רחלים
חומרי הוראה מדהימים, לבית, לגן ולכיתה ttps://www.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
•
- הוסף לסימניות
אני מתארת לעצמי שיש פה כאלה שקוראים בעצמם בבלוג היפהפה הזה.
אבל העליתי בשביל אלו שלא..
לפעמים אני רואה שמעלים תמונות מאוירה אחרת, מפרספקטיבה שונה, סגנון רטרו, או מודרני, או צילומים לנשמה,
אז רציתי לתת לכם כיוון להשראה.
התמונות, והמאמר כולו מהבלוג "קפה ויפה"
יום אחד רכש אדם בשם, סוכן נדל"ן צעיר, ערימה של תמונות מודפסות ופילמים שנמצאו בתוך שידה ישנה ונמכרו במכירה פומבית. כך התגלה לעולם תיעוד אנושי מדהים של רחובות ארה"ב וקנדה, במאה שעברה. התמונות התגלו באיכות, בבהירות ובקומפוזיציות מרתקות. ו Maloof יצא במסע חיים- לגלות את האמן שיצר אותן.
חדר האמבטיה שלה הפך לחדר חושך, והיא פתחה שם את תמונותיה.
אבל העליתי בשביל אלו שלא..
לפעמים אני רואה שמעלים תמונות מאוירה אחרת, מפרספקטיבה שונה, סגנון רטרו, או מודרני, או צילומים לנשמה,
אז רציתי לתת לכם כיוון להשראה.
התמונות, והמאמר כולו מהבלוג "קפה ויפה"
יש לי אף של תחקירנית, אני מודה. יום אחד מצאתי בפינטרסט את התמונה הזו,
הייתי חייבת לדעת – ומיד- מי הוא הצלם או הצלמת. יש פה איזו עוצמה, איזו אותנטיות. יש כאן היסטוריה, ושחור-לבן, ודרמה אנושית- את כולה רציתי לגלות, ואת כולה אספר לכם כאן היום.
כי הגילוי הזה היה מרגש.
בינתיים, לעובדות.
אז מי את, ויויאן מאייר?הייתי חייבת לדעת – ומיד- מי הוא הצלם או הצלמת. יש פה איזו עוצמה, איזו אותנטיות. יש כאן היסטוריה, ושחור-לבן, ודרמה אנושית- את כולה רציתי לגלות, ואת כולה אספר לכם כאן היום.
כי הגילוי הזה היה מרגש.
בינתיים, לעובדות.
יום אחד רכש אדם בשם, סוכן נדל"ן צעיר, ערימה של תמונות מודפסות ופילמים שנמצאו בתוך שידה ישנה ונמכרו במכירה פומבית. כך התגלה לעולם תיעוד אנושי מדהים של רחובות ארה"ב וקנדה, במאה שעברה. התמונות התגלו באיכות, בבהירות ובקומפוזיציות מרתקות. ו Maloof יצא במסע חיים- לגלות את האמן שיצר אותן.
היתה אמריקאית שנולדה בברונקס לאם צרפתיה ולאב אוסטרי, ואז חזרה עם אמה לצרפת, שם חיתה ללא דמות אב. בבגרותה, שבה לארה"ב לבדה ושימשה במשך 40 שנה כמטפלת- "נני" של משפחות אמידות, תחילה בניו יורק, אולם מספר שנים לאחר מכן התלוותה למשפחה בפרברים הצפוניים של שיקגו וגידלה את שלושת ילדיהם. הם היו הדבר הכי קרוב למשפחה שהיה למאייר.
המרי פופינס הזאת, שמרה על פרטיותה בקנאות. הדבר הראשון שביקשה מבעלת הבית, היה להתקין מנעול על חדרה שבעליית הגג.
בימי החופש שלה, היתה יוצאת לרחוב, כשמצלמה תלויה על כתפה. ומצלמת.חדר האמבטיה שלה הפך לחדר חושך, והיא פתחה שם את תמונותיה.
התמונות שלה היו תיעודיות. אנשים אמיתיים בקרנות רחוב פעלתניות באמריקה ובקנדה של שנות ה-50, ה-60 וה-70.
איש לא זכה להציץ בהן.
היתה תעלומה. לא היתה לה משפחה, ואף לא חבר קרוב מספיק שידע מה קורה איתה. היא התנהלה כך חיים שלמים.
בתפקיד מסגרת של מטפלת, היא התגוררה בבתים של אחרים, כשהיא עוברת ממשפחה למשפחה ומטפלת בילדים של אחרים. אולם התנאים לא תמיד היו טובים מספיק כדי לאפשר לה פינה לפיתוח התשלילים. וכך החל להצטבר אוסף אישי מדהים. מבלי שאיש- ואף לא Maier עצמה – תזכה להעיף בהם מבט.
בשנותיה האחרונות, התגלגלה Maier לרחובות כהומלס כמעט, עד שאמצו אותה שלושת ילדי המשפחה הראשונה שבה טיפלה, ומימנו בעבורה דירה קטנה. כך חיה עד למותה.
ממש בשנים אלו, נמכרה שידה מלאת תשלילים וצילומים של - בשל פיגור תשלומים. Maloof מצא אותם שנתיים לפני מותה, אולם מסעו הוביל אליה, רק לאחר שנפטרה.
Maloof שהפך להיסטוריון ואספן, רכש אוספים נוספים שלה והציג תערוכות בכל העולם. הוא הקים אתר ייצוגי וייחד אותו לעבודתה, וכתב ספר המציג את תצלומיה,
שוחרר בספטמבר 2013 בקנדה, והציג את המטפלת האלמונית, אשר אוצר של 100 אלף תצלומיה, הכתיר אותה – כשנתגלה אחרי מותה – לצלמת הרחוב המוכשרת ביותר בהיסטוריה.
הנושאים החמים