כללי לוח בעיתון- הדגשת ריבוע בצהוב, איך?

• הוסף לסימניות
כפי שאתם רואים, אני צריכה לעשות הדגשות של ריבוע צהוב מתחת לחלק מהטקסט. כרגע זה נעשה ידנית, וזה לא יעיל, כי יכולים לשכוח וגם כי זה מסובך.
בעבר ניסיתי להתעסק עם זה, ו- לא יצא בקיצור..
זה נעשה באינדיזיין. יש למישהו מושג איך ליצור את ההדגשות האלה שישארו, כלומר שזה יהיה חלק מהגדרת אותו חלק בטקסט, שיוגדר עם רקע צהוב. איך עושים את זה? תודה.

קבצים מצורפים

• 1.jpg
    KB 476 · צפיות: 9
  • הוסף לסימניות
אם תבני את זה דרך טבלה

תוכלי להגדיר שהתא יהיה צהוב

• הוסף לסימניות
א. לסמן את תיבת הטקס
ב.ללחוץ על בורר הצבעים שבחלון הכלים
ג. ללחוץ על צבע צהוב
ד. לסמן את תיבת הטקסט בחלון הסגננונות (צרקטר סטייל) וליצור סגנון חדש ששמו "ריבוע צהוב"
בכל פעם שיש לך כזה ריבוע - סמני על הסגנון הזה
מקווה שאכן עזרתי

• הוסף לסימניות
אפשר גם לעשות paragraf rules כמו שיש בכותרות.

• הוסף לסימניות
זה היה טוב אילו כל ריבוע טקסט היה מורכב מתיבת טקסט נפרדת,
אבל הוא מורכב מתיבת טקסט אחת. הקוים המפרידים בין כל הודעה זה כמו טקסט.
אני מחפשת משהו שבעצם אני אבחר כמה שורות של טקסט, ואגדיר לטקסט שיצור הדגשה צהובה. אבל אני לא רוצה משהו שיתחס לשורה, כי אז אם מלל יסתיים באמצע שורה, אז גם ההדגשה תסתיים שם, ואני רוצה משהו שתמיד יצור ריבוע צהוב שלם, וגם שלא יהיו רווחים בין שורות ההדגשה.
artline- מה זה הparagraph rules? איך עושים?

• הוסף לסימניות
יש בתוך caracter בopstion יש undeline opstion תשחקי אם הקו תחתון תעבי אותו לעבה וגם תשני את המיקום -offset.

• הוסף לסימניות
אפשר לבחור את קטע הטקסט ולהמיר לטבלה בעלת תא אחד בצבע צהוב. אולי יהיה מי שיחבר לך סקריפט לזה. שכל מלל שבסגנון מסוים שתגדירי יומר לטבלה חד תאית (ובסגנון טבלה תתני מלוי צהוב) גם אני אשמח לקבל סקריפט כזה. כידוע טבלה מתפקדת כפסקה לכל דבר.
כמו''כ אפשר באמת דרך הפארגרף רולס כאשר את מגדירה לו שרוחב הקו יהיה כרוחב הטור ולא כרוחב הטקסט.

• הוסף לסימניות
רקע מאחורי טקסט מחובר לטקסט

paragraph rulls נמצא בחץ הקטן שבסרגל הכלים העליון של כלי הטקסט.

שם לאחר שבחרת בשורות הרצויות את יכולה להגדיר קו תחתי או עליון, וגם יש לך אפשרות להגדיר אותו בגובה הטקסט מה שאומר שהוא ישמש כרקע לטקסט.
את יכולה להגדיר את העובי של הקו, ויש גם אופציה שייתפרס על כל רוחב הטור ולא רק ברוחב הטקסט.

מקווה שעזרתי...

• הוסף לסימניות
בחלון של הparagraf

או לחילופין בחלון הסגנונות יש אפשרות של קוים מעל או מתחת הטקסט : paragraph rules
ואז את בוחרת rule bellow ומסמנת rule on
קובעת את גודל הקו ומגדירה שהוא יהיה לרוחב הטור
(לא כך עשית בכותרות?)

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכולם
אנסה את זה מאוחר יותר (צריכה לצאת) ואראה אם אני מסתדרת

• הוסף לסימניות
אוקי. תודה שהארתם את עיניי לגבי זה שהכותרות עשויות בדיוק מאותה הדגשה. איך לא חשבתי על זה!!
ניסיתי לקחת את האלמנט של הכותרת (האמת שהיו 2 סוגים, אחד היה ריבוע "שתול" בתוך טקסט והשני, כנראה היה קו תחתי כמו שהזכרתם),
אז יצרתי ריבוע צהוב ועשיתי cut >paste לתוך הטקסט.
יש בעיה קטנה- הוא לא מוכן "לשבת" בדיוק במקום שאני שמה אותו,וכשאני מנסה להזיז אותו עם החץ ימינה, מיד עולה ההודעה הבאה:
מה עושים?
(אגב, ניסיתי כבר בעבר וניסיתי גם עכשיו לעשות קו תחתי. אפילו שזה מסומן שזה ימרח לכל העמודה, זה לא מדגיש עד סוף השורה, אלא רק עד סוף הטקסט. אני מוותרת על אופציה זו)

קבצים מצורפים

• Untitled-1.jpg
    KB 58.8 · צפיות: 23
  • הוסף לסימניות
קחי דוגמא

לא נכון בשום אופן לעבוד כך ע''י הדבקת אוביקטים כרקע בתוך המלל כאשר אפשר אחרת. חוץ מזה למיטב ידיעתי אוביקט מקונן בתוך הטקסט תמיד יהיה עליון!
אבל קחי דוגמא של סגנון צהוב, חטטי בקרביו ותצליחי!

קבצים מצורפים

• סגנון צהוב.rar
    KB 321.3 · צפיות: 25
  • הוסף לסימניות
שמשונית, עזרת לי מאד!!
אין לי מושג למה אצלי זה לא נמרח לאורך כל העמודה, אבל העתקתי את שלך ושיניתי כמה דברים וב"ה הצלחתי. היתה לי בעיה שזה לא הדגיש את כל השורות שבחרתי, אבל פתרתי ע"י שעשיתי אנטר בין שורה לשורה. היתה עוד בעיה שהיתה ופתרתי אותה, מי שמעוניין שישאל..
תודה.

זהו אז הסתדרתי, תודה לכולם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ayala;320891:
שמשונית, עזרת לי מאד!!
אין לי מושג למה אצלי זה לא נמרח לאורך כל העמודה, אבל העתקתי את שלך ושיניתי כמה דברים וב"ה הצלחתי. היתה לי בעיה שזה לא הדגיש את כל השורות שבחרתי, אבל פתרתי ע"י שעשיתי אנטר בין שורה לשורה. היתה עוד בעיה שהיתה ופתרתי אותה, מי שמעוניין שישאל..
תודה.

זהו אז הסתדרתי, תודה לכולם.
אכן בצורת הדגשה דרך ה-paragraf rules יש בעיה שהוא מחיל את הפקודה על שורה אחת בלבד. אם מישהו יודע פתרון או דרך עוקפת שתאלץ אותו להדגיש את כל הפיסקה (ובלי אנטרים שלפעמים גוררים ריווחים מיותרים ע"פ סגנון הפסקה וכד'.) יעזור מאד אם יתרום מנסיונו.

• הוסף לסימניות
לכך יש את הפתרון השני שהצעתי (שמעתי אותו מעדי רביד) והוא להמיר את הטקסט לטבלה חד תאית. (מלוי צהוב ללא קו, ע''י סקריפט אפשר להריץ זאת אוטומטי. רק שצריך למצוא מישהו שיכתוב לך את הסקריפט)
זהו פתרון מצוין גם במקרה שרוצים כותרת ממורכזת בתיבת טקסט של כמה טורים. נסו ותהנו!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה