כללי לוגו 60 לבית שמש - שלב השאלות הקשות

• פותח הנושא Shia
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
ואת האמת שיש כמה חברות ידועות שהשתמשו עם לוגו מוכן.
והנה מי שיעיין בקבצים האלה יזהה אותם מיד.
נ.ב. ובקשר למס' 1 גם צריך לברר אם אין בו את הבעיה של כל הזכיות שמורות כי באתר של "יהושע גרפיקה" הוא מביא אותם (הלוגואים האלו) וכותב שלא להשתמש אתם בלי לברר על הזכיות...
...אולי המעצב בירר על הזכיות...אולי...

קבצים מצורפים

• לוגו מוכן.zip
    7.9 MB · צפיות: 49
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י הרשל'ה;527118:
בשלב זה, אנסה ברשותכם לענות מהזכרון על חלק מהטענות / תהיות / שאלות שהועלו באשכול זה ובאשכול השכן. אבקש ממי שלא מצא את עצמו נענה - לשוב ולנסח בקצרה (באשכול זה) שאלה ברורה ואשתדל בל"נ להשיבו מעל במה זו.

מי חברי הועדה שהשתתפו בבחירת הלגו, ומה מכשיר אותם לכך?

אכן אין, ולא היתה כל יומרה שכזו. לא כל וועדת פרס חייבת מקצועית מטבעה. כל מעצב ששולח יצירה לתחרות - מביע בזאת את הסכמתו להיות נתון לביקורתה. אם ברצונו להיות מבוקר דווקא ע"י גורמים מקצועיים יותר, יתכבד וישלח את יצירתו לגופים מכובדים כ"יד ושם" ודומיו.
(בצד הדברים, אציין שאיתמר גור הינו מרצה לתקשורת חזותית בבצלאל, מכללת תל חי ועוד, כמו"כ הינו בעלים ומנהל של סטודיו עצמאי למיתוג. הניק "איש קטן" משמש לפרנסתו כאסטרטג שיווקי ונמנה על הפרסומאים המוכרים יותר בציבור החרדי, זאת בנוסף להיותו מעצב גרפי ותיק ומוערך. מתי רוזנצווייג, בעלים (לשעבר) ומייסד של המקומון "חדש בבית שמש", ודובר עיריית בית שמש - לה כידוע מיועד הלוגו.)

למה לא פורסם בריף מסודר?
דווקא כן פורסם משהו שכזה, אמנם ללא הכותרת "בריף", אך מי שהפעיל מעט את הראש יכל בהחלט להבין למה הכוונה ומה עליו לנסות וליצור.

למה כל כך הרבה לוגויים עלו לשלב הגמר (15!!) זה מקצועי זה..??

אל תיבת המייל של הועדה הגיעו מאות (..!) יצירות גרפיות. מטבע הדברים, חלקן אינן יכולות להיות מוגדרות כ"לוגו" ואכמ"ל. מתוך כבוד רב לגרפיקאים שטרחו הוחלט (ספונטנית - מודה באשמה...) להרחיב את שלב זה. איני רואה בכך כל רע שעוד חמישה פרצופים חייכו השבת. ובכלל, מה ההבדל הגדול בין 10 ל 15..?
"החלטה נחרצת יותר" היתה אולי נשקלת לו היינו אנשים שאינם שומרי תומ"צ. כאנשים היושבים בתוך עמם, וכמעצב שציבור עמיתיו למקצוע יקר לו, מצאנו לנכון להיות קצת פחות "מקצועיים" - ולנסות להיות קצת יותר יהודיים. איני מצטער על כך.

מה זה הקליפארט הגנוב הזה (מס' 1 - אם אני זוכר נכון) שנכנס כלוגו?!
כאן אביע את דעתי האישית ואציין שאיני רואה בכך כל רע. פשוט כך. ההיטפלות הקטנונית למקורו של אלמנט גרפי כזה או אחר משאירה טעם רע. לא כל גרפיקאי נולד גם מאייר. הרעיון המתבקש לשלב את הספרה 6 בפנים ולהפוף את האיור לסמל חביב, קליט ומתוק - גם נבון, וגם לגיטמי למהדרין (לענ"ד לפחות).
על פי ההגיון שבטענה זו, עלינו לזכות בגילוי נאות מצד כל אותם יוצרים המשתמשים במאגרי העיטורים הווקטוריים בעבודותיהם.

2,000 ש"ח - זה כסף זה?!

כתחרות הפתוחה לכלל הציבור, מוגבלת העירייה באפשרותיה לתקצב מיזמים מסוג זה. לו היה מדובר בתחרות למעצבים בלבד, ייתכן וגודל הפרס אכן קטן. מאידך גיסא, במקרה כזה היה על כל מעצב להציג תיק עבודות ונסיון מקצועי מוכח בכדי להיכלל בתחרות - על כל המשתמע מכך.

ט ל מ ס ר . לציבור המשתמש רובו ככולו בטלפונים כשרים, ואינו אמון (השבח לקל) על שיטות ההצבעה של כוכב נולד, אין דרך אחרת להצביע. השימוש ביוני דואר דווקא נשקל, אך לא נמצא סעיף מתאים לתקצוב הדורה ונקיון השובך העירוני. (ועוד לא אמרנו מילה על הדרישות השערוריתיות של הוטרינר העירוני...).

שלום וברכה,
כמה הערות (שלדעתי) חשובות:
א. מבלי להיכנס לדיון מי ראוי לשמש כחבר ועדה (רמז: אם שכנה שלי היא מזמינת העבודה מבחינתי שהדובי של הילדה שלה והקרפיונים שהיא קנתה לשבת יהיו חברי הועדה) רציתי להתייחס לכך שהרשל'ה, חביב המדור, לא יכול היה מטעמים מובנים לסנגר על עצמו כאן, אך מדובר ב"ה באחד מהמעצבים המוכשרים ביותר שמסתובבים ברחובות ארצנו. מהכרות אישית עם 2 מכוכבי הועדה של 'יד ושם' (באישית אני לא מתכוון שקראתי/שמעתי/נתקלתי במקרה/הגשתי להם פרוייקט שהם לא אהבו) אני סמוך ובטוח שידידנו כאן אינו נופל ולדעתי האישית אפילו עולה על שניהם בכישוריו. היתרון החשוב והבולט שהרשל'ה לא צריך לפנות 2 כסאות נוספים לאגו שנדחס במאמצים רבים דרך הדלת הצרה והוא שומר את המקום הזה ליהודי הטוב והנעים שבתוכו.
ב. לא מוצא חן בעיניך הפרס/חברי הועדה/הבריף/חוסר הזמן/שינויי מזג האוויר?
אני סמוך ובטוח שעיריית בית שמש תצליח לסחוב עוד 60 שנה בלי הלוגו שאתה הכנת/יכולת להכין אבל תודה על הנכונות.
נ.ב. אין סיבה לא להשתמש בעזרים וקטורים מוכנים או בכל השראה חיצונית אחרת. אם אתה הופך את הדבר לשלך במובן החוקי והעיצובי ועושה בו שימוש מושכל ונבון - אשרייך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הרשל'ה;527118:
למה לא פורסם בריף מסודר?
דווקא כן פורסם משהו שכזה, אמנם ללא הכותרת "בריף", אך מי שהפעיל מעט את הראש יכל בהחלט להבין למה הכוונה ומה עליו לנסות וליצור.
איפה פורסם? אני לא ראיתי את זה.
אני ראיתי רק את המודעה שפורסמה בעיתונות ובפרוג (המצורפת לקמן)
במודעה זו אין זכר ל"בריף" או כל סוג אחר של הנחיה והתוויה מלבד פירוט הטקסט שהלוגו צריך לכלול.
אם אתה רומז שהסלוגן גופא הוא הבריף, זו טענה קלושה שנשמעת יותר כמו התחמקות מאשר תשובה עניינית.
נכתב ע"י הרשל'ה;527118:
מה זה הקליפארט הגנוב הזה (מס' 1 - אם אני זוכר נכון) שנכנס כלוגו?!
כאן אביע את דעתי האישית ואציין שאיני רואה בכך כל רע.
דווקא אני בהחלט רואה בזה טעם לפגם אבל אין בכוונתי להרחיב במסגרת זו.
נכתב ע"י הרשל'ה;527118:
2,000 ש"ח - זה כסף זה?!
כתחרות הפתוחה לכלל הציבור, מוגבלת העירייה באפשרותיה לתקצב מיזמים מסוג זה. לו היה מדובר בתחרות למעצבים בלבד, ייתכן וגודל הפרס אכן קטן. מאידך גיסא, במקרה כזה היה על כל מעצב להציג תיק עבודות ונסיון מקצועי מוכח בכדי להיכלל בתחרות - על כל המשתמע מכך.
כאן ממש היה לי קשה לרדת לסוף דעתך.
האם אתה טוען שהתחרות לא נועדה למעצבים גרפיים? כי במודעה היה כתוב במפורש שהתחרות מיועדת "לעוסקים בעיצוב גר(א)פי"...
אבל גם אם נניח שהשתתפו בתחרות גם כמה שרברבים ואי-אילו מתקיני מזגנים, מה עניין שמיטה אצל הר סיני?
למה הפרס צריך להיות נמוך באופן מגוחך?
הרי 2000 ש"ח זה פחות או יותר התשלום שמעצב מקצועי היה מבקש על עיצוב לוגו.
וכאן העיריה בעצם מבקשת מעשרות משתתפים לעבוד תמורת סיכוי נמוך לקבל תשלום על עבודתם. -מקומם.

ולמה שמעצבים יידרשו להציג תיק עבודות וכו' כדי להשתתף בתחרות?
אם הלוגו שהם הגישו הוא מקצועי וטוב, כל השאר לא רלבנטי.

צפה בקובץ המצורף 85682

קבצים מצורפים

• contest.png
    KB 203.8 · צפיות: 28
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י ברק09;527225:
ב. לא מוצא חן בעיניך הפרס/חברי הועדה/הבריף/חוסר הזמן/שינויי מזג האוויר?
אני סמוך ובטוח שעיריית בית שמש תצליח לסחוב עוד 60 שנה בלי הלוגו שאתה הכנת/יכולת להכין אבל תודה על הנכונות.

אני מניח שבטענה זו אתה מנסה לדברר את העיריה ולטעון בשמה: "משום מה נסמכה פרשת נח לפרשת לך-לך? - ללמדך, שאם לא נוח לך, לך-לך."

ובכן אם עריית בית שמש אכן מתייחסת לעניין בצורה כזו זה מצער מאוד. גישה כזו מעידה על זלזול ברגשות הציבור ועומדת בסתירה גמורה לעצם קיום התחרות.
הגע בעצמך- אם מטרת העיריה היתה רק לקבל לוגו יפה לחגיגות ה-60, היא היתה יכולה לפנות לחברה רצינית ולשלם את 2000 השקלים בתוספת אלפי השקלים האחרים שהושקעו בפרסום התחרות, ולקבל לוגו ומיתוג ברמה גבוהה בהרבה ממה שיתקבל בתחרות זו.
אם כן, מוכח מכאן, שהמטרה האמיתית היא לשפר את תדמיתה של העיריה ואת הקשר עם הציבור. לכן אני מאמין שהעיריה אינה טוענת כטענתך, אלא יש כאן פשוט ביצוע כושל של רעיון טוב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;527288:
אני מניח שבטענה זו אתה מנסה לדברר את העיריה ולטעון בשמה: "משום מה נסמכה פרשת נח לפרשת לך-לך? - ללמדך, שאם לא נוח לך, לך-לך."

ובכן אם עריית בית שמש אכן מתייחסת לעניין בצורה כזו זה מצער מאוד. גישה כזו מעידה על זלזול ברגשות הציבור ועומדת בסתירה גמורה לעצם קיום התחרות.
הגע בעצמך- אם מטרת העיריה היתה רק לקבל לוגו יפה לחגיגות ה-60, היא היתה יכולה לפנות לחברה רצינית ולשלם את 2000 השקלים בתוספת אלפי השקלים האחרים שהושקעו בפרסום התחרות, ולקבל לוגו ומיתוג ברמה גבוהה בהרבה ממה שיתקבל בתחרות זו.
אם כן, מוכח מכאן, שהמטרה האמיתית היא לשפר את תדמיתה של העיריה ואת הקשר עם הציבור. לכן אני מאמין שהעיריה אינה טוענת כטענתך, אלא יש כאן פשוט ביצוע כושל של רעיון טוב.

לאט לך ידידי,
בפרשנותך אתה מתיימר להיכנס לנבכי מחשבתם וכוונתם של העירייה ודוברה... של נגיע ר"ל לכדי תביעת דיבה... :p
הדברים הרבה יותר פשוטים כאמור. התקציב מוגבל, והרשות נתונה. בשביל מרבית הציבור 2,000 ש"ח אינו סכום של מה בכך - וההיענות היתה בהתאם. מעצב שרואה בכך פחיתות כבוד רשאי / זכאי / שומה עליו (הקף בעיגול את ההגדרה המתאימה לתחושתך) שלא להשתתף בתחרות.

"ציבור העוסקים בעיצוב גראפי" פירושו: יש לך מחשב בבית או בעבודה, אתה יודע להפעיל אופיס או שמותקן לך "צייר" של ווינדוס, אתה בפנים. לא, אין בידנו לבדוק האם אתה אכן גרפיקאי או מעצב מוסמך (כמו שלא נבדוק האם הגרפיקאי ששלח את יצירתו אכן יודע לעצב).

ובקיצור, עוד כוס מים. חם היום...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הרשל'ה;527303:
לאט לך ידידי,
בפרשנותך אתה מתיימר להיכנס לנבכי מחשבתם וכוונתם של העירייה ודוברה... של נגיע ר"ל לכדי תביעת דיבה... :p
הדברים הרבה יותר פשוטים כאמור. התקציב מוגבל, והרשות נתונה. בשביל מרבית הציבור 2,000 ש"ח אינו סכום של מה בכך - וההיענות היתה בהתאם. מעצב שרואה בכך פחיתות כבוד רשאי / זכאי / שומה עליו (הקף בעיגול את ההגדרה המתאימה לתחושתך) שלא להשתתף בתחרות.

"ציבור העוסקים בעיצוב גראפי" פירושו: יש לך מחשב בבית או בעבודה, אתה יודע להפעיל אופיס או שמותקן לך "צייר" של ווינדוס, אתה בפנים. לא, אין בידנו לבדוק האם אתה אכן גרפיקאי או מעצב מוסמך (כמו שלא נבדוק האם הגרפיקאי ששלח את יצירתו אכן יודע לעצב).

דהיינו, אם יתברר לעיריה שהלוגו הזוכה קיים אצל ה"מעצב" (אינסטלטור בשעות היום) בקובץ של צייר, 5X5 ס"מ, 72 DPI, הם יצטרכו לאכול את הכובע...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;527310:
דהיינו, אם יתברר לעיריה שהלוגו הזוכה קיים אצל ה"מעצב" (אינסטלטור בשעות היום) בקובץ של צייר, 5X5 ס"מ, 72 DPI, הם יצטרכו לאכול את הכובע...

:) :)
יאכלו את הפומפה.

• הוסף לסימניות
עכשיו ברצינות.
אני חושבת שבתחרות כמו בתחרות יש דעות לכאן ולכאן וכל אחד בוחר
את הנבחר לפי ראות עיניו ושיקול דעתו (המתקבלת על דעתם של האחרים, או שלא)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הרשל'ה;527303:
הניסיון להציג את הטענות שלי כקטנוניות, לא ישנה את האמת העצובה.
אינני בדעת יחיד בעניין הזה.
אמנם בציבור שלנו קיימת בעיה מסויימת של חוסר מודעות. גם בנושאים אחרים כמו זכויות עובדים וכו'. מה שפותח פתח ליותר תופעות של ניצול.
אבל האמת צריכה להיאמר. וניתן לשמוע אותה גם מפי אחרים שנתקלו בפרסום בבלוג העיצוב סמליל:
http://www.samlil.co.il/?p=7432 - קרא את התגובות, אני לא שילמתי לאף אחד שם.

נכתב ע"י הרשל'ה;527303:
"ציבור העוסקים בעיצוב גראפי" פירושו: יש לך מחשב בבית או בעבודה, אתה יודע להפעיל אופיס או שמותקן לך "צייר" של ווינדוס, אתה בפנים.
זו "הקטנת ראש" צינית - ברור שרוב מוחלט של משתתפי התחרות הם מעצבים וברור שזו היתה הכוונה.

נכתב ע"י הרשל'ה;527303:
הדברים שאנרתי לא נאמרו בהתלהמות ואינני זקוק להרגעה.
לא הייתי טורח להעלות דבר על הכתב, אילולי הובא לידיעתי שאתם מעוניינים להתמודד עם ביקורת.
אני שותה כוס תה מהביל ומקווה באמת ובתמים שתצמח תועלת מהביקורת שנשמעת כאן.
אני לא חושב שקרה אסון. יהיה זוכה ואני בטוח שה-2000 שקל יעזרו לו לסגור איזו פינה והוא ישמח מאוד.
אבל לא יזיק אם מישהו יקרא את הדברים ויגיד "צדקה ממני", צריך להפיק לקחים.
ובמקביל, אני מקווה שתרמתי במשהו להגברת המודעות בנושא "עבודה ספקולטיבית" שהיא תופעה שראויה לגינוי.

• הוסף לסימניות
שיע,
דבריך הנאמרים בטוב טעם ודעת,
שקול ומתון ראויים להערכה.

• הוסף לסימניות
פעם הבאה שיש תחרות, ייטיב הנותן לינק לאשכול זה.
ומוטב שהבהרות ארוכות תהיינה ידועות קודם התחרות...
אולי זה באמת לא כ"כ ייטיב עם הגוף התורן בעל התקציב המוגבל....
(הלוגואים הנבחרים יזכירו תחרות סוף שנה בבית יעקב, או אז תהיה לשופטים עבודה כמו שצריך...).

מה אני מתערב? יש לי צייר, ולא חלמתי שאני יכול להשתתף...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;527310:

לא יקרה שום דבר רע, אם אינסטלטור החוטא בעיצוב בשעות הפנאי אכן יזכה ב2,000 ש"ח. במקרה כזה, אמליץ לו לשקול ברצינות הסבה מקצועית.

נכתב ע"י Shia;527319:
הניסיון להציג את הטענות שלי כקטנוניות, לא ישנה את האמת העצובה.
אינני בדעת יחיד בעניין הזה.
אמנם בציבור שלנו קיימת בעיה מסויימת של חוסר מודעות. גם בנושאים אחרים כמו זכויות עובדים וכו'. מה שפותח פתח ליותר תופעות של ניצול.
אבל האמת צריכה להיאמר. וניתן לשמוע אותה גם מפי אחרים שנתקלו בפרסום בבלוג העיצוב סמליל:
http://www.samlil.co.il/?p=7432 - קרא את התגובות, אני לא שילמתי לאף אחד שם.

זו "הקטנת ראש" צינית - ברור שרוב מוחלט של משתתפי התחרות הם מעצבים וברור שזו היתה הכוונה.

הדברים שאנרתי לא נאמרו בהתלהמות ואינני זקוק להרגעה.
לא הייתי טורח להעלות דבר על הכתב, אילולי הובא לידיעתי שאתם מעוניינים להתמודד עם ביקורת.
אני שותה כוס תה מהביל ומקווה באמת ובתמים שתצמח תועלת מהביקורת שנשמעת כאן.
אני לא חושב שקרה אסון. יהיה זוכה ואני בטוח שה-2000 שקל יעזרו לו לסגור איזו פינה והוא ישמח מאוד.
אבל לא יזיק אם מישהו יקרא את הדברים ויגיד "צדקה ממני", צריך להפיק לקחים.
ובמקביל, אני מקווה שתרמתי במשהו להגברת המודעות בנושא "עבודה ספקולטיבית" שהיא תופעה שראויה לגינוי.

האחרון שהייתי מציג אותו כקטנוני מבין מכריי, הוא אתה שייע.
אין חולק על מידת המקצועיות שלך וגישתך העניינית. אני ועוד רבים אחרים כאן בפורום ממתינים בכל אשכול לקרוא את תגובותיך.

לגבי הקטנת הראש בה אתה מאשים: שוב, אתה נוטה לייחס כוונת זדון (קלה) שכלל לא היתה קיימת. תסכים עימי בוודאי שגם מבחינה תחבירית גרידא, קצת קשה לקרוא לכלל הציבור לעצב לוגו. אז הנוסח היה "העוסקים בעיצוב גראפי", איזו עבירה יש בכך..?

בהזדמנות, אשמח אם תרחיב בנושא "עבודה ספקולטיבית". מדבריך משתמע שכל תחרות נושאת פרסים הפתוחה ליותר משלושה משתתפים עונה להגדרה זו.

ולסיום, כן, "צדקה ממני". השכלתי רבות מהשאלות והטענות שעלו כאן (חלקן לטעמי עדיין מוצדקות) ובל"נ יופקו הלקחים המתאימים.
מאחורי הקלעים רק אספר, שחיים דיקמן טרח רבות בזמנים לא זמנים להיפגש ולארגן את שיתוף הפעולה עם עיריית בית שמש - לטובתם ותועלתם של חברי הפורום, ועל כך החובה להוקיר לו תודה.

נ.ב. כוס המים לא הוצעה בהתנשאות חלילה, אלא כטפיחה ידידותית על השכם בתקווה לשמר את האווירה החברית גם במהלך ההתגוששות המילולית.

• הוסף לסימניות
אודה ולא אבוש, כאשר בחרתי בלוגו מס' 1 כלוגו המועדף בעיניי, לא ידעתי את מקורו. אם כי עדיין לדעתי השינויים בו רבים, כך שלהתחסד ולקרוא לזה גניבה ושוד לאור היום, רגע לפני ה'געוואלד' ומעמד ה'קריעה' כדאי מעט לצנן את הלהבות, להעמיד לוגו אחד ליד השני, ולומר, אוקיי, את ההשראה ההתחלתית הוא לקח מכאן, אבל פרח עמו לגבהי מרומים והוציא בונבוניירה של לוגו על גבול השילוב של יצירה עצמאית באלמנטים קיימים. שיהיה ברור, אני במאבק הכולל נקטתי צד (בעבר הרחוק), הקרוב מאד לזו של שיע ללא קשר לזכויות יוצרים, ובכל זאת, כאן דעתי נוטה לדעתו המקצועית של מאסטרו המיתוג, ידידי הטוב הרשל'ה.

ולגופו של ענין, אני עדיין רואה בלוגו הזה עדיפות גבוהה, למרות הכל. וכאן אגע בטענה שניה שהועלתה בשרשור הנוכחי: "איפה הבריף". ובכן, יתכן שהעירייה הייתה אמורה לתת בריף כלשהו, אך הספקנו לדעת ולהבין, שכאשר אין לנו בריף מול העיניים, חובה עלינו לייצר בכוחות עצמנו בריף כזה. היסוד הזה אמור להיות נר לרגלנו בכל פעולה פרסומית | שיווקית ואפילו גרפית שנבצע. בלי בריף עצמאי מוגדר היטב, מיהו קהל היעד שלי | מהן הצעקות שהלוגו הזה מחויב לזעוק | מה הם הצבעים אותם אעדיף לשדר, ורק אחר כך להתיישב ולבצע, אם לא לפי בריף מוגדר על ידי הלקוח, אזי על ידי בריף שמוכתב על ידינו אנו. בלעדי הבריף הזה, כל מה שנעשה יצא מבולבל וחסר הגדרה, כפי מוחו של היוצר עצמו שלא היה מוגדר בעת ביצועו.

אני כשופט, שכמובן קפץ על ה'מציאה' לגרד עוד כמה אייטמים כדרכי בקודש, אך קודם-כל כתושב העיר בית שמש, הצבתי לעצמי יעדים ברורים כאשר באתי לבחור 4 מתוך ערימת הלוגואים, ראשית, העיר מורכבת מזרמים ניגודיים, כאילו ירד שלג סיבירי במזרחה, ובאותה נקודת זמן שרר חמסין כבד במערבה. תרכובת של דתיים וחילוניים, סיקריקים ומתונים, שכבה עליונה של עולי אמריקה לעומת שכבה של ילידי מעברות. כשאני בא לבחור לוגו לעיר כזו, אני חייב שהלוגו יהיה ברור, חד, מובן מאליו, ולכ-ו-ל-ם.

בוודאי תשאלו, כל עיר ואם בישראל מורכבת מזרמים שונים, ובכן העיר המדוברת כאן, שונה בכך שהקודקודים שמונו לנהל אותה, אכן מהלכים בין הטיפות, ומנסים לענות על השחור והלבן בו זמנית כן ולא. וכך נוכל לראות את מוישה אבוטבול מסתודד בשיחת רעים בקסבה של בית שמש, ושעה אחר כאן מתקבל בזריקת אורז בחפלה מרוקאית צמוד לשוק העירוני. וטוב שכך. ולכן לוגו לעיר כזו אמורה לענות לצרכי כלל השילובים הטשונטאיים, טעם חריף מתוק משולב בהדר.

לצד זה, הצבתי לעצמי עדיפות: הלוגו יהיה ייחודי לבית שמש, ולא יוכלו להמיר אותו בקלות לטובת עיר אחרת בישראל החוגגת שישים.

כאשר עיני נתקעו בלוגו הראשון, זה ענה לי על כל הבריף העצמאי ששירטטתי לעצמי. מדובר ביצירה המבליטה את העיר בית שמש באלמנטים של שמש. פריחה [עיר בבניה]. לצד המסר הירוק [איכות סביבה], המספר שישים מהווה חלק מהיצירה, ומעל כולם: הטעם יכול לקלוע לכל המגזרים המרכיבים את העיר. לעומת רוב הלוגואים, הנהדרים והמעולים, שטעמם טיפה אובר-מודרני, ויכולים להתקבל כקשקוש בעיני השכבות החלשות בעירינו המעטירה.

ולמען השקיפות, אעתיק את דעתי אותה מסרתי לדובר העיריה מתי רוזנצוויג, בדבר עדיפותי את הלוגו הראשון.

הנימוק:
לוגו זה הוא בעיני בעדיפות ראשונה, מחמת שהוא מבטא אופטימיות, פריחה, שמש, ובנוסף גם אלמנטים ירוקים, אלמנט 'אין' בימינו אנו. השישים מחובר בנשמת הלוגו, כך שהוא בונה בויזואליות שבו את המסר האופטימי. לוגו זה עונה על טעמים מגוונים ושונים (כמו הגוונים המאכלסים את העיר), דתיים כחילונים, מזרחיים כאשכנזיים.

-----------------------

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הרשל'ה;527343:
לא יקרה שום דבר רע, אם אינסטלטור החוטא בעיצוב בשעות הפנאי אכן יזכה ב2,000 ש"ח. במקרה כזה, אמליץ לו לשקול ברצינות הסבה מקצועית.

אני לא!
למה להמיר 600 ש"ח לשעה ב-20.7????
:confused:

• הוסף לסימניות
מי שכל כך מיטיב לבטא מדוע לוגו X עונה לטעמו, יכול באותה קלות אף לנסח את זה מראש ובכך להעניק תוקף לבחירה שלו.

לדוגמה:
1) הלוגו צריך לבטא אופטימיות ופריחה.
2) הלוגו צריך להכיל "אלמנטים ירוקים" ולהדגיש ערכים של איכות הסביבה.
3) הלוגו צריך לענות על טעמים מגוונים ושונים (כמו הגוונים המאכלסים את העיר).
4) רצוי שהלוגו יכיל שמש..
5) הלוגו יהיה ייחודי לבית שמש, ולא יוכלו להמיר אותו בקלות לטובת עיר אחרת .
6) כאן כותבים את הנימוקים של הרשל'ה לבחירת הלוגו שהוא בחר
7) וכאן את של מתיתיהו

מה חטאתי אם לתומי סברתי שהלוגו צריך לבטא ערכים ורעיונות שונים לחלוטין.
אם חשבתי שיש להדגיש היבטים אחרים? למה לא מגיעה לי הזדמנות שווה כמו זה שניחש בהצלחה את טעמם של השופטים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איש קטן;527355:
שכבה עליונה של אנגלוסכסים לעומת שכבה שטוחה של ילידי המעברה לשעבר. -

ריבונו של עולם, תעבירו אתה וחבירך, את תגובותיכם, תחת קולמוסו של הדובר!

האם אדם המייצג את העירייה בנושא זה, יכול לחטוא בלשונו כך?

אני גם ממש לא מבין כיצד, במחילה מכבודך, אתה מפרט מה הלוגו שהיתה לו עדיפות ראשונה מבחינתך. אינך חושב, שבכך אתה משפיע על בחירת התושבים?

ביני לבין חברי פרוג, חוש הריח שלי אומר, שלוגו מס' 1 הוא הלוגו הנבחר, וכבר לא משנה מה באמת יצביעו תושבי בית שמש השרברבים...

מעניין מי הוא הזוכה...

אגב, יש מישהו שבדק את זכויות היוצרים של האלמנט המשולב בלוגו, והאם העירייה תוכל באמת להשתמש בו, מבלי לחשוש לאיזו תביעה שמינה (יותר מ-2000 ש"ח...)?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מוציאלאור;527439:
ריבונו של עולם, תעבירו אתה וחבירך, את תגובותיכם, תחת קולמוסו של הדובר!

האם אדם המייצג את העירייה בנושא זה, יכול לחטוא בלשונם כך?

גם לי זה צרם, מאוד לא PC לדבר כך היום.
(אפשר היה גם להוסיף במבטא גולדאי ש"הם לא נחמדים!")

• הוסף לסימניות
חבר'ה, דבר אחד תזכרו:

זו רק ההתחלה....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י milk;527447:
זו רק ההתחלה....

אוי איך שהמשפט הזה נכון!
כי בנתיים לא ראינו על איזה לוגו שאמרנו כולם שזה נראה מושלם. כל לוגו עם החיסרון שלו.
וזה מעניין כי לאחרונה העלה פה כמה מחברי הפרוג את הלוגו שלהם שזה היה הרבה הרבה יותר לעניין מאלה שהם בחרו...ככה לדעתי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איש קטן;527355:
אודה ולא אבוש, כאשר בחרתי בלוגו מס' 1 כלוגו המועדף בעיניי, לא ידעתי את מקורו. אם כי עדיין לדעתי השינויים בו רבים, כך שלהתחסד ולקרוא לזה גניבה ושוד לאור היום, רגע לפני ה'געוואלד' ומעמד ה'קריעה' כדאי מעט לצנן את הלהבות, להעמיד לוגו אחד ליד השני, ולומר, אוקיי, את ההשראה ההתחלתית הוא לקח מכאן, אבל פרח עמו לגבהי מרומים והוציא בונבוניירה של לוגו על גבול השילוב של יצירה עצמאית באלמנטים קיימים. שיהיה ברור, אני במאבק הכולל נקטתי צד (בעבר הרחוק), הקרוב מאד לזו של שיע ללא קשר לזכויות יוצרים, ובכל זאת, כאן דעתי נוטה לדעתו המקצועית של מאסטרו המיתוג, ידידי הטוב הרשל'ה.
-----------------------

להוסיף 6 ללוגו קיים, נקרא: "פרח עמו לגבהי מרומים"?!?!?!?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה