דיון להפוך את "חכמת ההמונים" שלנו ל"כוח קנייה" אדיר. דעתכם?

תכתבו מה אפשר לשפר עוד זה רק בשביל לבסס את הרעיון.
ותעלו דברים והצעות שבאמת חשובים לכם.
בוא ניקח דוגמא אמיתית של מוצר - שהרבה רוצים.
ונתחיל עם זה.
שלחו לי באישי כבר כמה הצעות ורעיונות מחכה לכם.... חכמת ההמונים!!!
אני שלחתי 3 הצעות ממש משתלמות לאתר - משום מה זה לא מופיע...
יש גם איזה שהיא בעיה באתר - במקום של הקטגוריות - לוחצים והכל מתאפס/משתתק
צריך להוסיף תנאי שילוח
תנאי אחריות
מתי ההספקה של המוצר

עוד דבר: באם יש מוצר שאמנם הוא לא הכי זול בשוק אלא סטנדרט - אבל המוכר/המפיץ נותן הטבה/ מתנה
אני חושב שיש בדבר הזה רווחיות לציבור
אחד מההצעות שהצעתי למשל )בתור אחד שמשווק קווי אינטרנט - לתת במחיר מסופסד מאד מודם סלולרי למי שצריך אינטרנט נייד ...

רעיון פגז!! לדעתי להתחיל ממוצרים בודדים חד פעמיים, לראות איך זה עובד ומה התהליך הכי נכון, ואז להמשיך לאט לאט.
אפשר לעשות שפרוג יקצו אזור מיוחד באתר - כמו פרסומת, ופעם בשבוע תעלה הצעה למוצר נבחר, יעשו הצבעות ואז שבוע אח"כ בערך - המוצר יהיה זמין לרכישה.
כדאי להתקדם לאט לאט ולא מדי מהר.

מצטרפת לדעה שכדאי להתחיל בקטן, על מוצרים מסוימים, שבקניה מרוכזת אפשר להגיע להנחה משמעותית. נניח, מזרונים, שואבי אבק, צעצועים, ריהוט (מיטות, ארונות).
אין לי מושג איך אפשר להגיע למצב שיש שקיפות, ואין לי מושג איך אם גם פרוג ירוויחו וגם המארגן - זה עדיין יהיה רווחי.

לא בכל מוצר יתכן רווחיות
אכן יש מוצרים שיש בהם מספיק כדי לתת הטבה כשמדובר בכמות

א. ברור שהדבר מחויב שיעבור דרך פרוג - אחרת יצטרכו מלא כסף להשקיע רק בפרסום.
ב. הדרך כי חכמה זה להתחיל ממוצר אחד [משהו פופולרי] - ולהראות שיש לנו כוח.
ג. כרטיסים וכו' זה שלב ב או ג'.
ד. הרעיון צריך להצליח ברמה שלחברות יהא רצון לפנות אלינו ולהציע מחירים זולים ולא הפוך.
ה. כמה כבר פנו באישי שהם מוכנים לנהל מו"מ על מוצרים וליתן לרעיון לקרום ולצאת.
ו. תכלס' מה שצריך זה שפרוג יאשרו פורום מיוחד לזה יהא הצבעות על מוצר ואז ינהלו מו"מ.
ז. הדבר חייב ללכת לא רק דרך פרוג כלומר צריך להקים לזה גם קו טלפוני וכו' שיגיע לכלל הציבור. ויהא ניתן לפרסם זאת ולהנגיש זאת בקלות.
אז בואו נחליט יחד על מוצר אחד ואז יהא ניתן להתקדם.

צריך להוסיף תנאי שילוח
זה חלק מבעיה של מיזם כזה.
ברגע שמוסיפים משלוח שוב מחיר יגיע לאותו מחיר שהיית משיג את המוצר לדוגמא בירושלים.
צריך לראות איך פותרים את זה

לפעמים דברים טובים בגלל חוסר בהירות בדרך
פרוג כמעצמה יש להם את אמון הציבור
האתר שנפתח ושאר הרעיונות יכולים להיות מאוד יפים
אבל אנשים לא יירשמו - כי אף אחד לא יירשם למשהו של מישהו אלמוני.

כל הרעיון זה שפרוג ייקחו אחריות
(ואפילו בתשלום - חייב תשלום - אף אחד לא עובד חינם!)
ברור שאם פרוג יקחו חסות זה יהא יותר חכם.
אבל אם מתארגנת קבוצת רכישה וזה עובד ורואים שיש אנשים רציניים מאחורי המיזם - בפנים גלויות כמובן - זה לא אמור להיות משהו אנונימי.
אין סיבה שאנשים לא יאמינו.

לדעתי מה שחסר באתר זה אזור לספקים/יבואנים
וליצור סוג של מכירה פומבית.
עבור כל מוצר שיש מספיק רוכשים פוטנציאליים -
היבואן יתן הצעת מחיר, והצעת המחיר הטובה ביותר תיבחר.
בקשר לאתר עצמו - הבעיות שיש בו הן לדעתי בגלל שהוא בbase44 ורץ מקומית
חוץ מזה שהעיצוב ממש מגניב וכו, אבל זה לא נראה מקצועי.
צריך פה אתר נורמלי ומקצועי, אבל בתור התחלה זה סביר.
(כדאי לשנות את הפונט בהירו סקשן, זה ממש מציק בעיניים)

א. ברור שהדבר מחויב שיעבור דרך פרוג - אחרת יצטרכו מלא כסף להשקיע רק בפרסום.
ב. הדרך כי חכמה זה להתחיל ממוצר אחד [משהו פופולרי] - ולהראות שיש לנו כוח.
ג. כרטיסים וכו' זה שלב ב או ג'.
ד. הרעיון צריך להצליח ברמה שלחברות יהא רצון לפנות אלינו ולהציע מחירים זולים ולא הפוך.
ה. כמה כבר פנו באישי שהם מוכנים לנהל מו"מ על מוצרים וליתן לרעיון לקרום ולצאת.
ו. תכלס' מה שצריך זה שפרוג יאשרו פורום מיוחד לזה יהא הצבעות על מוצר ואז ינהלו מו"מ.
ז. הדבר חייב ללכת לא רק דרך פרוג כלומר צריך להקים לזה גם קו טלפוני וכו' שיגיע לכלל הציבור. ויהא ניתן לפרסם זאת ולהנגיש זאת בקלות.
אז בואו נחליט יחד על מוצר אחד ואז יהא ניתן להתקדם.
לדעתי צריך שישאר פה בפרוג ולא בתוך אתר נפרד.
שיפתחו משהו בצד כמו שעשו עם התהילים היומי.

גם מצעים אפשר

אני אשמח אם ימצאו פתרון לפלאפון כשר שדומה לגלקסי יאנג שיש לו הרבה מגרעות אבל לא מצליחה למצוא מכשיר שעומד ליד היתרונות שלו...
אולי אם תהיה קבוצה רצינית שזה חשוב לה החברות יספקו לנו משהו כזה?

רק דיברנו וכבר הגיע דוגמא במשנת יוסף מוכרים את דרימי 14 ב1290
מבירור של חמש דקות היום עלה לי שאם נגיע ביחד בתור קבוצה נקבל מחיר באיזור ה1200

1764890947231.png

משנת יוסף יכולה לעשות מכרזים כאלו - לעשות הצבעה באתר שלהם על איזה מוצר רוצים וכו'
יש להם את כל הניסיון של שינוע /קנינות/ואמון/ וכח שהוא צבור עם וותק - השאלה האם יש להם נכונות
אולי צריך להציע להם - וזה יהיה הסטוריה תוך כמה שבועות

יש כבר משהו קיים מאד דומה, לא מתאים לקבוצות רכישה אבל כן מתאים להרבה מהצורך.
ועם מעלה ענקית! לא מחייב להיתפס על דגם או מוצר אחד.
והוא:
כרטיס אשראי המשוייך למועדון.
יש גם כאלה שמשוייכים למועדון רק לשם הנפקת כרטיס (כמו "כזה אני רוצה")!
זה מהלך שמוביל לסוג של WIN WIN:
חברות האשראי מקבלות אחוז מסויים (בדר"כ פחות מ1% או קצת יותר) מהכסף איתו אנחנו משתמשים באשראי, ככה שהם רוצים שנשתמש במה שיותר, ואצלם ולא אצל המתחרים...
החנויות רוצות שיעדיפו את הרכישה אצלם או שיהיה עדיפות ללקוחות אצלם על פני המתחרים.
ורק צריך לחבר את הקצוות עם הטבות מתאימות...
וככה עושים כרטיס אשראי אחרי משא ומתן עם חברות האשראי (ישראכרט, כאל ומאקס, עם מותג דיינרס ששווה פחות ללקוח בגלל % העמלה הגבוה בסליקה ופחות חנויות שמקבלות, אבל יותר קל להגיע להסכם יותר טוב, או מותג ויזה או מסטרקארד או אמקס שזה משהו באמצע) עם הטבות ללקוח (כדוג' ללא דמי כרטיס, בכרטיסים שמיועדים לנופשים יש בדר"כ הטבות של עמלות מט"ח מוזלות או חיוב במט"ח בסוף החודש וכדו', ההטבות ששוות ביותר לקהל היעד, נראה לי שלציבור החרדי הקלאסי הכי חשוב ללא דמי מט"ח) ובעיקר שהחברה תתחלק בדמי העמלה להטבות - סוג של קאש-בק.
בצד השני מגיעים להטבות עם החנויות ונותני השירות, שיגרמו כמובן ליותר לקוחות לנותן ההטבות.
ואת המשכורת של מארגן המהלך הוא יכול לחתוך לעצמו מהאחוזים כמובן...

לדוגמא, בארקיע היה תקופה ארוכה הטבות של הנחות משמעותיות למחזיקי כרטיס אשראי עם מותג לאומי.
יש את ההנחות כיום:
1764930429603.png

זה סוג אחד של הנחות, במעמד החיוב בכרטיס המותג - יש עוד סוגים של הנחות לכל מחזיקי הכרטיס גם אם משלמים במזומן או בכרטיס אחר, יש הטבות למחזיקי הכרטיס, וכו'.
בנוסף אפשר לעשות צבירה של כמו קאש בק בכרטיס עם רכישה ברשתות החרדיות המובחרות בכסף שמצטבר, עם צבירה מואצת בעסקים מסויימים וכו'.
בחירת הטבה למי שמגיע לסכום מסויים בחודש, וכו'
בכל ההטבות האלה משתתפים כמובן חברת האשראי ונותן ההטבה בעלויות, ונראה לי שאם רוצים לעשות משהו כדאי לברר בכיוון הזה (רק שזה לא בדיוק מה שעוזר לרכישות קבוצתיות).

לדוגמא: (כמובן שהכל מתוך הדמיון הפרוע ולא על בסיס כלשהוא...)
הגעה להסכם עם אחת מחברות האשראי על כרטיס אשראי של חברי מועדון "אגודת אחים" או "כח הקניה" וכו'.
חברת האשראי תיתן את ההטבות הרגילות שלה למחזיקי כרטיס אשראי (בדר"כ הטבות מסויימות למשתמשים בסכומים גבוהים שרובם לא מתאימות לציבור החרדי, הנחות מסויימות במקומות שיש להם קשר ישיר עם חברת האשראי, וכו' - כל אחד יכול לראות באתר של חברות האשראי שלו) והכרטיס יהיה ללא דמי כרטיס.
על כל רכישה של 150 ש"ח ייצבר 1 ש"ח לשימוש בכרטיס (כמובן עם הגבלות מסויימות, ותאריך תפוגה, לנסות להגיע להסכם הכי טוב) שמכבדים אותו רשימת חנויות בציבור החרדי (חנויות טלפון, ספרים, ביגוד, אוכל, ומה לא...) כמובן עם % מסויים שהם סופגים כמקובל.
בשלב השני כשמספר מחזיקי הכרטיס יגדל (הנחשונים כבר יצטרפו הרבה לפני) הרשתות יתחילו להבין את העוצמה של הכרטיס (אין לי מושג איך זה עובד, יתכן וצריך להסביר להם לפני או לא יודע בדיוק מה) וככה יתחילו להגיע ההטבות השוות מכח הקניה.. ספרי אור החיים (דוגמא פרועה, כמו כל הדוגמאות להלן) תרצה להיות המובילה ותיתן 5% הנחה קבועה למחזיקי הכרטיס, ויפה נוף לא תישאר מאחור ותיתן צבירה מואצת של נקודות על הרכישות בחנות (עם הסכם שלהם עם חברת האשראי), וכו' וכו', תתרגמו את זה על כל הרשתות במגזר, עם שלל הטבות למחזיקי הכרטיס, מבצעים מיוחדים, לצבירה, למשלמים בכרטיס, וכו'...

לדוגמא: (כמובן שהכל מתוך הדמיון הפרוע ולא על בסיס כלשהוא...)
הגעה להסכם עם אחת מחברות האשראי על כרטיס אשראי של חברי מועדון "אגודת אחים" או "כח הקניה" וכו'.
חברת האשראי תיתן את ההטבות הרגילות שלה למחזיקי כרטיס אשראי (בדר"כ הטבות מסויימות למשתמשים בסכומים גבוהים שרובם לא מתאימות לציבור החרדי, הנחות מסויימות במקומות שיש להם קשר ישיר עם חברת האשראי, וכו' - כל אחד יכול לראות באתר של חברות האשראי שלו) והכרטיס יהיה ללא דמי כרטיס.
על כל רכישה של 150 ש"ח ייצבר 1 ש"ח לשימוש בכרטיס (כמובן עם הגבלות מסויימות, ותאריך תפוגה, לנסות להגיע להסכם הכי טוב) שמכבדים אותו רשימת חנויות בציבור החרדי (חנויות טלפון, ספרים, ביגוד, אוכל, ומה לא...) כמובן עם % מסויים שהם סופגים כמקובל.
בשלב השני כשמספר מחזיקי הכרטיס יגדל (הנחשונים כבר יצטרפו הרבה לפני) הרשתות יתחילו להבין את העוצמה של הכרטיס (אין לי מושג איך זה עובד, יתכן וצריך להסביר להם לפני או לא יודע בדיוק מה) וככה יתחילו להגיע ההטבות השוות מכח הקניה.. ספרי אור החיים (דוגמא פרועה, כמו כל הדוגמאות להלן) תרצה להיות המובילה ותיתן 5% הנחה קבועה למחזיקי הכרטיס, ויפה נוף לא תישאר מאחור ותיתן צבירה מואצת של נקודות על הרכישות בחנות (עם הסכם שלהם עם חברת האשראי), וכו' וכו', תתרגמו את זה על כל הרשתות במגזר, עם שלל הטבות למחזיקי הכרטיס, מבצעים מיוחדים, לצבירה, למשלמים בכרטיס, וכו'...
לצערנו מה שאתה מתאר זו מגמה של הרעת תנאים לקבוצות סגורות שאינם מבינות בתנאי שוק כמו שני כרטיסי אשראי לחרדים שפורסמו לאחרונה.
יש היום כרטיסי אשראי שצוברים 1.5 ש''ח על כל 100 ש''ח בתנאים מסויימים עם מימוש כמעט בלתי מוגבל ובלי תאריך תפוגה. ואני מדבר על כרטיס שמתאים לחרדים (קאש כאל פרו).
חייבים להיות מעודכנים בשפיץ ההטבות של האשראים הכי משתלמים ולדרוש יותר.

לצערנו מה שאתה מתאר זו מגמה של הרעת תנאים לקבוצות סגורות שאינם מבינות בתנאי שוק כמו שני כרטיסי אשראי לחרדים שפורסמו לאחרונה.
יש היום כרטיסי אשראי שצוברים 1.5 ש''ח על כל 100 ש''ח בתנאים מסויימים עם מימוש כמעט בלתי מוגבל ובלי תאריך תפוגה. ואני מדבר על כרטיס שמתאים לחרדים (קאש כאל פרו).
חייבים להיות מעודכנים בשפיץ ההטבות של האשראים הכי משתלמים ולדרוש יותר.
כמובן שצריך להיות מעודכנים ולדרוש הכי הרבה שאפשר, אבל כנראה לא קראת את האותיות הקטנות (אגב, אני לא מכיר אף אשראי לחרדים, ויש לי קרוב למניין כרטיסי אשראי המשוייכים למועדוני הטבות רחוק מהמגזר..., לא ידעתי שקיים! לחרדים) כמו שהזכרתי, מותגי דיינרס (שגובים מהעסקים בממוצע פי3 עמלה ממותגים אחרים) יש בהם הטבות שוות יותר, אבל פחות שווים למגזר בגלל העובדה שהרבה עסקים לא מקבלים אותם, ואלה שכן קשה להם להוסיף עוד הטבות! בגלל שכבר ככה משלמים לפעמים 2.5% יותר (עסקים לא מידי גדולים) על זה שאתה קונה עם דיינרס ולא עם ויזה, לכן אני אישי חושב שעדיף מותג אחר גם עם הקשבק הוא קצת פחות. ולהתמקד יותר בהטבות מצד החנויות בנוסף להטבות הטובות ביותר שאפשר לקבל מחברת האשראי.
לכרטיס שאינו דיינרס להביא 1.5% בישראל זה לא מציאותי!!
עכשיו אחרי שהסברתי למה אני לא חושב שדיינרס טוב (כדי שלא תביא לי עוד דוגמאות מדיינרס...) אני יתמקד בקשכאלפרו:
1. אין דבר כזה 1.5%, וזה מוגבל!
בשנה ראשונה הכרטיס נותן 1% ובשימוש מעל 10,000 ש"ח בחודש 1.25%
שנה שניה ואילך הכרטיס נותן 0.75% ובשימוש כנ"ל 1%
בנוסף הסכום מוגבל ל450 ש"ח בחודש ו5,400 בשנה - למשתמש רגיל זה סכומים שהוא בכל מקרה לא מגיע אליהם, אבל יש כרטיסים שגם משתמשים כבדים מאד זה באמת לא מוגבל!
2. יש לו דמי כרטיס משנה שניה של 19.9 ש"ח בחודש - יש כרטיסים ללא מושג של דמי כרטיס!
3. ההנחה בעמלת המט"ח היא רק לשנה הראשונה 1% ומהשנה השניה 2% שזה יש בהמון כרטיסים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה