עזרה להשקעות בשוק ההון ונירות ערך יש כללים מסוימים מה כשר ומה לא או שזה רשימה סגורה?

• הוסף לסימניות
שלום,

להשקעות בשוק ההון יש כללים מסוימים מה כשר ומה לא או שזה רשימה סגורה?

אני רוצה להשקיע בשוק ההון בצורה כשרה, זה רק מתוך רשימה סגורה של מניות ומחקה מדדים שקיבלו כשרות, או שיש לזה כללים מסויים ואני יכולה לבחון בעצמי מה כשר ומה לא?

תודה

• הוסף לסימניות
שלום,

להשקעות בשוק ההון יש כללים מסוימים מה כשר ומה לא או שזה רשימה סגורה?

אני רוצה להשקיע בשוק ההון בצורה כשרה, זה רק מתוך רשימה סגורה של מניות ומחקה מדדים שקיבלו כשרות, או שיש לזה כללים מסויים ואני יכולה לבחון בעצמי מה כשר ומה לא?

תודה
יש כללים ולא לכל אחד יש את הידע מה לחפש ואיפה לחפש לכן הכשרויות עושים רשימה. מה שכן יש רבנים שמתירים הכל. כדאי לעשות שאלת רב.

• הוסף לסימניות
יש כללים ולא לכל אחד יש את הידע מה לחפש ואיפה לחפש לכן הכשרויות עושים רשימה. מה שכן יש רבנים שמתירים הכל. כדאי לעשות שאלת רב.
הכשרויות זה רשימה מאוד מצומצמת ביחס לשוק
אני בטוחה שיש בשוק עוד הרבה דברים כשרים...

• הוסף לסימניות
אני בטוחה שיש בשוק עוד הרבה דברים כשרים...
אין לביטחון הזה על מה להישען.
כלומר, אם לא חוששים לכשרות של מניות ומתירים להשקיע בכל מנייה, מספיק לקחת קרן שהיא מנייתית ועוקבת בצורה פיזית (קרן חוץ בדרך כלל, וגם אז עשויה להיות שאלה של השאלת מניות), אבל אם חוששים לכשרות מניות, זה מורכב בהחלט לוודא שקרן עומדת בתנאים מסוימים, כאשר בכל יום היא יכולה לקנות מניות אחרות שאינן עומדות בכללים הכשרותיים, כל עוד זה מתאפשר על ידי התשקיף.
מלבד זאת, כמעט כל הקרנות מחזיקות כספים המולווים בצורה זו או אחרת, ושוב זה מגיע לשאלה האם סומכים על היתר עיסקה כללי או לא, וכמובן שאלות נוספות.

• הוסף לסימניות
למה אין מניות בודדות כשרות כמו חברות הנדל'ן או בנקים שבטוח לא מחללים שבת?
בעלות יהודית יש מתי מעט.
וגם הם יכולים להחזיק מניות של חברות אחרות שכן עוברים על איסורים.
מאידך, יש לא מעט מניות שאין בהם שום שליטה יהודית.

• הוסף לסימניות
למה אין מניות בודדות כשרות כמו חברות הנדל'ן או בנקים שבטוח לא מחללים שבת?
מי אמר שאין?
יש בהחלט.
רק תלוי לפי איזה רבנים אתם בוחרים להשקיע.
במניות בחו"ל רוב הרבנים מתירים להשקיע ברוב מוחלט של המניות.
ובמניות בארץ למשל לפי תשואה כהלכה יש בהחלט מניות כשרות להשקעה.

• הוסף לסימניות
ראיתי באחד האשכולות קובץ אקסאל גם מפורט של כל האפשריות וכל כשורות
אני כעת לא מוצא?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אשמח מאד לדעת
אם מישהו יודע אם מותר להשקיע כאן? אני לא רואה את זה ברשימה?
1769983553204.png

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
זה אומר שאסור? כי הבנתי שיש גם דברים בלי הכשר, שידוע שמותר
או שאין כזה דבר?
תשאל את הרב שלך. הרבה רבנים אוסרים להשקיע במבלול ללא הכשר.

• הוסף לסימניות
איפה הכי שווה להניח כסף
שאני צריך לדירה?

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה