כללי לוגו לאולפן הקלטות

• הוסף לסימניות
כעת בלי קשר לפונט.

לוגו כמו הפונט, חייב להעביר תחושה.
כעת לשם הספורט, נניח שאני ניגש להכין סקיצה ללוגו כזה(שזה בערך מה שעשיתי), אני חושב על המילה קליט, משמעותו, אבל חשוב גם שהלוגו יהיה בהקשר הנכון. הוא צריך לא רק להעביר את המסר בצורת האיור, אלא גם ובעיקר בתחושה.

בהקשר הזה של המוזיקה, אני רוצה לחוש סאונד, קצב מוזיקה, משהו משמח, משהו מרקיד.
אולפן הקלטות מוכר לזמר או להקה, אז אני רוצה להעביר את התחושה ש"באולפן שלנו המוזיקה שלך תשמע יוצאת מן הכלל, באלאנס נכון בין הבס לטרבל, וחוץ מזה, לעבוד איתנו זה פשוט כיף חיים, מענג ומרענן"

כעת בעודי מחזיק את התחושה "לא צורה, לא עיצוב.... תחושה!" אני ניגש לאייר משהו שיבטא את מה שאני מרגיש שהלוגו רוצה לומר. חשוב לזכור, כי לוגו הוא יצור חי, נושם ומדבר.
כלב ספה, לא עוזר לעניין.

גרפיקאים חושבים שלוגו זה צורה. זה לא נכון! הצורה וגם הליטוש מגיעים הרבה אח"כ.
שוב לוגו זה רגש. הצורה בס"ה הוא הכלי של הרגש, הלוגו עצמו הוא רעיון, משהו נעלם, בלתי נתפס שאני מנסה להעביר דרך הצורה והאטמוספירה שהלוגו, צבע, קומפוזיציה יוצרים.

כשחושבים על לוגו, חושבים בעצם על מכלול שלם של תדמית, איך הלוגו מתפקד כפונקציה, ואיך הפונקציה הזאת תתפקד בכל הפלטפורמות (בלשון הגרפיקאים מדיה).

טוב, אז במקום לדבר הרבה, פשוט איירתי סקיצה ללוגו "קליט" שלדעתי הוא קליט, מרקיד ומרומם.
אמנם הלוגו הוא טיפוגרפי, אבל יש בו גורם של התרוממות, זרימה וגם רמז לתו מוסיקה.
בתנועה שלו, חשים תנועה של 1-2-3-4 שמחזיר ל-1

הגורם המרקיד במוזיקה הוא המתח מול השחרור במקצב.
מתח זה יותר תנועה של קדימה ואחורה בתוך מקצב אחיד שחוזר על עצמו, כאשר הסיבוביות שלה גורמת לתאוצה קדימה (ע"י המילים "אולפן הקלטות").

בנוסף, הלוגו גם מעביר תחושה של חבורה של רוקדים.
הבסיס לצורה השולטת בלוגו, הוא טרומבון או סקספון.
עוד מוטיב שקורה בלוגו, הוא החיבור בין הנגן ה-'ק' ו ה'י' (שמדמה את האחיזה ופעולת הניגון בכלי) , לכלי הנגינה ה-'ל', ואז לסאונד שנוצר ה-'ט' שזהו בעצם ההד שנוצר מהנשיפה של הנגן

בקיצר... (נו, כבר הארכתי גם ככה יותר מידי. די!)

קבצים מצורפים

• קליט.jpg
    KB 58.5 · צפיות: 33
  • הוסף לסימניות
עוד נקודה.

לוגו חשוב שיתפקד גם בצבע אחד, בנגטיב ובפוזטיב ובשילובי הצבע.

*התמונות להמחשה בלבד... :)
אה... ועוד נקודה אחת קטנה ממש,,, ולא משמעותית....
כל המגילה שכתבתי באריכות, זה חלק מהמוצר (ואולי החלק הכי חשוב ראו ערך "לא אהבת - לא שילמת" http://www.prog.co.il/showthread.php?t=49789 )

כי את כל זה תצטרכי לדקלם בצורה משכנעת ללקוח, על אף שאין אפילו טיפה'לה של אמת בכל התורה הזאת שכתבתי !!!!!

מעצב דגול כאן בפורום, שלח לי בזמנו את ה ברנד-בוק של מאוחדת. מדובר על חוברת מטורפת בעלת 253 עמודים שמסביר את הלוגו ואיך להשתמש בו.

אין לי מושג כמה לקחו על הלוגו, אבל דבר אחד בטוח, המחיר שלקחו על החוברת לבד עולה לפחות פי 200 מהסכום שרוב המעצבים לוקחים על עיצוב הלוגו...

(לעיתים רחוקות העומק בא לפני העיצוב... על פי רוב העומק מגיע אחרי העיצוב ואחרי שמתעמקים בה. כבר למדתי לעשות את זה כל כך טוב, שאפילו אתם לא מאמינים לי כשאני אומר את זה :D:D:D:D:D:D)

אז, עוד גורם חשוב.... לפתח ריאות חזקות, הניגון הולך להיות קשה :)

קבצים מצורפים

• קליט פוז.jpg
    KB 137.3 · צפיות: 32
  • הוסף לסימניות
וואלה אתה מעצב ברמות על
איך כל הלוגואים האלה נשלפים לך בשניות?
אולי תזרוק כמה טיפים לגרפיקאים הפשוטים שבעם?

• הוסף לסימניות
אליהו, תודה רבה!!! וגם לך אוהב ישראל!!
אין, פשוט אין מילים על הזמן ששניכם נתתם לי, אלפי תודות!!!
אולי אתה חושב שיש לפונטים שלך יש משהו שמתאים לאולפן הקלטות? (עדיין יש לי אצלך זיכוי)

• הוסף לסימניות
אלי, יש לי רעיון אולי קצת הזוי אבל אתה אוהב דברים הזויים, לא?: תפתח את האותיות של "קליט" (או אותיות אחרות) לפונט אופן-טייפ מיוחד, שכל פיצ'ר יציג את האותיות בצורה מסויימת שונה וכך יהיה פונט שיתאים לכל מיני לוגואים עם עשרות אפשרויות

דבר שני, לגבי מה שכתבת שאין בכל המגילה הזו שמץ של אמת, אני לא כ"כ מסכים. למרות שאני לא מבין בעיצוב, נראה לי שיש דוקא הרבה אמת במה שכתבת ולדעתי כדאי לך לכתוב מאמר רציני בנושא בניית לוגו
(אגב, מתי נזכה לקרוא משהו בקטגוריה מאמרים באתר שלך?)

Eצוב - לדעתי אחד המשקלים של קלווה, נפש או פגסוס יכול להתאים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה