דרוש מידע לו הייתם יכולים לתכנן את הבנין שלכם, מה הייתם רוצים שיהיה בו?

• הוסף לסימניות
הזכרת לי מה שממש חשוב לי.
שהדירות יהיו מינימום 4 חדרים (גדולים. כן?), ושמלכתחילה יבנו את כל התשתיות ככה שיהיה אפשר לחלק את הדירה בקלות ל2 לתקופה הראשונה בה לא צריך דירה גדולה, והבנין עצמו יהיה עם כל התשתיות לזה.
ו / אולי שיהיה גם אופציות מוכנות מראש להרחבת הדירה בחדר נוסף. מתוכנן מראש ויראה טוב גם אם לא מרחיבים וגם אם כן מרחיבים.
ושלא. אבל לא יהיה שום אפשרות להרחיב איך שבא וכל אחד עם הכיעור שלו....

מצחיק אותי המרדף אחרי תוספות הבניה והאופציות.
שוכחים שבסוף משלמים על זה בקניה משלמים על זה במכירה ומשלמים על זה בשיפוץ.

ועוד משהו קטן שוכחים שאם בעבר זו"צ היה קונה דירת 3 חדרים ואחרי 10 שנים היה עובר לדירת 4 חדרים היום פשוט דירות 3 חדרים הם כולם הפכו לדירות 5 חדרים וכדו'

• הוסף לסימניות
לפי הרמה של הבניין, הקבלן יכול לבקש שלא יתקינו מזגנים אלא במקום מסויים
הדיירים יצטרכו לשלם קצת יותר בהתקנה אבל זה משנה את הכל היופי של הבניין
בשביל זה צריך לתכנו מקום מוסתר למזגנים ולחבלי כביסה

כמו כן אם מדובר באנשים שירצו להתחבר לגנרטור, שמעתי אפשר כבר כשמתכננים את הבנין, לתכנן בצורה שיהיה אפשרות להתחבר לגנרטור בלי צורך להוסיף כל מיני כבלים מגעילים

• הוסף לסימניות
מצחיק אותי המרדף אחרי תוספות הבניה והאופציות.
שוכחים שבסוף משלמים על זה בקניה משלמים על זה במכירה ומשלמים על זה בשיפוץ.

ועוד משהו קטן שוכחים שאם בעבר זו"צ היה קונה דירת 3 חדרים ואחרי 10 שנים היה עובר לדירת 4 חדרים היום פשוט דירות 3 חדרים הם כולם הפכו לדירות 5 חדרים וכדו'

משום שיש אחוז (לא קטן) מהזוגות הצעירים והלא כל כך צעירים
מגיע לדירה משלו אחרי שהוא צורך כבר 4 חדרים וגם זה בקושי רב,

• הוסף לסימניות
אני מאוד מבינה זוג שרוצה לקנות ולגור מההתחלה בדירה מתאימה למשפחה גדולה במיקום שהם רוצים להשתקע (אלא אם כן יש אילוצים אחרים) אבל גודל דירה זה משהו שאפשר לחשוב עליו מראש.
זוג צעיר לא באמת צריך דירה 4-6 חדרים, ולקנות דירה ולפצל לשנים הראשונות זה אופציה מעולה גם לתשלמוי המשכנתא, וגם לאפשרות לקנות דירה שמתאימה למשפחה חרדית מההתחלה.
(לא אומרת שכולם צריכים לקנות.)
אופציה שניה זה הכנה מסודרת להרחבת הדירות.
יהיה אופציה להתחיל עם דירת 3/4 חדרים ולהרחיב ל5/6 חדרים במהלך החיים, באופציה מסודרת שלא מכערת את הבנין וגם הטרטור של הבניה פוחת.

אגב כשהדירות גדולות מלכתחילה, ויש מרחבי מחיה ולא צינוק - מטבח, צינוק- סלון וצינוק- חדר, אז הצורך להרחיב מתמעט.

• הוסף לסימניות
מה הכונה? 2 יחידות אמבטיה ושירות מ2 חדרים?
2 יחידות דיור להשכרה שבמשך השנים מצרפים אותם לדירה אם רוצים.
גם בפרויקטים אחרים בעיר שמעתי על זה. יחידת דיור צמודה יכולה לשמש גם כמחסן ומטבח פסח

• הוסף לסימניות
זה משהו שכל אחד מחליט אם הוא רוצה את זה בדירה שלו,
צריך לקחת בחשבון שבגלל זה היה פחות מקום בארון
ויותר מקום על השיש
עדיף שהארון יהיה בנוי לזה ומי שלא רוצה-מבטל
מאשר לשנות את כל המבנה של הארון כדי להוסיף...

• הוסף לסימניות
יש את זה אצלי
לא נראה לי שמשהו השתנה במבנה הארון
הארון שלי מעל הכיור לא מתאים במידות, הוא רחב נורא
או לחילופין יש ארונות צרים, או בכלל אין ארון מעל הכיור...
לא בכל מטבח אפשר לשנות

• הוסף לסימניות
מזגנים וסורגים!
אם מתקינים אפילו חבלי כביסה למה מזגנים לא?
אח"כ זה סתם עוד בלאגן.

• הוסף לסימניות
חניות שיהיה מספיק לכל דייר (והקבלן לא יוציא מהעירייה הקלה לבנות עם פחות חניות)
2 מעליות בבנין גבוה אמרו כבר
חדר נפרד לאופנים ולעגלות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה