כללי לוגו לרפואה סינית

• פותח הנושא bhj
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;584052:
זה גם לא לוקח כל כך הרבה זמן! סיעור מוחות זריז, מחקר חזותי קטן. זה לא חייב לגזול יותר משעה, בגירסה ה"מינימליסטית" של התהליך).

מי שלא יעבוד בסטנדרטים גבוהים (לפחות גבוהים יותר מהמקובל במחלקת הגרפיקה בבית הדפוס הקרוב), גם לא יגיע ללקוחות שמוכנים לשלם היטב ולסמוך בעיניים עצומות.

אבל איש איש וסגנון העבודה המתאים לו, אני מכבדת את זה.

את מניחה שיש אכן מישהו "לסער" עמו את המוח. לעיתים מדובר לכל היותר בלקוח שעיר, עצבני וסוער שלא מבין, אינו יודע להעריך, וגם לא לשלם.

מי שלא יסגל לעצמו סטנדרטים גבוהים אכן לא יגיע ללקוחות שמוכנים לשלם יותר (בינה יתרה זה עדיין לא יקנה להם - גם אם יש להם לשלם), אך שומה על המעצב לזהות את הלקוח ולא לנסות להשקיע את מרצו וחשקו במקומות הלא נכונים (והלא ריווחיים).

וליתר דיוק אחדד, כי התכוונתי לסגנון הלקוח ולא לסגנון העבודה. הפרקטיקה חזקה מכל, אין חכמה בלהיות גאה ורעב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הרשל'ה;584057:
את מניחה שיש אכן מישהו "לסער" עמו את המוח. לעיתים מדובר לכל היותר בלקוח שעיר, עצבני וסוער.

מי שלא יסגל לעצמו סטנדרטים גבוהים אכן לא יגיע ללקוחות שמוכנים לשלם יותר (בינה יתרה זה עדיין לא יקנה להם - גם אם יש להם לשלם), אך שומה על המעצב לזהות את הלקוח ולא לנסות להשקיע את מרצו וחשקו במקומות הלא נכונים (והלא ריווחיים).

וליתר דיוק אחדד, כי התכוונתי לסגנון הלקוח ולא לסגנון העבודה. הפרקטיקה חזקה מכל. אין חכמה להיות גאה ורעב, יש שירים שכותבים למגירה.

סיעור מוחות לא עושים עם הלקוח...
עושים לבד, עם בלוק צהוב ועט.
לא ליד המחשב.

מנסיוני האישי, מי שעובד נכון, ויודע להסתכל מעל לקצה האף שלו, קצת מעבר ללקוח הספציפי המיידי אלא בתכנון לטווח ארוך יותר (איזה תיק עבודות יהיה לי? איזה לקוחות הוא ימשוך? איפה אני ממוצב? עם איזה סוגי לקוחות אני רוצה לעבוד ואיך אגיע אליהם וארשים אותם? מי אני מה אני?) לא יצטרך להיות גאה ורעב. הוא יוכל להיות גאה ושבע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;584059:
סיעור מוחות לא עושים עם הלקוח...
עושים לבד, עם בלוק צהוב ועט.
לא ליד המחשב.

מנסיוני האישי, מי שעובד נכון, ויודע להסתכל מעל לקצה האף שלו, קצת מעבר ללקוח הספציפי המיידי אלא בתכנון לטווח ארוך יותר (איזה תיק עבודות יהיה לי? איזה לקוחות הוא ימשוך? איפה אני ממוצב? עם איזה סוגי לקוחות אני רוצה לעבוד ואיך אגיע אליהם וארשים אותם? מי אני מה אני?) לא יצטרך להיות גאה ורעב. הוא יוכל להיות גאה ושבע.

את מוזמנת להמשיך ולהסתכל מעל קצה האף, אך קחי בחשבון שזה מבזבז זמן בטריה... אני לא נגד יצירתיות, מקוריות, מחקר והעמקה, אלא נגד השקעת כל אלה בעבודה זניחה. ה"לשם יחוד" שאת מטיפה לו בגישתך לכל עבודה אשר תהיה, זה הקטע המדאיג...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הרשל'ה;584072:
את מוזמנת להמשיך ולהסתכל מעל קצה האף, אך קחי בחשבון שזה מבזבז זמן בטריה... אני לא נגד יצירתיות, מקוריות, מחקר והעמקה, אלא נגד השקעת כל אלה בעבודה זניחה. ה"לשם יחוד" שאת מטיפה לו בגישתך לכל עבודה אשר תהיה, זה הקטע המדאיג...

הקפדה בעבודה יותר משהיא תורמת ללקוח, תורמת ליוצר,
וההבדל מורגש לדעתי מאד מהר.

וכן, נכון שהלקוח לא מבין, והרבה פעמים לא צריך, ובשבילו יש את מאגרי הענק - אוכל, ביד, ומיד כמעט בלי צורך לברור הרבה.

אבל מה יעשה אותי היוצרת שונה מאחרים?

וכשפתאום הוא יפגוש את הלוגו שלו בגרסא כזו או אחרת מככב על ראש משהו אחר, אחד משני היוצרים יהפוך בעל כורחו לגנבנב והלקוח הלא מבין, לא יבין על מה שפך פרוטותיו העלובות ואינפלציית ערך היוצרים תמשיך להעמיק.

(בקיצור נעמה, אני איתך:))

• הוסף לסימניות
ועוד משהו
יוצר שמוציא תחת ידיו עבודה שהוא יודע שהיא לא משהו, או בינונית, או "כמו כולם",
והוא מרוצה ושלם עם זה, הוא יכול לסגור את הבסטה.
אדם שהיצירה היא בדמו חייב את החידוש, את המשהו הקטן הזה שהוא מעבר לסטנדרט

הרשל'ה נשמע לי פשוט מדבר ממקום יותר של "תכל'ס", ונעמה ממקום יוצר
זה עניין של אופי

• הוסף לסימניות
לעניות דעתי יש פה 2 גישות
הגישה של נעמה שמתאימה ב100% לציבור ממנו היא באה
והגישה השניה של המגזר שאנו חיים
כשבמגזר אחד הצד הכלכלי הוא יותר חזק אז אין שום מניעה
לעבוד עם מעוף ולחשוב קצת יותר רחוק מאחרים
אבל כנמצאים במגזר שבו יש הישרדות יומיומית קיומית
אז מנסים לעשות את המינימום ההכרחי כדי להמשיך ולשרוד
זה כל ההבדל ולכן אין שום ויכוח
אישית אני רוחשת כבוד ומזדהה עם שני הציבורים
בתור מי שהיתה שם והגיעה לכאן ואני אומרת דברים מנסיוני האישי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הרשל'ה;584072:

הדיון הזה מסתובב סביב עצמו במעגלים, אז אומר רק שאצלי אישית השיטה הזו מוכיחה את עצמה יפה מאוד, ולא הייתי מגיעה להיכן שאני היום, לסוג הלקוחות שאני עובדת איתם ולרמת התמחור שלי לולא הייתי נוהגת כפי שאני נוהגת.
בנוסף, כבונוס, אני גם שואבת מזה הנאה. אבל שלא תטעה, הנאה ויצירה זה ממש לא הכל. הגישה שלי מאוד תכל'סית. ככה, בעיניי, בונים תדמית של מעצב איכותי. אני פשוט חושבת לטווח ארוך בעוד אתה מסתכל על הטווח הקצר וקורא לזה "בזבוז בטריה".

לשם הדוגמה, לוגו שעיצבתי לפני תקופה, והשקעתי בו כפי שראוי להשקיע בלוגו (ממתי לוגו הוא "עבודה זניחה"? לא ברור) מביא אליי עד היום לקוחות, שראו, "נדלקו" על הסגנון הייחודי (שהגיע אחרי סיעור מוחות קל ומחקר קטן, רחמנא ליצלן) ורוצים לעבוד איתי ולקבל עבודה ברמה כזו.

מי שרוצה - מוזמן לאמץ את גישתי.
מי שלא רוצה - מוזמן לדלג על הודעותיי.

וצר לי שהדאגתי אותך... חבל, זה לא בריא לדאוג.

• הוסף לסימניות
אני לא רוצה להכניס את ראשי בין ההרים וכו',
אבל מבחינתי לא לקחתי את הלוגו ממאגר מוכן, נכון שהשתמשתי בחלקו באלמנט כלשהו מתוך תמונה כללית של מאגר מסוים, אך הוא עבר שיפוץ כדי שיתאים לצרכי וכן שיניתי את מהותו וכו',
כך שלא אפשרי מבחינתי שהלקוח יראה כזה לוגו נוסף.
ואם לא בשביל זה - אז לשם מה נוצרו המאגרים? אינני יודעת לצייר כך שאני נעזרת בהם, ואין לי כל בעיה עם הענין.
מה שכן,
כאשר יבוא לקוח שירצה עבודה מכובדת ומיוחדת ומרשימה ויוקרתית וכו',
ואף יסכים לשלם ע"כ... :D
אין ספק שהעבודה תיעשה בצורה אחרת לגמרי עם הרבה מחשבה ועבודה עצמית.

• הוסף לסימניות
נעמה
אהבתי את הגישה שלך
אני אוהבת את המיקצועיות שלך
ובמיוחד את ההערות שלך..
תמשיכי כך.
מקווה להגיע לרמה שלך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bhj;584168:
אני לא רוצה להכניס את ראשי בין ההרים וכו',
אבל מבחינתי לא לקחתי את הלוגו ממאגר מוכן, נכון שהשתמשתי בחלקו באלמנט כלשהו מתוך תמונה כללית של מאגר מסוים, אך הוא עבר שיפוץ כדי שיתאים לצרכי וכן שיניתי את מהותו וכו',
כך שלא אפשרי מבחינתי שהלקוח יראה כזה לוגו נוסף.
ואם לא בשביל זה - אז לשם מה נוצרו המאגרים? אינני יודעת לצייר כך שאני נעזרת בהם, ואין לי כל בעיה עם הענין.
מה שכן,
כאשר יבוא לקוח שירצה עבודה מכובדת ומיוחדת ומרשימה ויוקרתית וכו',
ואף יסכים לשלם ע"כ... :D
אין ספק שהעבודה תיעשה בצורה אחרת לגמרי עם הרבה מחשבה ועבודה עצמית.

ראשית, אני מתנצלת שכל הדיון בא על גבך.
זאת לא היתה הכוונה.
בסך הכל לדעתי, עשית עבודה לא רעה, והלוגו נראה טוב. אני גם מבינה שהלקוח אוהב אותו, וזה הישג מצויין לכשעצמו (אם כי לא הכל בעיניי). אלא שבאתי לנסות ולפתוח אותך לכיוונים נוספים שיקחו אותך גבוה יותר מהמקום הבנאלי והצפוי.

לשאלתך, אני באמת לא משתמשת במאגרים עבור יצירת לוגו.
אני אקח פריט ממאגר כאשר הפריט הוא רק חלק משלם, שאת הקונספט והשפה העיצובת שלו אני קבעתי.
בלוגו, בניגוד לפלאייר/ברושור/אריזה/אתר שהם יצירות שמורכבות ממספר רב של אלמנטים, מדובר באלמנט אחד ויחיד שהוא הוא העבודה. את האלמנט הזה אני יוצרת בעצמי, לפעמים על בסיס סקיצות ידניות, אבל אני לא עד כדי כך פנאטית :) אם יש לי רעיון טוב ואני יודעת בדיוק איך הוא צריך להיראות - אגש לביצוע ישירות על המחשב.

לגבי הסיפא שלך, הטענה שלי היא שלקוח מכובד שרוצה עבודה מיוחדת ומרשימה וכו' וכו' לא בא מעצמו סתם כך, אלא הוא יגיע למעצב שתיק העבודות שלו הוא כזה שמושך אותו לרצות לעבוד דווקא איתו.

• הוסף לסימניות
נעמה, כל מילה.
חוצמזה, הכיף הכי גדול בעיצוב לוגו זה המחקר המקדים, לאסוף תמונות, להעלות רעיונות, לזרוק אותם, לבצע אותם ואז לזרוק אותם, לשפץ, לחדד, להיזכר בעוד רעיון אדיר, לזרוק שניים שפתאום נראים טפשיים, להחזיר אותם כדי לשנות אותם. להתלבט...:):):)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;584147:
הרשל'ה נשמע לי פשוט מדבר ממקום יותר של "תכל'ס", ונעמה ממקום יוצר
זה עניין של אופי

אויש, איזה תימצות נהדר. רב תודות!

נכתב ע"י ariels;584259:
נעמה, כל מילה.
חוצמזה, הכיף הכי גדול בעיצוב לוגו זה המחקר המקדים, לאסוף תמונות, להעלות רעיונות, לזרוק אותם, לבצע אותם ואז לזרוק אותם, לשפץ, לחדד, להיזכר בעוד רעיון אדיר, לזרוק שניים שפתאום נראים טפשיים, להחזיר אותם כדי לשנות אותם. להתלבט...:):):)

נכון, ומסכים מאד. גם אני נהנה מאד מהחלק הזה, ובמיוחד לעשות זאת עבור לקוח אינטילגנטי ומעריך - שבעז"ה גם יוכל לשלם על כך.

נכתב ע"י veredb;584150:
לעניות דעתי יש פה 2 גישות
הגישה של נעמה שמתאימה ב100% לציבור ממנו היא באה
והגישה השניה של המגזר שאנו חיים
כשבמגזר אחד הצד הכלכלי הוא יותר חזק אז אין שום מניעה
לעבוד עם מעוף ולחשוב קצת יותר רחוק מאחרים
אבל כנמצאים במגזר שבו יש הישרדות יומיומית קיומית
אז מנסים לעשות את המינימום ההכרחי כדי להמשיך ולשרוד
זה כל ההבדל ולכן אין שום ויכוח
אישית אני רוחשת כבוד ומזדהה עם שני הציבורים
בתור מי שהיתה שם והגיעה לכאן ואני אומרת דברים מנסיוני האישי

ניתוח נכון כשלעצמו, רק אוסיף שגם ההשקעה לענ"ד צריכה להיות פרופורציונאלית ביחס לסוג הלקוח והיקף עבודתו. "להתאבד" על כרטיס עיצוב ביקור זה מעשה שבהחלט יביא לך עוד הרבה לקוחות. שרוצים כרטיסי ביקור.
(הא, וגם לא תמיד מבינים מדוע הלוגו מתומחר בנפרד...).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה