דרוש מידע להציל את הבא אחריך

• הוסף לסימניות
נכון מאוד, אבל שוב - מי אמר שאנחנו אחראים לאחרים? זה בספק. מה שלא בספק זה שאם מדובר בלשון הרע - לזה אנחנו בוודאי אחראים.

הוודאי דוחה את הספק.
לא נכון.
מה עם "לפני עיוור..."?
כשמבקשים פה המלצות על מקום
ומקבלים רק מחמאות
(וזה לפני ביצוע העסקה)
בכלל לא בטוח שאסור לומר גם הסתייגיות.

כמובן-צריך לבדוק הלכתית כל מקרה לגופו

• הוסף לסימניות
בלת"ק ודאי שלפרסם זה השבת אבידה מי ששקרן ומפרסם תמונות לא נכונות הוא גנב וצריך להיזהר ולהזהיר ממנו

התמונות נכונות, נכון ללפני כמה שנים טובות...
מדובר בצימרים השייכים לזוג מבוגר המתקשה לתחזק את המתחם.
לפני כמה שנים טובות התחזוק היה יותר קפדני.
לא נכון.
מה עם "לפני עיוור..."?
כשמבקשים פה המלצות על מקום
ומקבלים רק מחמאות
(וזה לפני ביצוע העסקה)
בכלל לא בטוח שאסור לומר גם הסתייגיות.

כמובן-צריך לבדוק הלכתית כל מקרה לגופו

זה ברור...!
השאלה היא אם אנחנו חייבים לכתוב בכלל משהו..
אם נכתוב - כמובן שזה יהיה האמת במלואה, לכן בחרנו כרגע לא לכתוב כלום.
השאלה אם עשינו נכון. אני עוד לא סגורה על זה.

לא ממקום של נקמה אלא באמת ממקום שאנחנו חטפנו שוק איך אנשים נתנו 5 כוכבים על כזה מקום וגרמו לנו לחשוב שהמקום מהמם.
לא רוצים ללכלך? אל תכתבו כלום. בטח לא שקרים.
רצינו להציל אחרים ולתת איזון לפידבקים השקריים ושוב עולה השאלה - האם מותר? האם זה באחריותנו?

• הוסף לסימניות
מי שרוצה לברר יכול לבדוק את התגובות בגוגל מפות
כמובן שתגובה אחת שלילית עדיין לא אומרת כלום אבל אם יש הרבה תגובות כאלו
ואפשר גם לקרא אם יש ביניהם מכנה משותף
אז שומר נפשו וכספו ועצביו ועוד ירחק מהם

• הוסף לסימניות
מתי מותר לדבר לשון הרע:
1. כשראית את הבעיה בעצמך, לא על סמך שמועות וכו'.
2. לפני שאתה מחליט שהוא גנב/גזלן/רשע תבדוק האם על פי הלכה הוא אכן הזיק.
3. תדבר עם ה'מזיק' בצורה יפה ומתקבלת כדי שישנה את דרכו.
4. אל תגזים, תדייק לספר רק מה שראית שלא בסדר.
5. הסיפור לא יהיה כדי להנות מהדיבור הרע והשחרת המזיק, אלא כדי לעזור שלא יזיק עוד.
6. אם אין דרך אחרת לעזור לאחרים, רק דרך פרסום הדברים הרעים.
7. שלא ייגרם נזק ל'מזיק' יותר מכפי שמגיע לו אילו בי"ד היו פוסקים לו בדין תורה.

לפני שמקלידים/מדברים שלילי, חושבים.
טעות.
3 לא מחייב במקרה שלדבר עם האדם לא יועיל.

וואו, בדיוק במקום....

לצערי נפלנו ממש לאחרונה בכזה פח.
נסענו לשבת לצפון לצימר שהיה נראה נחמד, תמונות מקסימות, והכי חשוב - פידבק מאנשים שהיו שם, כתבו מילים חמות ונתנו 5 כוכבים.

הגענו, ופשוט חשכו עינינו. אם היה מספיק זמן היינו עושים אחורה פנה וחוזרים הביתה.
הכל היה שבור, מלוכלך, חשוך, חלוד, והכי נורא - מלא ג'וקים מכל הסוגים ובעיקר עכבישים שחורים ענקיים בגודל עקרבים. אני לא צוחקת. פשוט פחד אלוקים.
הכל כמובן היה מלא בקורי עכביש, כולל המיטות שאחת מהן היתה פשוט עם סדין מקורי עכביש...
גם ציוד מינימלי היה חסר.
בחוץ היה מזעזע לא פחות-
נכון שהיו נדנדות וכיסאות וכו' אבל שוב, הכל שבור ומלאאאא צואת ציפורים, ככה שלא היה מצב לצאת לחצר אלא להשאר כלואים בבית הזה כשהילדים כל שניה צורחים מגו'ק אחר שהגיע... {בלילה זה בכלל היה סיוט. מיטת נוער כזו של מיטה וחצי שהם קראו לה מיטה זוגית שהיתה צריכה להכיל את כל המשפחה כי הילדים התעוררו באמצע הלילה ומצאו ג'וק ענק הולך על המיטה שלהם וזהו, הלך הלילה...}

תמיד כששמעתי על כאלו סיפורים חשבתי שאנשים מגזימים, עד שהגענו לשם...

איך הבן שלי אמר? 'אני יודע למה קוראים לזה צימר. כי זה מצמרר אותנו'.
פעם ראשונה שהילדים שלי היו בצימר ומבחינתם ככה זה צימרים. הם ביקשו שיותר לא ניסע לצימר אף פעם כי זה מפחיד.
מסכנים.

התלבטנו אם לכתוב משהו באתר המפרסם שדרכו הגענו או לא. מצד אחד - שלא יפלו עוד בפח, מצד שני - זה בטוח ירתיע מי שכן ירצה לבוא ואז תפגע להם הפרנסה.
כרגע העדפנו שלא יהיה על חשבונינו ספק לשון הרע ונזק ליהודי... אבל עדיין מתלבטת אם עשינו נכון.

מה אומרים?
לדעתי טעיתם
היה עדיף לרשום
להציל את מי שיבוא אחרי זה

• הוסף לסימניות
התמונות נכונות, נכון ללפני כמה שנים טובות...
מדובר בצימרים השייכים לזוג מבוגר המתקשה לתחזק את המתחם.
לפני כמה שנים טובות התחזוק היה יותר קפדני.

זה ברור...!
השאלה היא אם אנחנו חייבים לכתוב בכלל משהו..
אם נכתוב - כמובן שזה יהיה האמת במלואה, לכן בחרנו כרגע לא לכתוב כלום.
השאלה אם עשינו נכון. אני עוד לא סגורה על זה.

לא ממקום של נקמה אלא באמת ממקום שאנחנו חטפנו שוק איך אנשים נתנו 5 כוכבים על כזה מקום וגרמו לנו לחשוב שהמקום מהמם.
לא רוצים ללכלך? אל תכתבו כלום. בטח לא שקרים.
רצינו להציל אחרים ולתת איזון לפידבקים השקריים ושוב עולה השאלה - האם מותר? האם זה באחריותנו?
מי אמר לכם שמי שכתב את הדברים הטובים
על המקום זה לא בעל המקום והחברים שלו.
לכן בשביל "השבת אבדה" שכולם מחויבים בו
וגם "ליפני עוור" זה אפי' אם רק ראיתי מישהו שהולך להינזק
אני מחויב להציל אותו וצריך להודיע לכולם
שכדאי להתרחק ממקומות כאלו

• הוסף לסימניות
לא הבנתי מה הויכווח פה, כיהודים חרדים- יש לנו רבנים ודאי שיש כאן ספק הילכתי האם מותר או לא- אז פשוט שואלים.
ולכל מי שדואג ללפני עיוור וכו' - אם זה כ"כ חשוב לכם אז אולי תשלמו כסף על מודעה בעיתון בשביל לפרסם את המקום שלא נהנתם בו? או אולי תתאמצו ותתלו מודעות באזור מגוריכם? הרי זה לפני עיוור וכו'.
אז כנראה שזה לא מגיע באמת מהמקום הזה- אלא מהמקום של להוציא את התסכול שחוויתם- וזה ודאי אסור.
הרי אתם לא מכירים אותי ולא כ"כ חשוב לכם שאני לא ינזק מאותו מקום.... שוב זה רק להוציא את התסכול ולהזיק לבעל המקום כנקמה...

ועוד נקודה- שודאי שלכל אדם רמה אחרת, ציפיות אחרות וכו'- כך שהרבה מאד פעמים אדם אחד יתאכזב ממקום מסוים בעוד בנ"א שני מאד יהנה- באותם נתונים. (ודאי לא מדובר על גו'קים שמסתובבים- מזה ודאי אף אחד לא נהנה)

• הוסף לסימניות
@בייבילי אולי יש לכם צימר שאתם משכירים
אבל
6. אם אין דרך אחרת לעזור לאחרים, רק דרך פרסום הדברים הרעים
5. הסיפור לא יהיה כדי להנות מהדיבור הרע והשחרת המזיק, אלא כדי לעזור שלא יזיק עוד.
ואם אין דרך אחרת מותר לומר שאחרים יזהרו

• הוסף לסימניות
אם אתה מפרסם חו"ד שלילית באתרים ייעודיים לצימרים, אשר בעלי הצימר משלמים על המקום פרסום, רוב הסיכויים שיורידו/לא יפרסמו תגובה שלילית. אני גם מאוכזבת כל פעם מחדש מרמת הנקיון והתחזוקה בצימרים, והתגובות של כולם, לא מרמזות בכלום. אדרבא אם יש מישהו שהיה בצימר נקי למשעי, אשמח מאוד לקבל את הפרטים שלו, ולא משנה איפה בארץ. רובם מנקים בעצמם, מחליפים מצעים, מטאטים ושוטפים את הרצפה, משל היה זה בית שקצת התלכלך. (שמים מגבת אחת לכל מתארח, למרות שיש בריכה, ולא מחליפים באמצע, גם אם לקחת 2-3 לילות) מקום אירוח צריך להיות נקי יותר מבית! כולל מראות, קרמיקה, מקלחונים, מקרר, ארונות מטבח. וכמובן תחזוקה קבועה של החלפת נורות, אסלה תקינה, ברזם וטושים. לצערי המצב רחוק מזה, ולא לקחנו דירות אירוח זולות. מחירים יקרים מאוד.

• הוסף לסימניות
מה דעתכם לכתוב תגובה על משהו מסוים (במיוחד על מקום שהיותם נופש וכו') שלא נהניתם כדי שהמתעניין ידע שמגזימים או שהתמנות לא נכונות וכו' וכו' אבל מצד שני יהיה נזק למפרסם ויש מצב שהוא חרדי וכו'
נשמח לשמוע דעתכם!
אם זה בגדר לשון הרע זה לא משנה אם זה יהודי חילוני או יהודי חרדי.

• הוסף לסימניות
מה שאני עושה, אני כותבת את האמת לאמיתה אבל בצורה עדינה ולא משתלחת,
כך אפשר להבין מה בדיוק היה בלי לפגוע

• הוסף לסימניות
אני חושב שצריך לכתוב עובדות ולא התרשמות או פרשנות
ז"א :
התמונות באתר אינם מתאימות למציאות כיום, המזגן בחדר של הילדים לא עבד וכו'

ולא:
לא נהננו, המזגן לא עבד מספיק טוב, האוכל היה קצת טפל..

• הוסף לסימניות
אם זה בגדר לשון הרע זה לא משנה אם זה יהודי חילוני או יהודי חרדי.
הגנה מלשון היא רק מול שומרי תורה ומצוות.
אבל יש חוק לשון הרע במדינה שלא ממש תואם את החפץ חיים. וגם ממנו צריך להיזהר

• הוסף לסימניות
@בייבילי אולי יש לכם צימר שאתם משכירים
אבל
6. אם אין דרך אחרת לעזור לאחרים, רק דרך פרסום הדברים הרעים
ממש לא, ברוך ה'.

אבל יהודים היינו וכך נישאר, ולא נסטה מזה גם מילימטר אחד בגלל שנוח לנו וכיף לנו לרכל אחרי מי שנראה לנו שהזיק לנו, נכון, לפעמים מותר, אבל נקודת ההתחלה צריכה להיות שבעיקרון עפ"י דרך התורה וההלכה אסור לדבר רע על השני, ורק אם מותר אז מותר, ולא כשאני סוער בגלל מקרה שקרה לי אז זה נהיה מותר. וזהו. זה מה שיש לי הקטן לומר.
ואם אין דרך אחרת מותר לומר שאחרים יזהרו
אם שאלת רב על קביעה זו, אז אני הקטן מסכים כמובן, אבל אם עדיין לא, אז לך מהר לשאול כדי לוודא שאתה פוסק נכון עפ"י ההלכה.....
אגב, אני גם שכרתי בשנים האחרונות מס' פעמים דירות לחופש, ולא תמיד הייתי מרוצה, ופעם אחת שזה עבר את הגבול הסביר אף קיימתי את ההלכה ואמרתי למשכיר שאני רוצה לפגוש אותו לפני שאני יוצא, והסתובבתי איתו בדירה ואח"כ הראיתי לו את התמונות שהוא שלח לי, ואמרתי לו 'מצא את המשותף בין התמונות למציאות' והיה לו מאד קשה למצוא...., ובאמת שנה אח"כ עשיתי נסיון ממייל אחר, והוא כבר שלח תמונות אמיתיות הרבה יותר, כך שלא תמיד צריך מיד ללכת על כל הקופה ולצאת עליו.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מעניין שיש פה ויכוח על צימרים
אבל על מלונות אני רואה פה בפורום שמביעים דעה חופשית גם היא שלילית...

• הוסף לסימניות
ואם הוא מסורתי הוא דתי?
הסתייגתי מהניסוח אותו ציטטתי כי הוא כלל רק חרדים.
צודקת בהחלט.
לכן העדפתי להביא ציטוט שיהיה ברור שזה כופר ממש.

• הוסף לסימניות
פ
מה דעתכם לכתוב תגובה על משהו מסוים (במיוחד על מקום שהיותם נופש וכו') שלא נהניתם כדי שהמתעניין ידע שמגזימים או שהתמנות לא נכונות וכו' וכו' אבל מצד שני יהיה נזק למפרסם ויש מצב שהוא חרדי וכו'
נשמח לשמוע דעתכם!
פשוט מאוד!!! לשאול רב שיפסוק.

• הוסף לסימניות
אם שאלת רב על קביעה זו, אז אני הקטן מסכים כמובן, אבל אם עדיין לא, אז לך מהר לשאול כדי לוודא שאתה פוסק נכון עפ"י ההלכה.....
שאלת רב גם אם להתפלל כל יום?
יש דברים שכתוב במפורש ולא צריך לשאול

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה