לו הייתי נרקיס או רקפת...

• הוסף לסימניות
נסחפתם.
צריך להיות עיוור כדי לראות שזה שיר---
אפילו לא לנשים (חרדיות!)
גם לדתיות לא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אושר;515285:
נסחפתם.
אפילו לא לנשים (חרדיות!)
גם לדתיות לא.

טבע, פרחים, ציפורים וכו' לא מתאים לשומרי מצוות?

:confused:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אושר;515285:
נסחפתם.
אפילו לא לנשים (חרדיות!)
גם לדתיות לא.

זה שיר על פרחים שמוגנים ושאסור לקטוף אותם
איפה בדיוק הבעיה כאן ומי בדיוק עיוור או חרש???

:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אושר;515304:
"הו, תמימות קדושה"

את בסדר, או שאת עושה את עצמך??
הבנת בכלל את השיר? שמעת אותו?
איפה הבעיה בדיוק!!

• הוסף לסימניות
לא הבנתם את השיר

זה שיר על בנות ישראל שכואבות את זה שדינן כהפקר, ומתלוננות שאם הן היו פרחים או חיות - היו מתייחסים אליהם ביותר כבוד מאשר מתייחסים אליהם היום.

ככה אני מבין אותו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;515308:
לא הבנתם את השיר

זה שיר על בנות ישראל שכואבות את זה שדינן כהפקר, ומתלוננות שאם הן היו פרחים או חיות - היו מתייחסים אליהם ביותר כבוד מאשר מתייחסים אליהם היום.

אח שלי, לך לרופא מיד יש לך יותר מדי דמיונות

השיר נכתב לחברה להגנת הטבע כי אנשים קטפו את הפרחים המוגנים האלה
והייתה סכנת הכחדה, אבל טוב לראות למי פה יש דמיונות שהם לא ממש ברוח הפורום !!!!!!
והפעם בלי סממילי!!!!

• הוסף לסימניות
מוטי, תקרא שוב את המילים, כולל את הבית האחרון.

• הוסף לסימניות
גם אני חשבתי שמדובר בשיר לטובת שמורות הטבע וכו', עד שקראתי את המלים... אולי צריך, באמת, להיות מישהו העוסק במלים כדי להבין את העוקץ, המשנה את כל התמונה.

• הוסף לסימניות
אוקיי !
חיפשתי בגוגל ומסתבר ש....
כולכם צודקים!!!! :)

אני מכיר את השיר מאז אני ילד וזה מה שתמיד אמרו לנו
עכשיו אני רואה שכתוב שנעמי שמר כתבה את זה על הטרדה של חיילות בצהל
באותם ימים אבל בצורה רומזת בלבד
אז קודם כל אני מתנצל !!!! :)
דבר שני אני עדיין לא רואה שום פסול בשיר
אם יש משהו בבית האחרון שרומז על הנ''ל וכנראה שיש
הוא נכתב בכזה רמז שלא נראה לי שצריכה להיות בעיה
בכל אופן לא חיבים לשמוע אותו :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה