כללי לוגו - 2

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosil;991790:
כל זה נכון ויפה כאשר האלמנט מינמאלי והחברה היא עולמית, כך שכשאני עובר ברחוב ורואה M בצבע ובצורה של מקדונלס גם אם אין המשך אני יודע מה זה. כי זה רק אות M אחת וקל לזכור, על כל פנים מילה אחת כמו הדוגמא של סמסונג, אבל אצלך זה שונה כי גם זה לא עולמי כל שכל אחד שעובר ברחוב ורואה את זה מכיר ומזהה וגם זה לא אלמנט אחד שהראיה נתפסת עליו, אלא עיר שלמה של אלמנטים שגם בעל החברה לאחר שלושים שנות קיומה לא יוכל לצייר אותה על הנייר משא"כ כל הלוגואים שהעלת לפני זה, שאת כולם מרכיב מוטיב מסויים וזהו.

אין בדברי ולא שמץ של התקפה כמו שנראה מהתגובות הקודמות אלא הארה וניתוב מחשה בלבד.
עלה והצלח, מאחל לך באמת מכל הלב ששמך יזכר בפי כל כמי שעשה את הלוגו של ניהול נכסים הידועה בכל העולם (אפילו תעקוף את קוקה קולה כי אני לא יודע מי עשה את הלוגו שלהם אבל את של הניהול נכסים הזה - לפחות בערך כן..) ותשקיע הלאה ותעלה במעלות הנסיון על תוכנות אדובי וקורל, עד ביאת משיח צדקנו (אני יתאפק לא לשים בסוף סמיילי קורץ כי זה יסתור את מילותיי הקודמות "באמת מכל הלב...")

קודם תודה על האיחולים
ושוב אני באמת לא מדבר על הלוגו שלי שאגב אני באמת צריך להסיר אותו אני דברתי בכללית שלוגו לא אמור להיות מקשר למה שהחברה מייצרת אלא כמו שאתה אומר שכשאני רואה את הלוגו אני ידע על מי מדובר

• הוסף לסימניות
הקשר של הלוגו למה שהחברה מיצרת לא אמורה לדבר דווקא ע"י הצורניות. לפעמים זה הצבע או התחושה שהקו המסוים הזה נותן לי.
כשאני אראה את הלוגו אני אדע על מי מדובר - זה רק נקודה אחת שצריך לקחת בחשבון בבנית הלוגו, עניין הזכירות וזה ע"י לוגו קליט ומינימליסטי.
נקודה חשובה מאוד בבנית לוגו שנראה לי שפיספסת זה מה הלוגו הזה משדר לי? משדר עסק בטוח? יציב? (במידה ורוצים לשדר בטחון ויציבות לצורך העניין) האם אני רוצה להכנס לבית העסק הזה שאני עומד מולו ורואה את הלוגו?
ולגבי הלוגו של דיסקונט:
לוגו שמשדר המון מקצועיות, יציבות, בטחון. (מה שקריטי לשדר בבנק)
משדר נעימות ורוגע בגלל הצבע הירוק, הפונט הנעים והקו למטה שמדמה קצת חיוך..
הסלוגן שלהם:
לוקחים אותך אישית.
והביטוי של זה הוא בצבע ובחיוך. וגם נראה כמו שהקו "תומך" את המילים, שזה מוסיף עוד לתחושה הטובה.

נסה לחשוב שדיסקונט יעשו לוגו עם מלא ציורים של מטבעות וכספות ומפתח וכו... היית מרגיש בטוח להכנס לשם?

• הוסף לסימניות
אמנם לוגו חייב להיות קשור לנושא החברה אך לקשר יש הגדרות ברורות.
הלוגו משדר את תכונות החברה.
אין לי מטרה שכשיראו את המילה דיסקונט ברחוב יבינו שזה בנק, ולכן אין אף בנק אחד בעולם עם ציור של כספת אבל כן יש מטרה שהלוגו שלהבנק ישדר יציבות כלכלית (ע"י פונט יציב) גמישות לטובת הלקוח (פונט יציב אבל עגלגל ולא מרובע שפיץ) בסיס נוח עם שרות לקוחות מעולה, ופרוטקציה מתי שצריך, שזה הקו העגול למטה.
ואם כבר בנקים אז בוא ננתח עוד יותר, את רוב הבנקים בארץ.
הפועלים: לקחו אלמנט קליט מאוד, הריבוע עם הפינות המעוגלות (קשה להסביר אבל לכולם עובר בראש) בצבע אדום, אפילו בלי הכיתב של המילה 'הפועלים' אתה תבין. מה הקשר בינה לבין בנק? מיקרי בהחלט, אבל זה מה שנתפש לאנשים בראש, וזהו. בלי קשר לבנק.
בנק לאומי: האלמנט שלהם זה סוג של זריחה בצבעי כחול תכלת. לא קשור לבנק כלל,אבל נותן תחושה שאם הפקדת בי את הכסף עשית דבר טוב, תחושה של רווח מיידי.

וכן הלאה לכל הבנקים. וכעשיו נחזור חזרה לכל הרשימה, בסגנון של 'סעיידער עיונא': אתה רוצה להוכיח מכל הלוגואים שהעלת, שלא הלוגו עושה את החברה אלא החברה עושה את הלוגו. צר לי לאכזב אותך אבל זה לא כך. תחשוב באם מסך המחשב שלך במקום דל או סמסונג כלומר קו הכי מינימאליסטי, יתחיל להיות קישקושי אילוסטרציות שלמסכים וציורים אלף לילה ולילה של לוח אם ומעבדים, היית נותן צ'אנס לחברה להראות שאולי הם טובים וסתם התפקשש להם לוגו כזה?! הרי כדי להראות שהחברה טובה, אלפיים אנשים ראשונים צריכים להשתמש ולהתחיל להגיד וואלה-זה אחלה מוצר. ככה מוצר צובר תאוצה עולמית לאט לאט. אחרי שיש מיליון משתמשים אנשים כבר לא חושבים טוב או לא, כמו שאומר הכתוב מיליון סינים לא טועים. (לא יודע האם כאן זה המקום הנכון להביא את הדוגמא, אבל יש איזה קוראני אחד, זמר שהוציא קליפ והעלה ליוטיוב. יש מילון כאלה ביום, [מתוך שבע מיליארד אנשים בעולם יש לפחות מליון זמרים שמעלים ליוטיוב קליפים] סרטון מצחיק, [זהירות מכיל נשים!!!] והוא התחיל להסתובב ברשת בעדינות כמה שעות אחרי שהעלו אותו. אחרי ארבעה ימים הוא עבר את המיליארד צפיות!!![1,000,000,000] ועכשיו הוא כבר מתקרב לשתי מליארד. הכל התחיל ממשהו שאלפיים ראשונים ניסו ונהנו, שיתפו והוא כבר היום האדם הכי מבוקש יותר מנשיא ארה"ב. אבל כל הסיפור הזה היה לפני קצת יותר מחודשיים, ולפני שבוע הוא הוציא עוד קליפ, שני במספר, שתוך יום צפו בו יותר ממילארד. הוא פחות להיט ולא הרבה משתפים אותו אבל כולם מדברים, אותו אחד הוציא עוד קליפ, מעניין לראות מה עכשיו.)
אני מתכוון לומר, או יותר נכון לכתוב, שהטענה שהחברה עושה את הלוגו לא נכונה, משום שחברה עולמית או על כל פנים ארצית - צריכה לעבור את השלב שכולם מדברים עליה ומכירים אותה, ואת זה אפשר לעשות רק אחרי שכמות מסויימת של לקוחות ניסתה ונתנה פידבק טוב, אבל עם לוגו כמו שעשית (לא לקחת אישית! זה נסיון לשכנע אותך לפקוח עיינים ולהבין למה כולם אן יצאו חוצץ, ולמה עוררת את זעמם כשניסת להכריז שהלוגו שלך יעיל יותר מסמסונג ודומיו כיון ששלך כן מראה על איזה עסק מדובר ושלהם לא) אף לקוח לא יעיז לנסות. ושוב לסיכום, לוגו לא צריך להעביר באיזה תחום עוסקת החברה. חד משמעית. לוגו צריך לבדל אותך מהמתחרים, ולהכניס לך בתת מודע למה אני יותר טוב. למה אצלי יהיה לך טוב יותר.
זה יכול להתבטא בסוג פונט, ובאלמנט וצבעם. חץ, תלוי באיזה כיון כמובן, יסמל זינוק. טקסט מוטה אלכסון וכו', הכל משפיע. את הלוגו של סמסוג, גם הביצוע לא לקח שלוש דקות אפילו שאת תוכל לעשות אותו בפחות. אחרי שהכינו את הבסיס, כלומר לפי הבריף החליטו איזה פונט וכדו', עכשיו מאיזה כיון האותיות צריכות לצאת? ימין או שמאל? איזה יחס גודל בין האותיות לבין העיגול? יותר אליפסה או פחות, וכו' וכו' ואין לי כח להאריך עוד. עימך הסליחה:)

• הוסף לסימניות
אין לי מושג מאיפה השתרבבה הטעות הענקית הזאת כביכול טענתי שהלוגו שאני עשיתי אפקטיבי יותר מסמסונג וכדו' להיפך לאורך כל הדרך ואפשר לראות זאת בהודעות שלי טענתי שלוגו "לא" אמור להיות משהו שהחברה מייצרת אלא קו מסיום או שתיים ואף הבאתי דוגמאות לזה שחברות ענקיות כדוגמת סמסונג עשו
ויכול להיות שלגבי דיסקונט אתה צודק ויכול להיות שלא אבל הבאתי מספיק דוגמאות שתבין שהעיקרון צודק.

• הוסף לסימניות
מצויין.
אז אם הסכמנו על כך שהלוגו לא אמור להיות משהו שהחברה מייצרת/מייצגת אלא עיצוב בקו מסויים - קח את זה ותנסה לבנות לוגו חדש לפי הכלל הזה...

נ.ב. מותר לך לשים איזשהו אזכור לכך שמדובר בניהול אבל להישאר עם הקו העיצובי שבחרת ולא להעמיס עליו פריטים.

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
אם כך אזי קבל את התנצלותי הכנה.
אבל מרפרוף חוזר באשכול נראה שטענת שהלוגו כן צריך להבהיר ולעביר מה החברה מוכרת ואיזה שרותים היא נותנת, וכדוגמא לכך אמרת שהלוגו לא עושה את החברה אלא החברה את הלוגו והבאת דוגמאות של כל הלוגואוים שהעלת, שהם לכאורה דוגמא לכך שאמנם הלוגו לא טוב, לא תיקני ולא מעביר את הציור ובכל זאת החברה טובה, והצליחה להכנס לשוק.
אבל שוב, באם לא הבנתי אותך נכון - וכנראה שלא, אני מתנצל.

מעכשיו בואו נחזיר את הדיון להיות ענייני על הלוגו הזה ספציפית, חוצניק, תעלה גרסא מתוקנת (לפי הכללים שהעלו הניקם שליט"א וגם לא לפיהם) ונחזור להעיר ולהאיר עד שיצא דבר נאה ומתוקן מתחת ידך המוכשרת.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
מומלץ להתחיל עם טיפוגרפיה טובה- פונט מתאים, במקרה הזה לדעתי- יציב ואמין,
ואח"כ להמשיך עם בחירת הצבעים, והוספת אייקון.

• הוסף לסימניות
כשניגשים לעיצוב לוגו יש כמה כללי יסוד שמומלץ לזכור
לפני הכל - חשיבה
החשיבה מהווה את הבסיס, והיא תחסוך לך המון התלבטויות במהלך העיצוב
(כמו - איזה צבע מתאים, איזה סגנון של פונט לבחור, ואיזה אלמנט גרפי ישרת את הלקוח הכי טוב)
החשיבה צריכה להתחיל קודם כל בהגדרות -
מי העסק? מי קהל הלקוחות של העסק? מה חשוב ללקוחות בעסק הספציפי הזה?
(לדוגמה -
בניהול נכסים - אנשים מפקידים את ניהול הנכס שלהם בידיים זרות, הם צריכים לסמוך עליו בעיניים עצומות שיעשה עבודה טובה, שיהיה זמין לכל תקלה ובעיה, שיקח אחריות ומצד שני לא יתן לדיירים נצלנים לסחוט אותו, ועוד - כל מה שרלוונטי לעסק הספציפי)
את ההגדרות מומלץ לעשות יחד עם בעל העסק, ולשאול אותו על נקודות שלא ברורות לך

בשלב הבא -
יש צורך להחליט איזה ערך אחד מהווה את הערך העיקרי והחשוב ביותר
ערך זה יתן את הקו המנחה לעיצוב
(יכולים להיות ערכי משנה, אבל הם פחות תופסים מקום, ונמצאים רק מאחורי הקלעים)

כדי לבטא את הערך באופן חזותי יש צורך בשלב נוסף של חשיבה -
כיצד הערך הזה יתבטא מבחינה עיצובית
איזה סגנון עיצובי ישרת אותו הכי נכון (לאו דווקא הכי יפה, אלא הכי נכון)
(קליל/כבד, צעיר/מסורתי, נשי/גברי, עשיר/מינימליסטי, יוקרתי/עממי וכו' וכו')
וכן לנסות לחשוב על סמלים שמייצגים את הערך הזה
לא בהכרח שהם אכן ישמשו ללוגו, אבל אולי כן, ואולי רק יתנו אוירה שתופיע בלוגו ברמז בלבד

כל השלבים האלה הם הכרחיים ליצירת לוגו מקצועי
זו ממש לא המלצה, אלא שיטת עבודה שתביא אותך למקום הנכון
אחרי כל זה - שמתחילה להתגבש בראש תמונה של כיוון כללי - אפשר לגשת לסקיצות
בשלב ראשון בשחור בלבד, ואח"כ בצבע
ולזכור ש:
לוגו חייב להיות קליט בשניה שרואים אותו
הוא צריך להעביר מסר ברור ולא מבלבל
הוא צריך להיות נקי מבחינה חזותית, כי עומס בעיניים גורם לאנשים להתעלם ולהמשיך הלאה בלי להתמקד (עשו מחקרים על זה, וזה נכון במיוחד בדור שלנו שאנשים נחשפים ליותר מדי מידע ופרסום, אין להם כוח להתעכב להבין משהו מסובך)
הוא חייב להיות מקורי, כדי ליצור בידול לעסק
הפונט הנבחר צריך להיות קריא וברור (בלוגו משתמשים בפונט אחד בלבד, אלא אם כן יש סיבה טובה להשתמש בשניים)
הפונט,הצבע והסמל חייבים לשרת את הערכים עליהם מתבסס הפרסום

כשעבודת השטח היא טובה ויסודית, כל עבודת העיצוב מקבלת כיוון מדוייק והופכת מעבודת ניחוש, ניסוי וטעיה לעבודה מקצועית שתביא ללקוח תועלת בבניית תדמית עסקית חיובית ונכונה עבורו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosil;992123:
אם כך אזי קבל את התנצלותי הכנה.
אבל מרפרוף חוזר באשכול נראה שטענת שהלוגו כן צריך להבהיר ולעביר מה החברה מוכרת ואיזה שרותים היא נותנת, וכדוגמא לכך אמרת שהלוגו לא עושה את החברה אלא החברה את הלוגו והבאת דוגמאות של כל הלוגואוים שהעלת, שהם לכאורה דוגמא לכך שאמנם הלוגו לא טוב, לא תיקני ולא מעביר את הציור ובכל זאת החברה טובה, והצליחה להכנס לשוק.
אבל שוב, באם לא הבנתי אותך נכון - וכנראה שלא, אני מתנצל.

מעכשיו בואו נחזיר את הדיון להיות ענייני על הלוגו הזה ספציפית, חוצניק, תעלה גרסא מתוקנת (לפי הכללים שהעלו הניקם שליט"א וגם לא לפיהם) ונחזור להעיר ולהאיר עד שיצא דבר נאה ומתוקן מתחת ידך המוכשרת.
בהצלחה.

להיפך הלוגאים שהעליתי היא דוגמא לזה שהלוגו כן טוב והראיה שחברה כ"כ ענקית ועשירה בחרה דווקא בקו מסיום ולא בפרטני
אבל כמו שכתבתם אני בעז"ה העלה יותר מאוחר דוגמאות שעבדתי ונשמח לקבל כל סוג הערה וכדו'

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה