להתייעץ עם המבינים

• הוסף לסימניות
לפני כמה חודשים צילמתי וערכתי סרט ללקוחה. ענייני התשלום קצת התייגעו עקב מנהל קשוח מדי--- אבל בסוף הכל בא על מקומו בשלום.
כעת לאחר כמה חודשים אותה לקוחה הולכת להפיק סרט נוסף, אך דרך מפיקה אחרת והיא מבקשת את כל חומרי הגלם שצלמתי לה עבור הסרט הקודם בכדי שיוכלו להשתמש בהם ולשלבם בסרט הנוכחי.
ועכשיו לשאלות:
האם אתם נותנים את חומרי הגלם שצלמתם ללקוחות שלכם?
האם אתם גובים על זה תשלום נוסף?
תודה מראש לכל העונים!

• הוסף לסימניות
אני אישית מעבירה בשמחה חומרי גלם ללקוחות (כמובן, כשצילום היה חלק מהעבודה)
בעידן הקלטות ז"ל, אם זה היה הרבה קלטות, הייתי גובה עלות של קלטות
למיטב הבנתי, צילום שקיבלת עליו כסף, והלקוח עבד על הפקה/ארט/בימוי/משחק, שייך ללקוח, לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רקורדית;673118:
אני אישית מעבירה בשמחה חומרי גלם ללקוחות (כמובן, כשצילום היה חלק מהעבודה)
בעידן הקלטות ז"ל, אם זה היה הרבה קלטות, הייתי גובה עלות של קלטות
למיטב הבנתי, צילום שקיבלת עליו כסף, והלקוח עבד על הפקה/ארט/בימוי/משחק, שייך ללקוח, לא?

הדגשתי שההפקה הייתה עלי, אני עבדתי על הבימוי והמשחק, אך מה זה קשור?

• הוסף לסימניות
השאלה הזו נשאלה במקרה הרבה יותר מפורסם

כבר לפני כמה שנים. למי שזוכר את אסון וורסאי....
הצלם שהוזמן לצלם את החתונה מכר את הסרט המתעד את רגע האסון לחברת חדשות.
החתן והכלה שהזמינו אותו תבעו אותו בבית המשפט בטענה שהחומר שייך להם, מאחר והם הזמינו את הצילום ושילמו עבורו מקדמה וחתמו על חוזה וכו'.
לא זוכר מה בית המשפט פסק, אבל למען האמת זה גם לא ממש מעניין אותי.
צילמתי מאות רגעים חשובים יותר וחשובים פחות.
מעולם לא עלה בדעתי לא לתת ללקוח את חומרי הגלם שלו. כמובן שבמידת הנדרש גביתי מחיר עלות, ללא רווח (מחיר עלות זה לא מחיר קלטת, אלא מחיר עלות של קלטת ועבודה למשל, יש הרבה עורכי וידאו שמשום מה לא מבינים שהזמן שלהם שווה כסף...).

בהצלחה,

• הוסף לסימניות
על פי החוק, ברגע שהלקוח שילם - זכיות יוצרים עוברות מהצלם ללקוח ומותר לו לעשות בחומר כל שימוש, למעט מקרים שהלקוח חותם על חוזה שמפקיע את זכויותיו להשתמש בחומרי הגלם למטרות רווח שאינם כלולות בהסכם עבודה
במקרה הספיציפי הזה, אם עברו 3 חודשים ממתן העבודה והלקוח לא ביקש את חומר הגלם, את רשאית למחוק הכל. לכן אני מסופק אם את חייבת להביא את החומר, וגם אם כן, זכותיך המלאה לבקש תשלום על שמירת המידע(איחסון בארדיסק וכדו').

• הוסף לסימניות
כאשר דיברתי עם כמה צלמים בציבור שלנו, הם אמרו לי מפורש שאינם נותנים ללקוח אף פעם את הקלטות המקוריות, או את חומר הגלם המקורי אלא הלקוח מקבל אותם רק לאחר עריכה ! אם בכ"ז הלקוח מעוניין בחומרי הגלם, הם דורשים ממנו תשלום נוסף עליהם ומחירו גבוה יותר..., ומדבריהם למדתי כי כנראה זה הסיכום והדעה הרווחת שקיימת בין הצלמים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rahamim1;673287:
כאשר דיברתי עם כמה צלמים בציבור שלנו, הם אמרו לי מפורש שאינם נותנים ללקוח אף פעם את הקלטות המקוריות, או את חומר הגלם המקורי אלא הלקוח מקבל אותם רק לאחר עריכה ! אם בכ"ז הלקוח מעוניין בחומרי הגלם, הם דורשים ממנו תשלום נוסף עליהם ומחירו גבוה יותר..., ומדבריהם למדתי כי כנראה זה הסיכום והדעה הרווחת שקיימת בין הצלמים.

למה זה ככה? והאם יש לך מושג איזה מחיר לוקחים לקלטת וחצי של חומר גלם?

• הוסף לסימניות
אני חושבת שכדאי לפני הפרויקט לכתוב את כל התנאים ואז אחרי זה לא יהיו אי הבנות

• הוסף לסימניות
גם אני חושב שדברים כאלה צריכים להיות מסוכמים מראש בחוזה חתום ע"י הלקוח בכתב לפני העבודה,
על מנת למוע אי הבנות בהמשך.
אינני יודע כמה המחיר לקלטת וחצי של חומר גלם, צריך לברר זאת מול צלמי הווידאו עצמם.

• הוסף לסימניות
לפני כמה חודשים צילמתי וערכתי סרט ללקוחה. ענייני התשלום קצת התייגעו עקב מנהל קשוח מדי--- אבל בסוף הכל בא על מקומו בשלום.
כעת לאחר כמה חודשים אותה לקוחה הולכת להפיק סרט נוסף, אך דרך מפיקה אחרת והיא מבקשת את כל חומרי הגלם שצלמתי לה עבור הסרט הקודם בכדי שיוכלו להשתמש בהם ולשלבם בסרט הנוכחי.
ועכשיו לשאלות:
האם אתם נותנים את חומרי הגלם שצלמתם ללקוחות שלכם?
האם אתם גובים על זה תשלום נוסף?
תודה מראש לכל העונים!
היא שילמה לך על שעות הצילום?
א"כ החומר שלה.
אם לא. את לא חייבת לתת לה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה