התייעצות להיות מענטש במעלית

• הוסף לסימניות
שמעתי מנהג וותיק שבערים החרדיות כמעט אין סיכוי להשתלב בתנועה מרחוב צדדי
הסיכוי שצעיר חרדי יתן לנהג להשתלב שואף לאפס
הכללה לא מדויקת.
אם כבר, קשור לגיל, ללא קשר למגזר.
*אולי נלמד זכות על הנהג הוותיק, שההיכרות שלו עם נהגים מסתכמת בנהיגה בערים חרדיות, ומשם ההכללה.

• הוסף לסימניות
לדעתי זה קשור
בכללי לתרבות החטיפה שנשתרשה במחנינו
ובכלל אי כיבוד אנשים אחרים
שמעתי מנהג וותיק שבערים החרדיות כמעט אין סיכוי להשתלב בתנועה מרחוב צדדי
הסיכוי שצעיר חרדי יתן לנהג להשתלב שואף לאפס
לכן זו שאלה של חינוך יותר מהכל
לא הבנתי מה תרבות חטיפה,
זה שנכנס למעלית ולפעמים רץ אליה, או זה שחושב שהוא זכאי לנסיעה פרטית במעלית כאילו היא פרטית שלו...

• הוסף לסימניות
אולי מדובר במעליות ישנות ואיטיות, במעליות החדשות זה ענין של שניות (אם כבר לשים לב לילדים שלוחצים סתם על הרבה קומות)

• הוסף לסימניות
אולי מדובר במעליות ישנות ואיטיות, במעליות החדשות זה ענין של שניות (אם כבר לשים לב לילדים שלוחצים סתם על הרבה קומות)
וואי, זה סיוט!
קרה לי לפני כמה שבועות, יום רותח, אני עם תינוק עצבני בעגלה (גרה בקומה גבוהה) וילדי השכנים משחקים במעלית ולוחצים על כל הקומות.:mad:
לעניין האשכול -אני בקומה הכי גבוהה בבנין גם בבית וגם בעבודה, וברור שאם אני רואה מישהו ממהר למעלית תמיד לוחצת "פתח דלת". (אא"כ אני בדרך לאוטובוס שאני עלולה להפסיד בגלל הכמה שניות הנוספות)

• הוסף לסימניות
בכל אופן, כדי להיות באמת מענטש במעלית - יש ללמוד את ההלכות הנוגעות לכך:

• הוסף לסימניות
טענה שמעולם לא נשמע במחוזותנו..
בכל מקום בארץ שבעולם מי שנכנס למעלית לוחץ על הקומה שהוא צריך,
את רוצה אולי שיהיה מספרים בכניסה למעלית?
אולי יהיה צורך להזמין תור אצל וועד הבית?
זה בסגנון ''שלי שלי ושלך שלי..''

• הוסף לסימניות
נשמע לי מידת סדום
אתה אין לך כח לעצור ולהשתהות עוד 20 שניות- אז שהוא יעלה ברגל
לא נעים...
הכי נכון (לדעתי) זה שכל אחד יחשוב על השני,
אז אם נכנסת אחרי מישהו תחכה שהוא יגיע לקומת חפצו ואז תמשיך במסעך,
ואם נכנסת ראשון ולחצת כבר תכבד את השני ותלחץ לו אתה מיד על הכפתור שהוא צריך,
מה אתם אומרים?

• הוסף לסימניות
ראיתי תכותרת ...
היה ברור לי שאם אתה רואה משהוא שרץ למעלית תעזור לו להכנס תפתח לו תדלת...

לאחרונה ראיתי כמה שפשוט לא עושים כלום הדלתות נסגרות לאנשים בפנים
קצת צרם לי..

• הוסף לסימניות
לפני שסוגרים את דלת המעלית על השכן בפרצוף, תחנכו את הילדים שלכם לא לשחק במעלית סתם...
נכנסתי פעם למעלית בקומה 3 אחרי שהיא עצרה ב5 וב4. אני נכנסת ורואה שהיא ריקה ומישהו לחץ על כל הקומות!!
ואין אפשרות גם לבטל!
ירדתי מקומה 3 למינוס 3 כשכל קומה נפתחת-נסגרת באיטיות מחרידה
חוץ מהזמן הרב שהתבזבז הרגשתי מפגרת לגמרי. התאפקתי מאד לא לקלל בליבי את הילדים הללו. ולצערי זה לא מקרה יחיד.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לפני שסוגרים את דלת המעלית על השכן בפרצוף, תחנכו את הילדים שלכם לא לשחק במעלית סתם...
נכנסתי פעם למעלית בקומה 3 אחרי שהיא עצרה ב5 וב4. אני נכנסת ורואה שהיא ריקה ומישהו לחץ על כל הקומות!!
ואין אפשרות גם לבטל!
ירדתי מקומה 3 למינוס 3 כשכל קומה נפתחת-נסגרת באיטיות מחרידה
חוץ מהזמן הרב שהתבזבז הרגשתי מפגרת לגמרי. התאפקתי מאד לא לקלל בליבי את הילדים הללו. ולצערי זה לא מקרה יחיד.
הכי מעצבן כשזה הילדים מקומה ראשונה שמעכבים את המעלית
נו באמת, קומה אחת א"א לעלות ברגל?

• הוסף לסימניות
הכי מעצבן כשזה הילדים מקומה ראשונה שמעכבים את המעלית
נו באמת, קומה אחת א"א לעלות ברגל?
אולי מעצבן, לא הכי....
יש דוגמאות מרתיחות מאלה
ותכלס הם משלמים ועד בית לא פחות מזה שגר בקומה 6 וזכותם המלאה לעלות גם קומה אחת

• הוסף לסימניות
הייתי בטוחה שתכתבו: איזה כיף להיכנס למעלית, היא נסגרת באיטיות ושנייה לפני הסוף-מישהו/מישהי לוחצים עליה ונכנסים למעלית, מכניסים אותך לבעיה של ייחוד וגורמים לך לצאת בעל כורחך
אבל אם זה לא הנידון
אז מה אכפת לך ריבונו של עולם???????
סליחה, אבל זו צרות עין
מזכיר לי שעליתי בעבר על אוטובוס עמוס לעייפה בכניסה לעיר בירושלים, הדלתות נסגרו בקושי רב, הגיעו שני בחורים ופתחו אותם בכוח, דחפו נשים וזקנות לכל הכיוונים, ואז פלטו לנהג 'זהו, אפשר לסוע' כשכולנו נדחסים פי X5 בגללם ועוד כמויות של אנשים הגיוניים עומדים בחוץ וממתינים לאוטובוס הבא
קצת
קצת לראות את האחר

• הוסף לסימניות
הייתי בטוחה שתכתבו: איזה כיף להיכנס למעלית, היא נסגרת באיטיות ושנייה לפני הסוף-מישהו/מישהי לוחצים עליה ונכנסים למעלית, מכניסים אותך לבעיה של ייחוד וגורמים לך לצאת בעל כורחך
בעיה של יחוד???
פה זה לא המקום להלכה. אבל כנראה שאין בעיה כזו במעלית...

• הוסף לסימניות
בעיה של יחוד???

לא כנראה, בטוח
לא כ"כ בטוח
אבל גם אם לפי ההלכה אין יחוד
וודאי שיש בזה חוסר טאקט יהודי להכנס לקפסולה / מעלית שאשה נמצאת שם לבדה או הפוך
בעבר אפי' לא היה צריך לדבר על זה ,הרגש היהודי אבד לנו

• הוסף לסימניות
בעיה של יחוד???
פה זה לא המקום להלכה. אבל כנראה שאין בעיה כזו במעלית...
פה זה באמת לא המקום להלכה
אז רק תסביר לי למה במעייני כתוב במפורש שאין בעיה של ייחוד במעליות - ?
אני הבנתי ממשה רבינו שמי שאומרים לו אל תפחד זה אומר שיש לו ממה לפחד..

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת