדלי עזריאלי בת"א, (ובמלונות ובניינים רוויים גבוהים)--
ישנן כמה מעליות, וכל מעלית לוקחת לקומות מסוימות.
וזה חוסך זמני המתנה מיותרים בתוך המעלית ומחוצה לה

תשקלו את זה :p :sneaky:

במגדלי עזריאלי בת"א, (ובמלונות ובניינים רוויים גבוהים)--
ישנן כמה מעליות, וכל מעלית לוקחת לקומות מסוימות.
וזה חוסך זמני המתנה מיותרים בתוך המעלית ומחוצה לה

תשקלו את זה :p :sneaky:
זה כך במעט בכל בנייני המשרדים היום. בבתי חולים, וכל מקום שהוא באמת גדול, רב קומות ועמוס.

בעניי לא נימוסי להיות במעלית ולצפות איך היא נטרקת בפנים להוא שגם רוצה להכנס...
כמו שכבר כתבתי - אני לא נכנסת למעלית עם גבר כשאני יכולה לחכות.
אבל אם ילד היה מתנהג בצורה כזאת כשכן נכנסתי, כשאני כן צריכה לעלות - אז סורי לומר זאת בריש גלי, הייתי מזהירה אותו ואם הוא לא היה משחרר יתכן שהוא היה מקבל ממני במתנה סטירה, חד משמעית ולמרות שההורים שלו מכירים אותי.
אם הם לא יחנכו אותו אני מוכנה לחנך אותו בעצמי...
מחפשים אצלנו משהו שיחנך
אפשרי לעבור לבניין שלנו תקופה?

אם כבר הנושא עלה מה אתם אומרים על זה שאנשים שלא גרים בבניין משתמשים במעלית – למשל הורים של הילדים בגן שבבניין, או אנשים שפשוט עוברים דרך? איך זה אצלכם בבניין – מתעלמים מזה או שזה מפריע?

אם כבר הנושא עלה מה אתם אומרים על זה שאנשים שלא גרים בבניין משתמשים במעלית – למשל הורים של הילדים בגן שבבניין, או אנשים שפשוט עוברים דרך? איך זה אצלכם בבניין – מתעלמים מזה או שזה מפריע?
אם זה גן בבניין, נראה לי שמקובל לקחת מהמשפחה שאצלה הגן תשלום נוסף בועד בית על ענין זה.
ואם זה למעבר כגון בין שני רחובות פשוט לכתוב מודעה גדולה באדום גזל.....

אם זה גן בבניין, נראה לי שמקובל לקחת מהמשפחה שאצלה הגן תשלום נוסף בועד בית על ענין זה.
ואם זה למעבר כגון בין שני רחובות פשוט לכתוב מודעה גדולה באדום גזל.....
אני התלבטתי בבנין שיש לאחד מהדיירים מכירה בבית

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה