נכתב ע"י מילה בסלע;1149499:רק אני ראיתי את התמונות והתקוממתי בזעזוע???
נכתב ע"י המקצוען;1149508:ברוך הבא לאשכול הזה..![]()
נכתב ע"י מילה בסלע;1149499:רק אני ראיתי את התמונות והתקוממתי בזעזוע???
אני למשל, לא הזדעזעתי..נכתב ע"י GolanArt;1149578:יש עוד כמה שהזדעזעו! את יודעת למה? כי יש כאלו שמה שהרב שלהם אוסר,
זה מזעזע אותם לראות שמישהו עובר עליו, אפילו אם רב אחר התיר, ואפילו אם עוד אלף
יתירו!
מזעזע אותך לראות ספרדים אוכלים קטניות בפסח למשל?...
נכתב ע"י קקטוס;1149591:אני למשל, לא הזדעזעתי..
אני רק לא אוהב שעושים מרבנים כמעט עבודה זרה.
לא שאני חושב שיש דיון הלכתי בנידון, זה פשוט מעצבן לראות יהודים שמאמינים באמונה מופשטת, שבאים ועושים כל מיני דברים פיזים וגשמיים, ומקשרים את זה לאמונה.
אם היית מפסל את אריק איינשטיין, הארי פוטר, אלברט איינשטיין או ארקדי גאיידמק, אני לא חושב שהייתה לי כל בעיה עם זה, זה חביב ונחמד.
הבעיה שלי היא שפיסלת את הרב עובדיה, שעוד בחייו אנשים היו הופכים את התמונה שלו בשעה שהם עושים איזו עבירה, שכביכול לא ייסתכל עליהם.
מבחינתי, העבודה שלך מייצגת את תעשיית תמונות הקודש, של רבנים ואדמו"רים, בעיני, תמונה של רב שיש לה חשיבות רק בגלל הדמות שמיוצגת בה, היא עלבון לדמות.
והעבודה יפה (אם אתה שואל)
נכתב ע"י GolanArt;1149612:אל תוריד אותי לרמות כאלו נמוכות! אין שום קשר בין יצירת הדמות לבין הקדושה
של הרב. האוירה היא אחרת לגמריי ממה שמנסים ליצור פה. אני מכבד את כל גדולי ישראל
חד וחלק! אבל הדמות של הרב עלתה לי בראש והילדים התלהבו מאד אז שלפתי מסטרינה
והתחלתי לעבד.
יותר מדי חבר'ה קופצים פה בלי לחשוב פעמיים, אם יש פה מזועזעים למיניהם זו זכותם האישית, רק שילכו לברר לפני-כן אם יש על מה להזדעזע, ואם הבעת מחאה בענין הזה
אינה גובלת בזלזול בדעת המתירים.
מי שרוצה, יכול לפנות אלי באישי ולהזדעזע כמה שהוא רוצה, אני משתדל להיות
סובלני כלפי כולם!
דבר אחד ברור לי כעת, בפעם הבאה אני יכתוב בסוגריים (חשש עבודה זרה...)
ואתם מאה ארבעים ושמונת המצלצלים, תעשו תשובה!
וסליחה עם כל המזועזעים.
אלו דוגמאות לדמויות שאין בינן לבין האמונה היהודית שום זיקה שגורמת לבן אדם לחוש "נעלה" כשהוא מצטלם לידו.נכתב ע"י פוסטר;1149622:כבוד קקטוס, אתה יכול להסביר בבקשה, מה יש לנו עם כל הדמויות שהזכרת?
למה שמשהו חרדי יחשוב על הכיוון אפילו?
אשריך גולן שנתפסת, בדבר זה.
שגדול בתורה מעורר אצלך השראה אפילו בעשיה פשוטה כגון משחק בשלג.
נכתב ע"י קקטוס;1149650:אלו דוגמאות לדמויות שאין בינן לבין האמונה היהודית שום זיקה שגורמת לבן אדם לחוש "נעלה" כשהוא מצטלם לידו.
אני שונא החפצה של קדושה..
איפה כתבתי משהו על מותר או אסור?נכתב ע"י GolanArt;1149663:קקטוס היקר!
אני חושב שאני רדוד מדי בכדי לרדת לנימי דעתך, ואני מתנצל אם הרגזתי
אותך, אנחנו הרי חברים לא?
תקשיב, הגויים גרמו שיהיה ביננו מחלוקות אחרי שפיזרו אותנו.
אני לא בא מרקע ישיבתי (את זה כבר רואים בשם שלי...), ולכן
אני לא תופס איך אשכנזי מזדעזע ממותר לספרדי ולהיפך!
אני בכלל לא תופס את המושגים האלו של אשכנזי-ספרדי, למרות שנשרפתי
כבר לפני 17 שנה!
אם מישהו חושב שעשיתי דבר מזעזע, הוא צריך לבדוק טוב אם זו לא מחלוקת ויש מתירים, לפני שהוא זורק עלי כדורי שלג...![]()
נכתב ע"י tamiro;1149635:גולן... תגיד
למה אתה ממשיך להתייחס?
האמת שהדבר היחיד שהציק לי הוא שהיה לו כובע לבן של יום כיפור
זה לגמרי לא מתאים... אבל זה רק אני
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים