להשאיר עוד שנה בגן חובה?

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע מה אומרים
ילדתי ממש עכשיו ניהתה בת 6 ויודעת מצוין אותיות אבל מבחינה רגשית בכלל לא מתאימה לעלות סגרתי שאני משאירה אותה עוד שנה בגן אבל אני שומעת שהילדה עלולה להשתעמם
יש משהי שהשאירה ילדה והתחרטה על זה ?

• הוסף לסימניות
היום לגננות יש די כלים להתמודד עם הנשארות, ולספק להן עניין.
ואם רגשית זה חשוב לה לגדול עוד קצת לפני בית הספר, יכול להיות שדווקא ההתמצאות הלימודית שלה תשפר לה מאוד את הביטחון, כי היא לא תצטרך להתאמץ בתחום הזה.

• הוסף לסימניות
הסיפור שלך מאד מזכיר לי את הסיפור של הבת שלי.
היא גם ידעה מעולה את אותיות ומספרים ואפילו קצת חשבון.

והשארתי אותה שנה, הגננת בתחילת שנה שאלה אותי באמת למה עשיתי את זה, אמרתי לה שמבחינה רגשית הרגשתי שהיא לא מתאימה.

סוף דבר, היתה לה שנה נפלאה, היא היתה בין הגדולות, היא היתה משתתפת בריכוז, והיה לה המון חברות.
הסתכלתי עליה בסוף השנה, אמרתי לעצמי, איפה היא היום ואיפה היא היתה שנה שעברה,ילדה גדולה, ילדה חזקה, עם בטחון עצמי.
ממש כשירה לעלות לכיתה א.

כיום היא מסיימת כיתה א', ובמשך כל השנה ראיתי כמה עשיתי טוב שהשארתי אותה.

בקיצור, ממליצה בחום.

אמרה לי פעם משהי - אם דוחפים אותם לכיתה א' צריך כל החיים לדחוף אותם.

אבל - זה צריך מאד להתאים לילדה, הבת שלי באמת מיוחדת ואוהבת ללמוד, לא אכפת לה לשמוע 10 פעמים אותו דבר.
יש ילדות שאם הם ישתעממו וזה יגרום להם להפריע ולהתנהג בצורה לא נאותה, וזה ממש לא מומלץ.

• הוסף לסימניות
מעניין שכולן בעד...
אני דווקא נגד, מתוך נסיון.

כיתה א' היא שנה קשה, והמעבר הרגשי - קשה גם לגדולות.
כמובן, שהשאלה מאד ספציפית לילדה עצמה. אך מה שחשוב הוא להתייעץ, אפילו ללכת לאבחון, ולא לעשות את זה כי כולם ממליצים... וכי 'יכול לצאת מזה רק טוב'... זה ממש לא נכון.

ובנוסף, שימי לב לעתיד.
שוחחתי עם נערת סמינר שהיא הכי גדולה בכיתה, כי אמא שלה השאירה אותה שנה בגן חובה.
היא טוענת שמכיתה ג' ד' בבית ספר, היא הרגישה עם זה מאד לא טוב. כשכולן חגגו יומולדת של 10, היא כבר חגגה של 11. בת מצוה - לכולן היה בכיתה ו', ולה - בסוף ה' וכו' וכו', ומה שהיא הדגישה לי שבכיתות התיכון היא הרגישה שכל חברותיה יותר קטנות ממנה שכלית ורגשית, קטנוניות לעומתה, ובקיצור - הרגישה שאמא שלה עשתה לה איזהשהוא עוול...

אי אפשר להסיק משה לכל המקרים, אבל לקחת לתשומת לב - כדאי...

• הוסף לסימניות
גם מבחינת הגיל יש כאלה שהן ממש על הגבול ולכן משאירים,

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קורס;1297326:
מעניין שכולן בעד...
אני דווקא נגד, מתוך נסיון.

כיתה א' היא שנה קשה, והמעבר הרגשי - קשה גם לגדולות.
כמובן, שהשאלה מאד ספציפית לילדה עצמה. אך מה שחשוב הוא להתייעץ, אפילו ללכת לאבחון, ולא לעשות את זה כי כולם ממליצים... וכי 'יכול לצאת מזה רק טוב'... זה ממש לא נכון.

ובנוסף, שימי לב לעתיד.
היא טוענת שמכיתה ג' ד' בבית ספר, היא הרגישה עם זה מאד לא טוב. כשכולן חגגו יומולדת של 10, היא כבר חגגה של 11. בת מצוה - לכולן היה בכיתה ו', ולה - בסוף ה' וכו' וכו', ומה שהיא הדגישה לי שבכיתות התיכון היא הרגישה שכל חברותיה יותר קטנות ממנה שכלית ורגשית, קטנוניות לעומתה, ובקיצור - הרגישה שאמא שלה עשתה לה איזהשהוא עוול...

אי אפשר להסיק משה לכל המקרים, אבל לקחת לתשומת לב - כדאי...

את צודקת.
צריך להתיחס לגיל ולתאריך הלידה!!
הבת שלי נולדה בחנוכה, ומן הסתם היתה בין הקטנות בגן.

ילדה שנולדה לפני החגים, הייתי ממליצה ללכת לייעוץ.

• הוסף לסימניות
...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קורס;1297326:
ובנוסף, שימי לב לעתיד.

נערה שהיא עכשיו בסמינר וילדה בת 6 זה 2 דורות שונים בתכלית.
פעם היה הרבה פחות מקובל להשאיר, היום זה הפך לכמעט נורמה וכמעט בכל גן אפשר למצוא בנות שנשארות, אפילו 10 בנות.
לכן על הסיבה הזאת הייתי מדלגת.
חוץ מזה שהיום הרמה (לצערי) כ"כ עלתה, ובת שעולה לא' צריכה לדעת אותיות, ואפילו קצת לקרוא (פתח קמץ), כתיבה של האותיות, חשבון, מה שבעבר למדנו הכל בכיתה א' ובקושי ידענו קודם צורת אות.
אז להשאיר או לעלות? את זה את צריכה לחשוב טוב עם עצמך, להתייעץ עם אשת מקצוע, ובעיקר עם הגננת. שאם הגננת טובה וותיקה ואחראית אפשר לסמוך על דעתה כי היא נמצאת כל השנה עם הילדה.
מה שיכול לעזור, זה לדמיין את הבת שלך בכיתה א'. יושבת יום שלם, מקשיבה בשקט, מכינה שיעורי בית ומערכת, ילקוט מסודר, לומדת למבחנים. האם את רואה את הבת שלך כמסוגלת לעמוד במטלות שתדרוש ממנה כיתה א'?
כשישנה התלבטות, בודקים האם שנה נוספת יכולה לתרום לילדה להגיע מוכנה יותר, או האם זה האופי של הילדה, ועוד שנה לא תשנה את זה.

בהצלחה בכל החלטה שתהיה! :)

• הוסף לסימניות
כמובן שהילדה עברה איבחון (לא רק אחד) אבל באמת מבחינה לימודית היא מצוינת (יודעת לקרוא ) לכן רציתי לשמוע עוד דעות עם זה ממש מפריעה או זה משהו שנשכך עם השנים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבש;1297345:
נערה שהיא עכשיו בסמינר וילדה בת 6 זה 2 דורות שונים בתכלית.
פעם היה הרבה פחות מקובל להשאיר, היום זה הפך לכמעט נורמה וכמעט בכל גן אפשר למצוא בנות שנשארות, אפילו 10 בנות.
לכן על הסיבה הזאת הייתי מדלגת.
חוץ מזה שהיום הרמה (לצערי) כ"כ עלתה, ובת שעולה לא' צריכה לדעת אותיות, ואפילו קצת לקרוא (פתח קמץ), כתיבה של האותיות, חשבון, מה שבעבר למדנו הכל בכיתה א' ובקושי ידענו קודם צורת אות.
אז להשאיר או לעלות? את זה את צריכה לחשוב טוב עם עצמך, להתייעץ עם אשת מקצוע, ובעיקר עם הגננת. שאם הגננת טובה וותיקה ואחראית אפשר לסמוך על דעתה כי היא נמצאת כל השנה עם הילדה.
מה שיכול לעזור, זה לדמיין את הבת שלך בכיתה א'. יושבת יום שלם, מקשיבה בשקט, מכינה שיעורי בית ומערכת, ילקוט מסודר, לומדת למבחנים. האם את רואה את הבת שלך כמסוגלת לעמוד במטלות שתדרוש ממנה כיתה א'?
כשישנה התלבטות, בודקים האם שנה נוספת יכולה לתרום לילדה להגיע מוכנה יותר, או האם זה האופי של הילדה, ועוד שנה לא תשנה את זה.

בהצלחה בכל החלטה שתהיה! :)

מענין, אני דווקא יודעת שהיום הרבה יותר בעייתי להשאיר- מבחינת המערכת. פעם כל אמא עשתה מה שרצתה, העלתה השאירה דחפה, לי היו בכיתה בנות גדולות- שבתשרי היו בנות 7 ובנות שבשבט נהיו בנות 6(!) היו תקופות שהיה אופנתי להעלות אח"כ אמרו להשאיר.
היום מסיפורים שאני רואה סביבי כל הזמן, אמהות שמשאירות אפילו מלכתחילה בגן הראשון, מאלצים אותן להעלות אח"כ ישר מהגן האמצעי לכיתה א', אלא אם יש אבחון ממש ברור להשאיר, ובד"כ ילדות ממש גבוליות בגיל- בכסליו מקסימום חשוון. בגן של בתי- גן אמצעי, ילדה עלתה אחרי פסח לגן חובה כי בעצם שייכת לשנתון שלהן- נולדה בכסליו ואילצו את האמא להעלות.
את אומרת שעכשיו -סיוון היא בת 6? או תמוז? יש בנות שבכסליו רק יהיו, זה ממש אמצע השנתון. ילדה בכזה חודש שיש לה קשיים רגשיים משמעותיים לא בטוח שיעיל להשאיר אותה, זה לא תמיד פותר את הבעיה, לפעמים מחמיר אותה, במיוחד אם הילדה מבחינה לימודית מצליחה כמו שאת אומרת.
באמת כדאי ללכת לאבחון רגשי טוב למישהי שמתעסקת עם הנושא. יש כל מיני פתרונות לילדים שיש אצלם פער משמעותי בין ההתפתחות השכלית לרגשית, להשאיר זה לא בהכרח פתרון.

בהצלחה!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פקאן;1297364:
מענין, אני דווקא יודעת שהיום הרבה יותר בעייתי להשאיר- מבחינת המערכת. פעם כל אמא עשתה מה שרצתה, העלתה השאירה דחפה, לי היו בכיתה בנות גדולות- שבתשרי היו בנות 7 ובנות שבשבט נהיו בנות 6(!) היו תקופות שהיה אופנית להעלות אח"כ אמרו להשאיר.
היום מסיפורים שאני רואה סביבי כל הזמן, אמהות שמשאירות אפילו מלכתחילה בגן הראשון, מאלצים אותן להעלות אח"כ ישר מהגן האמצעי לכיתה א', אלא אם יש אבחון ממש ברור להשאיר, ובד"כ ילדות ממש גבוליות בגיל- בכסליו מקסימום חשוון.
בהצלחה!!

לא מכירה מציאות כזו. לא ראיתי בעייתיות מבחינת המערכת, ויותר מזה, אצלנו יש ממש התחשבות בדעה של האם והגננת, אפילו כשהיא נוגדת דעה של פסיכולוגית.
יותר מסתכלים על בשלות מאשר גיל.
אולי במקומות גדולים וצפופים כמו ב"ב זה כך, אין לי מושג מה קורה שם...

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול
אבל להפך...
ביתי נולדה בר"ח כסליו
מבחינה רגשית וחברתית הי ה' בה' הידיעה
הגננות לא מסוגלות להאמין שהיא הכי קטנה...
אבל מבחינה שכלית :mad:
בינונית
כלומר כשזה להפך הרגשי מפותח והשכלי לא
מה עדיף?
הגננת טוענת שזה טוב לה - כי כך כל משימה לימודית היא אתגר בשבילה והיא ילדה
שאוהבת אתגרים?!

• הוסף לסימניות
נותנים היום להשיר חופשי, וכך נוצר מצב לא נחמד בכלל של שנתון עם פער של שנה וחצי בין הילדות.
אלו המשלמות את מחיר הפער הן דווקא הקטנות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י SPOT;1297375:
קופצת על האשכול
אבל להפך...
ביתי נולדה בר"ח כסליו
בינונית
מה עדיף?
שאוהבת אתגרים?!

הנסיון שלי זה מה שאת מתארת - אני השארתי (שתי גדולות )בדיוק כך קטנות בגיל וחברותיות ומבחינה לימודית לא כל כך... היום הן בכיתות ד' וה' ואני מודה לה' שהשארתי אבל עכשיו זה הפוך - ילדה גדולה וחכמה אבל לא רואה אותה מתמודדת מבחינה חברתית ורגשית לכן אני כל כך מבובלת:confused:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י SPOT;1297375:
קופצת על האשכול
אבל להפך...
ביתי נולדה בר"ח כסליו
בינונית
מה עדיף?
שאוהבת אתגרים?!

יכול להיות שעכשיו זה עוד לא מועיל,
אבל אם היא תגיע לכיתות גבוהות יותר עם רמה חלשה יותר זה יפריע לה,

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י SPOT;1297375:
קופצת על האשכול
אבל להפך...
ביתי נולדה בר"ח כסליו
בינונית
מה עדיף?
שאוהבת אתגרים?!

אם כך, אין כל סיכון שהיא תשאר שנה, במיוחד שמבחינת גיל, זה מאד נהוג להשאיר.

תחשבי שיש ילדות שנולדו חודש אחריה, והם אוטומטית מחזור אחד מתחת.

• הוסף לסימניות
השארתי ילדה מוכשרת במיוחד, והשנה היא עולה לכיתה א' אחרי שנה שהיא היתה בין החזקות בגן, ונהנתה מכל רגע.
שנה שעברה היא היתה בין הקטנות וזה ניכר מאד והשפיע על כל הגורמים.

מה שיצא לי טוב, זה שעשו סלט בין שני גני חובה קרובים, וכך היתה לה גננת אחרת וחלק מהחברות היו חדשות, אז זה היה גיוון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bracha;1297397:
אם כך, אין כל סיכון שהיא תשאר שנה, במיוחד שמבחינת גיל, זה מאד נהוג להשאיר.

תחשבי שיש ילדות שנולדו חודש אחריה, והם אוטומטית מחזור אחד מתחת.
כלומר ,
יאשרו לי להשאיר אותה?
אוקי, השאלה אם זה מומלץ הגננת כל הזמן אומרת שמכיון שחוץ מהרמה הלימודית
הכל מצוין+++ אז זה מאד יחפה על הרמה השכלית:confused:
לטענתה, ברגע שהיא תשאר עוד שנה ואז הכל יהיה לה קל ,היא תחפש אתגרים
והגננת תהיה מסכנה:confused:\
יש למישהו נסיון עם זה? זו ביתי הבכורה ואני מגששת...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה