להשאיר את המחשב דלוק?

• הוסף לסימניות
כל פעם אני שומעת משהו אחר,
האם להשאיר את המחשב דלוק רצוף (ז"א גם בלילה)
או לכבות כל יום?
פעם טכנאי אמר לי : "כמה שפחות להדליק ולכבות, עדיף שישאר דלוק כל השבוע"
זה נכון?

• הוסף לסימניות
אם היה לך מחשב משנת 2000 אז היה לך באמת בעיה לכבות כל פעם אבל בחדשים אין שום בעיה

• הוסף לסימניות
הבעיה בהפעלה היא שהמחשב מריץ מחדש את כל אמו תהקבצים הגורמים להפעלת ולפעילות המערכת, הזמנים האלה רגישים יותר למערכת מבחינת נפילות, ולכן חוסר הפעלה מחדש יחסוך מהם אתחולים והטענת הקבצים וכו', מצד שני - להשאיר מחשב עובד הרבה זמן זה גם לא הכי מומלץ מכיוון שהמחשב כשהוא מופעל מחדש המערכת עוברת על כל הדברים ואם צריך לתקן, היא מתקנת בדרך כלל, או שצריך עידכון במחשב בגלל תוכנות ופקודות שהופעלו מהפעם הקודמת לפני שהמחשב כובה, וכן ניקויי זיכרון וכדו', לכן גם כדאי לכבות לפעמים.
כמה לכבות?
אם חשוב לך כל יום את יכולה ולא יקרה לו כלום, אם תרצי פעם בשלוש ימים או בשבוע את גם יכולה.
מה שחשוב הוא , שאם יש לך סיבות לכבות מפאת רעש וודאי שאפשר לכבות, הזמנים הלא טובים הם הגבולות, כמו לכבות כל פעם שעוזבים ת'מחשב, או מצד שני פחות מפעם בשבוע שבועיים.
בסופו של דבר זה בין פעם ביום יומיים לפעם בשבוע, אני מכבה לפני שבת, מפאת נוחות. להשאיר יותר מידי זמן אני חושש שיהיו שינויים גדולים במערכת מכל מיני תוכנות שהותקנו וכו' במהלך השבוע ואז בהפעלה מחדש יהיו בעיות.

• הוסף לסימניות
יהיו כאלו שיאמרו שעדיף להשאיר דולק בגלל שרכיבים אלקטרוניים נשחקים מהר יותר בהפעלה וכיבוי מאשר דולקים קבוע.
אני חולק: ראשית, לדעתי הדיסקים נשחקים יותר בעבודה מאשר במצב כבוי (אם-כי במצב המתנה הם מכובים).
שנית, החשמל. עולה הרבה כסף, הרבה יותר מהחיסכון התיאורטי בבלאי מהכיבוי וההדלקה.

• הוסף לסימניות
במערכות הפעלה מתקדמות, XP ומעלה, אין תועלת מבחינת התוכנה לכיבוי והדלקה.
אפשר בהחלט להשתמש במצב שינה, שזה גם חסכון בחשמל, וגם פועל מהר.

מבחינת חומרה, ההבדל באורך חיי הרכיבים בין שני האפשרויות לא מורגש בטווח הזמן הקצר יחסית שכבר צריך לשדרג בכל מקרה.

• הוסף לסימניות
האם זה מסוכן שמחשב דולק כשילד ישן ממש קרוב למחשב?

• הוסף לסימניות
קרינה אלקטרומגנטית שקיימת בכל מוצר חשמלי משוכלל.

• הוסף לסימניות
זאת אומרת שזה מסוכן?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה