התייעצות להיות מענטש במעלית

• הוסף לסימניות
וואו בתור אחת שגרה בקומה גבוהה - גם לי זה נראה צרות עין...
כשאני חוזרת הביתה אין לי שום בעיה לחכות עוד 20 שניות, הפוך נשמע לי נצלני לעלות לבד ולהשאיר את כל האנשים שכבר היו יורדים איתך בדרך לחכות ולחכות עד שכבודו יעלה הביתה...

בכל אופן 2 דברים שכן חשוב לומר:
- הורים מקומה 1,2,3 תחנכו את הילדים שלכם, אם אפשר בבקשה, לעלות ולרדת במדרגות כמה שאפשר - זה יהיה חסד גדול עם השכנים שלכם בקומות העליונות.. כמה מבאס להפסיד אוטבוס בגלל שהילדה שלכם רוצה לרדת במעלית...
- בחיים אל תשאירו את המעלית תפוסה בשביל הקניות שלכם/שתסיימו שניה את ההתארגנות בבוקר - זה מרתיח!!!!!
מאחרי 12 בלילה - בכיף!!! ובשעות הבוקר המאוחרות - גם אפשרי...
-

• הוסף לסימניות
אני חושבת שכל אחד צריך להיות מענטש מהצד שלו-
מי שנמצא במעלית ועולה לקומה 6- שישמור את הדלת למי שרץ למעלית.
ומי שרואה שיש משהו במעלית שעולה לקומה גבוהה שיחכה למעלית הבאה.
כל אחד צריך לדאוג לשפר את מידותיו ולהשתדל לראות את השני...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
חוסר טאקט יהודי
הרבה יותר חוסר טקט יהודי שאשה בחודש שמיני נכנסת למעלית והגבר שנמצא שם משלח מבטים רושפים
אין שום בעיה הלכתית, ואם לא מתאים לך אתה מוזמן לצאת
לא הגיוני שגבר צעיר ובריא ימנע מאשה על שלל מצביה לעלות. ולא תמיד יש אפשרות לחכות למעלית הבאה.

• הוסף לסימניות
נותן להיכנס לא אמרתי שלא
אבל תחשוב רגע שנכנסת שני ולא פיר שיצטרך לחכות עד שהמעלית תעלה ותפתח בכל קומה.
זה מילא, לא כזה מפריע
אבל אם נניח את צריכה קומה 4 ואז המעלית יורדת לקומה מינוס 2 ויורדת למינוס 3 ועוצרת שוב בקומת כניסה ואז ממשיכה למעלה זה באמת לפעמים נעכסי, אבל זה החיים :)
אגב זה לא חייב להיות שמישהו נכנס למעלית אחרייך זה גם יקרה אם מישהו באחד הקומות קרא למעלית,
לא באמת יש שליטה על המעלית גם אם ממש רוצים. לפחות קצת נחים במעלית :)

• הוסף לסימניות
הכללה לא מדויקת.
אם כבר, קשור לגיל, ללא קשר למגזר.
*אולי נלמד זכות על הנהג הוותיק, שההיכרות שלו עם נהגים מסתכמת בנהיגה בערים חרדיות, ומשם ההכללה.
אתה גר באזור חרדי???
כל אחד חונה איפה שבא לו... אנשים עוצרים באמצע הכביש ויורדים לחנות
אין ספור פעמים ראיתי רחוב שלם תקוע בשביל צדיק שהיה צריך להספיק תפילת מנחה

לגבי המעלית קרה לי לא פעם ברכבת שהייתי לחוץ לתפוס רכבת והדלת של המעלית נסגרת ואז בשנייה האחרונה מישהו נדחף ואז מגיעים עוד ועוד וכמובן שהאחרון נדחף והדלת לא נסגרת ואז הוא מתעצבן שלא מתחשבים בו ומצטופפים ...

• הוסף לסימניות
אתה גר באזור חרדי???
אתה גר באיזור חילוני?
מנסיון שלי, אותו דבר קורה גם באיזור חילוניים, ורק המטרות שונות
הרבה פעמים ראיתי משלוחן [חילוני כמובן] שחוסם רחוב, כי הוא צריך רק להעביר משלוח, והנה רק לתת לו את החשבונית, ורק לבדוק את החבילה וכו' וכו'

כמובן שזה תלוי באיזורים, אם זה כבישים רחבים וכו'

• הוסף לסימניות
אתה גר באזור חרדי???
הסתובבת פעם באזור חילוני??? ;)
זה שאתה רואה את הנהגים הבעייתיים סביבך (במקרה שלך 'צדיקים') לא הופך את ההכללה למדויקת.
זה נכון שזו המציאות שאתה חווה סביבך (לדעתי קצת נסחפת עם ה-'אין ספור'), אבל כשתצא קצת מהאזורים החרדים, תראה שאנשים תוקעים רחובות בכל מקום - פעם בשביל לאסוף חבילה, פעם בשביל קניות, פעם בשביל מנחה ופעם בשביל מה שזה לא יהיה.

נהג גרוע וחסר כבוד הוא פשוט נהג גרוע וחסר כבוד, לא חייבים להצמיד תווית מגזרית. זה יכול להיות 'צדיק בפראק', וזה יכול להיות 'ערס בגופיה'.

• הוסף לסימניות
- הורים מקומה 1,2,3 תחנכו את הילדים שלכם, אם אפשר בבקשה, לעלות ולרדת במדרגות כמה שאפשר - זה יהיה חסד גדול עם השכנים שלכם בקומות העליונות.. כמה מבאס להפסיד אוטבוס בגלל שהילדה שלכם רוצה לרדת במעלית...
ככל והם משלמים את אותו הסכום לועד הבית על שימוש במעלית, אין שום סיבה שילדים יחונכו לעלות 3 קומות ברגל בשביל שאולי שכן מקומה 6 יצטרך את המעלית ברגעים הקרובים.

• הוסף לסימניות
בכל אופן 2 דברים שכן חשוב לומר:
את רצינית??
כי הילדה רוצה לרדת במעלית?
א. 2 קומות לילדה קטנה זה כמו 4 למבוגרת
ב. מה זה "רוצה לרדת במעלית", את כותבת את זה כאילו היא משתמשת בשירותים המיועדים לכם בלבד, הלם!
תתכבדי לצאת דקה קודם לאוטובוס

• הוסף לסימניות
זה מרתק לראות טבעים של הכותבים פה
חלק מסתכלים ממשקפים של זכותי! יקוב הדין את ההר וההגיון !
חלק מהצד המנוגד לפנים משורת הדין עד וויתור על זכויות
ולכאורה צריך לנקוט בקו ממוצע כל מקרה לגופו רק לפתוח את העיניים ולהיות ער למציאות
פשוט תהיו מענטש
אם אתה יודע שב8:03 יש לשכנה הסעה אל תתפוס את המעלית
אם אתם בקומה ראשונה ויש נשים תשושות שחוזרות מהעבודה מותר לכם להגיד לילדים בין 1-2 בצהרים
אנחנו עושים חסד ועולים במדרגות גם אם זכותככככם לעלות במעלית הזכות הגדולה היא לוותר

• הוסף לסימניות
החינוך לילדים בענין מעלית צריך להתמקד:
1. לא להחזיק את המעלית פתוחה רק כי מחכים למישהו אלא אם כן זה מקרה חירום. כמובן לא להזמין אותה סתם ולא לשחק בה
2. לא ללחוץ על הכפתורים של כל הקומות. גזל חשמל, גזל זמן.
3. יפה לחכות למעלית הבאה אם יש עומס ואת רואה שיש פה מבוגרים לחוצים/נשים עם תינוקות בוכים/ נשים בהריון

האישה עם העגלה בקומה 4 לא אמורה לצאת מהבית 10 דקות קודם או לרדת במדרגות כי אולי גם היום הילדים של השכנים משחקים במעלית

• הוסף לסימניות
אתה גר באזור חרדי???
למה להכליל את כל החרדים בגלל בני ברק??

• הוסף לסימניות
זה מרתק לראות טבעים של הכותבים פה
חלק מסתכלים ממשקפים של זכותי! יקוב הדין את ההר וההגיון !
חלק מהצד המנוגד לפנים משורת הדין עד וויתור על זכויות
ולכאורה צריך לנקוט בקו ממוצע כל מקרה לגופו רק לפתוח את העיניים ולהיות ער למציאות
פשוט תהיו מענטש
אם אתה יודע שב8:03 יש לשכנה הסעה אל תתפוס את המעלית
אם אתם בקומה ראשונה ויש נשים תשושות שחוזרות מהעבודה מותר לכם להגיד לילדים בין 1-2 בצהרים
אנחנו עושים חסד ועולים במדרגות גם אם זכותככככם לעלות במעלית הזכות הגדולה היא לוותר
ובנוסף אפשר להתחשב גם בכאלה שחשוב להם לא לנסוע עם נשים במידת הניתן,
יש לי שכן מקומה גבוהה שאם נכנסת אישה הוא פשוט יוצא ויורד ברגל, אחרי שנתקלתי בזה אני פשוט לא נכנסת כשהוא היה שם לפניי, מותר לחכות עוד דקה ולאפשר לשכן לנסוע בנוחות (וגם לי יש ילדים/הריונות/שקיות קניות וכו')

• הוסף לסימניות
1. לא להחזיק את המעלית פתוחה רק כי מחכים למישהו אלא אם כן זה מקרה חירום. כמובן לא להזמין אותה סתם ולא לשחק בה
גם מבוגרים שאומרים לילדים תתפסו את המעלית... (עד 5 שניות אולי זה תקין...)
אני אומר לילדים תזמינו את המעלית, ואם היא הגיעה ולא הייתי מוכן אני אומר להם תחכו שתיסגר ותזמינו שוב.
3. יפה לחכות למעלית הבאה אם יש עומס ואת רואה שיש פה מבוגרים לחוצים/נשים עם תינוקות בוכים/ נשים בהריון
לא תמיד זה אפשרי, מבחינת שאח"כ היא תרד לקומות המינוס ובנתיים מגיעים עוד אנשים.

• הוסף לסימניות
2. לא ללחוץ על הכפתורים של כל הקומות. גזל חשמל, גזל זמן.

האישה עם העגלה בקומה 4 לא אמורה לצאת מהבית 10 דקות קודם או לרדת במדרגות כי אולי גם היום הילדים של השכנים משחקים במעלית
ולא לשחק מחבואים במעלית..
ולא לשבת בפנים כדי לקבל אטרקציה ותעסוקה.
זה נהיה אצלינו בבנין טרנד טורדני במיוחד!!
ילדים יושבים כל אחה"צ והערב במעלית ומחכים שמישהו יזמין וישתמש בה כדי להרוויח טיולים וסיפוק מציצנות..
מה רע? תעסוקה לילדים קרובה לבית בחינם+שירותי אינפורמציה(אמא שומעת? השכנה א' חזרה היום מאוחר מהעבודה והשכנים ב' עשו קניות בסופר לא ידוע ואולי הם אוכלים בלי הכשר והשכן ג' ירד למעריב בלי כובע)
ואם אני צריכה את המעלית אני חייבת להידחף לבד כי פשוט אין מקום..

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אותי ממש הרתיח כשנכנסתי לבנין בדרכי ליסוע 6 קומות, לפתע אני מזהה כי השכנה מאותו הקומה רצה כל הדרך למעלית פותחת את הדלת (מעליות מהסוג הישן, שלמזלה היתה כבר בקומת קרקע) נכנסת וסוגרת מהר אחריה שלא יהיה ייחוד מדומיין.

אם את מחמירה איפה שלא צריך - תתכבדי להמתין.

• הוסף לסימניות
אותי ממש הרתיח כשנכנסתי לבנין בדרכי ליסוע 6 קומות, לפתע אני מזהה כי השכנה מאותו הקומה רצה כל הדרך למעלית פותחת את הדלת (מעליות מהסוג הישן, שלמזלה היתה כבר בקומת קרקע) נכנסת וסוגרת מהר אחריה שלא יהיה ייחוד מדומיין.

אם את מחמירה איפה שלא צריך - תתכבדי להמתין.
נו, תופעה מוכרת, לאו דווקא במעליות: "צדיק על חשבון השני"

• הוסף לסימניות
אולי לפחות על המעליות ברכבת ישראל וברק״ל כן תסכימו?!

עוד רגע הרכבת, אם תעצרו את המעלית אף אחד כבר לא יספיק,
אבל אם לא, אנחנו לפחות נספיק!

למה צריך לרוץ מהמכונות כדי לעכב את מי שכבר בתוך המעלית והדלת כבר סגורה?
וואוווווו כמה אני מסכימה עם זה!!!
יש 2 מעליות בתחנת הרכבת הקלה בבני ברק, המעליות עולות ויורדות כל הזמן, למה ללכת באיזי מהמכונת תיקוף ואז בשניה האחרונה שהדלת נסגרת- לפתוח אותה???
מה יקרה אם תחכו שניה- ותרדו במעלית השניה- שממילא מגיעה?
לצערי זה קורה על בסיס יום יומי- וזה ממש ענין של שניות- להפסיד את הרכבת, ולפעמים- אם פספסת רכבת לכיוון תחנה מרכזית פתח תקווה. צריך לחכות 10 דקות- ולמה? כי ההוא בקומת כרטוס- התעצל לזרז את צעדיו- להכנס למעלית בזמן, ועצר אותה שניה לפני שהדלת נסגרה לגמרי.

אז, תחשבו על זה .... בבקשה!!

• הוסף לסימניות
תאור:
אתה נכנס למעלית רוצה כבר להגיע הביתה לוחץ קומה 6 הנה המעלית נסגרת סופסוף
ו...הופ מישהו הצליח בשנייה האחרונה לפתוח שוב את המעלית נכנס יחד עם עוד שכן,
לוחץ 4, השכן לוחץ 2.
איזה כיף נכנסת ראשון ויוצא אחרון אחרי טיול בכל הקומות
עדיף כבר לעלות במדרגות...

אולי נעשה חוק אחרי שהמעלית נסגרת לא פותחים?
או לפחות אם נכנסת שני תחכה ותלחץ אח"כ?

מה אומרים?
כשאתה מפסיד 2 שנניות והוא במקום זה צריך להפסיד 20 שמניות יש הגיון שתמתין...

• הוסף לסימניות
לדעתי זה קשור
בכללי לתרבות החטיפה שנשתרשה במחנינו
ובכלל אי כיבוד אנשים אחרים
שמעתי מנהג וותיק שבערים החרדיות כמעט אין סיכוי להשתלב בתנועה מרחוב צדדי
הסיכוי שצעיר חרדי יתן לנהג להשתלב שואף לאפס
לכן זו שאלה של חינוך יותר מהכל
לצערנו זה נוקב מאוד
פעם מי חשב לעשות בעיות למי שבונה על הגג
היום השכנים מקומה מינוס 500 רוצים אחוזים...
אולי הם צודקים חוקית אבל איפה רחבות הדעת איפה המידות הטובות???

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת