דיון להשתמש במלחמה הנוכחית\בחיילים הנלחמים - בסיפור. הוגן?!

• הוסף לסימניות
אני לא מסוגלת ולא רוצה לקרוא סיפורים מומצאים על השואה.
את הספר "מצולע", קראת?
או שזה גם ספר מומצא..
כי מצד אחד כן יש בו היסטוריה ומצד שני הוא לא אמיתי
ואם זה יהיה בלי קשר לחטופים, אלא המצאה של איזו פעולה שהיתה בעזה, למשל?!
לדעתי, אפשר לכתוב.
אם את כותבת על פעולה רנדונלית, או על פעילות מסויימת (לדוגמא: "מבצע ארנון", שבו החזירו ארבעה חטופים[אאל"ט]) ולא מוסיפה פרטים או כותבת בצורה שתשתמע לכיוון מסויים, והכיוון בסיפור זאת לא המלחמה/ הפעולה/ ועוד אלא הקטעים האלו נכתבים לצורך משהו אחר, והמלחמה היא לא הרעיון המרכזי.
אז שוב לדעתי, אפשר.
לגבי לקחת מקרה אמיתי שקרה במהלך המלחמה, שוב בעזה נניח, עם כל הפרטים המאומתים, כולל תחקיר טוב ורציני - אבל אני ממציאה איזו דמות נוספת, של חייל או מפקד, ועליו מספרת סיפור, איך הוא חווה את המצב, מה הוא חושב, וכו' - יותר הגיוני או פחות?
מורכב קצת.
כי בסופו של דבר, מאחורי כל תיאור יכול להיות אדם שהרגיש וחווה מה שכתבת באותה סיטואציה וזה בעצם "יהרוס" קצת...
הסיכוי שלוחם שהיה שם יקרא את זה יותר קרוב ל- 0.009% מאשר ל- 1% ומעלה...
אבל עדיין, לא תמיד זה מתאים.

ושוב, צריך להסתכל על המכלול בעוד כמה שנים.

• הוסף לסימניות
אולי עדיף להשתמש בתקופה כרקע ולא כעיקר בעלילה. העלילה העיקרית תהיה משימה צדדית כלשהי. כלומר לא לשלוח את הגיבור לחלץ חטופים, אלא, לדוגמא, למשימה חשאית בתימן בדיוק אחרי הפצצת הנמל או משו...
(כמו שכשכותבים על רופא קורונה לא חייבים להביא דווקא את זה שנלחם ראש בראש בנגיף או המציא את החיסון)
ככה משתמשים ברקע ריאלי, אבל לא נוגעים בכוח בנושאים הנפיצים

• הוסף לסימניות
אם אני רוצה לכתוב סיפור, שהרקע של הדמויות הוא המלחמה הנוכחית, או איזה אירוע שקרה בזמן המלחמה - לא אמיתי, אלא מומצא.
האם זה נראה לכם בסדר? או לא הוגן וראוי כלפי הלוחמים וכלפי מה שבאמת קרה?
אשמח לשמוע כמה שיותר חוות דעת ונימוקים :) תודה!
השאלה אם תכתבי על זה כמו שאברהם אוחיון כותב על השואה או שתכבדי את המעמד והכאב של כל עם ישראל.
אני ממש רוצה לקרוא ספר נניח של איל גלבוע במלחמת חרבות ברזל.
או כל ספר אחר, אבל בלי תיאורים קשים מדי.

מאוד אהבתי לקרוא ספר כלשהוא של חוי רוזנברג (נראה לי) ולגלות שם את שלושת החטופים תוך כדי הספר, זה יפה ואמיתי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה